info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Bua River Lodge
Nkhotokota Wildlife Reserve
U$ 160 - 180 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi Bua River Lodge - Nkhotokota Malawi
Bua River Lodge is het dichtst bij de entree van het Nkhotokota Wildife Reserve gelegen, prachtig gesitueerd aan de Bua Rivier. De lodge heeft een zeer rustieke uitstraling, wat past bij de ruige locatie.

De activiteiten richten zich hier uitsluitend op de mooie natuurwandelingen langs de rivier en naar de ‘rapids’ geschikt voor hen met een sportieve instelling. De begeleide wandelingen gaan dwars door velden met hoge grassen, over rotsachtige rivierbeddingen met grote rotsblokken en over kronkelende smalle bergpaden langs de met varens en mos begroeide oever van de rivier waar kleine waterstroompjes via de bergwand naar beneden kletteren. Enige fitheid is daarom wel vereist.

Het kamp bestaat uit slechts 6 comfortabele safari tenten gelegen langs de rivier en verscholen in de bush. Waarvan één is gelegen op een privé eilandje midden in de rivier welke met een houten loopbrug te bereiken is. De ruime safari tenten staan op een verhoogd houten platform doordat de rivier buiten zijn oever kan treden. Ze zijn sta-hoogte en beschikken over een tweepersoonsbed of single bedden met een muskietennet, een bedkastje, een kaptafeltje met spiegel en een open air en-suite toilet/ bush douche met warm water. Beeld u eens in dat u staat te douchen in de open lucht, omringd door een dichtbegroeid bos en wanneer u naar beneden kijkt stroomt daar een beekje tussen de rotsen met varens. De tenten zijn voorzien van ramen en deuren van gaas en kunnen zowel aan de voor,- als aan de achterkant geheel worden geopend. Bij afwezigheid kunt u de tent afsluiten met een klein slotje. Er is een veranda voor de tent met een zitje waar u overdag in de schaduw van de bomen kunt relaxen.

‘s Avonds wordt het looppad verlicht met lantaarns zodat u de weg naar de centrale boma kunt vinden. In het houten gebouw met een verhoogde veranda dat uitziet op de rivier bevinden zich het restaurant en het terras waar u kunt genieten van smakelijke driegangen maaltijden. Ook kunt u hier in de namiddag relaxen en een verfrissend drankje nemen terwijl u kunt genieten van het uitzicht op de rivier en de bush geluiden om u heen. Op de bovenverdieping is een kleine lounge met enkele naslagwerken over flora en fauna.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, begeleide natuurwandelingen met professionele Engels sprekende gids.

Exclusief: drankjes en park entreegelden
Tongole Wilderness Lodge
Nkhotokota Wildlife Reserve
U$ 385 - 455 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi Tongole Lodge - Nkhotokota Malawi
Tongole Wilderness Lodge is wat dieper in het park gesitueerd en beschikt over slechts 4 luxe stenen chalets met een rieten dak en één familie chalet, elk met een open design waardoor men prachtig uitzicht heeft op de bush en de Bua Rivier.

De activiteiten in deze luxe lodge zijn vrij gevarieerd. Er zijn natuurwandelingen die kunnen soms over ruig terrein gaan, zowel langs de rivier als door het oevergebied afgewisseld door stroken tropisch regenwoud, miombo bossen en kleine open vlaktes. De gidsen zijn goed getraind en kunnen interessant vertellen of flora en medicinale werkingen, over de vogels, reptielen en gekleurde insecten die onderweg zult tegenkomen. Sportievelingen kunnen een mooie hike ondernemen naar de top van een berg voor een prachtig uitzicht.

Game drives in open 4WD behoren ook tot de mogelijkheid waarbij u dwars door het park rijdt over oude wielsporen. Tongole Wilderness Lodge biedt naast de game drives en wandelingen ook korte kanosafari’s, waarbij u kunt genieten van de serene stilte en op zoek gaat naar krokodillen, olifanten, apen, nijlpaarden, vogels en grote gekleurde libellen die vaak over het water zweven. Met als afsluiting een bush lunch langs de rivier voordat u terugkeert naar de lodge. Heeft u behoefte aan iets meer adrenaline dan kunt u tijdens de kanosafari ook enkele stroomversnellingen passeren.

De luxe suites zijn aan de voorzijde afgeschermd met een mooi ontworpen ijzeren hekwerk voorzien van een deur en gordijnen ter blindering. Elke suite is ingericht met een kingsize bed (of twee single bedden), een gedrapeerde klamboe en bed tafeltjes, ingebouwde kastruimte met een klein bureau en een luie stoel met een koffietafel. De badkamer bevindt zich in dezelfde ruimte zonder een echte afscheiding en beschikt over dubbele marmeren wastafels, toilet, douche en een verzonken tweepersoons ligbad dat uitnodigend werkt en prachtig uitziet naar buiten. Er is een privé veranda met een zitje, een plek om te relaxen en te genieten van de omgeving.

De centrale lounge heeft een boven,- e een benedenverdieping. Boven is het ingericht met rieten fauteuils met kussen, een plek waar u ‘s avonds of overdag zich in privé sfeer kunt terugtrekken en prachtig kunt uitzien op de bush en de bergen.

Beneden is een lounge en kunt een drankje bestellen bij de bar en plaatsnemen op het ruime terras dat zich voor u uitstrekt. Er is een kampvuurplaats met een zithoek en een viewing deck langs de rivier met enkele lounge stoelen waar u soms enkele olifanten kunt zien drinken en baden. En waar u op verzoek romantisch privé kunt dineren. De grote dineertafel staat opgesteld op het terras in de openlucht, maar indien u liever geniet van het diner aan uw eigen tafeltje kan dit ook.

Uw verblijf is inclusief; maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laudry service, natuurwandelingen, bergwandelingen, game drives in open 4WD, korte kanosafari’s, fly-fishing, bezoek dorpje en Tongole Trust Foundation, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optioneel fly-camping
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose