reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia
Kafue National Park

Luxe maatwerkreizen en safari's in Zambia

Kafue National Park Zambia

Het Kafue National Park ligt in het westen van Zambia en is het oudste en grootste national park van Zambia. Tezamen met het South Luangwa National Park behoren zij tot de bekendste en mooiste wildparken van Zambia. Kafue National Park kent een zeer afwisselend landschap, regenwoudachtige bebossing, enorme drassige grasvlaktes en uitgestrekte savannes. Het national park biedt een diversiteit in wildlife en met name de roofdieren zijn goed vertegenwoordigd.
Busanga Plains in het noorden
In het afgelegen en uiterste noorden van het Kafue National Park liggen de uitgestrekte vlaktes van de Busanga Plains welke ondanks de afgelegenheid en de exclusieve accommodaties, het meest bezocht wordt. Tijdens het regenseizoen treedt de Lufupa Rivier buiten haar oevers waardoor de vlaktes voor een groot deel van het jaar zijn ondergelopen en vrijwel onbereikbaar zijn. In juni droogt de vlakte snel op tot een moeraslandschap met waterpoelen en eilandjes. Het gebied wordt gedomineerd door enorme bomen en wilde palmen omringd met hoge grassen en papyrus, voor veel wild en vogels een ideale en zeer gewaardeerde omgeving.

De graslanden worden afgegrazen door soms honderden rode Lechwe's en het is adembenemend om te zien hoe zij door het water denderen. Leeuwen die normaal niet van water houden achtervolgen de kuddes, soms tot minstens een halve meter diep! De uitgestrekte vlaktes van de Busanga Plains zijn ťťn van de beste locaties om leeuwen te spotten maar daarnaast kunnen bezoekers er een variŽteit aan ander wild spotten zoals impala's, zebra's, wildebeesten, puku's, sabel antilopen, olifanten, luipaarden, cheeta's, hyena's, wilde honden, en wanneer het water zich weer terugtrekt zijn er in ondiepe poelen grote groepen nijlpaarden te vinden. De met water en modder gevulde poelen zijn dan soms net diep genoeg voor een nijlpaard om zich onder te dompelen hetgeen voor leuke taferelen zorgt.

De Busanga Plains zijn alleen toegankelijk in het droge seizoen van 1 juni t/m 31 oktober. De kleinschalige en exclusieve bushcamps liggen diep in het national park, het dichtstbijzijnde bushcamp in deze regio ligt op ongeveer 6 uur rijden vanaf de ingang van het park. Om het noordelijkste en meest afgelegen deel van de Busanga Plains (Busanga Bushcamp van Wilderness Safaris) te bereiken maakt u gebruik van een combinatie van een binnenlandse vlucht met een klein vliegtuigje, een boottransfer en een wegtransfer per open 4WD.

Midden en zuid Kafue
Het midden en vooral het zuiden van Kafue National Park wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen. In het midden is de omgeving van Lake Itezhi-Tezhi, een groot stuwmeer dat gevoed wordt door de Kafue Rivier, de grootste attractie. Langs deze zuidelijke sectie van de Kafue Rivier zijn nijlpaarden en krokodillen in flinke aantallen te vinden alsmede kuddes olifanten en buffels. De meeste accommodaties in deze regio zijn gesitueerd langs de Kafue Rivier nťt buiten het national park. De aangeboden activiteiten variŽren van dag en avond game drives en wandelsafari's in het national park al dan niet gecombineerd met boot en kanosafari's op de Kafue Rivier. In de rivier en op het land zijn meerdere warmwaterbronnen te vinden, sommige waar u ook in kunt relaxen en baden. Tijdens uw verblijf wordt door veel accommodaties een dergelijk bezoek aangeboden.

In het zuiden van Kafue op ongeveer 6 uur rijden van Livingstone zijn de Nanzhila Plains te vinden. De uitgestrekte grasvlaktes zijn afgewisseld met miombo en mopane bossen, palmen en waterstroompjes. De seizoensgebonden Nanzhila Rivier die door deze vlakte stroomt zorgt in het regenseizoen voor een compleet waterlandschap en verandert de omgeving in een waar vogelparadijs. De Nanzhila Plains zijn bekend om de gezonde populatie, sabel antilopen, cheeta's en luipaarden die men in het droge seizoen op de vlaktes kan spotten.


Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia

Kafue Rivier
De Kafue Rivier ontstaat bij de noordelijke grens van Zambia en Congo. De rivier stroomt door het prachtige en diverse landschap van Kafue en buigt bij Lake Itezhi-Tezhi af richting Chirundu waar zij vervolgens samenvloeit met de grote Zambezi rivier. De omgeving van de rivier bestaat uit bos en graslandschap en de oevers zijn soms bedekt met enorme rotsblokken. De grotendeels rustige rivier wordt afgewisseld met kleine stroomversnellingen en leent zich uitstekend voor kanosafari's voor de flexibele avonturier want zo nu en dan zult u de kano uit moeten om deze over enkele rotsen te slepen om verder te kunnen. Anders dan op de Zambezi Rivier in Zimbabwe zult u tijdens een kanosafari op de Kafue Rivier minder wild tegenkomen en ligt de nadruk meer op het fraaie landschap. Wanneer u tijdens een kanosafari ook game drives en wandelsafari's wilt ondernemen dan is een meerdaags kanotraject aan te bevelen.
Kafue National Park Zambia Kafue National Park Zambia Kafue National Park Zambia
Bij een meerdaags kanotraject gebruikt u de kano als het ware als een transfer. Vanaf een startpunt in het noordoosten van het park zult u de rivier afpeddelen, op weg naar het zuidelijke deel van de rivier en Kaingu Lodge. Tijdens deze kanosafari overnacht u afwisselend in een lodge en in een mobile tented camp op de oever van de Kafue Rivier om vanuit daar dag en avond game drives en wandelsafari's te ondernemen. Aan het einde van de kanosafari keert u weer terug naar het startppunt in het noorden, of u kunt verder naar het zuiden van Kafue, de Nanzhila Plains om vervolgens te eindigen in Livingstone of Victoria Falls in Zimbabwe.

Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593 of 020 8950566
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593