reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
De magie van Lake Kariba

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Lake Kariba

Lake Kariba
Lake Kariba ligt in het noorden van Zimbabwe en vormt een natuurlijk grens met Zambia. Het Kariba meer is ongeveer 280 km. lang, bijna 40 km. breed en het diepste deel is ongeveer 115 meter. Het behoort tot één van de grootste stuwmeren ooit door mensenhanden gebouwd. Het meer heeft een hoeveelheid aan prachtige baaien en eilandjes en de malse vegetatie langs de oevers trekt allerlei groot en klein wild aan. De dode bomen die uit het water steken, de stilte met zo nu en dan de schelle roep van de visarenden, het geknor van de nijlpaarden en de spectaculaire zonsopgangen en zonsondergangen zijn de mystieke kenmerken van Lake Kariba.

Wildlife
De twee mooiste wildlifegebieden in het noorden langs het meer zijn het Matusadona National park en het Charara Game Reserve. Beide parken zijn ruig en ongerept en boeiende wandelsafari's of game drives in open 4WD, met de juiste gids, zijn hier echt een avontuur. Langs het water zijn regelmatig impala's, buffels en olifanten te vinden. Leeuwen zijn aanwezig en ondanks dat u ze zult horen zijn ze wat lastig te zien. Wat dieper in het park kunt u jakhalzen, kudu's, zebra's en met wat geluk zelfs een phyton of de zeldzame pangoline spotten. Het Matusadona National Park herbergt de Big five en olifanten zijn frequente bezoekers van de kampementen.

Meer naar het zuiden van het meer richting Victoria Falls, in de regio nabij Binga en Mblizi zult u zo nu en dan nog nijlpaarden en krokidillen kunnen zien maar vanwege stroperij is hier nauwelijks nog groot wild meer te spotten. Een enkele verdwaalde single olifant houdt zich nog op in het struikgewas. Qua natuur en voor een vissafari een goede en mooie regio doch qua wildlife minder interessant.

Accommodaties
Rondom het plaatsje Kariba zijn enkele accommodaties te vinden die meestal worden gebruikt als 'stop over' wanneer men de volgende dag een kanosafari gaat ondernemen. Voor een langer verblijf wordt Kariba het meest door lokale bewoners bezocht want in deze regio is het bijna altijd mooi weer, in de wintermaanden kan de dagtemperatuur hier zelfs nog de 25ºC bereiken en in de warmere zomermaanden staat er een heerlijke koele bries.

De accommodaties in Kariba variëren van villa's voor families en groepen die graag wat meer rust en privacy willen, tot luxueuze lodges en tented camps waar de nadruk ligt op ontspannen, af en toe game viewing en vissen. Vissafari's zijn een zeer geliefde bezigheid in deze regio, de lokale eigenaar of een kampmedewerker zal u maar al te graag vergezellen. Veel accommodaties worden beheerd door lokale bewoners die hun uitertse best doen om het u naar de zin te maken en u ook nog van alles over de omgeving en de geschiedenis van Lake Kariba kunnen vertellen.

Safari Lake Cruise
Naast de permanente accommodaties is er de mogelijkheid om het meer op te gaan met een houseboat. Wij noemen dat een Safari Lake Cruise, het biedt u de mogelijkheid om veel van Lake Kariba te zien. U krijgt beschikking over een privé boot met en-suite slaap cabines, een kok en kapitein en een professionele privé gids. De boot is voorzien van alle comfort en service als van een lodge. Privé betekent dat er geen andere gasten meegaan tijdens de cruise. De boot, de safari's en de gids zijn dus helemaal voor u alleen. Elke dag meert de boot aan op een andere locatie en gaat u aan wal voor boeiende wandelsafari´s met uw privé gids. De houseboat beschikt tevens over een kleinere 'tender' boot, deze wordt gebruikt voor de sundowner cruises en eventueel vissafari's. Een verblijf van 3 nachten is aan te bevelen zodat u ook de mogelijkheid heeft tot aan Matusadona te varen. Safari Lake Cruise en Matusadona National park
Zimbabwe Lake Kariba
Zimbabwe Lake Kariba
Zimbabwe Lake Kariba
Lake kariba Zimbabwe
Lake kariba Zimbabwe
Lake kariba houseboat Zimbabwe
Lake kariba houseboat Zimbabwe

 Safari in Zimbabwe - klik hier voor reisvoorbeelden


Historie van Lake Kariba & Operation Noah

Operation Noah Lake Kariba Zimbabwe Operation Noah Lake Kariba Zimbabwe
Historie van Lake Kariba
Lake Kariba was eens een droge vallei waar de Zambezi Rivier door stroomde, tot men besloot, om economische redenen, er een stuwmeer en een dam te bouwen. Medio 1955 werd er begonnen met de bouw van een dam die 580 meter lang en 128 hoog zou worden. Echter heeft deze bouw enige voet in de aarde gehad en zijn tol geëist. De oorspronkelijke bewoners van de Zambezi Vallei "de Batonka" voelden zich bedreigd door een stortvloed, of zij moesten hun land verlaten. Zij riepen hun riviergod 'Nyaminyami' aan om hen en het land te beschermen.

Op kerstavond 1955 rees het water van de Zambezi rivier zo hoog dat het de werkers op de hangbrug tussen Zambia en Zimbabwe wegsloeg en de nog niet afgemaakte funderingen van de dam liet onderlopen. Daarop volgde een intense hitte en een langdurige droogte hetgeen het werk aanzienlijk vertraagde. In 1957 kwam er een onverwachte zware storm, deze beschadigde wederom de funderingen van de dam en eiste zijn slachtoffers. In maart 1958 werd het hoogtepunt bereikt. Een vloedgolf van een afmeting die slechts één keer in de duizend jaar voorkomt. Veel werklui vielen in het nog natte cement, bestemd voor de nog niet gereed zijnde dammuur, en zijn levend begraven. Deze vele natuurlijke tegenslagen en de daarbij behorende slachtoffers werden door de Batonka als een wraak van de riviergod 'Nyaminyami' gezien.

Ondanks de weergaloze terugslagen en tragedies lukte het de 10.000 man sterke ploeg om de dam eind 1958 af te krijgen. Het water begon de valleien te vullen hetgeen desastreuze gevolgen had voor de aldaar levende dieren. De grootscheepse reddingsoperatie 'Noah' volgde.... slechts 5000 dieren en 35 diersoorten konden worden gered door ze naar hoger gelegen gebieden te brengen. Nu, jaren later is er een waar paradijs ontstaan voor talloze dieren. Het meer wordt bewoond door zo'n 25.000 grote nijlkrokodillen en talloze nijlpaarden. De oevers worden druk bezocht door olifanten en zeer veel ander wild. De uitstekende takken van de mopane bomen in het meer zijn de stille getuigen van wat eens een droge vallei was......


Kariba Dam en Nyaminyami
Kariba Dam en Nyaminyami


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 610 3593 - 020 895 0566
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593