info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


South Luangwa National Park

Safari Zambia

Luxe en budget maatwerkreizen, fotografie safari's en wandelsafari's

South Luangwa National Park Zambia


South Luangwa 'Garden of Eden'
Voor een perfecte wildlife safari is South Luangwa in Zambia één van de meest lonende bestemmingen in Afrika. De game drives zijn excellent te noemen en vergeleken met veel andere parken in Afrika zijn ook de night drives lonend waarbij u regelmatig luipaarden kunt spotten. Naast game drives zijn ook de klassieke wandelsafari's aan te bevelen, per dagdeel of van kamp naar kamp.

Het enorme park is te verdelen in drie 3 secties: zuid South Luangwa waar een aantal prachtige bushcamps zijn gelegen, de wildrijke Mfuwe sectie in het midden en de sensationele Nsefu sectie en Lion Plains in het noorden. Het park is groot en afwisselend genoeg voor een langer verblijf op verschillende locaties.

Sinds 1996 heeft Zimba safaris South Luangwa uitgebreid verkent, vraag ons gerust naar de verschillen tussen de accommodaties, de verschillen tussen de regio's en het wild of waar en wanneer u de meest sensationele encounters kunt beleven.

De Luangwa Rivier stroomt als een ader dwars door het park en is een belangrijke levensbron voor het wild. De concentratie aan wild in de buurt van de Luangwa Rivier overtreft werkelijk alle reservaten in Afrika. De wisselende seizoenen zorgen voor variërende landschappen van droge en kale vlaktes in de winter tot een fris groen sprookjesland in de zomermaanden. Er leven meer dan 60 verschillende diersoorten en wel 700 vogelsoorten waardoor het ook voor ornithologen een geliefd oord is. Het enige dier dat u hier zult missen is de neushoorn die door de vele stroperij is uitgestorven.

Grazende antilopen, thornicroft giraffen, buffels, olifanten en massaal wegschietende bavianen en vervet aapjes zult u overal wel tegenkomen. Wat dieper in het park vindt u ook zebra's, puku's, sabelantilopen, klipspringers, hartebeesten, kudu's, leeuwen, luipaarden en wilde honden.

En natuurlijk niet te vergeten de ontelbare nijlpaarden en krokodillen. Meestal zodra u de brug over gaat, bij de ingang van het park, kunt u in de rivier beneden u al een kudde van 30 tot 70 nijlpaarden zien. De krokodillen ziet u regelmatig op de oever liggen of ze glijden met een dood dier in hun bek de rivier in.


Emerald season spectaculair voor fotografie
De periode tussen eind november en april wordt vanwege de transformatie van de bush ook wel 'Emerald Season' genoemd. Een explosie van groei en bloei en een periode waarin veel migranten vogels arriveren en allerlei wild wordt geboren. Dit tezamen met de bijzondere lichtinval van het wolkendek en regenbogen maken deze periode een unieke beleving voor een fotografie safari. Allerlei insecten, reptielen, vogels en bloemen zullen vooral in deze periode ook goed te zien zijn. Afhankelijk van de waterstand zijn er tussen januari en maart ook bootsafari’s mogelijk.

De kronkelende Luangwa rivier is een dynamische factor welke constant van koers verandert. Door de regenval worden er telkens nieuwe rivierlussen gevormd en kort na het regenseizoen vanaf eind april, wanneer het water zich weer terug begint te trekken, zijn er langs de rivier talloze lagunes en poelen te vinden.


Indrukwekkende safari's in South Luangwa
Wilt u South Luangwa optimaal beleven dan raden wij u een verblijf op twee of drie verschillende locaties aan. Het park is groot en afwisselend genoeg voor een langer verblijf op meerdere plekken en zodoende maakt u ook de meeste kans om spectaculaire encounters te kunnen zien. Afhankelijk van de juiste locatie kunt u werkelijk de meest sensationele taferelen aanschouwen. Het droge seizoen begint in april en eindigt omstreeks medio november, dit is wel de meest gunstige periode om de hoogste concentraties aan wild te vinden.

Elke vorm van game viewing is lonend en kan spectaculair zijn. Naast opwindende game drives zijn hier ook klassieke wandelsafari's mogelijk, per dagdeel of van kamp naar kamp. En juist de wandelsafari's van kamp naar kamp vinden wij aanbevelenswaardig. Een wandelsafari is een absolute belevenis in deze periode maar men dient de hoge temperatuur gecombineerd met de felle zon niet te onderschatten. Over het algemeen worden de wandelingen qua duur en lengte dan ook enigszins aangepast aan de temperatuur.

Voor een complete ervaring is een verdieping in de afwisselende en interessante vegetatie die South Luangwa te bieden heeft ook interessant. Er zijn magnifieke bomen en planten te vinden en het is een verrijking van kennis om de verschillen te herkennen en uit te zoeken waarom bepaalde bomen en planten in dat bepaalde gebied groeien en wat voor (medische) waarde zij hebben voor het wild. Tussen de meer algemene bomen vindt u hier ook mopane, winterdoorn, ebony, baobab, ivoorpalm, marula, tamarinde en de naar gebakken aardappels geurende patato-bush.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zambia of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties buiten het SL park of het overzicht accommodaties in het SL park of accommodaties in het zuiden van South Luangwa

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose