info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Tarangire National Park

Safari Tanzania

Luxe rondreizen, maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

safari Tarangire Tanzania


Tarangire National Park
Een safari in Tarangire wordt jammer genoeg vaak over het hoofd gezien ten gunste van de meer bekende safari’s in de Serengeti en Ngorongoro. Doch wanneer men de noordelijke parken bezoekt zou men juist voor een optimale safari beleving Tarangire eigenlijk niet moeten overslaan. En anders dan in de Serengeti heeft Tarangire als voordeel dat men ook avond game drives en vanuit een aantal accommodaties ook wandelsafari’s kan ondernemen.

Tarangire is een schitterend national park met een geheel eigen karakter en een diversiteit aan wild en landschap. In het noorden vindt u uitgestrekte savanne met acacia's en reusachtige baobab bomen, meer naar het zuiden toe verandert het landschap in goudgeel glooiende heuvels met mooie uitzichten en oneindige moerassen. Het zuidelijke moerasland is alleen toegankelijk tijdens het droge seizoen, meer dan 300 soorten vogels en groepen flamingo’s vindt men hier. Maar ook veel reptielen zoals varanen, kameleons, veel slangensoorten waaronder de pythons, zij zoeken de schaduw op in de bomen waar zij keurig gekronkeld als groot fruit in de takken hangen.

Het park ligt op ongeveer 120 kilometer zuidoostelijk van Arusha en ligt in het noordwesten van de Tanzaniaanse Maasai steppe die bewoond wordt door twee van de meest fascinerende stammen van oost-Afrika, de Maasai en de Datoga stam. Ten noorden van het park vindt u Lake Manyara en het kleinere ondiepe Lake Burungi waar u met wat geluk in het juiste jaargetijde grote groepen flamingo's en pelikanen kunt zien.


Tarangire Migratie
Tarangire biedt het hele jaar door mogelijkheden voor goede game viewing waarbij grote kuddes olifanten, wildebeesten en buffels regelmatig te zien zijn. Daarnaast vindt u er antilopen, giraffen, elanden, kudu’s, oryx, luipaarden en soms ook leeuwen. Maar juist tegen het einde van het droge seizoen van eind augustus tot medio november wanneer de zon dag na dag alle vocht uit het landschap heeft onttrokken wordt het park steeds spectaculairder.

De grote trekpleister is de Tarangire Rivier die als een ader dwars door het park stroomt en gedurende het gehele jaar gevuld is. Tijdens een migratie trekt het wild meestal weg uit de parken uit op zoek naar water, maar in Tarangire trekt het wild in en rond het park juist massaal op weg naar de Tarangire rivier om te overleven. Duizenden dieren migreren uit de Masaai Steppe naar de rivier en grote kuddes olifanten graven in de nog vochtige aarde op zoek naar ondergrondse waterbronnen terwijl buffels, wildebeesten, zebra’s en gazelles zich verzamelen rond elke poel die er maar te vinden is. Het roofwild als leeuwen, luipaard, hyena’s en wilde honden volgen de kuddes en liggen op de loer. Zodra de eerste regens in november zich aankondigen en het park transformeert in een ware tuin van Eden verspreiden de dieren zich weer om op zoek te gaan naar vers grasland.


Safari in Tarangire
De meeste accommodaties zijn in de noordelijke regio te vinden nabij de hoofdingang, in of net buiten het park. Deze regio wordt het meest bezocht en bevinden zich ook de meeste accommodaties van middenklasse tot luxueuze kampementen. De voordeligste accommodatie in deze regio is de Tarangire Safari Lodge welke op korte afstand van de hoofdingang maar wel op een mooie locatie in het park is gelegen. Het is een populair resort met 35 tented chalets en 5 familie bungalows en wordt ook veel door grote groepen die op rondreis zijn bezocht. Er heerst een vriendelijke sfeer en omdat zij over familie bungalows beschikken is het voor families met kinderen en voor hen met een wat beperkt budget een goed optie. Wel dient u rekening te houden dat het met name tussen juli en begin oktober het bij de rivier soms behoorlijk druk met voertuigen is.

Naarmate u zich dieper in het park begeeft worden de accommodaties schaarser en zult u hoogstwaarschijnlijk niemand meer tegenkomen. Een unieke wildernis...helemaal voor uzelf! Een aantal,lodges liggen op 2 tot 3 uur rijden van de hoofdingang en zijn kleinschaliger, charmanter en bieden een persoonlijke sfeer. De locaties van deze lodges zijn subliem gekozen want in deze regio’s zijn de kansen om leeuwen en zelfs cheetah’s te spotten het grootst. Naast game drives bieden zij ook vaak wandelsafari’s en avond game drives aan begeleid door uitstekende gidsen.

Het meest bezochte kampement is het Olivers Camp dat nabij de Silale moerassen ligt dat vanwege het permanente water het hele jaar door goed wordt bezocht door allerlei wild. Het luxe Swala Camp van Sanctuary Retreats is gelegen in een privé sectie van het park en biedt zelfs (optioneel) een ballonsafari en korte kanosafari’s op lake Gursi aan. Elk jaar bieden zij vanaf 4 nachten een long stay korting die kan oplopen tot 40% voor 7 nachten. U kunt in één kampement verblijven of in combinatie met een ander verblijf in Ngorongoro of de Serengeti.

Het
Nomad Kuro Camp is het kleinste kampement met slechts 6 grote tented chalets. Dit kampement is precies gelegen op een locatie waar het wild doorheen trekt tijdens de migratie naar de Tarangire Rivier. Het kamp zelf wordt ook regelmatig bezocht door allerlei wild. Kuro Camp is niet de voordeligste accommodatie doch stelt u een voorname locatie, luxe, excellente maaltijden en een efficiënte service op prijs dan zou dit kamp de juiste keuze kunnen zijn. Ook Nomad Safaris heeft regelmatig long stay kortingen al dan niet gecombineerd met andere Nomad kampementen.


Doe inspiratie op met onze
reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Tarangire

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
Tarangire safari Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose