reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Arusha National Park

Luxe maatwerkreizen en fly in safariīs Tanzania

Arusha National Park Tanzania

Arusha National Park
Hoewel de voorkeur vaak uit gaat naar de bekende grote parken in Tanzania is Arusha National Park ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De grootste attracties van het park zijn de spectaculaire landschappen, de rijke flora en fauna. In tegenstelling tot vele andere noordelijke parken blijft dit park het hele jaar door groen met watervallen, meren, moerassen, waterpoelen, stijle rotsen en bergengtes ťn niet te vergeten de prachtige uitzichten op Mount Meru en Kilimanjaro. Het Arusha National Park is verdeeld in drie districten - Momella Lakes, Mount Meru en de Ngurdoto Crater. Het national park herbergt een grote populatie giraffen en is een thuishaven voor olifanten, buffels, water en bushbucks, duikers en dik diks. Maar ook roofdieren zoals hyena en luipaard komen hier voor. Het park leent zich uitstekend voor fascinerende wandelingen onder begeleiding van een gids, game drives en zelfs kanosafari's.

Momella Lakes
In het noordoosten van het park, in een vallei met groene heuvels zijn een zestal meren te vinden, tezamen genoemd de Momella Lakes. Lake Kusare is een klein moerassig meertje dat tijdens het regenseizoen grote aantallen waterbuck aantrekt. Lake El Kekhotoito droogt gedurende de wintermaanden volledig op en verwordt dan tot een vlakte met kleine stroompjes waar men buffels, giraffes, zebra's en kleine antilopen kan aantreffen. Echter de grootste en ook meest interessante meren zijn 'Big Momella Lake' en Little Momella Lake' waar regelmatig buffels en bushbuck komen drinken en nijlpaarden te vinden zijn. Het rijke natrium gehalte en de vorming van algen maken deze meren alkalisch waardoor zij tevens het gehele jaar door een voed en rustplaats zijn voor groepen flamingo's. Naast een game drive op de oevers is een tripje met de kano een mooie manier om deze meren te verkennen.

Mount Meru Crater Tour
Met een hoogte van 4,566 meter is Mt Meru de tweede hoogste berg in Tanzania. Afgezien van enkele hete stoomwolken is Mt Meru tot aan vandaag de dag een slapende vulkaan met indrukwekkende en unieke landschappen voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers. Gezien vanuit het zuiden heeft de berg de typische kegelvorm van een vulkaan maar gezien vanuit het oosten biedt het een geheel andere blik. De ingestorte oostelijke kant van de berg en de overblijfselen van de erupties in de krater, zijn stille getuigen van de intense vulkanische activiteiten die ooit hebben plaatsgevonden. De aantrekkingskracht schuilt in het bergregenwoud met de sprookjesachtige aanwezigheid van reusachtige bomen met lianen en grote bovengronds liggende wortels, de zachtjes kabbelende stroompjes en watervallen, mossen, varens, orchideŽn en vlinders.

Voor wie geen zin heeft of de berg gewoonweg niet kan beklimmen biedt Hatari Lodge een mogelijkheid om al deze pracht inclusief de krater te bezoeken. Met een voertuig wordt u naar 2500 meter hoogte gebracht en passeert u drie verschillende vegetatie zones, beginnend van savanne, tot bos en tot een dichte jungle. Onderweg ziet u de flora en fauna veranderen en op 2500 meter hoogte stapt u uit de auto om met een bewapende ranger een twee uur durende wandeling naar de krater te ondernemen. Daarna keert u terug naar het voertuig en rijdt u weer bergafwaarts. Onderweg bij een waterval wordt u getrakteerd op een picknick lunch waarbij u tevens een prachtig uitzicht heeft op de glooiende vlaktes met als achtergrond decor de Kilimanjaro. Na de lunch vervolgt u een korte wandeling naar de Tululusia waterval. Deze activiteit neemt een volledige dag in beslag.

Ngurdoto Crater Tour
De Ngurdoto Crater heeft een doorsnee van ongeveer 2,5 kilometer en wordt ook wel ďlittle Ngorongoro Craterď genoemd vanwege vanwege haar vergeten schoonheid en rijkdom aan wild. Net als de Ngorongoro Crater is ook Ngurdoto een ingestorte vulkaan waarvan de top in zijn eigen krater is gevallen. De weg naar de krater gaat via een stijle onverharde weg, dwars door een tropische berglandschap met watervallen, reusachtige bomen en varens. De helft van de kratervloer bestaat uit moerasland waar buffels, everzwijnen, giraffen en zo nu en dan olifanten zich tegoed doen aan het malse gras.

Een bezoek aan de Ngurdoto Crater wordt gecombineerd met een game drive in het Arusha National Park of een prachtige drie uur durende wandeling op de rand van de krater. Liefhebbers kunnen ook een volledige dag een 'Crater Hike' ondernemen. Na het ontbijt wordt u naar de kraterrand gereden om vandaar al wandelend af te dalen naar de kratervloer. De wandeling gaat door een jungle-achtig landschap en open weidelandschap met waterpoelen en enorme papyrusplanten waar buffels en everzwijnen zich soms schuilhouden. Beide activiteiten nemen een volledige dag in beslag.

Arusha National Park Tanzania
Arusha National Park Tanzania
Momella Lake flamingos  Tanzania
Arusha National Park Tanzania
Mount Meru wandeling Tanzania
Mount Meru wandeling Tanzania
Mount Meru wandeling Tanzania
Ngurdoto-Crater Tanzania
Arusha National park Tululusia-waterfalls
Tented Camps en Lodges Arusha National Park

Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593