info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Nyika Plateau en Nkhata Bay

Safari noord Malawi

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en strandvakanties

Safari Nyika Plateau Malawi


Ontdek het Nyika Plateau
Een reis door noord Malawi betekent glooiende heuvels, rotsachtige heuvelruggen, naaldbomen en rubberplantages afgewisseld met tropische bomen en planten. Kleine dorpjes liggen verspreid langs de hoofdwegen en de kiosken met barbecues en gefrituurde chipisi en verkopers van groenten en fruit leveren het typische Malawiaanse straatbeeld. Een wegtransfer vanuit Lilongwe naar Nyika neemt wel 11 tot 12 uur in beslag, vanuit Mzuzu is het ongeveer 5 tot 6 uur, maar het is wel een mooie afwisselende route met genoeg mogelijkheden voor stops onderweg en om een snack of wat drinken te kunnen kopen. Ook kunt u de reis onderbreken met een overnachting in Luwawa/Viphya.

De hogere bergen rondom Mzuzu gaan langzaam over in de glooiende bergen van het Nyika Plateau met een hoogte van 2.100-2.500 meter. Het uitzicht over de bergen en valleien met savanne is adembenemend mooi met spectaculaire uitzichten. De locatie ligt enorm afgelegen en de groene bossen worden afgewisseld door een enorm steppe-achtig heuvellandschap met enkele beekjes en een meer. Aan de oostelijk rand van het plateau zijn er riviertjes die via de bergwand als pittoreske watervallen richting het Lake Malawi in stromen. Noord Malawi is een gebied voor échte natuurliefhebbers en sportievelingen.

Op de glooiende plateaus bedekt met grasland leven vooral grazende kuddes roan antilopen, elanden, duikers, klipspringers, bushbucks en zebra’s, maar het is zeker mogelijk dat u hyena’s, een jackal of zelfs een luipaard kunt spotten. Het terrein is ongerept en de mooiste manier om dit bijzondere landschap te verkennen is te voet, ter paard of per mountainbike.

Wat is er te doen in Nyika
De activiteiten concentreren zich vooral op de ochtend en middag game drives welke vanwege de koele temperatuur meestal zijn in een gesloten 4WD met een open dak. De avond game drives zijn niet bijzonder lonend, toch leuk om eens mee te maken en u maakt kans om kleine nachtdieren te spotten en met veel geluk een roofdier. Er zijn vele onverharde autowegen waardoor u grote delen van het plateau per game drive kunt verkennen. Bekende spots zijn de Chelinda Falls, de rotstekeningen van de Fingora Cave, het panoramapunt bij Jalawe Rock en het Lake Kaulime.

Er zijn in het Nyika National Park ongeveer 250 kilometer aan mountainbike trails, soms over hobbelige keien en bergruggen. Bij Chelinda Lodge kunt u tevens mooie begeleide mountainbike tochten ondernemen. Daarnaast zijn er veel wandelroutes waarvan zes bekende wandelroutes die variëren van één tot zes dagen waarbij u overnacht in een mobile tented camp. Uiteraard worden deze wandelingen begeleid door deskundige gidsen die het gebied zeer goed kennen. De voornaamste route is het driedaagse Livingstonia Trail, welke van Chelinda helemaal leidt naar Livingstonia en Lukwe. Of de Jalawe en Chipome River Trail welke leidt door de lager gelegen miombo bossen van het park waar u ook olifanten en buffels kunt tegenkomen.


Zelf rondlopen in Nkhata Bay
Nkhata Bay ligt aan de noordelijke oever van Lake Malawi. Het district bestaat uit meerdere kleine dorpen die verspreid liggen op de heuvelachtige oever afgewisseld door kleine zandstrandjes en enorme rotsblokken. Het dorp heeft een grote aantrekkingskracht op backpackers die gecharmeerd raken door de eigen gezellige sfeer van het dorp met een bohemien en relaxte karakter. Wilt u het lokale leven opsnuiven en wilt u meer dan alleen kennis maken met de bevolking, dan is een verblijf in Nkhata bay absoluut een aanrader.

Nkhata Bay beschikt over een aantal sfeervolle budget accommodaties direct gelegen tegen de heuvels aan het meer en met een klein strandje voor de deur. Vanuit uw accommodatie kunt u te voet op eigen gelegenheid de buurt verkennen en door de dorpen wandelen welke allen op loopafstand zijn. De dorpen liggen ook tegen de heuvels aan, dus houdt u er rekening mee dat de wandelpaden en andere wegen die de lokale bewoners gebruiken om een extra beeninspanning vragen. De bewoners zijn vriendelijk en zullen u hartelijk welkom heten. Wanneer u iets nodig heeft zijn zij u graag van dienst, bijvoorbeeld om u met een lokale taxi naar het dorpscentrum te brengen.

In het dorpscentrum van Nkhata Bay bevinden zich enkele marktjes, kleine winkeltjes, een tweetal supermarkten, enkele stalletjes met souvenirs en verschillende kleine lokale restaurantjes waar u een onvervalste typisch Malawiaanse maaltijd kunt nuttigen. Meestal bestaande uit vers gevangen vis of kip, met rijst of nsima en groente. Of u kunt eens de lokale frituur of grill proberen waar men gebakken aardappelen en biefstuk al staande met een prikkertje kan eten, het nationale ontbijt en de lunch. In de avond is er regelmatig een lokaal life bandje of muziek in één van de lodges of kunt u de lokale nachtclub bezoeken waar zowel toeristen als de lokale bewoners op af komen.

In het weekend trekken veel bewoners naar het dorpsstrand Chikale beach, een mooi breed zandstrand met een kleine bar en een restaurantje. Vissers varen regelmatig in hun boomstam af en aan om hun verse gevangen vis te verkopen. Bij de diverse accommodaties in het dorp kunt u overdag gebruik maken van het kleine strandje, gezellig wat drinken, een hapje eten of een activiteit arrangeren.

Vergezeld van enkele bewoners kunt een bijzonder boottochtje maken naar een afgelegen strandje. Onderweg wordt er volop gedrumd, gezongen en gelachen. Wanneer de grote visarenden neerdalen om het visaas te vangen kunt u leuke foto's maken, en wordt u verleid om van de hoge rotsen in het water springen. Eenmaal bij het strandje gaan de muziek en het dansen verder en terwijl u kunt relaxen wordt er op houtvuur een traditionele en smakelijke maaltijd voor u bereidt.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Malawi of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Noord Malawi

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Nyika Plateau Malawi
Nyika Plateau Malawi
Nyika Plateau Malawi
Nyika Plateau Malawi
Nkhata Bay Malawi
Nkhata Bay Malawi
Nkhata Bay Malawi
Nkhata Bay Malawi
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose