info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Hwange National Park

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en familie safari's

safari Hwange - Zimbabwe


Verschillende regio's van Hwange
Een safari in het Hwange National Park biedt de reiziger de unieke mogelijkheid om de Big Five van Zimbabwe te spotten. Hetzij middels een game drive of via enerverende wandelsafari's die uit een dagdeel kunnen bestaan of meerdere dagen. Het meest bekende park van Zimbabwe ligt in het westen en grenst aan Botswana. Doordat er geen omheiningen zijn vormt het samen met Botswana één groot natuurpark.

Hwange is in drie regio's verdeeld en biedt een grote variëteit aan landschappen; rond de hoofdingang bij Main Camp vindt u Kalahari zand, veel teakbomen en doornige acacia's. De regio van Sinamatella Camp bestaat uit zandsteen, granieten heuvels en mopane bossen. Robins Camp bestaat uit basalt heuvels en voornamelijk lege rivierbeddingen.

Net aan de grens van het park en rondom de hoofdingang bij Main Camp bevinden zich de meeste accommodaties. Het is een populaire regio omdat het makkelijk te bereiken is vanuit Victoria Falls en wordt veel bezocht door zowel Europese als Afrikaanse toeristen. Meer naar het zuidoosten, centraal en in het noordwesten van het park worden de accommodaties schaarser en zult u minder of nauwelijks toeristen tegenkomen. Hwange National Park is qua oppervlakte zo enorm groot en afwisselend genoeg om een verblijf op 2 verschillende locaties te overwegen. Vraag ons gerust naar de verschillen in de regio's en waar of wanneer u in een bepaalde periode de grootste kans heeft om wild te spotten. Wij helpen u graag op weg!


Grote kuddes olifanten & wildlife
Vrijwel alle diersoorten van Zuidelijk Afrika komt u tegen in Hwange. De Big Five: buffel, olifant, neushoorn, luipaard en leeuw. Maar ook de cheeta's, giraffes, zebra's en wilde honden kunt u hier vinden. Meer dan 25.000 olifanten en 10.000 buffels hebben hier hun habitat waardoor het park bekend staat om haar grote kuddes. Hwange is tevens rijk aan meer dan 400 vogelsoorten en hoewel er tussen november en april minder wild te vinden is maakt deze periode het juist weer aantrekkelijk voor de vogelaars onder ons.

Omdat er in Hwange geen permanente waterbronnen of rivieren zijn is het wild steeds meer afhankelijk van de waterpoelen die kunstmatig worden bijgevuld. In het droge seizoen trekken grote kuddes olifanten en tientallen andere diersoorten naar deze poelen om te drinken en te baden, het is dan een af en aanloop van dorstig wild en een strijd van overleven. Enkele lodges en private campsites zijn gelegen naast een dergelijke waterpoel, een enorme kudde olifanten in de nabijheid van uw tent is zeker geen uitzondering. Ook heeft Hwange een aantal observatie platforms waardoor het mogelijk is de dieren van dichtbij te aanschouwen zodat u sublieme foto's kunt maken!


Safari's in Hwange
Het Hwange National Park biedt veel afwisseling qua landschap en naast game drives in open 4WD kunt u ook enerverende wandelsafari's ondernemen of een combinatie van beide. Te allen tijden zult u worden begeleid door een zeer ervaren professionele gids die u zal wijzen op de wonderen der natuur. 's Ochtends en in de namiddag gaat u te voet of met een open landrover op een avontuurlijke safari. Om de kwaliteit en de veiligheid tijdens een wandelsafari te waarborgen is het maximale aantal deelnemers slechts 6 personen. De safari's zijn veelal ingedeeld in dagdelen zodat u ook nog voldoende tijd heeft om heerlijk te relaxen en te genieten van al datgene om u heen.

Voor wie avontuurlijk is aangelegen zijn de wandelsafari's met Leon Varley een echte aanrader waarbij u verblijft in een mobile tented camp. Leon Varley behoort tot Zimbabwe’s meest gerenommeerde gidsen, gespecialiseerd in wandelsafari’s en met meer dan 35 jaar ervaring. Leon kent het Hwange National Park als geen ander en schroomt niet om zeer dicht bij het wild te komen. Close encounters zijn niet zelden! Bekijk onze meerdaagse wandelsafari's in het Hwange National Park.

En voor wie een passie heeft voor paardrijden biedt Hwange unieke mogelijkheden voor een mooie paardrijdsafari  voor intermediate en advanced level ruiters.


Beste reistijd
Het droge seizoen, eind april tot medio november is de beste periode om veel wild te spotten, hoe later in het seizoen des te meer het wild naar de waterpoelen trekt en de kans op spectaculaire encounters toeneemt. Eind november t/m februari valt onder het regenseizoen waarvan de meeste regen in januari en februari valt. Het regent er niet de hele dag door maar slechts een paar uur per dag. In dit zogenaamde regenseizoen zijn de natuurverschijnselen bijzonder fraai, het ontluiken van de flora, het pasgeboren wild en de kleurige wolkenpartijen voorafgaand bij een onweersbui zijn een aanvullende beleving.


Bekijk onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Hwange

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Game drive in Hwange National Park
Game drive in Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose