reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

ZIMBA SAFARIS

Over wandelsafari's en gidsen
WANDELSAFARI'S
Het opsporen van dieren is altijd een grote uitdaging en een wandelsafari is niet zomaar een "wandeling", ze zijn fascinerend, informatief en een geweldige ervaring die u nooit meer vergeet. Tijdens de wandelsafari is alles om u heen van belang, windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. Er is voor iedereen een wandelsafari, of u nu een ervaren wandelaar bent of juist helemaal niet! De locatie en de intensiteit van de wandeling is afhankelijk van uw ervaring, interesses en conditie.

Traditionele wandelsafari of Bushwalk
Een traditionele wandelsafari neemt meestal drie tot vier uur in beslag, u gaat samen met uw gids en tracker het spoor volgen van bijvoorbeeld leeuwen of neushoorns. Na afloop keert u weer terug in het kamp voor een maaltijd en een siësta. In de namiddag wordt de wandelsafari vervolgt.

Wie er voor kiest kan ook langer op pad, u overnacht dan in een mobile camp op één of meerdere locaties midden in de bush. Met een open 4WD wordt u naar een drop off point gebracht, of u loopt van kamp naar kamp. Om de kwaliteit én de veiligheid tijdens een échte wandelsafari te waarborgen is het maximale aantal deelnemers slechts 6 personen. (voor grotere groepen hebben wij speciale programma's) U wordt begeleid door zeer gekwalificeerde en bewapende gidsen met jarenlange wildlife ervaring.

Een Bushwalk is over het algemeen minder intensief, duurt korter en de groepen kunnen groter zijn. U wordt meestal begeleid door een gids van de accommodatie of een parkranger. Hoewel u wild tegen kunt komen ligt de nadruk meer op wat u toevallig tegenkomt inplaats van daadwerkelijk een spoor te volgen en op zoek te gaan naar wild.

Voor beide wandelingen geldt dat u van te voren een korte briefing krijgt van de gids over hoe u zich dient te gedragen en wat te doen bij een onverwachte ontmoeting met het wild. U bent immers in de bush, waar het wild ook echt wild is.Wandelsafari Zambia Lower Zambezi

Wandelsafari Zimbabwe Hwange National Park
Wandelsafari-Zimbabwe
Wandelsafari-Zimbabwe Mana Pools

Wandelsafari Zambia South Luangwa

Wandelsafari Zimbabwe Hwange National parkPRIVÉ SAFARI of SEMI PRIVÉ
Een privé safari betekent dat u naast individueel reizen de activiteiten alleen met uw eigen privé gids en voertuig onderneemt. De activiteiten worden dus niet met anderen gedeeld. U bent flexibel in uw dagindeling, de gidsen staan open voor uw ideeën en zullen, indien mogelijk, het schema aanpassen aan uw wensen.

Semi privé betekent dat u individueel reist maar de activiteiten mogelijk met anderen onderneemt. Voor wandelsafari's geldt een maximum aantal deelnemers van 6 personen en voor game drives en kanosafari's maximaal 6 of 8 personen.

ONZE GIDSEN
De gidsen waar wij mee samenwerken zijn Engels sprekende gidsen/hunters, zijn gekwalificeerd en bezitten een uitgebreide kennis, jarenlange ervaring en een intense passie voor de natuur. Allen zijn in het bezit van wapens en radio/zendapparatuur en zullen u zo veilig mogelijk door de bush leiden.

De gids maakt het verschil
Een geslaagde safari is niet alleen afhankelijk van de bestemming en het wild dat u ziet maar is ook zeker afhankelijk van uw gids. Zij zorgen niet alleen voor uw veiligheid maar bepalen ook de kwaliteit en de sfeer van een safari

Hoewel alle wildlife gidsen gekwalificeerd zijn en jarenlang wildlife ervaring bezitten zijn er toch verschillen. Er zijn een drietal soorten wildlife gidsen; de vaste gids van de accommodatie, de freelance (privé)gids en de parkranger oftewel national park scout. De park rangers worden het meest gebruikt door hen die op selfdrive zijn, de accommodaties van de national parken, of de budget accommodaties. Deze gidsen hebben evenveel passie en een uitgebreide kennis van flora en fauna maar doen meestal de kortere bushwalks, zullen meer op afstand van het wild blijven en zijn vaak wat minder betrokken bij hun gasten.

De vaste gidsen van de accommodaties alsmede de freelance gidsen zijn naast een strenge gids opleiding ook opgeleid tot gastheer waardoor de sfeer wat persoonlijker is, immers trekken zij soms dagen met u op. Maar wat nog belangrijker is en met name tijdens een echte wandelsafari, dat deze gidsen door een extra 'gastheer' training ook hebben geleerd om bij een eventuele aanval van een dier, rekening te houden met hun gasten, hen gerust te stellen om ze nadien veilig uit de bush te begeleiden.

Privé freelance gidsen
De privé freelance gidsen zijn de ware pioniers onder de gidsen. Niet alleen vanwege hun kennis en jarenlange ervaring maar ook vanwege hun specifieke karakter en vaak ongedwongen houding. Deze gidsen zijn ook meestal hunters en vaak zijn zij opgeleid in zimbabwe. Zimbabwe kent de strengste en langste gids opleiding van heel Afrika, zowel in theorie als in praktijk. Anders dan de naam 'hunter' doet vermoeden worden zij door de overheid ingeroepen wanneer groot wild door 'jacht-toerisme' of stropers is verwond en de dieren daardoor levensbedreigend voor de plaatselijke bevolking zijn. Mede hierdoor doen zijn hun grootste ervaring op en zijn zij voorbereid op onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Zij zijn de best getrainde gidsen die u zich kunt voorstellen. Deze freelance gidsen hoeven zich niet te houden aan het vaste schema van een accommodatie, zijn flexibel waardoor u nog meer van de bush zult zien en ervaren. Zij brengen u soms letterlijk op enkele meters afstand van het wild en zullen u werkelijk meeslepen in hun passie voor flora en fauna.


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593