info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Liwonde National Park

Safari Malawi

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en strandvakanties

Liwonde National Park


Safari's in Liwonde
De nadruk ligt in Liwonde National Park op game drives en bootsafari’s. Naast veel klein wild zoals kudu, impala, sabel antilope, bush buck, vervet apen, bavianen, everzwijnen en stekelvarken, is Liwonde een thuishaven voor kleine groepen olifanten, buffels en zebra’s. Maar ook roofdieren zoals de serval en jakhals kunt u hier spotten. De kans dat u leeuwen of een luipaard zult zien is helaas wat kleiner. Behalve de game drives overdag kunt een tevens een avond game drive ondernemen waarbij u ook typische nachtdieren kunt spotten.

De rivier telt vele nijlpaarden en langs het water maakt u kans om olifanten, water bucks, monitor lizards te spotten en kolossale krokodillen die soms uitgebreid liggen te zonnen op de zandbanken. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen met meer dan 350 vogelsoorten. Een bootsafari over de Shire Rivier is beslist de moeite waard!

In het park ligt ook een groot beschermd reservaat waar de neushoorn opnieuw is uitgezet. Op aanvraag kan men onder begeleiding van een ervaren gids de neushoors te voet opsporen.


Liwonde National Park
Liwonde National Park heeft een oppervlakte van ongeveer 580 vierkante kilometer. Het ligt in het zuiden Malawi en is het meest gevarieerde park. Het wordt met haar diversiteit aan flora en fauna als het mooiste wildlife park van Malawi beschouwd. Liwonde ligt op ruim 4 uur rijden van Lilongwe en de weg ernaar toe voert door een prachtig heuvelachtig landschap afgewisseld met open vlaktes en baobab bomen, akkervelden en vele kerkjes. Een groot deel van het zuiden wordt gedomineerd door de Shire Rivier welke zich vanaf Lake Malawi al kronkelend met watervallen en stroomversnellingen door de Great Rift Valley naar het Liwonde National Park begeeft.

De oevers van de rivier zijn moerassige vlaktes met een regenwoudachtige begroeiing waardoor er een tropisch gevoel ontstaat. Langzaam gaan de moerassen over in een grote open savanne afgewisseld met luchtige mopane bossen, vele baobab bomen, grote palmen en kronkelende boomstammen, dat zich uitstrekt naar de glooiende en dichte bebossing van de Shire Hooglanden.


Liwonde Walking Trail
Een totaal andere manier om het Liwonde National Park te verkennen is te voet! Tijdens de avontuurlijke Liwonde Trail wandelt u in 2,5 dagen in een rustig tempo door de afwisselende natuur in het oevergebied onder begeleiding van een bewapende gids en een tracker. Elke nacht overnacht u op een andere locatie in luxe 3x3 meter stahoogte koepeltenten en-suite, voorzien van comfortabele houten bedden en linnengoed.

De exacte route en het aantal afgelegde kilometers kan variëren per seizoen omdat deze afhankelijk is van de omstandigheden van het terrein en aanwezige waterpoelen. Uw bagage en al het kampmateriaal wordt door een aantal dragers vooruit getransporteerd zodat u alleen zelf uw rugzak, waterfles en uw camera hoeft te dragen.


Beste reistijd
De beste tijd om het Liwonde National Park te bezoeken is in het droge seizoen van juni t/m medio november. In het regenseizoen van december t/m maart zal een deel van het park onderlopen en zijn de paden slecht begaanbaar, ook leeft het wild dan meer verspreid. In de maanden april en mei beginnen de regenbuien langzaam af te nemen en daalt de vochtige temperatuur waardoor de drassige vlaktes weer opdrogen.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Malawi of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Liwonde

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose