info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Nyanga National Park - Eastern Highlands

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, natuurwandelingen en sightseeing

Eastern Highlands Zimbabwe


Rondreis Eastern Highlands
De zeer dunbevolkte en bergachtige Eastern Highlands zijn een gebied ten oosten van Zimbabwe dat grenst aan Mozambique. Het behoort tot één van de minst bezochte gebieden van Zimbabwe, maar vanwege de koelere temperatuur is het in de warme zomermaanden een geliefde vakantiebestemming voor lokale bewoners. En niet onterecht want het gebied heeft ongekend prachtige vergezichten met groene heuvels en valleien, watervallen en een weelderige en afwisselende flora en fauna omgeven door een serene stilte en rust.

De Eastern Highlands zijn een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ondanks dat het wildlife minder spectaculair is dan in de bekende parken zoals bijvoorbeeld in Hwange, Matobo of Mana Pools, vindt men hier evengoed wildsoorten als impala, bushbuck, giraffe, wildebeest en zebra en is het een zeer vogelrijk gebied. De Eastern Highlands zijn te verdelen in drie regio’s: het Nyanga National Park en de Honde Vallei in het noorden, de Vumba Mountains in het midden en het Chimanimani National Park in het zuiden.

Een privé voertuig met gids vinden wij de beste manier om rond te reizen in de Eastern Highlands wilt u dit gebied optimaal kunnen ervaren. Met een eigen voertuig en een privé gids/chauffeur bent u verzekerd dat u niets zult missen en bent u flexibel om onderweg makkelijk even te kunnen stoppen zolang u dat wilt en kunt u onderweg onbezorgd genieten van de panoramische uitzichten. Deze privé gids/chauffeur zal u van A naar B brengen en zal ook tijdens uw verblijf in de accommodaties aanwezig blijven om u rond te leiden door de omgeving, door de national parken of u te brengen waar u maar naar toe wilt. Deze vorm van rondreizen geeft u alle vrijheid om met uw gids te overleggen en per dag af te stemmen wat u wilt bezichtigen en waar uw interesse naar uit gaat.


Nyanga National Park sightseeing
Nyanga National Park is het beste te verkennen per voertuig waarmee u een aantal prachtige vergezichten kunt gaan bezichtigen: Worlds View, Honde View, Pungwe View en de Christmass Pass met een uitzicht op de lager gelegen stad Mutare. Nyanga National park is een prachtig gebied om gewoon doorheen te rijden en te genieten van de bergen en al het natuurschoon om u heen. In het bijzonder mooie landschap leven diverse wildsoorten. Soms kunt u in de verte vanuit de auto de grazende wildebeesten, kudu’s, waterbucks, elanden, impala’s of sabelantilopen waarnemen.

De hoogste berg van Zimbabwe, Mount Nyangani, reikt tussen de 1.800-2.600 meter hoogte. Het landschap worden gekenmerkt door woeste rotsachtige bergketens afgewisseld met glooiende groene heuvels en miombo bossen. Een deel van de bossen in Nyanga blijft het hele jaar door groen, toch zal aan het einde van de droge tijd een deel van het landschap verdorren wat een kleurrijke bijna schilderachtige aanblik geeft. Nyanga is in elk jaargetijde mooi en afwisselend om bezoeken.

Er zijn veel rivieren en talrijke watervallen in Nyanga, waaronder de “Mutarazi Falls”, de langste waterval van Afrika. Wie geen hoogtevrees heeft kan de oversteek wagen over de skywalk bridge, een smalle lange houten brug hoog boven de Mutarazi Falls. Ook is hier een mogelijkheid tot ziplining. Het Rupurara Estate is gelegen net buiten het Nyanga National Park is rijk aan kleine watervallen met begroeide rotsformaties waar ook wild als zebra’s en giraffen zijn te vinden.

De accommodaties in deze regio zijn niet zo goed onderhouden en in een ouderwetse typisch Engelse stijl, doch bieden ze vaak een zeer mooie plek voor een pauze en een smakelijke eenvoudige lunch. De terrassen van de accommodaties zijn vaak prachtig gesitueerd en doen pittoresk aan, omgeven door een goed onderhouden tropische tuin.


Natuurwandelingen in Nyanga
Wie toch graag een wandeling in Nyanga zou willen doen kan onderweg stoppen voor een korte wandeling van bijvoorbeeld 30 minuten tot één uur of twee uur onder begeleiding van uw privé gids/chauffeur. U kunt overal stoppen met de auto om even te wandelen, maar er zijn ook diverse wandelroutes door het kleurrijke bosland, langs watervallen en 400 jaar oude ruïnes of het Rhodes Museum.

Daarnaast kan men de meerdaagse Turaco Trail ondernemen (5 tot 6 nachten). Of u kunt slechts een deel van het traject ondernemen van 2 of 3 nachten. Het volledige Turaco Trail omvat een werkelijk indrukwekkende enigszins intensieve wandeltocht dwars door het afwisselende landschap van Nyanga helemaal tot aan de Honde Vallei, waarbij men onderweg overnacht in verschillende cottages in de bergen. De omgeving rond Nyanga NP is minstens even mooi, u wandelt over open hoogvlaktes met prachtige panoramische uitzichten, over wegen die kronkelen langs de groene bergtoppen, bananen,- koffie,- en theeplantages.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zimbabwe

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

 Nyanga Zimbabwe Eastern Highlands
Nyanga Zimbabwe Eastern Highlands
Nyanga Zimbabwe Eastern Highlands
Nyanga Zimbabwe Vumba Mountains
Nyanga Zimbabwe Eastern Highlands
Nyanga Zimbabwe Eastern Highlands
Nyanga Zimbabwe Eastern Highlands
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose