info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Kafue zuid & Nanzhila Plains

Safari Zambia

Individuele maatwerkreizen, privé safari's en familiesafari's

Nanzhila  Plains Zambia


Het Kafue National Park kan men onderverdelen in 3 secties: de noordelijke regio  boven Hookbridge en de Busanga Plains , de centrale regio tussen Hookbridge en Lake Itedzi-Tedzi en de zuidelijke regio en Nanzhila Plains. Het hele westelijke deel van het park wordt niet bezocht, hier bevinden zich ook geen accommodaties.

Centraal Kafue
Het centrale deel van Kafue is vanuit Lusaka gemakkelijk bereikbaar met een wegtransfer (± 4 uur naar de hoofdingang Hookbridge) waardoor het ook de meest bezochte regio van Kafue is. De meeste accommodaties liggen verspreid langs de rustig zuidelijk stromende Kafue Rivier nét buiten het park maar over het algemeen worden de activiteiten wel in het national park ondernomen en wordt u middels een korte boottransfer naar de overkant van de rivier gebracht. Deze accommodaties zijn fraai gelegen en uitstekend voor een solo verblijf om een indruk van Kafue te krijgen. Doch regelmatig worden ze gebruikt voor enkele nachten als een stop-over voor een verblijf in het noordelijk deel van Kafue.

Het landschap tussen Hookbridge en het meer Itedzi-Tedzi is wat meer bebost dan in het noorden en de activiteiten worden veelal in de omgeving van de rivier ondernomen waarbij vaak nijlpaarden, krokodillen, kuddes olifanten en buffels worden gezien. Er leeft voldoende ander wild maar dan moet u vaak toch iets dieper het park in en geluk hebben om deze bij een kort verblijf te kunnen spotten.

De safari’s bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, bushwalks en bootsafari’s. In de rivier en op het land zijn meerdere warmwaterbronnen te vinden waarin u in enkele ook kunt relaxen en baden. Tijdens uw verblijf wordt door een aantal accommodaties een dergelijk bezoek aangeboden.

Ietwat zuidelijker kronkelt de rivier in bochten en verandert het oeverdecor in mooie grote rotspartijen en de rivier vertoont her en der kleine stroomversnellingen afgewisseld met zandbanken of een klein eilandje. Voor de avonturier is het mogelijk om een korte of een meerdaagse kanosafari te ondernemen. Tijdens een meerdaagse kanosafari peddelt u stroomafwaarts van lodge naar lodge of overnacht u in koepeltenten op de oever van de Kafue Rivier. Het is tijdens deze kanosafari mogelijk dat u zo nu en dan uit de kano moet stappen om deze over enkele grote keien te slepen om verder te kunnen. De meerdaagse kanosafari kan worden gecombineerd met game drives en bushwalks. De beste periode om wild te spotten is van juli t/m oktober.

Zuid Kafue & Lake Itedzi-Tedzi
Het zuidelijk deel van de Kafue Rivier stroomt volledig onder de rotsen en komt uit in Lake Itezhi-Tezhi, een stuwmeer met een oppervlakte van 370km². Halverwege het meer verlaat de rivier het Kafue National Park om haar weg voort te zetten naar de Zambezi Rivier. De regio ten zuiden van het meer wordt amper bezocht en grote gebieden zijn nog onontgonnen, het is een perfecte locatie voor hen die meer een echte wildernis ervaring willen beleven. Het is een off the beaten track locatie met veel onverharde wegen en afwisselende landschappen variërend van boslandschappen, rivierlandschappen, luchtige bebossing en open savannes. Een typische regio om te ontdekken want anders dan in het noorden waar het wild makkelijker op de open vlaktes te zien is zal men hier wat meer op zoek moeten gaan. In de hele zuidelijke regio komen meer dan 12 antelope soorten voor, van de kleine blauwe duiker tot de grote eland. In de bossen kan men zelfs een luipaard spotten of op zoek gaan naar de wilde honden. Interessant zijn ook de enorme termieten heuvels van soms wel honderden jaren oud waarvan de holen en gangen een verblijfplaats zijn voor slangen en andere reptielen en kleine zoogdieren.

Voor de wildlife liefhebber is een verblijf aan de zuidoever van Lake Itedzi-Tedzi het meest lonend. In het meer komen nijlpaarden voor en vogels vliegen af en aan om een visje te pikken terwijl het wild hun dorst komt lessen. Ook gedurende de droge periode blijven de oevers vochtig en komen graasdieren op het malse gras af soms gevolgd door roofdieren zoals leeuwen en wilde honden en zelfs zo nu en dan een cheeta. In de omgeving van het meer is er bos en rivierlandschap met kleine open vlaktes en naast het grote algemene wild is er een verscheidenheid aan klein wild te vinden zoals de genet, hyena, caracal, honingdas, aardvark en met wat geluk zelfs de zeldzame pangolin. En tijdens een game drive richting Ngoma Forest heeft u kans om wildebeest, hartebeest, bushbuck, puku en hyrax te zien.

Op de zuidoever van het meer Itedzi-Tedzi zijn slechts twee accommodaties te vinden, Konkamoya Lodge en het in eind 2019 geopende Lake Camp. Beide accommodaties zijn kleinschalig en beiden verschillen nogal van elkaar. Bent u ook geïnteresseerd in de aardvark dan biedt Konkamoya Lodge een unieke aardvark safari aan waarbij u in de nacht op zoek gaat naar dit bijzondere dier.

Nanzhila Plains
Meer naar het zuiden zijn de Nanzhila Plains die bestaan uit grote open savanne vlaktes afgewisseld met luchtige bebossing, palmen, rivieren en enkele waterpoelen. Tijdens een game drive komt men voornamelijk zebra, buffel, olifant en verschillende soorten antilope tegen, weliswaar in kleiner getale dan langs de zuidoever van het meer. In de maanden september tot en met medio november is er een redelijke kans om de cheeta te spotten. Tijdens de bushwalks ligt de nadruk meer op het spotten van vogels en het kleiner wild.

Over het algemeen geeft de periode tussen juli en medio november de beste kansen om wild te zien. In het regenseizoen tussen eind november en april treedt de Nanzhila Rivier buiten haar oevers dat voor een prachtig waterlandschap zorgt maar het gebied voor game drives minder toegankelijk maakt. Bushwalks zijn nog mogelijk en voor vogelliefhebbers en herpetologen zeker de moeite waard. De Nanzhila Plains is een fraaie wildernis bestemming om niet alleen van af en toe van wild te genieten maar ook van de prachtige en afwisselende landschappen. Het is een perfecte locatie als stop-over alvorens naar de zuidelijke oever van het meer te rijden.

De Nanzhila Plains en de zuidelijke oever van het meer zijn beide te bereiken vanuit Livingstone en Lusaka. Over de afstanden en de reisduur wordt vaak geadviseerd dat het vanuit Livingstone slechts 2 tot 3 uur rijden is naar de Nanzhila Plains, dit is absoluut niet het geval en dient u rekening te houden dat u rustig 5 uur onderweg bent.

Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose