reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia
South Luangwa National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zambia

South Luangwa National Park Zambia

Voor een perfecte wildlife safari is South Luangwa in Zambia ťťn van de meest lonende bestemmingen in Afrika. De game drives zijn excellent te noemen en vergeleken met veel andere parken in Afrika zijn ook de night drives lonend waarbij u regelmatig luipaarden kunt spotten. Naast game drives zijn ook de wandelsafari's aan te bevelen, per dagdeel of van kamp naar kamp. Het park is groot en afwisselend genoeg voor een langer verblijf op verschillende locaties. Sinds 1996 is Zimba safaris hier ontelbare keren geweest, vraag ons gerust naar de verschillen van de regio's en het wild en wanneer u de meest spectaculaire encounters kunt beleven.
South Luangwa National Park
De Luangwa Rivier stroomt als een ader dwars door het park en is een belangrijke levensbron voor het wild. De concentraties aan wild in de buurt van de rivier overtreft werkelijk alle reservaten in Afrika. De wisselende seizoenen zorgen voor variŽrende landschappen, droge en kale vlaktes in de winter tot een fris groen sprookjesland in de zomermaanden. Er leven meer dan 60 verschillende diersoorten en wel 700 vogelsoorten waardoor het ook voor ornithologen een geliefd oord is. Het enige dier dat u hier zult missen is de neushoorn die door de vele stroperij is uitgestorven.

De kronkelende Luangwa rivier is een dynamische factor welke constant van koers verandert. Door de regenval worden er telkens nieuwe rivierlussen gevormd en kort na het regenseizoen, vanaf eind april, wanneer het water zich weer terug begint te trekken, zijn er langs de rivier talloze lagunes en poelen te vinden. De periode tussen eind november en april wordt vanwege de transformatie van de bush ook wel de 'Emerald Season' genoemd. Een explosie van groei en bloei, veel migranten vogels arriveren en allerlei wild wordt geboren.


Wildlife
Grazende antilopen, thornicroft giraffen, buffels, olifanten en massaal wegschietende bavianen en vervet aapjes zult u overal wel tegenkomen. Wat dieper in het park vindt u ook zebra's, puku's, sabelantilopen, klipspringers, hartebeesten, kudu's, leeuwen, luipaarden en wilde honden. En natuurlijk niet te vergeten de ontelbare nijlpaarden en krokodillen. Meestal zodra u de brug over gaat, bij de ingang van het park, kunt u in de rivier beneden u al een kudde van 30 tot 70 nijlpaarden zien. De krokodillen ziet u regelmatig op de oever liggen of zij glijden met een dood dier in hun bek de rivier in.

Nightdrives zijn fascinerend in de Luangwa Vallei, niet alleen vanwege de luipaarden maar ook vanwege de interessante andere dieren die alleen īs nachts tevoorschijn komen als civet, serval, hyena, genet, bushbabies, uilen en natuurlijk ook leeuwen. Het gehuil van de hyena is kenmerkend voor de Afrikaanse bush en zult u bijna elke nacht horen. South Luangwa heeft een grote populatie luipaarden en veel trackers zijn tijdens een nightdrive in staat zijn om ze te vinden en gasten worden beloond met een prachtig plaatje, een luipaard en zijn prooi. Leeuwen zijn voldoende aanwezig en over het algemeen gemakkelijk te vinden, groepen tot wel 20 stuks komen regelmatig voor. Maar wanneer er ergens dieper in het park een prooi gevangen is kan een leeuwengroep enkele dagen wegblijven. Dit tot teleurstelling van bezoekers die hier maar zeer kort verblijven. Dit tezamen met de reisduur en kosten voor de binnenlandse vluchten is een verblijf van minimaal 4 nachten aan te bevelen.

Voor een complete ervaring is een verdieping in de afwisselende en interessante vegetatie die Luangwa te bieden heeft, ook interessant. Er zijn magnifieke bomen en planten te vinden. Het is een verrijking van kennis om de verschillen te herkennen en uit te zoeken waarom bepaalde bomen/planten in dat bepaalde gebied groeien en wat voor (medische) waarde zij hebben voor het wild. Tussen de meer algemene bomen vindt u hier ook mopane, winterdoorn, ebony, baobab, ivoorpalm, marula, tamarinde en de naar gebakken aardappels geurende patato-bush.

Droge seizoen
Het droge seizoen begint in april en eindigt omstreeks medio november. Vanaf eind september tot begin november zult u in South Luangwa de hoogste concentraties aan wild vinden. Maar dit is ook de heetste periode met dagtemperaturen die gemakkelijk de 40ļ kunnen overschrijden. Elke vorm van game viewing is lonend en kan spectaculair zijn. Een wandelsafari is een absolute belevenis in deze periode maar men dient de hoge temperatuur gecombineerd met de felle zon niet te onderschatten. Over het algemeen worden de wandelingen qua duur en lengte dan ook enigszins aangepast aan de temperatuur.

 Overzicht accommodaties Zambia - klik hier

South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
SouthLuangwa National Park Zambia
Emerald season, het groene seizoen

South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia Jammer genoeg wordt een safari vanaf medio november tot eind maart, de Ďzomerí van Zambia, vaak onderschat en wordt dit seizoen beschouwd als een vreselijke periode, te warm, de dieren leven meer verspreid, te dichte bebossing en de wegen zijn modderig. Echter het groene seizoen is de periode dat het Afrikaanse drama zich ontvouwt. De bush is levendig en smaragd groen, het is een explosie van groei en bloei. De lucht is helder blauw en perfect voor fotografie. De late middagregens met de daarbij behorende reusachtige opeengestapelde wolken, fascinerende flitsen en luidruchtig gedonder zijn indrukwekkend. In het donker wordt het hele landschap verlicht.

Aan de altijd aanwezige geluiden van de vogels in de vallei, van melodieus tot wild gekrijs, zult u even moeten wennen. De trekvogels arriveren om te broeden, er is voldoende voedsel en alle dieren en insecten komen weer tot leven. In het ondiepe water kunt u vele wadende watervogels aantreffen, ooievaars, pelikanen, kraanvogels en reigers zullen hier hun best doen een maaltje te vangen. Maar ook Europese zwaluwen, steppe arenden, buizerds, fel karmijn gekleurde bijeneters en vele andere soorten vogels zijn er te vinden.

Vanaf november wordt er veel wild geboren en dat zorgt voor vrolijke schouwspelen tussen de actieve jongen en ouders, iets dat men niet op andere momenten van het jaar te zien krijgt. Het is een piekseizoen om de wilde honden te zien ťn de Luangwa en Zambezi Rivier zijn nu op hun hoogtepunt wat kansen biedt voor prachtige riviersafariís.
South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia
Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593 of 020 8950566
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593