info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Chobe National Park

Safari Botswana

Luxe en budget maatwerkreizen, kampeersafari's en lodgesafaris

safari in Botswana


Chobe National Park
Een safari in Chobe National Park mag u niet missen. Chobe is wel het meest bekende national park in Botswana en niet zonder reden - de mooie en afwisselende natuur herbergt een grote diversiteit aan wild waaronder enorme kuddes olifanten. Veel bomen zijn flink gehavend, de olifanten duwen de bomen omver en scheuren de bast, sommige houtsoorten zijn volledig van hun bast beroofd. De grootste populaties olifanten bevinden zich in het noorden van Botswana en het noordwesten van Zimbabwe (Hwange NP), locaties die regelmatig hét decor zijn geweest voor verschillende wildlife films.

Botswana wordt geografisch gezien gedomineerd door de Kalahari woestijn, een met zand gevuld bekken met een gemiddelde hoogte van 1.100 meter boven de zeespiegel. Hoewel Botswana begrenst wordt door verschillende rivieren is het binnenland nagenoeg droog en is het er in de zomermaanden erg heet. Een uitzondering is het noorden, de Okavanga Delta en de gebieden rondom de Chobe Rivier, waar het permanente water zorgt voor een weelderig groene natuur en een rijkdom aan wild en vogels.

Het Chobe National Park bestaat uit vier verschillende secties: Serondela, Linyanti, Nogatsaa en Savuti - elk gebied is totaal anders en heeft haar eigen specifieke charme.


Serondela
Serondela ligt langs de noordoost oever van de Chobe Rivier en op korte afstand van Kasane en de Victoria Falls in Zimbabwe. Het is het meest bezochte gebied van Chobe (Chobe River Front) en helaas kan het er tijdens de regionale schoolvakanties behoorlijk druk zijn. Verder naar het westen op ongeveer 50 kilometer van Kasane ligt het Chobe Forest Reserve, nog steeds een goed bezocht gebied maar vergeleken met Chobe River Front een stuk rustiger met toeristen.

Het gebied rondom de rivier is rijk aan planten en bomen en wordt bewoond door een verscheidenheid aan wild en vogels. Naast vele krokodillen en grote groepen nijlpaarden is de grootste attractie de enorme kuddes olifanten. Maar ook grote aantallen buffels en zebra's zijn zeker in de buurt van de rivier te vinden. En daar waar buffels zijn, zijn de leeuwen meestal niet zo ver weg. Met een beetje geluk kunt u ze op het heetst van de dag al luierend in de schaduw aantreffen totdat zij tegen de schemering actief worden en op jacht gaan.


Nogatsaa en Tchinga
Het Nogatsaa en Tchinga gebied ligt op zo'n drie uur rijden ten zuiden van Serondela en wordt nog weinig bezocht. Het is er heet en droog en ondanks dat er geen permanente waterpoelen zijn neemt de kleigrond in het regenseizoen zoveel water op dat het daar enkele maanden ligt opgeslagen. Aan het einde van het droge seizoen augustus t/m oktober is hier veel wild te vinden en met name grote kuddes olifanten die hierheen komen om te paren. Maar ook tegen het einde en kort ná het regenseizoen - maart tot en met april- wanneer grote delen van de vlakte met water gevuld zijn, kunt u rustig een hele dag bij een poel spenderen om het aan en aflopende wild te aanschouwen.

Gedurende beide periodes zijn ook de leeuwen aanwezig maar worden door de dominante houding van de olifanten enigszins op afstand gehouden. In de avonduren kunt u ze regelmatig horen brullen en het is niet zelden dat zij 's nachts door het kamp wandelen. Vanwege de temperatuur en het specifieke karakter van het gebied is het meer geschikt voor de ervaren safari ganger.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Botswana of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Chobe

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose