reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Tarangire National Park

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari´s naar Tanzania

Tarangire Tanzania

Tarangire National Park
Tarangire ligt zo'n 120 kilometer zuid-oostelijk van Arusha en ligt in het noord-westen van de Tanzaniaanse Maasai steppe die bewoond wordt door twee van de meest fascinerende stammen van oost-Afrika, de Maasai en de Datoga stam. Ten noorden van het Tarangire National park vindt u Lake Manyara en het kleinere ondiepe Lake Burungi, beiden een woonplaats voor flamingo's en pelikanen.

Vanwege haar zogenaamde migratie is Tarangire een schitterend national park met een geheel eigen karakter en een diversiteit aan wild. In het noorden vindt u uitgestrekte steppes met reusachtige baobab bomen en acacia's met de daarbij behorende enorme kuddes olifanten en buffels. Meer naar het zuiden toe verandert het landschap in goudgeel glooiende heuvels en oneindige moerassen met spectaculaire uitzichten.

Het moerasland in het zuiden is alleen toegankelijk tijdens het droge seizoen en is tevens een paradijs voor vogelliefhebbers, naast flamingo's zijn er zo'n 300 honderd vogelsoorten te vinden. Maar ook pythons zijn hier aanwezig, zij zoeken de schaduw op in de bomen waar zij keurig gekronkeld als groot fruit in de takken hangen.

Op de Serengeti na vindt u in Tarangire de grootste concentraties wild van Tanzania. Het wordt slechts door 20% van de Serengeti bezoekersaantallen bezocht en zult u hier nauwelijks toeristen tegenkomen. Naarmate u meer naar het zuiden trekt zult u hoogstwaarschijnlijk niemand meer tegenkomen. Een unieke wildernis...helemaal voor uzelf!

Tarangire migratie
Het hele jaar door biedt Tarangire goede mogelijkheden voor game viewing en zult u antilopen, giraffes, elanden, kudu's, oryx, luipaarden en soms neushoorns tegenkomen. Maar in het droge seizoen juni tot november wanneer de zon, dag na dag, alle vocht uit het landschap heeft onttrokken, ontwaakt het park uit haar sluimering en wordt absoluut spectaculair.

De grote trekpleister is de Tarangire Rivier die als een ader dwars door het park stroomt en gedurende het gehele jaar gevuld is. Tijdens een migratie trekt het wild meestal het park uit op zoek naar water, maar in Tarangire trekt het wild massaal naar het park toe op weg naar de rivier om te overleven. Duizenden dieren migreren uit de Masaai Steppe naar de rivier en grote kuddes olifanten graven in de nog vochtige aarde op zoek naar ondergrondse waterbronnen terwijl buffels, wildebeest, zebra en gazelles zich verzamelen rond elke poel die er maar te vinden is. Zodra de eerste regens in november zich aankondigen en het park transformeert in een ware tuin van Eden verspreiden de dieren zich weer om op zoek te gaan naar vers grasland.

Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania

 Safari in Tanzania - klik hier voor reisvoorbeelden


Oliver´s Camp is gesitueerd in het afgelegen zuidoosten van Tarangire, op ongeveer 2 uur tijden vanaf de entry gate en ver weg van andere accommodaties. Hier vindt u werkelijk het beste van Tarangire en de game drives en wandelsafari's zijn 'off the beaten track', u komt hier nauwelijks andere toeristen tegen. Het Olivers Camp ligt nabij de 'Silale' moerassen welke bewoond worden door vele olifanten, zebra's en buffels, een grote trekpleister voor leeuwen en cheetah's.

Het kamp bestaat uit 10 ruime luxe safari tenten, waaronder 1 familietent, welke rijkelijk gemeubileerd zijn en voorzien van kingsize bedden en een en-suite toilet/badkamer met een buiten douche. De tenten zijn gemaakt van dik muskietengaas zodat u s'nachts kunt genieten van de sterrenhemel en de geluiden van de Afrikaanse bush. Op ongeveer 1 kilometer lopen ligt het Little Oliver´s Camp met dezelfde service en faciliteiten maar met slechts 5 luxe tenten voor een intieme safari ervaring, ideaal voor kleine groepen of families.

Tussen de game drives en wandelsafari´s door kunt u in de lounge of op uw privé veranda heerlijk relaxen en genieten van de omgeving. De lounge heeft een kleine bibliotheek welke geheel gewijd is aan 'wildlife' in Afrika.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni ± € 425 - € 450 p.p.p.n.
Juli t/m oktober ± € 525 - € 550 p.p.p.n.
November ± € 425 - € 450 p.p.p.n.
December ± € 525 - € 550 p.p.p.n.
Klik hier voor brochure

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives, wandelsafari´s en bewapende gekwalificeerde Engels sprekende gids.(exclusief park entreegelden)Tarangire Safari Lodge (Eco Lodge) is gesitueerd in het Tarangire National Park en is gebouwd op een rotsachtig plateau waardoor u een fascinerend mooi uitzicht heeft op de beneden gelegen Tarangire Rivier, een favoriete plek voor veel wild om te komen drinken en te baden.

De Tarangire Safari Lodge beschikt over een aantal stenen rondavels gebouwd in typische Maasai stijl, welke gebruikt worden als kamer voor drie personen. De Tented Chalets hebben een rieten dak en ramen van gaas, en zijn voorzien van een en-suite toilet/douche en een veranda met een zitje. Op gezette tijden kan er gebruik worden gemaakt van elektriciteit.

De lodge heeft een deels open restaurant waar uitgebreide internationale buffet maaltijden worden geserveerd.In het centrale deel bevindt zich ook een lounge met grote zitstoelen en een bar. Een heerlijke plek om na een safari nog even met een verkoelend drankje na te genieten is op het grote terras met uitzicht op de uitgestrekte vlakte en de zonsondergang. Overige faciliteiten zijn een zwembad met ligstoelen, een kleine spa met massage en een kleine souvenirwinkel. Tijdens uw verblijf kunt u optioneel deelnemen aan dag en avond game drives en korte bush walks van ongeveer 2 uur.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december ± € 160 p.p.p.n.
Activiteiten ± € 50 - € 100 p.p. per activiteit.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden.(exclusief drankjes, park entreegelden en optionele activiteiten)In tegenstelling van een verblijf in lodges of hotels is een private mobile tented camp veruit de beste keus voor de avontuurlijke reizigers die de bush in al haar puurheid willen beleven gecombineerd met een comfort en service die men niet in de bush zou verwachten. Wanneer u in de vroege avond van uw safari terugkeert wordt u verwelkomd met een verfrissend drankje en snacks bij een knetterend kampvuur, is er een warme douche voor u gereed gemaakt en kunt u genieten van een overheerlijk diner onder de Afrikaanse sterrenhemel terwijl de nachtelijke bushgeluiden en het schijnsel van de paraffinelampen het ware Afrika gevoel zullen versterken.

Een private mobile tented camp is Luxe privé kamperen in Tanzania. Elke tent beschikt over een ruim slaapvertrek van drie bij vier meter, een kleedkamer van vier bij één meter en een deels open en-suite douche en toilet. De tenten zijn voorzien elektriciteit zodat u ook uw camera batterijen, mobiele telefoon kunt opladen of zelfs gebruik van uw laptop kunt maken.

Omdat luxe privé kamperen in Tanzania een ware beleving op maat is kunnen deze tenten op meerdere locaties worden opgezet. Niet alleen in Tarangire maar ook in de Serengeti, Manyara, Arusha, Mkomazi, Lake Eyasi of Lake Natron - prijs op aanvraag.

Prijsindicatie afhankelijk van de locatie op basis van twee personen: januari t/ december ± € 300 - € 600 p.p.p.n. (minimaal verblijf is drie nachten)

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden (inclusief bush picknick), lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, game drives en gekwalificeerde Engels sprekende gids.(exclusief park entreegelden)
 Klik hier voor meer accommodaties in Tarangire National Park


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

Terug naar boven

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593