CHOBE overzicht accommodaties Chobe-Ngoma | maatwerkreizen Botswana | Zimba Safaris
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Chobe Elephant Camp
Chobe National Park / noordwesten Ngoma gate
U$ 474 - 541 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Chobe Elephant Camp - Botswana Chobe Elephant Camp - Botswana Chobe Elephant Camp - Botswana Chobe Elephant Camp - Botswana Chobe Elephant Camp - Botswana Chobe Elephant Camp - Botswana Chobe Elephant Camp - Botswana Chobe Elephant Camp - Botswana
Hoog op een rotsachtige heuvelrug bevindt zich het Chobe Elephant Camp met een adembenemend uitzicht over de lager gelegen uitgestrekte vlakte welke seizoensgebonden overstroomt. Het kamp is gesitueerd nabij Ngoma entree in het noordwesten, een veel minder bezochte regio dan via de Sedudu entree in het noordoosten, nabij Kasane waar de meeste toeristen binnenkomen.

Er zijn 11 chalets, waaronder één familiechalet, welke verspreid zijn gelegen over de heuvelrug. Ze beschikken elk over ruime slaapvertrekken, een nachtkastje, een muskietennet, opbergruimte, een plafondventilator en een en-suite wasruimte met een binnen,- en buitendouche, toilet en enkele toiletartikelen. De voorzijde van de chalet heeft met gaas beklede deuren welke leiden naar een veranda met een zitje dat prachtig uitziet over de bush in de lager gelegen vlakte.

Dit eco vriendelijke kampement heeft een eigen stijl met een moderne Afrikaanse twist. De centrale lodge is ‘open fronted’ en ingericht met een kleine curiosa shop, een bar, enkele knusse zithoeken en een dineerruimte om bij slecht of winderig weer binnen te kunnen dineren. Maar meestal kunt u genieten van sfeervol verlichtte diners in de openlucht bij de kampvuurplaats. Dineren doet u gezamenlijk aan lange eettafels, echter indien u liever meer privacy wenst dan is dit ook mogelijk. Voor de centrale lodge bevindt zich een kort wandelpad dat leidt naar een iets lager gelegen houten veranda met een plunge pool en enkele ligbedden vanwaar u de vlakte goed kunt overzien.

Naast game drives overdag in het national park, kunt u ook een avond game drive ondernemen in het Chobe Forest Reserve nét buiten het park. Een wandeling door een nabijgelegen dorpje geeft u de gelegenheid om ook het lokale leven te leren kennen. En wie minimaal twee nachten verblijft kan ook deelnemen aan een Chobe River cruise.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, Chobe River cruise, cultureel bezoek aan een dorpje, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Muchenje Lodge
Chobe National Park / noordwesten Ngoma gate
U$ 575 - 760 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana
Muchenje Lodge is een kleinschalige accommodatie gesitueerd op een heuvel in het Chobe Forest Reserve op ongeveer 1 uur rijden van Kasane. De lodge is gelegen nabij de Ngoma entree in het noordwesten, een veel minder bezochte regio dan via de Sedudu entree in het noordoosten nabij Kasane waar de meeste toeristen binnenkomen.

Naast game drives, kunt u hier ook bootsafari’s of wanneer mogelijk een mokore tochtje ondernemen. Omdat Muchenje nét buiten het Chobe National Park is gelegen heeft u tevens de mogelijkheid tot het ondernemen van avond game drives en bushwalks. Optioneel kunt een bezoek brengen aan een lokaal dorpje.

Muchenje Safari Lodge heeft warme en persoonlijke sfeer mede doordat het kamp als één van de weinige kampementen nog steeds door de eigenaren zelf, Matt en Lorna, wordt gerund. Zij lieten in 1996 het kamp bouwen als de eerste safari lodge in deze westelijke regio. Het meest fraaie aspect aan de lodge is het mooie uitzicht en de rustige ligging. Zij hebben de lodge zo ontworpen dat het optimaal kan profiteren van het weidse panoramische uitzicht over de lager gelegen vlakte welke seizoengeboden overstroomt en waar allerlei wild te spotten is.

Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana Muchenje Lodge - Chobe Botswana

Muchenje Lodge bestaat uit 11 chalets waaronder 1 duplex familie chalet. Op ruime afstand van de lodge bevindt zich de Muchenje kampeerplaats met eigen faciliteiten. Elk luxe chalet heeft een veranda met een zitje en een zeer fraai panoramisch uitzicht. Het slaapvertrek is voorzien van twin bedden welke als tweepersoonsbed kunnen worden opgesteld, een gedrapeerde klamboe, een ventilator en airconditioning, een veiligheidskluisje, een zithoek, een minibar, thee en koffie faciliteiten en een en-suite toilet/badkamer voorzien van een föhn, twee badjassen en enkele toiletartikelen.

Er zijn meerdere game viewing veranda’s voorzien van een zitje vanwaar u overdag rustig en ongestoord het voorbijkomend wild kunt spotten. De game viewing veranda’s zijn ’s avonds een geweldige plek voor een romantisch privé diner voor twee. De centrale boma is ‘open fronted’ en biedt een overdekte dineerruimte en een langgerekt terras met een panoramisch uitzicht. De maaltijden worden meestal per tafel geserveerd. De al fresco diners worden wel gezamenlijk aan één lange tafel genuttigd. In de centrale boma bevindt zich een bar en een comfortabele lounge met een kleine wildlife bibliotheek, enkele bordspelen en wifi ontvangst. Ook is er een kleine souvenirshop. De grote veranda leidt naar een aangrenzende veranda met enkele zonnebedden, parasols, een kleine gazebo en een plunge pool.

Voor families met kinderen vanaf 8 jaar biedt Muchenje veel afwisseling in activiteiten waarbij de kinderen mogen deelnemen, uitgezonderd zijn wel de bushwalks. Hiernaast zijn er specifieke activiteiten welke ook tussen de safari’s door kunnen worden ondernomen om de kinderen te vermaken, hierbij kunt u denken aan een bushcraft training om overlevingstechnieken te leren, een junior ranger-training waarbij geleerd wordt hoe dierensporen te volgen of een bezoek aan de plaatselijke dorpsschool bezoeken waar ze met andere kinderen in contact kunnen komen.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bushwalks, bootsafari’s & sundowner cruise, mokore (seizoensgebonden), bezoek lokaal dorpje, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Ngoma Safari Lodge
Chobe National Park / noordwesten Ngoma gate
U$ 775 - 1.090 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Ngoma Safari Lodge - Chobe Botswana Ngoma Safari Lodge - Chobe Botswana Ngoma Safari Lodge - Chobe Botswana Ngoma Safari Lodge - Chobe Botswana Ngoma Safari Lodge - Chobe Botswana Ngoma Safari Lodge - Chobe Botswana Ngoma Safari Lodge - Chobe Botswana
De upmarket reiziger kiest voor de luxueuze 5 sterren Ngoma Safari Lodge gesitueerd in het noordwesten, nét buiten het Chobe National Park, nabij de rustige Ngoma ingang. De Ngoma Safari Lodge is gelegen op een zeer fraaie locatie op een heuvelrug en biedt een panoramisch uitzicht over de lager gelegen vlakte en de Chobe Rivier.

De luxe suites hebben een privé terras met een zitje, twee ligbedden en een parasol en een privé plungepool met panoramisch uitzicht op de omgeving waar u zo nu en dan de beroemde Chobe olifanten, kuddes zebra's en antilopen kunt aanschouwen. Elke suite is ingericht met een tweepersoons kingsize bed met een gedrapeerde klamboe, een plafondventilator, airconditioning, een minibar, een veiligheidskluisje, gratis wifi, thee & koffie faciliteiten en een en-suite toilet/was ruimte voorzien van een ruim ligbad, binnen,- en buiten douche, een föhn, twee badjassen en enkele toiletartikelen.

De maaltijden zijn zowaar een beleving door het weidse uitzicht op de vlakte en de Chobe Rivier vanaf het terras en de open–fronted centrale boma. Het ruime terras biedt meerdere uitkijkpunten en zitjes en een restaurant met een panoramisch uitzicht. Binnen bevindt zich een overdekte comfortabele lounge waar u enkele wildlife boeken kunt doorbladeren, een bar en activiteitendesk. Een houten looppad lijdt naar een uitkijk platform met een plunge pool, zonnebedden en parasols.

U kunt in deze lodge deelnemen aan lonende dag en avond game drives in open 4WD (kuddes van honderd olifanten zijn niet ongewoon), bootsafari's over de Chobe Rivier en bushwalks door het Chobe Forest Reserve. Hiernaast heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een lokaal dorpje, een schooltje of een kliniek.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks,drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bushwalks, bootsafari’s & sundowner cruise, cultureel bezoek dorpje, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose