reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
Rubondo Island National Park
Rubondo Island Camp (Asilia Africa) is gelegen op het gelijknamige eiland in Lake Victoria, het eiland is voor 80% bedekt is met tropische bossen en moerassen met riet en papyrusplanten. Het eiland is decennia lang nauwelijks door mensen bezocht waardoor het nog ongerept is gebleven. Hoewel niet een echte wildlife bestemming is er voor de ervaren safari reiziger die het allemaal wel al gezien heeft, nog voldoende te ontdekken. Een echte "one-of-a-kind" destination!

Het afgelegen eiland ten zuidwesten in Lake Victoria is te bereiken vauit de Serengeti, Mwanza of Arusha. Het prachtige groene eiland is 26 kilometer lang en 5-10 kilometer breed. Het national park vormt een afwisselende habitat met regenwoudachtige bossen waar velvet aapjes en colobus apen slingeren door de bomen, met geluiden van tropische vogels waaronder de grijze papegaai. Van open savanne waar u de olifant, giraffe en sitatunga en bushbuck kunt tegenkomen tot papyrusachtige moerassen met otters, pythons, krokodillen, nijlpaarden, trekvogels, de lokale watervogels en de vrijwel altijd aanwezige visarenden.

Omgeven door een serene rust is het varen langs de rotsachtige oevers van het eiland een ontspannen beleving en passeert u soms een aantrekkelijk afgelegen wit zandstrand. Helaas is zwemmen niet mogelijk vanwege de aanwezigheid van de krokodillen in het water. Maar ook een vissafari (fly fishing) behoort tot de mogelijkheden want het meer is rijk aan o.a. tilapia en de nijlbaars.

Daarnaast leven er ongeveer 30 chimpansees en kunt u onder begeleiding van een gids wandelingen maken door het eeuwenoude bos, op zoek naar deze bijzondere dieren.
Rubondo Island Camp (Asilia Africa)
U$ 755 p.p. per nacht
Rubondo Island Camp
Rubondo Island Camp
Rubondo Island Camp
Rubondo Island Camp
Rubondo Island Camp
afhankelijk van reisperiode
Rubondo Island Camp
Kwihala Camp
Kwihala Camp
Kwihala Camp
Rubondo Island Camp
Rubondo Island Camp
Kwihala Camp
Kwihala Camp
Op Rubondo Island dat decennia onbezocht was door mensen, is in 2013 slechts één accommodatie gebouwd. Rubondo Island Camp beschikt over 8 luxe eco-vriendelijke cottages en een treehouse en is eigenlijk even paradijselijk als het eiland zelf. De cottages liggen verscholen tussen de bomen en lianen met uitzicht op het meer en het zandstrand. De ruime en-suite cottages beschikken over een sfeervolle inrichting met en-suite toilet/badkamer en een veranda met een hangmat om in te luieren. Naast de cottages beschikt Rubondo over een Island Sleepout. Een prachtig romantisch open-fronted treehouse dat middels een houten terrasvormige trap naar boven leidt. De sleepout is volledig is ingericht (met ligbad) en biedt een schitterend uitzicht en een ideale manier om het ‘jungle’ gevoel te versterken. Gasten van Rubondo kunnen voor één nacht gebruiken maken het Treehouse (bij reservering melden). De centrale open booma is gelegen aan een begroeide rotsachtige oever aan het zandstrand. Overdag kunt u heerlijk relaxen, zonnebaden of een activiteit ondernemen. Om ’s avonds te genieten van een sundowner drankje en een romantisch verlicht diner aan het water.  

Uw verblijf is inclusief maaltijden, picnic lunch, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, optionele overnachting "Rubondo Sleepout", game drives in open 4WD, begeleide natuurwandelingen, bootcruises over het meer en door de moerassen, kanosafari, een sunset cruise met een dhow, vissafari, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: permit chimpansee trekking
Rubondo Sleepout
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593


Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen.

Vaak gelden er aanbiedingen, hetzij voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.