reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
Luwi Bush camp
uiterste noorden South Luangwa / in het NP
Lion Camp is gelegen in het uiterste noordelijk deel van South Luangwa nabij de beruchte “Lion Plains”, welke niet voor niets zo is genoemd. De omgeving van het kamp kent een hoge concentratie wild, de vlakte waarop het kamp uitziet wordt regelmatig bezocht door grazende dieren, terwijl het 's nachts verandert in een jachtgebied voor leeuwen.  In de wijde omgeving van deze exclusieve locatie is dit het enige kampement.

Lion Camp is in mei 2018 heropent na een uitgebreide renovatie. Het kampement bestaat uit 10 uit canvas en uit riet opgetrokken chalets waaronder 2 luxe suites. De chalets zijn gebouwd op een verhoogd houten dek en doormiddel van een lage loopbrug verbonden met de centrale boma. Elk chalet is sfeervol ingericht met frisse kleuren en beschikt over een kingsize bed hemelbed of twee aparte bedden, een walk-in klamboe, een en-suite douche/toilet en een eigen veranda met mooi uitzicht op de open vlakte.

De centrale boma bestaat uit een lounge, een bar met een openhaard en pooltafel en een dineerruimte. De maaltijden zijn gezellige sociale gelegenheden met fantastische verhalen van de gastheren. Naast een persoonlijke sfeer kunt u hier een prima service verwachten. Verder beschikt het kamp over een kleine wildlife bibliotheek, een souvenirwinkel en een lager gelegen terras met luie ligstoelen en een plunge pool vanwaar u tevens kunt uitzien over de vlakte. De wandelsafari’s en game drives in open 4WD worden begeleidt door professionele bewapende gidsen met een uitgebreide kennis van de flora en fauna. Het lion Camp is toegankelijk per wegtransfer in het droge seizoen van 24 mei tot 31 oktober. 

Uw verblijf is inclusief:
alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
U$ 620 - 785 p.p. per nacht
Lion Camp
Lion Camp
Lion Camp
Lion Camp
Lion Camp
afhankelijk van reisperiode
Lion Camp
uiterste noorden South Luangwa / in het NP
Het Tafika Camp is gesitueerd in het uiterste noorden van South Luangwa, nét buiten de Nsefu sectie. In de hele noordelijke regio bevinden zich slechts drie kampementen en mag daarom gerust een exclusieve locatie worden genoemd. Het rustieke Tafika kamp is gebouwd op de oever van de Luangwa Rivier en beschikt over slechts 6 ruime chalets, inclusief een familie chalet. Elk chalet is voorzien van een en-suite toilet en deels open douche.

Door de afgelegenheid van Tafika Camp komt u hier nauwelijks toeristen tegen en u zult verbaasd zijn over de service, comfort en de geserveerde maaltijden in 'the middle of the bush'. Wandelsafari's zijn een must, maar daarnaast kunt u ook game drives of een bezoek aan het lokale dorpje Mskanga brengen. Wat dit kamp bijzonder maakt is de mogelijkheid om onder begeleiding te mountainbiken of zelf een micro flight te ondernemen. De spectaculaire micro flights van ± 15 minuten zijn additioneel en kunt u ter plaatse bespreken.

Uw verblijf is inclusief maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari's, dag en avond game drives in open 4WD, mountain biking, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: micro flight ± 15 minuten
Tafika Camp
U$ 750 - 1.045 p.p. per nacht
Tafika Camp
Tafika Camp
afhankelijk van reisperiode
Tafika Camp
Tafika Camp
Overige kampementen worden op een later tijdstip aan de website toegevoegd
klik voor website:
U$ 835  - 980 p.p. per nacht
U$ 785 - 930 p.p. per nacht
Lion Camp
Tafika Camp
Tafika Camp
Tafika Camp
Tafika Camp
Nsefu sectie South Luangwa
Zikomo Bushcamp is gelegen aan de rand van de Nsefu sectie van het national park langs de oever van de Rivier. Het kamp bestaat uit acht chalets die zijn vervaardigt uit natuurlijke materialen in een typische Zambiaanse stijl. De chalets en de verhoogde chalets op palen beschikken over één of tweepersoons bedden en zijn aangekleed met kleurrijke stoffen uit de Tribal Textiles. De kamers zijn elk voorzien van een muskietennet, een zitbank, een en-suite toilet/badkamer en veranda met zitstoelen. Het wild heeft vrij toegang tot het kamp daarom wordt u in de avonduren naar uw chalet begeleidt.

Bij het centrale lodge bevinden zich een terras, enkele luie hangmatten, een klein zwembad met ligbedden welke uitzien op de Luangwa Rivier, de bar en de dineerruimte. De geserveerde maaltijden worden voor een deel bereidt met de oogst uit de eigen tuin achter de keuken. Voor degene die daar behoeft aan hebben is er eventueel wifi beschikbaar, andere faciliteiten bestaan uit een bush gym en een souvenirwinkeltje. De aangeboden safari activiteiten bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s of een cultureel bezoek aan het dorpje Kawaza.

Uw verblijf is inclusief
alle maaltijden, thee & koffie, soft drinks, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden

Exclusief: alcoholische dranken.
Zikomo Bush Camp
U$ 400 p.p. per nacht
Zikomo Bushcamp
Zikomo Bushcamp
Zikomo Bushcamp
Zikomo Bushcamp
afhankelijk van reisperiode
Zikomo Bushcamp
Zikomo Bushcamp
Lion Camp
Lion Camp
noorden South Luangwa / in het NP
Het Luwi Bush Camp (Norman Carr) ligt diep in het park en is het meest afgelegen kamp in de noordelijke sectie van South Luangwa, ver van de overige accommodaties. Norman Carr werd gezien als de grondlegger van de wandelsafari in Zambia. Luwi Bush Camp is dan ook voornamelijk gericht op spectaculaire wandelsafari’s onder begeleiding van de beste gidsen van Zambia. De regio is geliefd om haar leeuwen en het is een ware sensatie om ze te voet te volgen. Ook de wilde honden kunnen regelmatig worden gesignaleerd. Vanuit Luwi is het mogelijk om naar het zusterkamp Nsolo te wandelen. Een boeiende wandelsafari die ongeveer 3 uur in beslag neemt.

Het authentieke bush camp is geopend van mei t/m oktober en gesitueerd aan de oever van een permanente lagune en beschikt over slechts 5 luxe open-fronted uit riet opgetrokken chalets met een rustieke uitstraling. De inrichting van de chalets is geheel vervaardigt uit riet, bamboe en hout. Elk chalet beschikt over eenvoudig meubilair, een groot kingsize bed met een gedrapeerde klamboe, een openlucht en-suite toilet/douche en een privé terras met stoelen en een boomstam als tafel. 
U$ 790 - 945 p.p. per nacht
Luwi Bush Camp (Norman Carr)
Luwi Bush camp
Luwi Bush camp
afhankelijk van reisperiode
Luwi Bush camp
Luwi Bush camp
Luwi Bush camp
Luwi Bush camp
Een rieten overkapping biedt schaduw aan een lounge en een bar. De brunch wordt geserveerd in de schaduw van de bomen en ’s avonds kunt u genieten van het diner onder de sterren met vele  geluiden van de bush om u heen. Tussen de safari’s door kunt u genieten van het comfort van uw chalet of relaxen in de nabij gelegen ‘hide’ die uitziet op een permanente waterpoel en bewoond wordt door een grote familie nijlpaarden. Tegen het einde van het droge seizoen is het hier soms een af en aanloop van allerlei wild hetgeen mooie foto momenten op kan leveren. Echte avonturiers kunnen een nacht een ‘sleepout’ onder de sterren ondernemen. Dikke matrassen op de grond worden voorzien van een klamboe en lantaarn verlichting. Een gids zal gedurende de nacht voor uw veiligheid, maar op afstand verblijven.
Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari’s, optionele 'sleepout', professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Luwi Sleepout
noorden South Luangwa / in het NP
Het Nsolo Bush Camp (Norman Carr) is een afgelegen kamp in de noordelijke sectie van South Luangwa, ver van de overige accommodaties. Het kamp is vergelijkbaar met Luwi Bush Camp (Norman Carr) en gericht op wandelsafari’s onder begeleiding van de beste gidsen van Zambia. Meerdere territoria van leeuwen overlappen elkaar in dit gebied en de leeuwen gebruiken de droge rivierbedding als doorgang. In het gebied tussen Nsolo bushcamp en Luwi bushcamp zijn regelmatig wilde honden te zien en in mei/juni zijn hier soms de caracal en serval te spotten. Boeiende wandelsafari’s worden afgewisseld met af en toe een game drive in open 4WD. Liefhebbers kunnen eventueel van Nsolo naar zusterkamp  Luwi Bush Camp lopen tijdens een ruim drie uur durende wandeling. Lees meer hierover bij wandelsafari’s  Zambia. 

Nsolo is een historisch bushcamp ooit ontworpen en voor het eerst gebouwd door Norman Carr in 1987. Het kamp is geopend van mei t/m oktober en beschikt over slechts 5 luxe open-fronted uit riet opgetrokken chalets met een rustieke uitstraling. De inrichting van de
U$ 790 - 945 p.p. per nacht
Nsolo Bush Camp (Norman Carr)
Nsolo Bush camp
Nsolo Bush camp
afhankelijk van reisperiode
Nsolo Bush camp
Nsolo Bush camp
Nsolo Sleepout

chalets is geheel vervaardigt uit riet, bamboe en hout. Elk chalet beschikt over eenvoudig meubilair, een groot kingsize bed met een gedrapeerde klamboe, een openlucht en-suite toilet/douche en een privé terras met comfortabele stoelen en een tafeltje. Een rieten overkapping biedt schaduw aan een lounge en een bar. De brunch wordt geserveerd in de schaduw van de bomen en ’s avonds kunt u genieten van het diner onder de sterren met vele  geluiden van de bush om u heen. Echte avonturiers kunnen een nacht een ‘sleepout’ onder de sterren ondernemen. Dikke matrassen op de grond worden voorzien van een klamboe en lantaarn verlichting. Een gids zal gedurende de nacht voor uw veiligheid, maar op afstand verblijven.
Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari’s, optionele 'sleepout', professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Nsefu sectie South Luangwa
Mchenja Camp is één van de luxere kampementen van Norma Carr Safaris, het is gesitueerd op de oever van de Luangwa Rivier te midden van de Nsefu sectie in het South Luangwa National Park. De rit van Mfuwe airport naar Mchenja zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen. De locatie van het kampement ligt diep in de Nsefu sectie en is uniek te noemen want de Luangwa Rivier is een trekpleister voor veel wild. Olifanten, leeuwen en luipaarden worden hier vaak gespot, soms van heel dichtbij of zelfs in het kamp maar ook het zwembad wordt regelmatig door olifanten gebruikt als drinkplaats.

Mchenja Camp beschikt over 5 grote luxe canvas safari tenten die worden beschaduwd door een rieten dak. Elke safari tent is stijlvol ingericht en beschikt over een ruim slaapvertrek, een en-suite toilet/badkamer met ligbad met vrij zicht en een veranda met prachtig uitzicht op de rivier. De game drives in open 4WD zijn over het algemeen lonend en kunnen worden afgewisseld met boeiende wandelsafari’s.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden en snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari’s, dag en avond game drives in open 4WD, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden. 
U$ 790 - 990 p.p. per nacht
Mchenja Camp (Norman Carr)
Mchenja Camp
Mchenja Camp
afhankelijk van reisperiode
Mchenja Camp
Mchenja Camp
Mchenja Camp
Mchenja Camp
Nsefu sectie South Luangwa
Kakuli Bush Camp (Norman Carr) is gesitueerd in het noordelijk deel van South Luangwa, op ongeveer 2 uur rijden vanaf Mfuwe airport. Het bushcamp bestaat uit 5 luxe traditionele tented chalets waaronder een familie chalet met twee slaapvertrekken. Elk tented chalet is gemaakt van materialen uit de natuur, beschikt over een en- suite toilet/douche en biedt een prachtig uitzicht op de rivier.
Het kamp is gebouwd op een verhoogd stuk oever met als middelpunt een Chitenje (lounge). Het open restaurant met bar heeft een houten dek dat uitziet op een grasvlakte en twee rivieren, een perfecte plek om te ontspannen en naar de wilde dieren te kijken. Dit gebied van South Luangwa staat bekend vanwege het weinige toerisme en de beste game viewing van South Luangwa. De safari activiteiten in Kakuli kunnen een combinatie zijn van game drives en wandelsafari's; gasten kunnen elke dag beslissen of ze te voet op pad willen of liever per open 4WD, ook avond game drives zijn hier toegestaan. Kakuli bushcamp is tevens één van de weinige bushcamps die ook in het groene seizoen geopend is. Vanaf 20 januari tot en met 4 april zijn er geen game drives mogelijk en zult u naast wandelsafari’s ook interessante rivier safari’s met de boot kunnen ondernemen.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden en snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde drankne)), laundry service, wandelsafari’s,dag en avond game drives in open 4WD, bootsafari’s alleen van medio  jan. tot begin april, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
U$ 790 - 945 p.p. per nacht
Kakuli Bush Camp (Norman Carr)
Kakuli Bush Camp
Kakuli Bush Camp
afhankelijk van reisperiode
Kakuli Bush Camp
Kakuli Bush Camp
Kakuli Bush Camp
Kakuli Bush Camp
Kakuli Bush Camp
Nsefu sectie South Luangwa
Tena Tena (Robin Pope) is gelegen in het zuiden van de exclusieve Nsefu sectie van het South Luangwa National Park. Het luxe kampement heeft alles in huis voor een fantastische safari ervaring op een locatie te midden van de Luangwa Rivier en lagunes welke allerlei wild trekt. Robin Pope Safaris staat garant voor een service van hoge standaard en kwalitatief goede en ervaren gidsen tijdens de safari’s.

De zes luxe tenten bieden veel privacy en staan op ruime afstand van elkaar. De voorzijde ziet uit op de Luangwa Rivier waar u in de verte de nijlpaarden kunt horen knorren. Elke tent is sfeervol ingericht en beschikt over een openlucht en-suite toilet en douche voorzien van enkele toilet artikelen. De privé veranda heeft een comfortabel zitje met uitzicht op de vlakte.

De dineertafel en de lounge worden overdekt door een gespannen canvas zeil, de ruimte is aam alle kanten open. Naast de comforatbele zithoeken is er een kleine wildlife bibliotheek. De vuurplaats voor de tent is omringd door een lounge hoek met kussens, waar men overdag in de schaduw kan genieten van een koel drankje en het uitzicht. Het wild loopt soms dwars door het kamp, ook een leeuw kan soms in kamp gesignaleerd worden. De aangeboden safari activiteiten bestaan ut dag en avond game drives in open 4WD en wandelsafari’s. Ook kan met een bezoek brengen aan het Kwaza Village of Tribal Textiles.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
U$ 805 - 955 p.p. per nacht
Tena Tena (Robin Pope)
Tena Tena
Tena Tena
afhankelijk van reisperiode
Tena Tena
Tena Tena
Tena Tena
Tena Tena
Tena Tena
Tena Tena
Nsefu sectie South Luangwa
Het Nsefu Camp van Robin Pope ligt diep in het zuiden van de Nsefu sectie van het South Luangwa National Park. Het kleinschalige luxe kampement bestaat uit slechts 6 traditionele rondavels voorzien van een kingsize bed of twin bedden met een klamboe en een en-suite toilet/douche. Elke kamer is voorzien van een speciale airconditioning die binnen de klamboe verkoelt, waar in de avonduren van gebruik kan worden gemaakt. Elke rondavel heeft een veranda met een zitje dat uitziet op de Luangwa Rivier.

Onder een rieten booma bevinden zich een comfortabele zithoek, een bar en de dineertafel. De aangeboden activiteiten bestaan uit wandelsafari’s, dag en avond game drives in open 4WD. In het groene seizoen kan men afhankelijk van de waterstand ook een bootsafari ondernemen. Ook kan met een bezoek brengen aan het Kwaza Village of Tribal Textiles. Robin Pope Safaris staat garant voor een service van hoge standaard en kwalitatief goede en ervaren gidsen tijdens de safari’s.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
U$ 695 - 955 p.p. per nacht
Nsefu Camp (Robin Pope)
Nsefu Camp
Nsefu Camp
afhankelijk van reisperiode
Nsefu Camp
Nsefu Camp
Nsefu Camp
Nsefu Camp
Nsefu Camp
Nsefu Camp
Kakuli Bush Camp
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593


Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen.

Vaak gelden er aanbiedingen, hetzij voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.