reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia
North Luangwa National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zambia

North Luangwa National Park Zambia

Afgelegen wildernis
Het North Luangwa National Park is een ware wildernis, onaangetast en het kent nauwelijks toerisme. Het park is het best te bereiken met een klein vliegtuigje dat u naar de Mwaleshi Airstrip brengt. Net als het South Luangwa National Park grenst North Luangwa aan de oever van de Luangwa Rivier met in het westen de 1000 meter hoge Muchinga bergen. Daarnaast stromen er nog twee andere grote rivieren door het park, de Lufila Rivier en de kristalheldere Mwahlesi Rivier welke na een reeks stroomversnellingen als een waterval de vallei in stort. Langs de rivieren treft u de grootste kuddes wild aan. In het droge seizoen trekt het water zich terug en gaan de dieren naarstig op zoek naar de overgebleven poelen om te overleven.

Vanwege de afgelegenheid en de strenge restricties wordt het park in al zijn ongereptheid behouden en zult u gedurende uw safari dan ook hoogstwaarschijnlijk geen enkele toerist tegenkomen. Er zijn een paar wegen en slechts enkele kleinschalige safari operators die toestemming hebben om hun kamp in het park op te zetten, dit maakt dat North Luangwa absoluut een exclusieve en avontuurlijke safari ervaring is. Voor het regenseizoen zullen de meeste kampementen worden afgebroken en wordt het gebied vrijwel ontoegankelijk.

Vergelijk South Luangwa
North Luangwa kent in zijn algemeen dezelfde flora en fauna als het South Luangwa National Park, er leeft een grote variŽteit aan wild en vogels. Het national park bestaat voornamelijk uit mopane bossen afgewisseld met ivoorpalmen, zanderige rivierbeddingen, dichtbegroeide oevers en open grasvlaktes. Echter het landschap is in vergelijking met South Luangwa een stuk droger. In het droge seizoen van juni t/m oktober kan men de beste wandelsafariīs doen, u ervaart hier nog het echte Afrika gevoel in de nabijheid van het vele wild dat niet gewend is aan mensen. De kans om getuige te zijn van een boeiende encounter of het aanschouwen van grote kuddes buffels en groepen leeuwen, is niet onwaarschijnlijk. Ander wild dat u hier kunt aantreffen is de wildebeest, hyena, zebra, puku, bushbuck, hartebeest, wilde hond en impala. Olifanten en luipaarden zijn zeker aanwezig, maar in mindere aantallen dan in het South Luangwa National Park.

Het North Luangwa Conservation Project is begonnen met het herintroduceren van de zwarte neushoorn, in 2003 werden de eerste dieren ingevlogen vanuit Zuid-Afrika. In de tussentijd zijn er meer neushoorns bijgekomen maar ook enkele gestorven, het huidige aantal ligt momenteel rond de 27 neushoorns. Het Rhino Sanctuary omvat ongeveer 300 km ≤ waar bijna alle uitgezette dieren leven. Dit geeft u een kleine kans om tijdens uw safari in Zambia zelfs weer de zwarte neushoorn te kunnen spotten.

North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593