reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Reizen naar Noord Malawi

Nyika Plateau, Nkhotakota Game Reserve & Nkhata Bay

Privé maatwerkreizen, rondreizen, luxe safari´s en tropisch strand in Malawi

Nyika Plateau Malawi

Een reis door noord Malawi betekent glooiende heuvels, rotsachtige heuvelruggen, naaldbomen en rubberplantages afgewisseld met tropische bomen en planten. Kleine dorpjes liggen verspreid langs de hoofdwegen en de lokale verkopers van groenten en fruit, de kiosken met barbecues en gefrituurde chipisi leveren het typische Malawiaanse straatbeeld. De route richting het noorden is een prachtige route die eindigt met spectaculaire uitzichten. Noord Malawi is een gebied voor avontuurlijke natuurliefhebbers en sportieve wandelaars.
Ontdek het Nyika Plateau
De hogere bergen rondom Mzuzu gaan langzaam over in de glooiende bergen van het Nyika Plateau, op een hoogte van 2100-2500 meter. Het uitzicht over de bergen, valleien en grasvlaktes is adembenemend mooi. De locatie ligt enorm afgelegen en de groene bossen worden afgewisseld met een enorm steppe-achtig heuvellandschap, een meer, en kleine watervallen en riviertjes die via de oostelijke oever als pitoreske watervallen het meer in stromen.

Op de glooiende plateaus bedekt met grasland leven vooral kuddes roan antilopen, elanden en zebra’s, maar u kunt u er ook hyena’s, jackals of zelfs een enkele luipaard tegenkomen. Het terrein is puur en ongerept en de mooiste manier om dit prachtige landschap te verkennen is te voet, ter paard of per mountainbike.

Er zijn verscheidene wandel en autoroutes in en rondom het park, waarvan zes bekende wandelroutes die variëren van één tot zes dagen terwijl u overnacht in een mobile tented camp. Uiteraard worden deze wandelingen begeleid door deskundige gidsen die het gebied zeer goed kennen. De voornaamste route is het driedaagse Livingstonia parcours, die leidt van Chelinda helemaal naar Livingstonia en Lukwe. Of de Jalawe en Chipome River Trail route welke leidt door de lager gelegen miombo bossen van het park waar u ook olifanten en buffels kunt tegenkomen. Bekende spots zijn Chelinda Falls, de rotstekeningen van de Fingora Cave, het panoramapunt bij Jalawe Rock en Lake Kaulime.

Lokaal leven in Nkhata Bay
Nkhata Bay ligt aan de noordelijke oever van Lake Malawi. Het district bestaat uit meerdere kleine dorpen die verspreid liggen op de rots en heuvelachtige oever afgewisseld door kleine zandstrandjes en enorme rotsblokken. Het dorp heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen die gecharmeerd raken door de eigen gezellige sfeer en het relaxte karakter van het dorp. Wilt u het lokale leven opsnuiven en wilt u meer dan alleen kennis maken met de bevolking, dan is een verblijf in Nkhata bay absoluut een aanrader.

Nkhata Bay beschikt over een aantal sfeervolle budget accommodaties direct gelegen tegen de heuvels aan het meer en met een klein strandje voor de deur. Vanuit uw accommodatie kunt u te voet op eigen gelegenheid de buurt verkennen en door de dorpen wandelen welke allen op loopafstand zijn. De dorpen liggen ook tegen de heuvels aan, dus houdt u er rekening mee dat de wandelpaden en andere wegen die de lokale bewoners gebruiken, om een extra beeninspanning vragen. De bewoners zijn vriendelijk en zullen u hartelijk welkom heten. Wanneer u iets nodig heeft zijn zij u graag van dienst, bijvoorbeeld om u met een lokale taxi naar het dorp Nkhata te brengen.

In het centrale deel van Nkhata Bay bevinden zich meerdere marktjes, kleine winkeltjes, een tweetal supermarkten, enkele stalletjes met souvenirs en verschillende kleine lokale restaurantjes waar u een onvervalste traditionele lokale maaltijd kunt nuttigen. Meestal bestaande uit versgevangen vis of kip met rijst of nsima en groente. Of u kunt eens de lokale frituur of grill proberen waar men gebakken aardappelen en biefstuk al staande met een prikkerje kan eten, het nationale ontbijt en de lunch. In de avond is er regelmatig een lokaal life bandje of muziek in één van de lodges of kunt u de lokale nachtclub bezoeken waar zowel toeristen als de lokale bewoners op af komen.

In het weekend trekken veel bewoners naar het dorpstrand Chikale beach, een mooi breed zandstrand met een kleine bar en een restaurantje. Vissers varen regelmatig in hun boomstam voorbij om hun verse gevangen vis te verkopen. Bij de diverse accommodaties in het dorp kunt u overdag gebruik maken van het strandje, een activiteit arrangeren, gezellig wat drinken of een hapje eten.

Vergezeld van enkele bewoners kunt een bijzonder boottochtje maken naar een afgelegen strandje. Onderweg wordt er volop gedrumd, gezongen en gelachen. Wanneer de grote visarenden neerdalen om het visaas te vangen kunt u leuke foto's maken, en wordt u verleid om van de hoge rotsen in het water springen. Eenmaal bij het strandje gaan de muziek en het dansen verder terwijl u kunt relaxen wordt er op houtvuur een traditionele en smakelijke maaltijd voor u bereidt.

Evergreen Forest Nkhotakota
Nkhotakota Game Resereve ligt op korte afstand van het dorp Nkhotakota en de lokale Pottery waar een breed scala aan aardewerk wordt vervaardigt. Het game reserve is één van de minst ontwikkelde parken van Malawi en er is maar één verharde weg die Kasungu met Nkhotakota verbindt. De overige wegen bestaan uit zandwegen die afhankelijk van het seizoen alleen goed begaanbaar zijn met een 4WD. De hobbelige weg richting het game reserve neemt een klein uur in beslag en voert dwars door de maïsvelden en dorpjes, onderweg zullen vele kinderen en bewoners u toe zwaaien.

Het Nkhotakota game reserve is vanwege het ruige en dichtbegroeide terrein het beste te voet te verkennen. Het landschap is ongerept en bestaat uit heuvels en bergen met een tropische en jungle achtige begroeiing en de rotsachtige oevers van de Bua Rivier. De begeleide wandelingen gaan dwars door de hoge grassen, over rotsachtige rivierbeddingen, over kronkelende smalle bergpaden en langs de oever van de rivier waar kleine waterstroompjes via de bergwand naar beneden stromen. In het reserve leven kleine kuddes olifanten, samango apen, antilopen, bushbuck, krokodillen en bijzondere insecten en vogels.

Tijdens het mobile camping gaat u dieper het park in, een ervaring die soms lijkt op een ware jungle tocht. Overnachten in kleine koepeltentjes kan al bij een verblijf van drie nachten. Dieper in het park liggen de Djon´Gombe Hills en Chipata Mountain vanwaar u een fraai panoramisch uitzicht heeft over de uitgestrekte groene bossen.

Gaat u naar Malawi puur voor het wild, dan is dit niet uw bestemming. Malwi biedt heel veel afwisseling en is eigenlijk een combinatie van een beetje van alles. Een off the beaten track ervaring met zo nu en dan wildlife spotten, kennis maken met de lokale bevolking en hun cultuur en bijzondere en sportieve wandelingen in een prachtige natuur. Als dit u aanspreekt dan is (noord) Malawi absoluut de moeite waard. <

Nyika Plateau Malawi
Nyika Plateau Malawi
Nyika Plateau Malawi
Nyika Plateau Malawi
Nkhata Bay Malawi
Nkhata Bay Malawi
Nkhata Bay Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593