info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Rubondo Island

Safari Tanzania

Luxe rondreizen, maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

safari Rubondo Island Tanzania


'One of a kind'
Een korte vlucht vanuit de Serengeti, Dar es Salaam of Arusha brengt u naar het afgelegen en tropische Rubondo Island, een eiland ten zuidwesten van Lake Victoria in Tanzania. Rubondo Island is een ‘one-of-a-kind destination’. Het prachtige groene eiland is ongeveer 26 kilometer lang en 5 tot 10 kilometer breed en is voor 80% bedekt is met tropische bossen en moerassen met riet en papyrusplanten.

Het paradijselijke eiland is decennia lang en wordt nog steeds nauwelijks door mensen bezocht waardoor het volledig ongerept is gebleven. Op het eiland bevindt zich slechts één accommodatie, het Rubondo Island Camp welke beschikt over 8 luxe eco-vriendelijke cottages aan het strand.

Reden om dit eiland te bezoeken is niet het spotten van groot wild, de nadruk ligt meer op de prachtige tropische natuur en natuurwandelingen. Voor de ervaren safari reiziger die het allemaal wel al gezien heeft is er nog genoeg te ontdekken. Voor hen die een soort van ‘jungle’ gevoel zoeken is Rubondo Island absoluut een bezoek waard.


Safari's in Rubondo
Het national park vormt een afwisselende habitat met regenwoudachtige bossen waar velvet aapjes en colobus apen slingeren door de bomen en geluiden van fel gekleurde vogels en grijze papegaaien, open savanne vlaktes met wild als olifanten, giraffen, sitatunga en papyrusachtige moerassen vol met leven als otters, pythons, krokodillen, nijlpaarden, trekvogels, de lokale watervogels en visarenden. De mooiste manier om het eiland te verkennen is te voet, echter over de savanne en over de rijsporen door het bos zijn ook gamedrives mogelijk. De game drives zijn maar beperkt, want het eiland is niet zo groot.

Het eiland is omgeven door een serene stilte en rust wat maakt dat een bootsafari langs de rotsachtige oevers van het eiland en de nabijgelegen eilanden met aantrekkelijk afgelegen witte zandstrandjes een heerlijke en ontspannende onderneming is. Vanuit de boot kunt soms krokodillen en nijlpaarden waarnemen of apen die slingeren door de bomen.

Daarnaast leven er ongeveer 35 chimpansees op het eiland. Onder begeleiding van een gids kunt u een chimpansee trekking ondernemen door het eeuwen oude bos en op zoek gaan naar deze bijzondere dieren. De wandelingen kunnen een paar uur tot de hele dag in beslag nemen afhankelijk van uw interesse.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Rubondo

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
Saadani safari Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose