reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Chobe National Park

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Chobe National Park Botswana

Chobe National Park
Botswana wordt geografisch gezien gedomineerd door de Kalahari woestijn, een met zand gevuld bekken met een gemiddelde hoogte van 1100 meter boven de zeespiegel. Hoewel Botswana begrenst wordt door verschillende rivieren is het binnenland nagenoeg droog en is het er in de zomermaanden erg heet. Een uitzondering is het noorden, de Okavanga Delta en de gebieden rondom de Chobe Rivier, waar het permanente water zorgt voor een weelderig groene natuur en een rijkdom aan wild en vogels.

Chobe National Park is wel het meest bekende national park in Botswana en niet zonder reden - de mooie en afwisselende natuur herbergt een grote diversiteit aan wild waaronder enorme kuddes olifanten. Veel bomen zijn flink gehavend, de olifanten duwen de bomen omver en scheuren de bast, sommige houtsoorten zijn volledig van hun bast beroofd. De grootste populaties olifanten bevinden zich in het noorden van Botswana en het noordwesten van Zimbabwe (Hwange NP), locaties die regelmatig hťt decor zijn geweest voor verschillende wildlife films. Het Chobe National Park bestaat uit vier verschillende secties: Serondella, Linyanti, Nogatsaa en Savuti - elk gebied is totaal anders en heeft haar eigen specifieke charme.

Serondella
Serondella ligt langs de noordoost oever van de Chobe Rivier en op korte afstand van Kasane en de Victoria Falls in Zimbabwe. Het is het meest bezochte gebied van Chobe (Chobe River Front) en helaas kan het er tijdens de regionale schoolvakanties behoorlijk druk zijn. Verder naar het westen op ongeveer 50 kilometer van Kasane ligt het Chobe Forest Reserve, nog steeds een goed bezocht gebied maar vergeleken met Chobe River Front een stuk rustiger met toeristen. Het gebied rondom de rivier is rijk aan planten en bomen en wordt bewoond door een interessante verscheidenheid aan wild en vogels. Naast vele krokodillen en grote groepen nijlpaarden is de grootste attractie de enorme kuddes olifanten. Maar ook grote aantallen buffels en zebra's zijn zeker in de buurt van de rivier te vinden. En daar waar buffels zijn, zijn de leeuwen meestal niet zo ver weg. Met een beetje geluk kunt u ze op het heetst van de dag al luierend in de schaduw aantreffen totdat zij tegen de schemering actief worden en op jacht gaan.

Nogatsaa en Tchinga
Het Nogatsaa en Tchinga gebied ligt op zo'n drie uur rijden ten zuiden van Serondella en wordt nog weinig bezocht. Het is er heet en droog en ondanks dat er geen permanente waterpoelen zijn neemt de kleigrond in het regenseizoen zoveel water op dat het daar enkele maanden ligt opgeslagen. Aan het einde van het droge seizoen augustus t/m oktober is hier veel wild te vinden en met name grote kuddes olifanten die hierheen komen om te paren. Maar ook tegen het einde en kort nŠ het regenseizoen - maart tot en met april- wanneer grote delen van de vlakte met water gevuld zijn, kunt u rustig een hele dag bij een poel spenderen om het aan en aflopende wild te aanschouwen. Gedurende beide periodes zijn ook de leeuwen aanwezig maar worden door de dominante houding van de olifanten enigszins op afstand gehouden. In de avonduren kunt u ze regelmatig horen brullen en het is niet zelden dat zij 's nachts door het kamp wandelen. Vanwege de temperatuur en het specifieke karakter van het gebied is het meer geschikt voor de ervaren safari ganger.

Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593