reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

ZIMBA SAFARIS

Algemene Voorwaarden

Bij Zimba Safaris vindt u complete reizen alsmede losse onderdelen zodat u zelf uw reis kunt samenstellen. We zouden graag willen dat u uw geplande safari als een investering ziet. Een investering die u door intense beleving en ervaring uw leven lang zal bij blijven. Wij bieden u unieke safari mogelijkheden in privť sfeer tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding en adviseren u om onze website in alle rust door te nemen waardoor u bewust raakt van de vele mogelijkheden en keuzes die wellicht bij u wensen zouden kunnen aansluiten.

Algemene voorwaarden en condities

1. Reservering
Wanneer uw wensen bij ons duidelijk zijn, zullen wij voor u een vrijblijvende offerte op maat creŽren welke uiteraard is aan te passen. Pas als u helemaal tevreden bent over datgene wij u aanbieden kunt u de reis reserveren. Wanneer u een reis wenst te reserveren dient u ons enkele gegevens te verstrekken die nodig zijn om de reis in optie te zetten. U krijgt van ons een reserveringsformulier toegestuurd die u ingevuld en ondertekend per e-mail of per post aan ons dient te retourneren. Zodra wij de bevestiging hebben ontvangen dat alle reisonderdelen in optie zijn gezet, worden de internationale vluchten gereserveerd. Zodra deze vluchten bevestigd zijn, worden de opties van de reisonderdelen omgezet in een definitieve boeking.

2. Hoofdboeker
Wanneer u met meerdere personen tegelijkertijd een reis boekt, dan fungeert het adres van de hoofdboeker als correspondentieadres, deze ontvangt tevens de boekingsbevestiging en de factuur. De hoofdboeker is aansprakelijk voor de algehele betaling alsmede voor het verstrekken van de reisinformatie aan de medereizigers.

3. Betaling
Na uw reservering ontvangt u binnen enkele dagen een factuur. De aanbetaling bedraagt minimaal 30% van de totale reissom en dient binnen 7 dagen te worden voldaan, exclusief vliegtickets voor internationale/ binnenlandse vluchten Ė deze dienen volledig te worden voldaan. De volledige reissom dient minimaal 8 weken voor vertrek betaald te zijn. Als u binnen 8 weken voor vertrek een reis wilt boeken dan dient de volledige reissom, ten tijde van de reservering, te worden voldaan. Uw reis kan alleen doorgaan bij een tijdige en volledige betaling. Bij een niet volledige betaling voor vertrek gelden dezelfde voorwaarden als bij een annulering.

3.1 Enkele lokale operators vragen een non-refundable aanbetaling van 50% en zijn wij genoodzaakt om ons daar aan te houden, wij zullen dat dan aan u melden en in uw factuur berekenen.

3.2 Betaling losse reisonderdelen of accommodaties
In afwijking van bovenstaande wordt er voor een los reisonderdeel of een enkele losse accommodatie een non-refundable aanbetaling van minimaal 50% gevraagd. Bij een totale reissom van minder dan 1000 Euro worden de bankkosten in rekening gebracht.

3.3 Helaas kan het voorkomen dat wij genoodzaakt zijn om koerswijzigingen (tot 6 weken voor vertrek) en prijsverhogingen als gevolg van verhoogde park entreegelden, airporttaxes en brandstofprijzen, door te berekenen aan onze cliŽnten, ook al heeft men aan de volledige reissom voldaan.

3.4 Reissom in U$ - afwijkende betalingsvoorwaarden
Soms wordt de reissom in U$ genoemd. De fluctuerende valuta maakt het voor ons soms erg lastig om een vaste Euro prijs te rekenen en zouden wij de reissom telkens moeten aanpassen. De reissommen zijn hierdoor transparant en gelijk als die van de lokale touroperators. Bij reservering geldt een aanpassing in de betalingsvoorwaarden;
Op de dag van de bevestiging door Zimba Safaris van de definitieve reservering (zaterdag/zondag en officiŽle feestdagen uitgesloten) wordt de factuur gebaseerd op de dan geldende ING aankoopwaarde van de Dollar. De non-refundable aanbetaling is exclusief internationale vluchten en bedraagt minimaal 30% van de totale reissom en dient per omgaande te worden voldaan. De aanbetaling dient binnen 48 uur op de rekening van Zimba Safaris te staan (zondag en officiŽle feestdagen uitgezonderd). Mocht de aanbetaling toch op een later tijdstip worden voldaan en daardoor op een later tijdstip ontvangen worden dan wordt in de eindfactuur het eventuele koersverschil verrekend. Zimba Safaris behoudt zich het recht voor om een kopie van de betaling te vragen.

Circa 8 weken voor vertrek ontvangt u de factuur met het uitstaande saldo gebaseerd op de dan geldende aankoopwaarde van de Dollar. Ook deze dient per omgaande te worden voldaan en binnen 48 uur op de rekening van Zimba Safaris te staan. De volledige reissom dient minimaal 8 weken voor vertrek door Zimba Safaris te zijn ontvangen. Als u binnen 8 weken voor vertrek een reis wilt boeken dan dient de volledige reissom, ten tijde van de reservering, te worden voldaan. Uw reis kan alleen doorgaan bij een tijdige en volledige betaling. Bij een niet volledige betaling voor vertrek gelden dezelfde voorwaarden als bij een annulering.

3.5 Reissom in U$ - losse reisonderdelen of accommodaties
In afwijking van bovenstaande wordt voor een los reisonderdeel of een enkele losse accommodatie een 100% non-refundable betaling gevraagd, zodra de reservering is gemaakt. Bij een totale reissom met een koerswaarde van minder dan 2.000 Euro worden de bankkosten in rekening gebracht. Bij een eventuele annulering gelden de voorwaarden van uw annuleringsverzekering.

4. Lid Garantiefonds GGTO
Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators Ė GGTO. De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vůůr uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Voor deze garantiestelling wordt een vast bedrag van 15,- euro per boeking per 10.000,- euro in rekening gebracht aan de consument. Het garantiefonds geldt ook voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Mocht u een reis (onderdeel) bij Zimba Safaris boeken en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator. Houdt u er dan rekening mee dat datgene u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden valt. In Afrika bestaat nog geen beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen veilig stelt, zoals in Europa. Veel Afrikaanse operators claimen aangesloten te zijn bij SATSA of andere beroepsverenigingen echter de dekkingen en vergoedingen die zij bieden zijn zeer beperkt en in geval van in gebreke zijn of een faillissement worden deze vaak per reisonderneming uitgekeerd in plaats van per reiziger.

Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsvereniging, is voorzien van een aansprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis voor hetzelfde bedrag!

5. Reisbescheiden
Ongeveer 2 weken voor vertrek ontvangt u van ons een voucher met de gereserveerde reis/touronderdelen. Deze voucher dient u mee op reis te nemen en desgevraagd te laten zien. Omdat wij ook meevoelen met onze cliŽnten die voor het eerst naar Afrika afreizen en de alleengaanden, zijn op de voucher ook contactgegevens van onze lokale medewerkers vermeld zodat u altijd, in geval van nood, ook met hen in contact kunt treden. Tevens ontvangt u van ons een 06 nummer waarop wij, in geval van nood, dag en nacht te bereiken zijn. Er wordt van u verwacht om de gegevens op de vouchers en de vliegtickets op juistheid te controleren. Indien er een gegeven onjuist blijkt te zijn, dient u dat zo spoedig mogelijk aan ons door te geven.

6. Annulering
Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient altijd schriftelijk te geschieden door de hoofdboeker. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven.
Restitutie vindt plaats met aftrek van de annuleringskosten.
De annuleringskosten zijn als volgt.
A - bij annulering t/m 65 dagen voor vertrek: 30% van de reissom. Plus eventuele annuleringskosten voor binnenlandse vluchten.
B - bij annulering van 64 dagen t/m 50 dagen voor vertrek: 60% van de reissom. Plus eventuele administratie/bankkosten en annuleringskosten voor binnenlandse vluchten.
C - bij annulering van 49 dagen t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom

Enkele lokale operators vragen een non-refundable aanbetaling van 50% en zijn wij genoodzaakt om ons daar aan te houden, wij zullen dat dan aan u melden en in uw factuur berekenen. Voor een dergelijke overeenkomst geldt dan een aanpassing van de annuleringskosten - lid A Ė t/m 65 dagen voor vertrek 50% van de reissom + eventuele annuleringskosten voor binnenlandse vluchten.

Geen restitutie wordt verleend bij het niet verschijnen, te laat komen, of wanneer een reis/onderdeel voortijdig wordt afgebroken. Indien u een annuleringsverzekering heeft en een geldige reden om te annuleren (ter beoordeling van de verzekeraar) bent u, afhankelijk van het verzekerde bedrag, gedekt voor bovenstaande kosten.

6.1 Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Groepsreizen en incentives

Een gehele annulering of een deelannulering van de reisovereenkomst dient altijd schriftelijk te geschieden door de hoofdboeker. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Wij raden een ieder van de groep sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten.
Restitutie vindt plaats met aftrek van de volgende annuleringskosten.
A - bij annulering tot 90 dagen voor vertrek: 30% van de reissom. Plus eventuele annuleringskosten voor binnenlandse vluchten.
B - bij annulering van 90 dagen t/m 64 dagen voor vertrek: 50% van de reissom. Plus eventuele administratie/bankkosten en annuleringskosten voor binnenlandse vluchten.
C - bij annulering van 63 dagen t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom

Enkele lokale operators vragen een non-refundable aanbetaling van 50% en zijn wij genoodzaakt om ons daar aan te houden, wij zullen dat dan aan u melden en in uw factuur berekenen. Voor een dergelijke overeenkomst geldt dan een aanpassing van de annuleringskosten Ė lid A - bij annulering tot 90 dagen voor vertrek: 50% van de reissom plus eventuele annuleringskosten voor binnenlandse vluchten.

Geen restitutie wordt verleend bij het niet verschijnen, te laat komen, of wanneer een reis/onderdeel voortijdig wordt afgebroken. Indien u een annuleringsverzekering heeft en een geldige reden om te annuleren (ter beoordeling van de verzekeraar) bent u, afhankelijk van het verzekerde bedrag, gedekt voor bovenstaande kosten.

7. Wijziging van vertrekdatum of aantal deelnemers
Wijziging van de vertrekdatum of vermindering van het aantal reizigers wordt beschouwd als een deelannulering. Indien een reiziger uit een reisgezelschap de reis annuleert, is hij/zij annuleringskosten verschuldigd. Het resterende reisgezelschap ontvangt een gewijzigd reisvoorstel op basis van de nieuwe groepsgrootte voor dezelfde accommodaties, transfers, binnenlandse vluchten en activiteiten in dezelfde reisperiode. Indien een wijzigingsaanbod niet mogelijk is of door het resterende reisgezelschap niet wordt geaccepteerd, worden alle overeenkomsten geannuleerd en zijn alle reizigers annuleringskosten verschuldigd. Bij annulering van ťťn of meerdere personen van het reisgezelschap zal Zimba Safaris er altijd naar streven om nadelige financiŽle gevolgen voor het resterende reisgezelschap zoveel mogelijk te beperken of wanneer mogelijk een eventueel ander passend alternatief aanbieden. Wij raden een ieder van de groep sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

8. In-de-plaatsstelling
De reiziger kan zich laten vervangen door een andere reiziger als de oorspronkelijke reiziger de reis moet annuleren en geen aanspraak kan maken op vergoeding van een (annulerings)verzekering. De hoofdboeker, de oorspronkelijke reiziger en zijn/haar vervanger, zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van het nog verschuldigde deel van de reissom, eventuele wijzigingskosten en/of extra kosten ten gevolge van de vervanging.
Aan de in-de-plaatsstelling zijn enkele voorwaarden verbonden:
a. De in-de-plaatsstelling moet tijdig voor vertrek plaatsvinden en niet later dan 21 dagen voor vertrek.
b. De vervanger moet aan alle in de overeenkomst verbonden voorwaarden voldoen.
c. De betrokken organisaties/dienstverleners hebben geen bezwaar tegen de in-de-plaatsstelling

9. Internationale vluchten
Als extra service, kunnen wij ook de internationale vluchten voor u reserveren doch, de internationale vluchten die wij voor u reserveren vallen niet onder bovenstaande annuleringsvoorwaarden maar onder de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen. Zimba Safaris boekt de internationale vluchten bij gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen als South African Airlines, Kenia Airways, KLM of British Airways en de factuur wordt rechtstreeks door de airlines naar u toegestuurd. De factuur dient u binnen de door hen gestelde termijn te voldoen. Het is raadzaam om zodra u een reis wilt gaan reserveren ook uw vlucht te boeken. Over het algemeen geldt hoe eerder u uw vlucht boekt des te lager het tarief.

De ervaring leert dat vanwege het ruime aanbod aan vliegtickets op het internet, veel cliŽnten ook zelf op zoek gaan naar internationale vluchten. Het staat het u vrij om dat ook te doen. Voor goede aansluitingen van de transfers en/of binnenlandse vlucht dient u ons wel op de hoogte te brengen van de vertrek en aankomsttijden. Mocht u hierbij advies nodig hebben dan helpen wij u graag.

10. Reisverzekering
Wij raden iedereen dringend aan een goede reisverzekering met werelddekking te nemen. Een reisverzekering inclusief medische dekking is verplicht en valt onder uw eigen verantwoordelijkheid. Dit kan een hoop ellende en kosten besparen. Note: in sommige landen is een verblijf zonder reisverzekering met medische dekking illegaal en loopt u zelfs de kans om bij eventuele incidenten, in tweederangs ziekenhuizen te worden behandeld.

11. Reisdocumenten en vaccinaties
De reiziger dient bij vertrek in het bezit te zijn van alle vereiste, geldige reisdocumenten alsmede de benodigde visa en bewijs van vaccinaties. Het paspoort dient nŠ vertrek uit het land nog 6 maanden geldig te zijn ťn minimaal twee lege bladzijden per land te bevatten. Zimba Safaris is niet aansprakelijk ingeval een reiziger niet aan de reis, of een onderdeel daarvan, kan deelnemen vanwege tekortkomingen in zijn/haar reisdocumenten.

12. Prijzen
Tenzij anders vermeld zijn genoemde prijzen in euroís en exclusief internationale vluchten, verzekeringen, visumkosten, vertrek belastingen, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven. Wij berekenen geen BTW. Zimba Safaris behoudt het recht voor de prijzen van de aangeboden reizen aan te passen als de nu geldende BTW voorschriften wijzigen alsmede eventuele prijswijzigingen als gevolg van sterke koerswijzigingen, verhoogde airporttaxes, brandstofprijzen en park entreegelden aan te passen en door te berekenen, ook al heeft men aan de volledige reissom voldaan.

13. Wijzigingsclausule
Zimba Safaris behoudt zich het recht voor om, op grond van veranderende omstandigheden, ťťnzijdige wijzigingen in de algemene voorwaarden aan te brengen. Deze eventuele wijzigingen zullen pas ingaan nadat de klant hiervan schriftelijk of per e-mail op de hoogte is gebracht.

14. Wijzigingen van route of vervoer
Er kunnen zich bepaalde omstandigheden voordoen waar wij geen invloed op hebben en waardoor wij genoodzaakt kunnen zijn, ter plaatse of voor vertrek wijzigingen in de route, vervoer of accommodaties aan te brengen. In uitzonderlijke gevallen kan het helaas voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema verandert. Mocht iets dergelijks zich voordoen dan kunt u er uiteraard op rekenen dat wij ons uiterste best doen om de kwaliteit van de reis te handhaven of zelfs te verbeteren. Eventuele extra reis en verblijf kosten die het gevolg zijn van overmacht omstandigheden of het wijzigen van een vluchts/transfer schema of het annuleren van een vlucht of transfer waardoor er mogelijk een duurdere vlucht/transfer ingezet moet worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Voor facultatieve excursies draagt Zimba Safaris geen enkele verantwoordelijkheid.

15. Aansprakelijkheid
De informatie in onze website/brochures zijn vrij gedetailleerd weergegeven om u een zo goed mogelijk beeld te geven van wat wij aanbieden. Wij bieden complete reizen alsmede losse reisonderdelen zodat u zelf uw reis kunt samenstellen die bij uw wensen past. Juist deze mogelijkheid maakt het reizen extra interessant. Wij helpen u met het samenstellen van uw reis zodat u er zeker van kunt zijn dat alles naar wens is ingedeeld en de reis goed zal verlopen. Toch willen wij u ook laten realiseren dat u kiest voor een avontuurlijke vakantie in een vreemd land. In Afrika bevindt u zich in heel andere omstandigheden dan dat in uw eigen land gewend bent.

Wij wijzen u erop dat het wild ook echt Ďwildí is en dat u zich volledig bewust moet zijn dat elk dier onvoorspelbaar gedrag kan vertonen. Hierdoor is het belangrijk naar de instructies van uw gids te luisteren en die op te volgen. Wij willen u er op attent maken dat de meeste accommodaties en campsites niet omheind zijn en dat u tijdens de safari's op zeer dichte afstand bij het wild kunt komen. Een aanval door een wild dier komt zelden voor maar gťťn enkele safari in de Afrikaanse bush kan u dit garanderen. Noch de lokale safari operator, noch de gids, noch de werknemers/sters, noch Zimba Safaris kunnen verantwoordelijk of aansprakelijk gehouden worden voor enig letsel of incident tijdens een safari.

De lokale operators behouden zich het recht voor om op elk ogenblik een ieder die deelneemt aan een tour, chartervlucht of safari te weigeren of uit te sluiten wanneer een houding en/of gedrag mentaal of fysiek, van een deelnemer/ster dusdanig is dat hij/zij zichzelf of anderen in gevaar brengt. Zimba Safaris noch de lokale operator zijn aansprakelijk voor enige schade of kosten gemaakt door een dergelijke gebeurtenis. In geen enkel geval zullen Zimba Safaris of de lokale operator aansprakelijk zijn voor schade, dood, letsel, ziekte, diefstal of schade/verlies van eigendommen. Alsmede niet aansprakelijk voor de kosten/schade voor het niet verschijnen, te laat komen of vertraging van een vlucht of transfer waardoor de reis geannuleerd of gewijzigd moet worden. Indien lokale omstandigheden het noodzakelijk maken, behouden Zimba Safaris en/of de lokale operators het recht voor om een gehele tour of een gedeelte ervan te laten vervallen of het reisschema te wijzigen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om eventuele perikelen te voorkomen. Mocht u ter plaatse klachten of aanmerkingen hebben dan raden wij u aan deze eerst ter plekke kenbaar te maken, op schrift te zetten en te laten ondertekenen en vervolgens met ons contact op te nemen. Pas dan kunnen wij uw klacht in behandeling nemen.Terug naar boven

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593