info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


King Lewanika (Norman Carr Safaris)
Liuwa Plain National Park
U$ 1.520 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia
De 5 luxe tented villa’s van King Lewanika (Norman Carr Safaris) zijn gesitueerd op de oever van een rivier in het centrale deel van Liuwa Plain. De villa’s liggen op ruime afstand van elkaar, hierdoor is niet alleen privacy gewaarborgd maar wordt ook het gevoel van ‘alleen op de wereld’ gecreëerd. Omwille enige beschutting en om zoveel mogelijk samen te smelten met de omringende natuur zijn de villa’s tegen een bosrand gebouwd. De voorkant van de villa’s bestaan uit drie gedeeltes die in elkaar overlopen, het slaapvertrek, de lounge en de badkamer. Over de hele breedte van de villa loopt een houten veranda dat leidt naar de zijkant waar zich een extra buitendouche bevindt en twee loungestoelen.

De hele voorkant is open-fronted zodat waar u ook verblijft u kunt uitzien op de omgeving en niets hoeft te missen. Bij regen, veel wind of omdat u het gewoon prettig vindt, kunnen de vertrekken middels een oprolbare wand van stevig canvas met gazen ramen, afzonderlijk gesloten worden. Het interieur is luchtig en ruim, er is veel natuurlijke materiaal gebruikt, bekleding met aarde en goudgeel getinte kleuren gecombineerd met stoer vintage leer en gepolijst metaal.

In de centrale lodge vindt u een open dineergelegenheid, een lounge, een bar en een kampvuurplaats waar men na een safari even samenkomt voor een praatje en een aperitief. De maaltijden zijn culinair te noemen en gebaseerd op de smaak van internationale gasten. Elektriciteit is er op gezette tijden en via zonnepanelen, er is zeer beperkt wifi en geen telefoonverbinding.

King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia King Lewanika - Liuwa Plain Zambia

Activiteiten bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, picknick lunches en afhankelijk van het seizoen zijn er kano,- en vissafari’s mogelijk en optioneel een sleep out onder de sterrenhemel.

Tijdens de sleep out overnacht u in een transparante gazen tent waardoor het gevoel van ‘being out there’ wordt versterkt. De hoeveelheid sterren, de immense stilte en de pracht van de natuur in al haar glorie zal een behoorlijke indruk op u maken. Uiteraard wordt u omwille uw veiligheid vergezeld van een gids en zal het u aan comfort en service aan niets ontbreken.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, bush picknicks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, kano en vissafari’s (afhankelijk van de waterstand), professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele sleep out
Mobile camping met vaste vetrekdata
Liuwa Plain National Park
vanaf U$ 7.200 p.p.
4 nachten Liuwa Plain & 4 nachten Kaingu Lodge  
Mobile Camping - Liuwa Plain Zambia Mobile Camping - Liuwa Plain Zambia Mobile Camping - Liuwa Plain Zambia Mobile Camping - Liuwa Plain Zambia
Deze mobile camping safari wordt gerund door de 2 zeer gerenommeerde gidsen Phil Jeffery en Tyrone McKeith, beiden eigenaar van Musekese camp in het noordelijk deel van Kafue en Ntemwa Busanga Camp  nabij de beroemde Busanga Plains. Zowel Phil Jeffery als Tyrone Mckeith zijn zeer gerenommeerde gidsen met een enorme passie voor alles wat met de natuur te maken heeft en zij houden zich intensief bezig met conservatie, community en anti-poaching projecten. Enorme kennis, veel ervaring, gastvrij en een gezonde dosis humor zijn kenmerkend voor beide heren en zij zullen er werkelijk alles aan doen om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Liuwa Plains is bij hen ook niet onbekend en al jaren een favoriete bestemming en daarom organiseren zij elk jaar vanaf medio november tot en met mei, op vaste vertrekdata, een fly in safari hier naar toe in combinatie met 3 of 4 nachten in één van hun eigen kampementen of met Kaingu Lodge dat gelegen is in het centrale deel van Kafue.

November tot en met mei is de meest geschikte periode om Liuwa Plains te bezoeken omdat in november/december de migratie van de wildebeesten noord naar zuid plaatsvindt en omstreeks eind mei de kudde weer richting het noorden trekt. Maar er is meer dan alleen de migratie want in deze periode leveren de pasgeborenen aandoenlijke maar soms ook dramatische schouwspelen op, de oneindige vlaktes zijn bezaaid met roze lelies, hyena’s laten zich meer dan ooit aanschouwen en houden zich regelmatig op bij de waterpoelen én voor vogelaars is het een paradijs.

De dagen worden voornamelijk doorgebracht met game drives in een open 4WD. Dit kunnen ochtend en middag game drives zijn en gebruikt u de lunch in het kampement. Maar ook kunnen de gidsen besluiten om een hele dag op pad te gaan en wordt er een uitgebreide picknick meegenomen en op een mooie locatie genuttigd. Waar mogelijk wordt er onderweg uitgestapt en wordt u voldoende gelegenheid gegeven om ook vanaf de grond mooie foto’s te schieten. De sfeer is informeel en relaxed en bent u niet uit op veel luxe met franjes dan is deze mobiele kampeersafari een perfecte keuze.

Liuwa Plain National Park is vanwege de afgelegenheid alleen met een klein vliegtuigje te bereiken. Na uw verblijf in Kafue wordt u met een wegtransfer naar de airstrip gebracht en met een vlucht van ongeveer een uur naar Kalabo gevlogen. Hier stapt u in een wegtransfer die ongeveer 3 uur in beslag neemt, naar de campsite in het noordelijk deel van Liuwa Plains. Het kampement is al opgezet en bestaat uit maximaal 3 ruime tenten met stahoogte voorzien van comfortabele veldbedden met matrassen en linnengoed. In een apart gebouw dat verdeeld is in een heren en dames vleugel zijn schoon en goed onderhouden sanitaire faciliteiten te vinden. De maaltijden zijn uitgebreid en zeer smakelijk en bereid door de vaste chef kok van Jeffery & McKeith Safaris.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), game drives in open 4WD, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Package 4 nachten Liuwa Plain & 4 nachten Musekese Camp - prijs op aanvraag


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose