info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Majete Game Reserve

Safari Malawi

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en strandvakanties

Majete & Lengwe Game Reserve


Safari's in Majete
Hoewel het Liwonde National Park qua wildlife het mooiste park van Malawi wordt genoemd, is Majete zeker de moeite waard om te bezoeken. Het heuvelachtige Majete Game Reserve ligt op ongeveer 65 kilometer ten zuiden van Blantyre, in de groene Lower Shire Vallei met een buitengewoon mooie natuur. Dwars door dit onaangetaste en soms ruige landschap stroomt de Shire Rivier waarin kleine groepen nijlpaarden verkoeling zoeken. Naast game drives kan men in Majete ook een bootsafari ondernemen. De weg naar Majete is een mooie route met uitzichten over de shire vallei en leidt dwars door enkele kleine dorpjes gelegen net voor de ingang van het reservaat.

Een lange periode was de wildstand in Majete door stroperij drastisch afgenomen, maar sinds de jaren ´90 zijn onder het management van wildlife en conservatie programma's veel dieren uit het Liwonde NP en uit Zuid Afrika hier naar toe verplaatst. Het park bevat momenteel weer een gezonde en groeiende populatie wild. Zo'n 3.000 dieren zijn hier te vinden waaronder de zwarte neushoorn, buffel, luipaard, sabel antilope, olifant, zebra, kudu en hartebeest en sinds medio 2012 ook weer leeuwen waardoor Majete tot één van de Big Five bestemmingen in Afrika behoort.

In het national park bevinden zich slechts twee accommodaties, het populaire Thawale Lodge welke is gesitueerd nabij de hoofdingang en het luxe Mkulumadzi dieper in het park gelegen. Beide kampementen bieden een combinatie van game drives, wandelsafari's en bootsafari's over de Shire Rivier.


Culturele activiteiten in de omgeving
Voor families met kinderen en liefhebbers van culturele interactie met de lokale bewoners is dit een zeer geschikte locatie om uw safari af te wisselen met een projectdag. Op korte afstand van Blantyre liggen allerlei kleine dorpjes waar u van harte welkom bent. Zo kunt u onder begeleiding een halve projectdag of hele projectdag 

Tijdens een projectdag kunt u kennis maken met de lokale bevolking en kunnen er diverse activiteiten ondernomen waarbij, wanneer van toepassing u ook betrokken kunt worden. Niets moet, er is geen vast schema en uw dagindeling en de mogelijke activiteiten worden van tevoren met u besproken. Ook is er gelegenheid om eventuele donaties zoals kleding of schoolspullen persoonlijk af te geven.

U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het bezoeken van een schooltje of een kerk bijéénkomst, een uurtje helpen bij het uitgraven van een waterput met typisch lokaal gereedschap of het helpen bij het herbeplanten van bomen of helpen bij het schilderen van een klaslokaal of het uitdelen van een lunch een schoolkinderen enz. Ook is het mogelijk om ondersteuning in het onderwijs geven in IT vaardigheden, in rekenen en schrijven, aardrijkskunde en Engelse les of samen met de lokale schoolkinderen sport en spel te organiseren. Vraag ons gerust naar meer informatie.


Lengwe en Nyala
Lengwe en Nyala Game Reserve liggen op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Blantyre. Het zijn relatief kleine parken maar beslist de moeite waard om te bezoeken. Het Lengwe Game Reserve bestaat voornamelijk uit lage struiken en open vlaktes en wordt bevolkt door buffels, antelopen, zebra’s, kudu’s, zwijnen, bavianen, duikers en meerkatten. Regelmatig valt er allerlei wild bij de waterpoelen te spotten. Het mooie boslandschap van Nyala wordt o.a bewoond door een kleine groep giraffen en zebra’s die u tijdens een game drive soms op zeer dichte afstand kunt aanschouwen. Dit in tegenstelling tot het Majete Game Reserve waar geen giraffen voorkomen.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Malawi of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Majete

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Majete Lengwe Safari Malawi
Majete Lengwe Safari Malawi
Majete Lengwe Safari Malawi
foto: familie Vandooren, projectdag
Majete Lengwe Safari Malawi
Majete Lengwe Safari Malawi
Majete Lengwe Safari Malawi
Majete Lengwe Safari Malawi
Majete Lengwe Safari Malawi
Majete Lengwe Safari Malawi
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose