reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Kano Safari's Zambezi Rivier

vanaf 2 tot 9 nachten

kanosafari Zimbabwe

De ontmoeting met de natuur in en langs de Zambezi rivier is een unieke beleving. Tijdens deze kanosafari's zult u de nieuwsgierige en verbaasde blikken van allerlei dieren gadeslaan. Al rustig peddelend zult u genieten van het ritme en de grillen van de rivier. De safari's zijn geheel verzorgd en zijn inclusief alle benodigdheden voor het kamperen. U overnacht in ruime transparante koepeltenten op verschillende eilandjes van de rivier.

Vanuit Kariba kunt u verschillende trajecten ondernemen. Vanaf 3 dagen naar Chirundu tot 10 dagen naar Kanyemba. De Canadese kano's zijn tweepersoons en ruim 5 meter lang en uitgerust met comfortabele zitjes met canvas kussens. De kano's zijn stevig en stabiel en kunnen een gewicht dragen tot ruim 420 kilo.

De kanosafari's naar Mana Pools kunnen eventueel gecombineerd worden met wandelsafari's.

Kariba - Chirundu
3 dagen/ 2 nachten

Na uw overnachting in Kariba vertrekt u vroeg in de ochtend met een truck naar de Kariba Gorge. Onderweg wordt er in een lokaal dorpje extra proviand en water gekocht. Hier kunt zelf ook nog wat kleine inkopen doen en een indruk krijgen van het dagelijkse leven.

Bij aankomst in de Kariba Gorge liggen de kanoís al op u te wachten en na een aantal instructies van uw gids peddelt u rustig de rivier af. Op het heetst van de dag wordt er gestopt bij een eiland voor een pauze en een welverdiende lunch. Er wordt gelegenheid geboden voor een verfrissend bad in de nabijheid maar op voldoende afstand van de nijlpaarden....een bijzondere beleving.

Aan het eind van de middag wordt er een plekje op een eiland gezocht om te overnachten. De laatste dag kan op verzoek een Batonga dorp worden bezocht en kunt u kennis maken met de levenswijze van de lokale bevolking. Aan het eind van de tocht staat er een truck voor u klaar om u terug naar Kariba te brengen - ongeveer 2 uur.

Prijsindicatie 2020
3 dagen / 2 nachten inclusief transfers van/naar Kariba
November t/m mei U$ 668 p.p.
Juni t/m oktober U$ 809 p.p.
Exclusief park entreegelden

Chirundu - Mana Pools
4 dagen/ 3 nachten

Vanuit uw hotel in Kariba zet u met een open truck koers naar Chirundu waar de kano's al op u liggen te wachten. Ook hier peddelt u rustig de rivier af en wordt er op het heetst van de dag een plekje op een eiland gezocht voor een pauze en uitgebreide lunch.

Tijdens dit traject naar Mana Pools zult u gecharmeerd raken van de afwisselende omgeving, vlakke landschappen, heuvels, smalle kanalen, veel eilandjes en veel wild. Mana Pools is onder de natuurliefhebbers zeer bekend en is eigenlijk ťťn van de mooiste trajecten van de Lower Zambezi.

Prijsindicatie 2020
4 dagen / 3 nachten inclusief transfers van/naar Kariba
November t/m/ mei U$ 763 p.p.
Juni t/m oktober U$ 912 p.p.
Exclusief park entreegelden

Het Mana Pools National Park biedt tevens uitzonderlijk goede mogelijkheden voor wandelsafari's. U kunt deze in combinatie met de kanosafari ondernemen maar ook afzonderlijk.
Zie Mana Pools wandelsafari's.

Mana Pools - Chewore
4 dagen/ 3 nachten

Vanuit Kariba vertrekt u vroeg in de ochtend met een truck naar Mana pools. Onderweg wordt er in een lokaal dorpje extra proviand en water gekocht. Nadat de kano's en alle benodigdeden zijn uitgeladen volgt er, na eerst een lunch te hebben genoten, een game drive in Mana Pools. De eerste overnachting is in Mana Pools.

De volgende dag zult u, na eerst een aantal instructies van uw gids te hebben gekregen, de rivier op gaan. Lunch wordt genuttigd op een mooi plekje op de oever en er is tijd voor een korte siŽsta. Omstreeks 15:00 peddelt u weer rustig verder de rivier af tot er een mooi plekje op de oever is gevonden waar u zult overnachten.

De volgende dagen wordt u tegen zonsopgang gewekt met thee, koffie en een licht ontbijt. U vervolgt de kanotocht tot ongeveer 9:30. Na een mooi en veilig plekje op de oever te hebben gevonden wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd. Hierna vervolgt u de safari tot lunchtijd, omstreeks 12:30. Na de lunch is er eventueel een gelegenheid voor een siŽsta of een verfrissend bad in de rivier. Omstreeks 14:30 tot 17:00 peddelt u weer rustig de rivier af naar uw volgende overnachtingsplek op een eiland van de rivier.

Prijsindicatie 2020
4 dagen / 3 nachten inclusief transfers van/naar Kariba
November t/m/ mei U$ 773 p.p.
Juni t/m oktober U$ 922 p.p.
Exclusief park entreegelden


Kariba - Mana Pools
6 dagen/ 5 nachten

Dit traject is gelijk aan de Chirundu - Mana Pools maar nu vertrekt u vanuit de Kariba Gorge.

Prijsindicatie 2020
6 dagen / 5 nachten inclusief transfers van/naar Kariba
November t/m/ mei U$ 958 p.p.
Juni t/m oktober U$ 1.107 p.p.
Exclusief park entreegelden


Chirundu - Kanyemba
8 dagen/ 7 nachten

Dit traject is meer geschikt voor de ware natuurliefhebber die er de tijd voor wil nemen om in alle rust te genieten van de mogelijkheid om de volledige diversiteit van de Zambezi te ervaren, vanaf de open drassige vlaktes tot de nauwe wanden van de Mupata kloof. Naast de aanwezigheid van veel wild zal uw aandacht vanaf de Mupata Gorge meer gevestigd worden op de schitterende en indrukwekkende omgeving.

Prijsindicatie 2020
8 dagen / 7 nachten inclusief transfers van/naar Kariba
November t/m/ mei U$ 1.335 p.p.
Juni t/m oktober U$ 1.432 p.p.
Exclusief park entreegelden

Kariba - Kanyemba
10 dagen/ 9 nachten

Het volledige traject Kariba naar Kanyemba omvat 10 dagen. Een werkelijk schitterend traject met zeer veel afwisseling zowel in flora als fauna. U peddelt door smalle en hoge bergengtes, over brede stukken van de rivier, door nauwe kanalen en langs eilandjes ťn u zult ongetwijfeld veel wild tegenkomen.

Net als het vorige traject is ook deze meer geschikt voor de ware natuurliefhebber.

Prijsindicatie 2020
10 dagen / 9 nachten inclusief transfers van/naar Kariba.
November t/m/ mei U$ 1.409 p.p.
Juni t/m oktober U$ 1.612 p.p.
Exclusief park entreegelden

Semi Luxe Mana Pools Shoreline Canoeing
4 dagen/ 3 nachten

DAG 1
Vanuit kariba vliegt u met een klein vliegtuigje naar Mana pools. Op zo'n 30 kilometer vanaf de airstrip ligt uw eerste kamp. Tijdens deze rit (open Land Cruiser) zult u al een beetje genieten van hetgeen Mana Pools u heeft te bieden. Deze regio heeft de grootste wildconcentraties in en om de Zambezi. Bij aankomst op het kamp "Vundu" maakt u kenis met uw gids en wordt u verwend met een smakelijke en uitgebreide lunch. Na de lunch heeft u de tijd om u even op te frissen en wordt u meegenomen voor een korte rit naar de plaats waar de kano's te water worden gelaten.

Bij aankomst zijn de kano's al voor u gereed gemaakt zodat u na een korte briefing kunt vertrekken. Rustig peddelt u de rivier af en zult u verbaasd zijn over al hetgeen u tegenkomt langs de oevers van de rivier. Voor zonsondergang gaat u terug naar het kamp waar u rond het kampvuur kunt relaxen met een hapje en een drankje en u uw belevenissen kunt uitwisselen, of u kunt een heerlijke warme douche nemen. Ondertussen wordt er voor u een drie-gangen diner bereid.

DAG 2
Deze ochtend wordt u vlak voor zonsopgang gewekt en zult u na een licht ontbijt met de kano vertrekken - U zult gecharmeerd zijn van de spectaculaire zonsopgang en de geluiden van de Afrikaanse bush terwijl het wild ontwaakt.

Rustig peddelt u - 1 tot 2 uren - de rivier af naar een mooi plekje langs de oevers waar u een stevig ontbijt te wachten staat. Na ontbijt zal de gids u meenemen voor een wandelsafari. Deze tijd van de dag is perfect om sommige roofdieren te zien voordat zij zich schuilhouden voor de rest van de dag. Als u geluk hebt kunt u zelfs een horde nijlpaarden met een geweldige sprong de rivier in zien duiken. Tijdens deze wandelsafari zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken hebben. Uw gids zal u boeiend vertellen over het wild, de insecten, vogels, sporen, geluiden, planten en bomen.

Na de wandelsafari keert u terug naar de kano en peddelt u naar een gebied waar veel grote, oude olifanten vanaf de oever door het water zwemmen op weg naar de grassige eilanden.

Tijdens het heetst van de dag wordt er op de oevers onder grote mahogany bomen een schaduw plekje gezocht waar u zult gaan lunchen. Na de lunch heeft u de keuze om een korte wandeling te ondernemen of gewoon lekker te genieten van een middag-siesta. In de namiddag drijft u rustig de rivier verder af naar uw volgende overnachtings kamp. Dit kamp "Chessa" overziet een klein kanaal met grote grasvlaktes. In de avonden bevinden zich hier regelmatig buffels, waterbuck, olifanten en nijlpaarden.

DAG 3
Deze dag is min of meer gelijk aan de vorige dag, hoewel u vandaag de Wilderness Area van Mana Pools zul betreden, waar beperkte toegang wordt verleend aan bezoekers en voertuigen. De enige weg die er is, is 3 tot 5 kilometer landinwaarts en wordt door u en uw support team gebruikt. Dit gebied ligt zeer afgelegen en wordt slechts door zeer weinigen bezocht.

Ontbijt nuttigt u op de oevers temidden van Acacia bomen en grote stukken grond begroeid met "adrenaline" gras - de favoriete woonplaats voor vele soorten roofdieren. Aan het einde van het droge seizoen zijn hier grote groepen olifanten met hun jongen te vinden. Vandaag peddelt u door een netwerk van smalle kanalen voordat u weer op de hoofd-rivier terugkomt.

Voor de verandering luncht u vandaag op een zandbank in het midden van de rivier. De tafels en stoeltjes worden neer gezet in ondiep water en u bent geheel omringd door de Zambezi rivier!

Deze middag onderneemt u uw laatste kano-tocht en afhankelijk van het waterniveau zult u te voet een uniek eiland gaan verkennen. Dit is het grootste eiland van deze sectie van de Zambezi rivier. Hier treft u vele vogelsoorten en andere interessante diersoorten aan. In de namiddag peddelt u rustig verder naar kamp "Ilala" waar u de laatste nacht zult doorbrengen.

DAG 4
Op deze laatste morgen kunt u kiezen om iets later op te staan of u kunt nog een vroege wandelsafari ondernemen. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de airstrip voor uw vlucht terug.

Prijsindicatie 2020
4 dagen / 3 nachten exclusief transfers van/naar Kariba.
November t/m/ mei U$ 1.240 p.p.
Juni t/m oktober U$ 1.587 p.p.

Inclusief: accommodatie in luxe tenten met comfortabele bedden en linnengoed, alle maaltijden, drankjes (uitgezonder geÔmporteerde dranken), alle safari activiteiten onder begeleiding van een professionele engelssprekende gids. Exclusief vlucht en park entreegelden.

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593