info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Chada Camp (Nomad Tanzania)
Katavi National Park
U$ 810 - 1.050 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Aanbieding 4 voor 3 & 7 voor 5
Chada Camp - Katavi Tanzania Chada Camp - Katavi Tanzania Chada Camp - Katavi Tanzania Chada Camp - Katavi Tanzania Chada Camp - Katavi Tanzania Chada Camp - Katavi Tanzania Chada Camp - Katavi Tanzania
Chada Camp (Nomad Tanzania) is gesitueerd diep in het zuidelijk deel van Katavi National Park op ongeveer 1 uur game drive vanaf de airstrip. Het Chada Camp is het enige kampement in deze regio en is perfect gesitueerd in het wildrijkste gebied waar u tevens de kans heeft om de grootste kuddes olifanten en buffels van Katavi te aanschouwen, soms hoeft u niet eens ver te rijden om het wild op te zoeken.

Vanaf eind juni begint het meer op te drogen en is er dan nog her en der een waterpoel te vinden. Het is intrigerend om te zien hoe grote groepen nijlpaarden proberen om nog een plekje te vinden in de kleinste modderpoel en fascinerend zijn de aantallen holen van de krokodillen die dan in de wanden van de oevers zichtbaar worden. Het schaarse water trekt veel wild aan en roofdieren wachten geduldig op hun prooi.

Chada Camp is niet alleen het enige kampement in deze regio maar ook het enige kampement in Katavi waar u ook fly camping en wandelsafari’s kunt ondernemen. Een werkelijk toegevoegde waarde als u Katavi optimaal wilt beleven!

Het exclusieve kamp beschikt over slechts 6 grote safari tenten, gebouwd op houten platforms en verscholen tussen grote acacia en tamarinde bomen. De ruime tenten zijn volledig en stijlvol gemeubileerd met een luxe en-suite en deels open toilet/badkamer met bush douche. Mede omdat de wanden en deuren van de tent grotendeels uit transparant gaas bestaan voelen de tenten ruim en luchtig aan en u kunt zelfs vanuit de tent de bush overzien. Voor de tent is een zitje gecreëerd waar u in de vroege ochtend even van een kopje thee of koffie kunt genieten en rustig verder kunt ontwaken terwijl uw ogen de omgeving al afspeuren.

Twee grote tenten doen dienst als dineergelegenheid en als een comfortabele lounge waar ook enkele wildlife boeken te vinden zijn. Na een dag van wandelen en/of game drives wordt kort voor duisternis het kampvuur aangestoken. Hier komt men even samen voor een aperitief en om de sterrenhemel te bewonderen en de belevenissen van de dag met elkaar uit te wisselen.

Hoewel er letterlijk genoeg af zal spelen voor uw deur zult u de gelegenheid hebben om zoveel mogelijk van het park te zien. Gezien de aanwezigheid van grote aantallen dieren is game viewing absoluut lonend. Bent u nog avontuurlijker ingesteld en wilt u nog dichter bij de natuur zijn dan is er de mogelijkheid voor 'Fly Camping'. In de namiddag vertrekt u vanuit het kamp te voet naar de locatie waar het fly camp is opgezet. De paraffine lampen en het kampvuur zijn al voor u aangestoken en na een aperitief wordt er een heerlijk 3 gangen diner geserveerd, onder de sterrenhemel in ‘the middle of nowhere’. Kort daarna zult u zich tevreden en met enige spanning in uw comfortabele slaapzak begeven en al luisterend naar de geluiden van de bush in diepe slaap vallen. De volgende ochtend na het ontbijt wandelt u weer rustig terug naar het Chada Camp.

Chada Camp is geopend van juni tot medio november.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, fly-camping, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Mbali Katavi Lodge (voorheen Katuma Bush Lodge)
Katavi National Park
U$ 590 - 870 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Mbali Katavi Lodge Tanzania Mbali Katavi Lodge Tanzania Mbali Katavi Lodge Tanzania Mbali Katavi Lodge Tanzania Mbali Katavi Lodge Tanzania Mbali Katavi Lodge Tanzania Mbali Katavi Lodge Tanzania Mbali Katavi Lodge Tanzania
Mbali Katavi Lodge is centraal gelegen in de Iku regio, op ongeveer 20 minuten game drive van de airstrip. Het kampement is mooi gelegen, de tenten liggen verspreid over het terrein tussen de struiken en de imposante verhoogde centrale boma ziet uit over de Katisunga grasvlakte waar met enige regelmaat kuddes olifanten en buffels te zien zijn.

De lodge bestaat uit 10 ruime, eenvoudig doch comfortabel ingerichte tenten met houten meubilair en een en-suite toilet/douche gedeelte dat middels een gordijn van het slaapvertrek is afgescheiden. De tenten zijn opgezet op een verhoogd houten platform en een extra rieten dak zorgt voor verkoeling in de warme maanden. De veranda is voorzien van twee comfortabele stoelen en biedt uitzicht op de bush.

De centrale booma bevindt zich tevens op een verhoogd platform, hier bevindt zich een ruime overdekte lounge met kleine bibliotheek en een dineerruimte waar het ontbijt en de lunch aan aparte tafels geserveerd worden. De booma is open-fronted en leidt naar een grote houten terras en tevens uitkijkplatform waar ’s avonds bijeen wordt gekomen rond het kampvuur en men kan dineren onder de sterrenhemel.

Wild is in Katavi voldoende aanwezig en vanaf augustus kunnen de game drives absoluut lonend zijn. Het meeste wild bevindt zich dan in de omgeving van de bijna opgedroogde meren, inclusief de katachtige. U zult dan wat dieper het park in moeten gaan.

Hoewel Mbali Katavi Lodge prachtig gesitueerd is valt met name de grote centrale boma in het oog. Vanaf een afstand is deze soms al te zien en voor sommige bezoekers een storende factor omdat het enigszins afbreuk doet aan de mooie omgeving en het ware ‘bush’ gevoel. Zoekt u de ‘off the beaten track’ ervaring die kenmerkend is voor Katavi dan zou deze lodge mogelijk niet aan uw wensen kunnen voldoen.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele avond game drive
Katavi Wildlife Camp (Foxes Safaris)
Katavi National Park
U$ 530 - 690 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Katavi Wildlife Camp - Tanzania Katavi Wildlife Camp - Tanzania Katavi Wildlife Camp - Tanzania Katavi Wildlife Camp - Tanzania Katavi Wildlife Camp - Tanzania Katavi Wildlife Camp - Tanzania Katavi Wildlife Camp - Tanzania
Het eenvoudige doch zeer comfortabele Katavi Wildlife Camp (Foxes Safaris) is een zusterkamp van Selous Rufiji River Camp en het Ruaha River Camp, alle gerund door de familie Fox. Net als in de andere kampementen heerst er een rustige en vriendelijke sfeer doch omdat Katavi Wildlife Camp kleinschaliger is met slechts 6 tenten en mede door de afgelegenheid waardoor er minder bezoekers komen, heerst er een wat rustiger en persoonlijker sfeer.

Katavi Wildlife Camp is gelegen op de Katisunga vlakte, een goede wildlife locatie tussen Lake Katavi en Lake Chada, nabij de monding van de Katuma Rivier waar tegen het einde van het droge seizoen nog enkele waterpoelen te vinden zijn. Deze waterpoelen, soms net diep genoeg om in onder te dompelen, worden bevolkt door grote groepen nijlpaarden en krokodillen. Kuddes van duizenden buffels soms achtervolgd door leeuwen en andere roofdieren worden regelmatig bij de waterpoelen gesignaleerd.

Het Katavi Wildlife Camp bestaat uit slechts 6 tented suites gebouwd op verhoogde houten platforms en zien allen uit over de grasvlakte. Elke tented suite is volledig gemeubileerd en sfeervol ingericht en voorzien van een en-suite toilet/douche en een privé veranda met tafel, stoelen en een hangmat om in te relaxen. Het gehele kampement wordt gerund op zonne-energie en elektriciteit is op gezette tijden.

De centrale booma bestaat uit twee verdiepingen; de beneden verdieping doet dienst als een dineerruimte waar gezamenlijk aan een grote tafel het diner genuttigd wordt. En op de bovenverdieping is een lounge gecreëerd met een met barfaciliteit en vanwaar men een goed zicht heeft op de omgeving.

Het Foxes Katavi Wildlife Camp is een voordelige accommodatie in Katavi, door een familie gerund, erg vriendelijk en biedt relatief goede safari’s in een wildrijke omgeving. Reist u met twee personen en is het kampement volledig bezet dan kan minsten één dag privé safari een toegevoegde waarde zijn. U kunt dan in alle rust op uw eigen tempo mooie foto’s schieten en met een beetje geluk ook wat dieper het park ingaan.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, thee & koffie, laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: drankjes


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose