reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
Het Meno A Kwena is gelegen op een oever langs de Boteti Rivier op de grens van Nxai Pan. De rivier is de laatste stop van het migrerende wild voordat zijn de grasvlaktes van Nxai Pan zullen bereiken. De game drives concentreren zich langs de Boteti Rivier welke het decor is van grote kuddes zebra, wildebeest, nijlpaard en olifant. Het kamp is fraai gelegen op een hoge rivieroever en ziet prachtig uit op de omgeving en de lager gelegen rivier welke seizoensgebonden vol staat met water. Regelmatig kan men vanaf het terras, de bush ‘hide’ of vanaf uw privé zitje voor de tent allerlei wild aanschouwen dat komt om te drinken. Om het national park te bereiken gaat er een kleine boottransfer aan vooraf. Als de waterstand hoog genoeg staat dan kan men ook een bootsafari ondernemen met een pontoon welke deels is overkapt als “hide” zodat men verscholen en in alle rust het wild kan observeren. Tijdens uw verblijf kunt u vrij deelnemen aan de aangeboden activiteiten: game drives in open 4WD, een bootsafari over de Boteti Rivier, bushwalks of bushmen activities.

Het kamp bestaat uit slechts 9 ruime stahoogte safaritenten met ramen en deuren van muskietengaas en een rits zodat de voorzijde volledig kan worden geopend. Elke luxe tent is voorzien van comfortabele bedden, een ventilator en thee & koffie faciliteiten. Een achterwand vormt een scheiding naar een en-suite badruimte voorzien van een douche, toilet, dubbele wasbassin, badjassen, enkele toiletartikelen en een buiten douche.

Een in de rotsen uitgehouwen plunge pool kijkt uit over de rivier en het voorbijkomend wild. ’s Avonds kunt u vanaf het hoog gelegen terras genieten van mooie zonsondergangen. Er zijn diverse zitjes gecreëerd waar men zich overdag even kan terugtrekken en kan genieten van het uitzicht. De centrale tent is rondom open en beschikt over een sfeervol ingerichte dineerruimte waar u aan een grote tafel gezamenlijk de maaltijden nuttigt. Tevens bevinden zich hier de lounge en bar en een kleine wildlife bibliotheek.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, chtend en middag game drives in open 4WD, bushwalks, bushmen activities, bootsafari’s Boteti Rivier (afhankelijk van de waterstand) ,professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Nxai Pan (Kwando Safaris)
Nxai Pan National Park
U$ 577 p.p. per nacht
afhankelijk van reisperiode
Nxai Pan Camp
Nxai Pan Camp
Nxai Pan Camp
Nxai Pan Camp
Nxai Pan Camp
Nxai Pan Camp
Nxai Pan Camp
Nxai Pan Camp
In het westen van het Nxai Pan National Park is het gelijknamige Nxai Pan (Kwando Safaris) gesitueerd, het  enige kampement gelegen in het park met uitzicht op de uitgestrekte dorre vlakte of één groene grasvlakte in het regen seizoen. De meest spectaculaire maanden om deze locatie te bezoeken zijn van december t/m maart, wanneer de pannen zijn bedekt met mals gras en duizenden zebra’s, wildebeesten en springbok, gevolgd door leeuwen, hyena’s en luipaard naar dit gebied toe migreren. Het kamp is gelegen aan een waterpoel waar in het droge seizoen allerlei wild komt drinken, want het water in de regio is schaars. Doch is de wildstand het hoogst in het regenseizoen, Nxai Pan is anders een kurkdroog gebied. 

Nxai Pan bestaat uit 9 luxe chalets voorzien van een rieten dak voor de koelte, gesitueerd in een open savanne landschap. De chalets zijn ingericht met zachte natuurtinten en voorzien twee single bedden of een tweepersoonsbed, een klamboe, een plafondventilator, een lounge met bank en fauteuil, en een en-suite toilet/badkamer voorzien van dubbele wasbassins, binnen en buiten douche. Vanuit uw luie ligstoel op uw privé uitkijkdek heeft u goed zicht op de nabijgelegen waterpoel wat regelmatig wordt bezocht door wild. De canvas rolluiken van de chalet kunnen tijdens koude nachten naar beneden worden gerold.

De activiteiten zijn vooral gericht op ochtend en middag game drives in open 4WD met als afsluiting een sundowner drankje op een mooie locatie. Tijdens uw verblijf kunt u ook een dag trip ondernemen naar de beroemde Baines ' Baobabs en Khama Khama Pan of een bushwalk waarbij u interessant wordt verteld over de kleinere dieren en reptielen en over hoe ze hier weten te overleven.  

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, ochtend en namiddag game drives in open 4WD, bushwalks, optioneel bezoek Baines’ Baobabs of Khama Khama Pan, professionele  Engels sprekende gids en park entreegelden.
Meno a Kwena
Boteti Rivier
U$ 570 p.p. per nacht
afhankelijk van reisperiode
Meno a Kwena
Meno a Kwena
Meno a Kwena
Meno a Kwena
Meno a Kwena
Meno a Kwena
Meno a Kwena
Meno a Kwena
Aan de rand van de Ntwetwe & Makgadikgadi Pan ligt het Planet Baobab op ongeveer 3 uur rijden van Maun. Deze sfeervolle midrange accommodatie bestaat uit 11 vrolijk gekleurde Bakalanga hutten, waaronder 3 familiehutten met eenpersoonsbedden, 7 gekleurde Boabab hutten en een campsite. De hutten zijn volgens de lokale traditionele wijze gebouwd en u kunt kiezen tussen een traditionele Bakalanga hut gebouwd van modder, of een traditionele Boabab gras hut welke werden gebruikt door de Bosjesmannen. Beide type hutten zijn gemaakt van de natuurlijke materialen uit het Makgadikgadi gebied en bieden door hun traditionele bouwstijl genoeg verkoeling tijdens hete dagen.

De lemen Bakalanga hutten beschikken over een speelse inrichting met natuurlijke tinten en versierd met kunst, ze zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden, een klamboe, een petroleum lamp en een en-suite toilet/douche. De traditionele Boabab gras hutten beschikken over twee eenpersoonsbedden van traditionele mopane en koeienhuiden welke écht comfortabel liggen, een klamboe en een petroleum lamp. De gras hutten hebben geen eigen badkamer en u zult gebruikt maken van gedeelde faciliteiten.

In de half open lounge met fauteuils en de bar heerst een gezellige sfeer, wel opvallend zijn de kroonluchters gemaakt van bierflesjes. Bij het hoofdgebouw bevinden zich tevens ook de dineerruimte, een terras, een kampvuurplaats en het zwembad.

De Makgadikgadi Pans zijn geen “big five” bestemming, de nadruk ligt vooral op de zoutpannen met soms eeuwen oude fossielen en hun fascinerende geologische oorsprong. De activiteiten die worden aangeboden omvatten een bushwalk met een sundowner drankje, een bezoek aan het dorpje Gweta waar u van het lokale bier en een traditionele lunch kunt genieten. Quads of game drives over de zoutpannen met een picknick (Nxai Pan/Ntwetwe Pan) en een bezoek aan de meerkatten. Tijdens deze leuke ontmoeting ziet u de meerkatten van dichtbij in hun natuurlijke omgeving, en het is niet ongewoon dat de meerkatten bij u of op u kunnen kruipen.

Meerdaagse migratie tochten en tochten door de zoutpannen zijn ook mogelijk; overdag trekt u door het vlakke dorre landschap met een quad, en u overnacht één of twee nachten op een matras in een slaapzak onder de prachtige sterrenhemel en kunt u genieten van een Afrikaanse braai. Tijdens een dergelijke trip brengt u een bezoek aan Baines Boababs en kunt u tijd doorbrengen met de meerkatten. De lodge biedt hiervoor een speciaal programma aan “Meerkat Mania” van 2 of 3 nachten. 

Uw verblijf is inclusief: ontbijt, diner, sundowner drankje.

Exclusief drankjes, lunch en optionele activiteiten. 
Planet Baobab
U$ 95 - 110 p.p. per nacht
Gweta
afhankelijk van reisperiode
Planet Baobab
Planet Baobab
Planet Baobab
Planet Baobab
Planet Baobab
Planet Baobab
Planet Baobab
Planet Baobab
Overige kampementen worden op een later moment aan de website toegevoegd
klik voor website:
U$ 1.285 p.p. per nacht
U$ 1.225 - 1.535 p.p. per nacht
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593


Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen.

Vaak gelden er aanbiedingen, hetzij voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.