reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Malawi
Liwonde National Park

Privť reizen, safariīs en tropisch strand in Malawi

Liwonde National Park Malawi

Liwonde
Liwonde National Park heeft een oppervlakte van ongeveer 580 vierkante kolimeter. Het ligt in het zuiden Malawi is het meest gevarieerde park en wordt met zijn diversiteit aan flora en fauna als mooiste wildlife park van Malawi beschouwd. Liwonde ligt op ruim 4 uur rijden van Lilongwe de weg ernaar toe voert door een prachtig heuvelachtig landschap afgewisseld met open vlaktes en baobab bomen, akkervelden en vele kerkjes. Een groot deel van het zuiden wordt gedomineerd door de Shire Rivier welke zich vanaf Lake Malawi al kronkelend met watervallen en stroomversnellingen door de Great Rift Valley naar het Liwonde National Park begeeft.

De oevers van de rivier zijn moerassige vlaktes met een regenwoudachtige begroeiing waardoor er een tropisch gevoel ontstaat. Langzaam gaan de moerassen over in een grote open savanne afgewisseld met luchtige mopane bossen, vele baobab bomen, grote palmen en kronkelende boomstammen, dat zich uitstrekt naar de glooiende en dichte bebossing van de Shire Hooglanden.

Naast veel klein wild zoals kudu, impala, sabel antilope, bush buck, vervet apen, bavianen, everzwijnen en stekelvarken, is Liwonde een thuishaven voor kleine groepen olifanten en buffels, en is werkelijk rijk aan prachtige vogels. De rivier telt vele nijlpaarden en langs het water maakt u kans om olifanten, water bucks, monitor lizards en kolossale krokodillen die soms uitgebreid liggen te zonnen op de zandbanken, te spotten. Een boottochtje over de Shire Rivier is beslist de moeite waard!

In het park ligt ook een groot beschermd reservaat waar de neushoorn opnieuw is uitgezet en men kan onder begeleiding van een ervaren gids de neushoorhs te voet opsporen. Wilderness Safaris, bekend van de luxe accommodaties, is nauw betrokken bij de conservatie programmaīs en het herintroduceren van diersoorten als buffels, hartebeest, zebra, roan en eland.

Beste reistijd
De beste tijd om het Liwonde National Park te bezoeken is in het droge seizoen van juni t/m medio november. In het regenseizoen van december t/m maart zal een deel van het park onderlopen en zijn de paden slecht begaanbaar, ook leeft het wild dan meer verspreid. In de maanden april en mei beginnen de regenbuien langzaam af te nemen, en daalt de vochtige temperatuur en drogen de drassige vlaktes weer op.

Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593