info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Mukambi Safari Lodge
Kafue National Park / centraal
U$ 395 - 480 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia
rondavel
Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia
De Mukambi Safari Lodge is gelegen in het centrale deel van Kafue, langs de noordelijke rand nét buiten het national park. Vanwege de gunstige ligging is het een prima lodge om uw noordelijke Kafue safari mee te beginnen. De lodge ligt op de prachtige oever van de Kafue Rivier en hoewel net buiten het park gelegen worden de activiteiten wel in het park ondernomen, middels een korte bootstransfer wordt u naar de overkant van de rivier gebracht.

De lodge beschikt over verschillende accommodaties die verspreid over het terrein zijn gesitueerd. 8 Comfortabel ingerichte rondavels met een rieten dak, 4 luxe tented chalets, 1 familie chalet en 1 luxueuze Riverside Family Villa. De rondavels liggen verspreid langs de oever en zien uit op de bush en de rivier. Elke rondavel is voorzien van twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed, een muskietennet, een zithoek, een en-suite toilet/douche en een privé veranda met comfortabele stoelen.

De vier grote luxe tented chalets staan verscholen tussen het struikgewas langs de oever en bieden uitzicht op de rivier. Elke tent is ingericht met een tweepersoonsbed met een walk-in klamboe, houten meubels, een zithoek, een deels open en-suite toilet/badkamer met een douche en een Victoriaans bad op de aangrenzende veranda. De voorzijde van de tent heeft grote glazen schuifdeuren die geheel geopend kunnen worden naar een privé veranda met een zitje dat uitziet over de rivier.

tented chalet
Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia Mukambi Safari Lodge - Kafue Zambia De familie chalet beschikt over twee slaapvertrekken met een gedeelde toilet/badkamer en een lounge. Deze chalet is ideaal voor een gezin met kinderen of voor 3 volwassenen. De Family Riverside Villa bestaat uit 2 ruime slaapvertrekken met elk een en-suite toilet/badkamer, een grote compleet ingerichte lounge en een groot veranda dat zich uitstrekt boven de rivier.

In de centrale lodge bevindt zich een groot overdekt doch aan de zijkanten geheel open, terras dat uit drie verdiepingen bestaat. Hier is een compleet gemeubileerde lounge, een dineerruimte en een uitkijk terras te vinden. Op welk terras u ook verblijft, elk heeft een prachtig uitzicht op de rivier en de omgeving. Mukambi Safaris Lodge beschikt ook ever een zwembad met een aantal loungebedden waar u op het heetst van de dag tussen de safari’s door kunt ontspannen.

Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan twee activiteiten per dag bestaande uit ochtend en namiddag game drives, ochtend wandelsafari’s, bootsafari’s, sundowner cruises, vissafari’s of een uitstapje naar een lokaal dorpje met een bezoek aan een schooltje. * vissafari’s: voor alle benodigde hengelsport attributen wordt gezorgd. Een vissafari is onder begeleiding van een gids en worden per dagdeel ondernomen. Bent u met twee personen dan hoeft u niet persé met uw tweetjes te gaan vissen, een van u kan eventueel ook een andere activiteit ondernemen. Wilt u graag een vissafari ondernemen meldt dat a.u.b. bij reservering.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geimporteerde dranken), dag en avond gamedrives in open 4WD, wandelsafari's, bootsafari’ s, sundowner cruises, vissafari’s (excl. fishing fees), bezoek aan een dorpje en schooltje en professionele Engels sprekende gids.

Exclusief: park entreegelden
Ila Safari Lodge
Kafue National Park / centraal
U$ 375 - 675 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Ila Safari - Kafue Zambia Ila Safari - Kafue Zambia Ila Safari - Kafue Zambia Ila Safari - Kafue Zambia Ila Safari - Kafue Zambia Ila Safari - Kafue Zambia Ila Safari - Kafue Zambia Ila Safari - Kafue Zambia
De Ila Safari Lodge is gelegen in het noorden op een mooie locatie aan de Kafue Rivier, op korte afstand van het national park. De lodge is gemakkelijk bereikbaar met een wegtransfer vanuit Lusaka en biedt diverse safari mogelijkheden zowel in als buiten het park.

Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan activiteiten zoals ochtend en namiddag game drives in open 4WD, bootcruises, vissafari’s en wandelsafari's. De ochtend game drives en wandelsafari's worden over het algemeen in het national park ondernomen, u wordt dan met een korte boottransfer naar de overkant van de rivier gebracht. De namiddag/avond game drives worden in de omgeving van de lodge ondernomen. De activiteiten worden in dagdelen ondernomen waarbij u tussen de middag terugkeert naar de lodge voor een siësta en een lunch. * vissafari’s: voor alle benodigde hengelsport attributen wordt gezorgd. Een vissafari is onder begeleiding van een gids en worden per dagdeel uitgevoerd. Reist u met twee personen dan hoeft u niet persé met uw tweetjes te gaan vissen, een van u kan eventueel ook een andere activiteit ondernemen. Wilt u graag een vissafari ondernemen meldt dat a.u.b. bij reservering.

De lodge beschikt over 10 safari tenten op een houten platform, ze staan verspreid langs de oever en zowel de tenten als de centrale boma zijn met elkaar verbonden door houten loopbruggen. De safari tenten zijn onderverdeeld in 6 standaard luxe tenten, 2 luxe suites en 2 familie tenten. Elke tent is voorzien van grote ramen bekleed met transparant gaas met opgerolde canvasdoeken. Aan de voorzijde van de tent strekt een grote houten veranda zich uit dat uitziet op de Kafue Rivier en waar een loungehoek en een hangmat is te vinden.

Alle tenten zijn alle stijlvol ingericht met houten meubilair en voldoende opbergruimte, een tweepersoonsbed of twee single bedden, een klamboe, een staande ventilator, thee & koffie faciliteiten, een kluisje en een en-suite toilet/ badkamer voorzien een douche, dubbele wastafels, badjassen en enkele toiletartikelen.

De 2 luxe suites zijn iets groter qua oppervlakte en op de veranda buiten vindt u een vrijstaand ligbad. De 2 familietenten zijn geschikt voor 4 personen en beschikken over twee aparte slaapvertrekken welke gescheiden wordt door een gordijn. Ze zijn voorzien van een gedeelde toilet/badkamer met een ligbad een douche.

Voor de maaltijden kunt u terecht in de centrale boma gelegen op een verhoogd terras dat bijna over de rivier hangt. Hier bevinden zich het restaurant, een bar en de lounge met een kleine collectie wildlife boeken en kunt u van wifi gebruik maken. Naast de boma vindt u de infinity pool met enkele ligbedden.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (exclusief geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bootsafari’s, sundowner cruises, vissafari’s (excl. fishing fees) en professionele Engels sprekende gids.

Exclusief: park entreegelden
Kaingu Lodge
Kafue National Park / centraal
U$ 445 - 550 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Kaingu Lodge - Kafue Zambia Kaingu Lodge - Kafue Zambia Kaingu Lodge - Kafue Zambia Kaingu Lodge - Kafue Zambia Kaingu Lodge - Kafue Zambia Kaingu Lodge - Kafue Zambia Kaingu Lodge - Kafue Zambia
Kaingu Safari Lodge is gesitueerd op de oever van de Kafue Rivier. Om het national park aan de overkant van de rivier te bereiken gaat er een boottransfer van ongeveer 10 minuten aan vooraf. De safari activiteiten worden aangeboden in dagdelen en worden ondernomen in de omgeving van de rivier met keuze uit: game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bootsafari’s, sundowner cruises, vissafari’s, kanosafari’s of een uurtje genieten in een warmwaterbron. Voor de avonturiers onder ons kunnen er meerdaagse kanosafari’s worden ondernomen waarbij u stroomafwaarts peddelt van kamp naar kamp en onderweg overnacht in een tent op de oever of op een eilandje in de rivier. * vissafari’s: voor alle benodigde hengelsport attributen wordt gezorgd. Een vissafari is onder begeleiding van een gids en worden per dagdeel uitgevoerd. Reist u met twee personen dan hoeft u niet persé met uw tweetjes te gaan vissen, een van u kan eventueel ook een andere activiteit ondernemen. Wilt u graag een vissafari ondernemen meldt dat a.u.b. bij reservering.

Kaingu Safari Lodge beschikt over 6 luxe safari tenten en 1 familie chalet, elk verscholen tussen het struikgewas en met zicht op de rivier. De tenten beschikken over twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed met een klamboe, een en-suite toilet/douche en een extra buitendouche, de honeymoon suite beschikt tevens over een ligbad in de openlucht. De voorzijde van de tent kan volledig geopend worden en komt uit op een privé veranda met een zitje dat een prachtig uitzicht biedt over de rivier.

De centrale rieten ‘boma’ is deels open-fronted met uitzicht op de rivier. Hier bevindt zich een dineerruimte, een lounge en barfaciliteiten. Op het grote terras kunt u overdag genieten van een drankje en het fraaie uitzicht op de rivier en tijdens de koelere avonden kunt u hier aanschuiven bij de openhaard.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (exclusief geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, korte kanosafari's, bootsafari’s, sundowner cruises, vissafari’s (excl. fishing fees), professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Konkamoya Lodge
Kafue National Park / zuid - Lake Itedzi-Tedzi
U$ 600 - 700 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Konkamoya Lodge - Kafue Zambia Konkamoya Lodge - Kafue Zambia Konkamoya Lodge - Kafue Zambia Konkamoya Lodge - Kafue Zambia Konkamoya Lodge - Kafue Zambia Konkamoya Lodge - Kafue Zambia Konkamoya Lodge - Kafue Zambia Konkamoya Lodge - Kafue Zambia
In het zuiden van Kafue mondt de Kafue Rivier uit in Lake Itedzi-Tedzi. De Konkamoya Lodge is gelegen op de zuidelijk oever van het grote meer dat een oppervlakte heeft van 370 km². De rotsachtige baaien en de uitstekende takken van dode bomen zijn perfecte rustplaatsen voor de vele watervogels die het gebied bewonen, visarenden, aalscholvers, lepelaars en de statige reiger komen hier veel voor. De met gras begroeide oevers worden vaak gemaaid door nijlpaarden en in het droge seizoen van juni tot november komen kuddes olifanten, buffels, zebra’s en wildebeesten regelmatig een bezoekje brengen en trekken verschillende roofdieren aan zoals leeuwen, luipaarden, wilde honden en zelfs de cheeta.

Op verzoek kan er een aardvark expeditie worden gearrangeerd. U vertrekt dan omstreeks 02:00 in de nacht om op zoek te gaan naar de aardvark, het tijdstip dat deze dieren actief worden en u keert omstreeks 04:00 weer terug. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Elephant Orphanage Center of een lokaal dorp.

Konkamoya Lodge is gesitueerd op een uitham van het meer, De achterkant van het kampement ziet uit op het vlakke water en de voorkant ziet uit waar het water en land zich vermengen en waar ook het meeste wild zich verzameld. De lodge is kleinschalig met slechts 4 grote semi luxe tenten gebouwd op een enigszins verhoogd houten platform.

De tenten zijn smaakvol ingericht en beschikken over een en-suite toilet/douche met twee wastafels, een tweepersoonsbed dat eventueel naar twee éénpersoonsbedden kan worden geconverteerd, een klamboe, een ventilator en een kleine zithoek. Aan de voorkant is een veranda met twee stoelen en een tafeltje waar u in de ochtend verder kunt ontwaken met een kopje thee of koffie. Aangrenzend is een tweede terras met een relaxbank dat in de avond subtiel wordt verlicht met kleine lampjes. De tenten liggen verspreid over het terrein waardoor privacy gewaarborgd is.

Er zijn twee centrale ontmoetingsplaatsen waar gasten samen komen om de maaltijden te nuttigen en tussen de safari’s te relaxen met een hapje en een drankje. De maaltijden zijn uitstekend te noemen en worden bereid met verse ingrediënten die worden ingekocht bij plaatselijke boeren en vissers. De menukaart varieert van Internationaal, Zambiaans en Italiaanse gerechten met eigen en ter plaatse gemaakt deegwaar.

Dat de lodge overheerlijke Italiaanse gerechten serveert komt mede omdat de eigenaar Andrea Porro van Italiaanse afkomst is. Meestal is hij ook uw gastheer maar daarnaast vooral gids en fotograaf. Privé safari’s met belangstelling voor fotografie worden dan ook van harte door hem zelf begeleid.

Elektriciteit is door middel van zonne-energie en kunt u uw camera of andere apparaten in uw tent opladen. WiFi is aanwezig doch soms is de sterkte van het signaal afhankelijk van waar u zich bevindt. Konkamoya Lodge zet zich in voor duurzaamheid en naast zonne-energie wordt al het afval verzameld en gerecycled. Konkamoya Lodge is geopend van juni tot medio november.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes tijdens de activiteiten en huiswijn bij het diner, laundry service, dag of avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: overige drankjes
Nanzhila Plains Camp
Kafue National Park / zuid - Nanzhila Plains
U$ 400 - 540 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia Nanzhila Plains Camp - Kafue Zambia
Het Nanzhila Plains Camp is het enige kampement in deze uiterst zuidelijke regio. Vanuit Livingstone neemt een transfer naar het kampement ongeveer 5 uur in beslag, deels over een verharde weg en deels over onverharde wegen. Nanzhilla Plains is een mooie introductie van Kafue en vooral wanneer men verder naar Lake Itedzi-Tedzi of meer noordelijk reist is het een fraaie tussenstop.

Nanzhila Plains Camp bestaat uit slechts 3 ruime safari tenten, 3 tented chalets en 1 familiechalet. Zowel de chalets als de safari tenten zijn comfortabel ingericht en beschikken over twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed met een klamboe, een en-suite toilet/douche en een privé veranda met een zitje dat uitziet op de grasvlakte. Het verschil tussen beide accommodaties is dat de safari chalets beschikken over een badkamer met twee wastafels en zijn voorzien elektriciteit. De safari tenten beschikken over een deels open toilet/douche met één wastafel en hebben geen elektriciteit.

In de centrale open booma bevindt zich een dineertafel waar men gezamenlijk de maaltijden nuttigt en een lounge met rieten zitbanken en barfaciliteiten. Aangrenzend ligt een kampvuurplaats waar men voor het diner even samenkomt voor een aperitief en om safari verhalen met elkaar te delen. Nanzhila Camp wordt gerund door een lokale eigenaar, het is een eenvoudig kamp doch zeer comfortabel waarbij de focus meer ligt op een pure wildernis ervaring dan op culinaire hoogstandjes of extra franjes.

Vanwege de kleinschaligheid en de afgelegenheid– de dichtstbijzijnde accommodatie ligt op drie uur rijden! – kunt u er vrijwel zeker van zijn een unieke safari te beleven, buiten de gebaande paden. De safari activiteiten welke worden aangeboden bestaan uit dag en avond game drives in een open 4WD en wandelsafari’s. De wandelsafari’s nemen ongeveer 3 uur in beslag waarbij de nadruk ligt op het spotten van vogels, reptielen, amfibieën en het kleiner wild.

Nanzhila Safaris heeft eind 2019 een nieuwe lodge gebouwd genaamd Lake Camp  op de zuidoever van Lake Itedzi-Tedzi. De twee locaties verschillen nog al van elkaar, qua landschap maar ook qua wildlife. Om meer van Kafue te zien kunnen beide kampementen goed met elkaar gecombineerd worden.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes tijdens de activiteiten en huiswijn bij het diner, laundry service, dag of avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: overige drankjes / optioneel: full day naar Lake Itezhi-Tezhi


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose