Hwange National Park | Safari Zimbabwe
reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Hwange National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Hwange National Park Zimbabwe

Het Hwange National Park is een bekend reservaat in Zimbabwe en wordt regelmatig door National Geographic Channel in beeld gebracht. Hwange ligt in het westen van Zimbabwe en grenst aan Botswana. Doordat er geen omheiningen zijn vormt het samen met Botswana ťťn groot natuurpark.
Safari's in Hwange
Hwange is in drie regio's verdeeld en biedt een grote variŽteit aan landschappen; rond Main Camp vindt u Kalahari zand, veel teakbomen en doornige acacia's. De regio van Sinamatella Camp bestaat uit zandsteen, granieten heuvels en mopane bossen. Robins Camp bestaat uit basalt heuvels en voornamelijk lege rivierbeddingen.

Net aan de grens van het park en rondom de ingang bij Main Camp bevinden zich de meeste accommodaties. Het is een populaire regio omdat het makkelijk te bereiken is vanuit Victoria Falls en wordt veel bezocht door zowel Europese als lokale toeristen. Meer naar het zuiden worden de accommodaties schaarser en zult u minder of nauwelijks toeristen tegenkomen.

Vrijwel alle diersoorten van Zuidelijk Afrika komt u tegen in Hwange. De Big Five: buffel, olifant, neushoorn, luipaard en leeuw. Maar ook de cheetah's, giraffes, zebra's en wilde honden kunt u hier vinden. Meer dan 25.000 olifanten en 10.000 buffels hebben hier hun habitat. Hwange is tevens rijk aan 400 vogelsoorten.

Omdat er in Hwange geen rivieren zijn die het hele jaar gevuld zijn, zijn de dieren deels afhankelijk van de waterpoelen die kunstmatig worden bijgevuld. In het droge seizoen trekken grote kuddes olifanten en tientallen andere dieren naar deze poelen om te drinken en te baden, het is dan een af en aanloop van dorstig wild. Een aantal private campsites zijn gelegen naast een dergelijke waterpoel. Een grote kudde olifanten in de nabijheid van uw tent is zeker geen uitzondering. Ook heeft Hwange een aantal observatie platforms waardoor het mogelijk is de dieren van dichtbij te aanschouwen zodat u sublieme foto's kunt maken!

Het Hwange National Park biedt veel afwisseling en naast game drives in open 4WD kunt u ook indrukwekkende wandelsafari's ondernemen of een combinatie van beide. Te allen tijden zult u worden begeleid door een zeer ervaren gids en een spoorzoeker die u zullen wijzen op de wonderen der natuur. 's Ochtends en in de namiddag gaat u te voet of met een open landrover op een avontuurlijke safari. Om de kwaliteit en de veiligheid tijdens een wandelsafari te waarborgen is het maximale aantal deelnemers slechts 6 personen. Alle safari's zijn zo ingedeeld dat u ook nog voldoende tijd heeft om heerlijk te relaxen en te genieten van al datgene om u heen.

Beste reistijd
Het droge seizoen, medio april tot eind november is de beste periode om veel wild te spotten, hoe later in het seizoen des te meer het wild naar de waterpoelen trekt en de kans op spectaculaire encounters toeneemt. Eind november t/m februari valt onder het regenseizoen waarvan de meeste regen in januari en februari valt. Het regent er niet de hele dag door maar slechts een paar uur per dag. In dit zogenaamde regenseizoen zijn de natuurverschijnselen bijzonder fraai, het ontluiken van de flora, het pasgeboren wild en de kleurige wolkenpartijen voorafgaand bij een onweersbui zijn een aanvullende beleving.

Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Zimbabwe Hwange National Park
Game drive in Hwange National Park

Hwange Tented Camps - Lodges
OVERZICHT ACCOMMODATIES HWANGE ZIMBABWE
Browse door onze lijst met alle accommodaties


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 610 3593 of 020 895 0566
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593