info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Nxai Pan Camp (Kwando Safaris)
Nxai Pan National Park / Makgadikgadi Pans
U$ 610 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Nxai Pan - Botswana Tau Pan - Nxai Pan - Botswana Tau Pan - Nxai Pan - Botswana Tau Pan - Nxai Pan - Botswana Tau Pan - Nxai Pan - Botswana Tau Pan - Nxai Pan - Botswana Tau Pan - Nxai Pan - Botswana Tau Pan - Nxai Pan - Botswana
In het westen van het Nxai Pan National Park is het gelijknamige Nxai Pan Camp (Kwando Safaris) gesitueerd, het enige kampement gelegen in het national park. Game viewing in Nxai Pan kan schaars zijn, maar is vaak uitzonderlijk goed in het groene seizoen van eind november t/m begin april. Dit is de periode wanneer de regens de droge zoutpannen omtoveren tot weelderig groene grasvlaktes. Nxai Pan is anders een kurkdroog gebied. Migrerend wild zoals wildebeesten en zebra’s trekken vanuit de Linyanti en de Savuti met duizenden naar de grasvlaktes van de Makgadikgadi Pans. Er verzamelen zich grote kuddes grazend wild als gemsbok en springbok op de vlaktes en u ziet veel jong wild dat net geboren is. Deze periode is het meest spectaculair, want leeuwen, cheeta en luipaard jagen graag op de kuddes. Ook olifanten en giraffen worden in grote kuddes op de vlaktes waargenomen.

De activiteiten in Nxai Pan concentreren zich op ochtend- en middag gamedrives in open 4WD-voertuigen. Game drives zijn voorzien van een gids en tracker die helpt om mogelijke game-waarnemingen te maximaliseren. Omdat het kamp in een nationaal park ligt, zijn offroad-rijden en avond game drives hier niet toegestaan. Tijdens een full day game drive kunt u tevens de beroemde Baines ' Baobabs en Khama Khama Pan bezoeken. Hiernaast kunt u een bushwalk ondernemen, waarbij u interessant wordt verteld over de zoutpannen, de ecologie en over hoe de kleinere dieren en reptielen hier weten te overleven.

Nxai Pan Camp is in een open savanne landschap en gelegen aan een kunstmatige waterpoel, waar in het droge seizoen allerlei wild komt drinken, want het water in de regio is zeer schaars. Het kamp heeft veel weg van het zusterkampement Tau Pan (Kalahari) en bestaat uit 9 luxe chalets met een rieten dak voor de koelte. De chalets zijn voorzien twin bedden of een tweepresoonsbed, een klamboe, een plafondventilator, een lounge gedeelte en een en-suite toilet/badkamer met dubbele wasbassins, een binnen en een buitendouche. De veranda is uitgerust met twee verstelbare ligstoelen vanwaar u kunt turen over de vlakte en de nabijgelegen waterpoel. De canvas rolluiken van de chalet kunnen tijdens koude nachten naar beneden worden gerold.

Kwando Safaris heeft een scherp geprijsde jaarlijkse aanbieding geldig in het laagseizoen van 15 november t/m 31 maart voor U$ 450 p.p. per nacht. U bespaart honderden euro's.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, full day game drive op aanvraag, bushwalk, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Meno a Kwena
Boteti Rivier - Makgadikgadi Pans National Park / Makgadikgadi Pans
U$ 495 - 960 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana
Makgadikgadi sleepout
Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana
Het Meno A Kwena is gelegen op een oever langs de Boteti Rivier tegenover het Makgadikgadi Pans National Park. Het is gunstig gelegen omdat de Boteti Rivier in het droge seizoen de enige waterbron is in deze regio en het is de laatste stop van het migrerende wild voordat zij de grasvlaktes van Nxai Pan zullen bereiken.

De ochtend en middag game drives concentreren zich langs de Boteti Rivier en door de Khumaga area welke het decor is van kuddes zebra’s, wildebeesten en olifanten en kleine groepen nijlpaarden. Hoewel het kamp aan de rand van het Makgadikgadi Pans National Park is gelegen, zijn de zoutpannen zelf nog ongeveer twee tot vier uur rijden. Tijdens een full day game drive met een picknick lunch onderweg, kunt u dieper het Makgadikgadi Pans National Park in of het Nxai Pan National Park bezoeken. Er wordt een kleine 'veerboot' gebruikt die groot genoeg is voor één safarivoertuig om het national park aan de overzijde van de Boteti Rivier te bereiken.

Naast game drives kunt u tevens een bushwalk ondernemen met de San Bushmen of een dorpje bezoeken. En wanneer het water in de rivier hoog genoeg staat kan er ook een bootsafari worden ondernomen. Optioneel kunt u in het droge seizoen een avontuurlijke sleepout in de openlucht ondernemen op één van de vlaktes van de Makgadikgadi Pans.

Meno a Kwena is fraai gelegen op een hoge rivieroever en ziet prachtig uit op de omgeving en de lager gelegen rivier. Regelmatig kan men vanaf het terras, vanuit de bush ‘hide’ of vanaf uw privé zitje voor uw tent allerlei wild aanschouwen dat komt om te drinken.

Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Meno a Kwena - Makgadikgadi Botswana Het kamp bestaat uit slechts 9 ruime stahoogte safaritenten met ramen en deuren van muskietengaas en een rits zodat de voorzijde volledig kan worden geopend. Elke luxe tent is voorzien van comfortabele bedden, een ventilator en thee & koffie faciliteiten. Een achterwand vormt een scheiding naar een en-suite toilet/douche voorzien van een dubbele wasbassin, badjassen, enkele toiletartikelen en een buitendouche.

Een in de rotsen uitgehouwen plunge pool kijkt uit over de rivier en het voorbijkomend wild. ’s Avonds kunt u vanaf het hoog gelegen terras genieten van mooie zonsondergangen. Er zijn diverse zitjes gecreëerd waar men zich overdag even kan terugtrekken en kan genieten van het uitzicht. De centrale tent is rondom open en beschikt over een sfeervol ingerichte dineerruimte waar u aan een grote tafel gezamenlijk de maaltijden nuttigt. Tevens bevinden zich hier de lounge en bar en een kleine wildlife bibliotheek.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, bfull day game drives op aanvraag, bushwalks, Bushmen activiteiten, bootsafari’s over de Boteti Rivier (afhankelijk van de waterstand) ,professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief:optionele sleepout Makgadikgadi Pans
Planet Baobab
Gweta - Ntwetwe & Makgadikgadi & Nxai Pan / Makgadikgadi Pans
U$ 280 - 315 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana
Planet Baobab is gelegen net buiten het dorpje Gweta en centraal gesitueerd tussen de grote Ntwetwe Pan, Makgadikgadi Pan en Nxai Pan. Een wegtransfer vanaf Maun neemt ongeveer 3 uur rijden in beslag. De lodge is erg populair en staat goed aangeschreven op Lonely Planet, zodoende wordt het ook graag bezocht door selfdrive gasten.

De Makgadikgadi Pans zijn geen “big five” bestemming, de nadruk ligt van mei t/m november vooral op de droge isolate zoutpannen. Deze periode is uitstekend om per quad bike of per game drive de zoutpannen te verkennen met een ontbijt en/of lunch picknick onderweg. U zult vooral letten op de kleinere dieren en reptielen in dit droge gebied, het schaarse wild dat zich heeft weten aan te passen aan de droge omstandigheden en de fascinerende geologische oorsprong van dit gebied met eeuwen oude fossielen. Bij Ntwetwe Pan kunt u een bezoek brengen aan de meerkatten. Tijdens deze leuke ontmoeting ziet u de meerkatten van dichtbij in hun natuurlijke omgeving, en het is niet ongewoon dat de meerkatten bij u of op u kunnen kruipen. Ook kunt in deze periode een sleepout expeditie ondernemen waarbij u overdag per quadbike of game drive rondrijdt en de nacht doorbrengt op een matras in een slaapzak onder de prachtige sterrenhemel. U kunt ’s avonds genieten van een uitgebreide Afrikaanse braai en een vroeg ontbijt op de zoutpannen, waarna u nog een bezoek brengt aan de meerkatten.

Van december t/m april ligt de nadruk op game drives over de met gras begroeide zoutpannen en de grote kuddes grazend wild. Migrerend wild zoals wildebeesten en zebra’s trekken vanuit de Linyanti en de Savuti met duizenden naar de grasvlaktes van de Makgadikgadi Pans. Er verzamelen zich grote kuddes grazend wild als gemsbok en springbok op de vlaktes en u ziet veel jong wild dat net geboren is. Deze periode is het meest spectaculair, want leeuwen, cheeta en luipaard jagen graag op de kuddes. Ook olifanten en giraffen worden in grote kuddes op de vlaktes waargenomen.

Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana Planet Baobab - Makgadikgadi Botswana

Deze sfeervolle midrange accommodatie bestaat uit 11 vrolijk gekleurde Bakalanga hutten, waaronder 3 familiehutten en 7 budget Boabab hutten en een campsite. De hutten zijn volgens de lokale traditionele wijze gebouwd en u kunt kiezen tussen een traditionele Bakalanga hut gebouwd van modder, of een traditionele Boabab gras hut welke werden gebruikt door de Bosjesmannen. Beide type hutten zijn gemaakt van de natuurlijke materialen uit de regio en bieden door hun traditionele bouwstijl genoeg verkoeling tijdens hete dagen.

De lemen Bakalanga hutten hebben een speelse inrichting en zijn van buiten versierd met kunst en voorzien van een terras met een zitje. Het slaapvertrek is eenvoudig met twee eenpersoonsbedden, een klamboe, lantaarns als verlichting en een en-suite toilet/douche. De traditionele Boabab gras hutten zijn niet en-suite en maken gebruik van gedeelde toilet/douche faciliteiten.

De hele lodge en alle accommodaties zijn van buiten versierd met kleurige kunst. Er is een centrale booma met een grote dineerruimte en een grote gezellige bar/café met de kroonluchters gemaakt van bierflesjes waar u overdag terecht kunt voor een hapje of een drankje. Verder is er een terras, een kampvuurplaats met zitjes en een zwembad.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, activiteiten met keuze uit: veehouderij & Gweta dorpsbezoek, bushwalk door omgeving rond de lodge, halve dag quad bike of game drive met picknick ontbijt onderweg en bezoekje aan meerkatten, volle dag quad bike of game drive met picknick ontbijt & lunch onderweg.

Exclusief: drankjes, optionele overnachting op de zoutpannen
Overige accommodaties in Makgadikgadi Pans:
Camp Kalahari - Jack's Camp - San Campinfo@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose