reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
Chikoko Tree Camp
uiterste noorden South Luangwa 
Chikoko Tree Camp en Crocodile River Camp zijn twee rustieke bushcamps in het uiterste noorden van South Luangwa. Deze kampen liggen zeer afgelegen in de bush, in een gebied met weinig andere accommodaties. Er zijn hier geen wegen waardoor de kampen alleen te voet bereikbaar zijn. Beide kampen worden voornamelijk gebruikt in combinatie met Tafika Camp als de exclusieve "Chikoko Trail", een avontuurlijke en exceptionele wandelsafari in South Luangwa.

Voorafgaand onderneemt u een game drive langs de Luangwa Rivier van ongeveer 2 uur. Daarna neemt u de kano om de rivier over te steken en vervolgens wandelt u een korte afstand naar het Chikoko Tree Camp of naar het verde gelegen Crocodile River Camp. De volgorde wordt ter plaatse bepaald. Al uw bagage en toebehoren worden door dragers naar het kamp gebracht zodat u zelf volop kunt genieten van de omgeving, u hoeft alleen uw waterfles, verrekijker en camera te dragen.

Chikoko Tree Camp is geheel opgetrokken uit hout en riet en gebouwd door lokale bewoners. Het kamp bestaat uit slecht 3 eenvoudige chalets, gebouwd op 3 meter hoge palen en verscholen tussen de bomen. Elk chalet is open-fronted en voorzien van en-suite toilet en douche. Bij het ontwaken kunt u vanuit uw bed soms al enig wild spotten. Ook de gemeenschappelijke dineerruimte is uit hout en riet opgetrokken en open-fronted zodat u te allen tijde kunt genieten van de omgeving en een ware Afrikaanse beleving.

Vanuit Chikoko Tree en/of Crocodile Camp worden de wandelsafari’s per dagdeel van ± 3 tot 4 uur ondernomen. Door de afgelegenheid en omdat er geen wegen zijn, is het hoogst onwaarschijnlijk dat u hier een toerist zult tegenkomen. De omgeving is onaangetast en wild. Tijdens alle wandelingen zullen een zeer ervaren gids en een tracker u begeleiden door de wildernis.

Tijdens de heetste uurtjes bent u terug in het kamp en wordt er een uitgebreide lunch geserveerd gevolgd door een siësta. In de namiddag omstreeks 3 uur vervolgt u de wandeling en voor het donker wordt u terug in het kamp verwacht. De wandelingen zijn in een rustig tempo, pauzes worden voldoende ingelast en onderweg zal de gids u boeiend vertellen over de flora en fauna. 
Chikoko Trails -  wandelen van kamp naar kamp
U$ 2.055 p.p. / 3 nachten
Chikoko Tree Camp
Chikoko Tree Camp
afhankelijk van reisperiode
Chikoko Tree Camp
Chikoko Tree Camp
Chikoko Tree Camp
Chikoko Tree Camp
Crocodile River Camp ligt op ongeveer 2 uur lopen vanuit Chikoko Tree Camp. Net als het Chikoko Tree Camp is ook dit kamp volledig gebouwd door lokale de bewoners. Crocodile River Camp is gesitueerd op een fraaie locatie, aan een oude rivierbedding, tussen grote ebony bomen en biedt uitzicht over een grote opgedroogde lagune. Het kamp bestaat uit  3 uit hout en riet opgetrokken chalets met en-suite toilet/douche. Tijdens de wandeling naar het kamp wordt al uw bagage en toebehoren door dragers naar het kamp gebracht zodat u zelf volop kunt genieten van uw wandeling, u hoeft alleen waterfles, verrekijker en camera te dragen. Zowel in Chikoko Tree Camp als Crocodile River Camp zullen de voltallige kampmedewerkers inclusief de chef-kok er alles aan doen om het u naar de zin te maken. U zult genieten van een echte Afrikaanse bush safari in een unieke omgeving met comfortabele accommodaties en eerste klas maaltijden.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, drankjes (excl. geïmporteerde dranken), beperkt laundry service, wandelsafari’s, wandelen van kamp naar kamp, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Crocodile River Camp
Crocodile River Camp
Crocodile River Camp
Crocodile River Camp
Chikoko Tree Camp
Chikoko Tree Camp
Crocodile River Camp
Kafunta Island Bushcamp
zuiden South Luangwa / in het NP
Combineer minimaal 5 nachten en ontvang een aantrekkelijke korting op uw verblijf - keuze uit Kafunta River Lodge, Kafunta Island Bushcamp en Three Rivers Camp.

Kafunta Island Bushcamp en Three Rivers Camp
zijn gelegen in het zuiden van South Luangwa op ongeveer twee à drie uur rijden vanaf de ingang. Het zijn de enige twee accommodaties in deze regio waardoor u verzekerd kunt zijn van een pure bush beleving en de kans zeer klein is dat u andere toeristen zult tegenkomen. Het Three Rivers Camp is gesitueerd net buiten het park, aan de overzijde van de rivier in het park bevindt zich het Kafunta Island Bushcamp welke zich vooral focust op boeiende wandelsafari's.

Kafunta Island Bushcamp is een klein en persoonlijk bushcamp gelegen op de oever van de Luangwa Rivier. Het rustieke bushcamp bestaat uit slechts 5 chalets gebouwd op hoge palen, ze zijn open fronted zodat u volop kunt genieten van het uitzicht, de geluiden en de geuren van de bush. Elke chalet is voorzien van een en-suite open air toilet/bushdouche en een muskietennet. In het kamp is geen elektriciteit aanwezig, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en paraffinelampen. De deels open bar/lounge bieden overdag verkoeling, hier kunt u in de schaduw in een comfortabele stoel ontspannen met een koel drankje en met uw verrekijker de omgeving afspeuren. Het restaurant serveert fantastische maaltijden welke u kunt nuttigen in het restaurant of onder de Afrikaanse sterrenhemel. Vroeg in de ochtend tijdens zonsopgang wordt er thee geserveerd rond het kampvuur en wordt boven het vuur tevens het brood geroosterd. Vanuit Kafunta Island Bushcamp/Three Rivers Camp worden de wandelsafari's in dagdelen ondernomen zodat u tussen de safari's door voldoende tijd heeft om u even terug te trekken met een koel drankje. Deze safari’s zijn geheel verzorgd en flexibel en kunnen na overleg volledig aan uw tempo en wensen worden aangepast. Game drives in open 4WD zijn beperkt, u wordt meestal alleen naar een drop off point gereden voor aanvang van de wandelsafari.
Kafunta Trail -  wandelen van kamp naar kamp 
U$ 1.650 p.p. / 3 nachten
Kafunta Island Bushcamp
Kafunta Island Bushcamp
afhankelijk van reisperiode
Kafunta Island Bushcamp
Kafunta Island Bushcamp
Kafunta Island Bushcamp
Kafunta Island Bushcamp
Vanuit Kafunta Island Bushcamp wandelt u in een rustig temp naar het Three Rivers Camp dat ongeveer 2 uur verderop ligt. Tijdens de wandeling naar het kamp wordt al uw bagage en toebehoren door dragers naar het kamp gebracht zodat u zelf volop kunt genieten van uw wandeling, u hoeft alleen waterfles, verrekijker en camera te dragen. Tijdens alle wandelingen zullen een zeer ervaren gids en een tracker u begeleiden door de wildernis.

Het Three Rivers Camp is gelegen net buiten het National Park. Op deze locatie komen de Luangwa, Luzangazi en de Kapamba Rivier samen, er zijn er veel lagunes te vinden en een goede concentratie wild. Hier kunt u naast wandelsafari's ook lonende dag en avond game drives in open 4WD ondernemen. Het luxe Three Rivers Camp bestaat uit 5 ruime tenten op een verhoogd houten platform met een terras en een zitje dat uitziet over de rivier of lagune. De tenten zijn elk stijlvol ingericht en voorzien van grote ramen en deuren van gaas, een kingsize bed of twin bedden, een klamboe, rieten stoelen en een tafeltje, een plafondventilator, een veiligheidskluisje en een en-suite badruimte met dubbele wasbassins, toilet, een binnen en buiten douche. Als extra beschikt elke tent over een verhoogd houten platform met (zon)ligbedden, welke ’s avonds een bijzondere mogelijkheid biedt om een nacht in de openlucht te slapen onder een klamboe. De lounge en dineerruimte bevinden zich onder een rieten overkapping met uitzicht op de rivier. Een vuurplaats met een comfortabele zithoek bevindt zich dichter bij de rivier. Hier kan men ook overdag in de schaduw relaxen en genieten van het uitzicht. .

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, optionele overnachting “Three River Starbed”, wandelsafari's en wandelen van kamp naar kamp, dag en avond game drives in open 4WD in Three Rivers Camp, professionele Engels sprekende gids & tracker en park entreegelden.
Three Rivers Camp
Three Rivers Camp
Three Rivers Camp
Three Rivers Camp
Three Rivers Camp
Three Rivers Camp
Three Rivers Camp
Three Rivers Camp
Three Rivers Starbed
Kafunta Island Bushcamp
Three Rivers Camp
Kafunta Island Bushcamp
noorden South Luangwa / in het NP
Het Luwi Bush Camp (Norman Carr) ligt diep in het park en is het meest afgelegen kamp in de noordelijke sectie van South Luangwa, ver van de overige accommodaties. Norman Carr werd gezien als de grondlegger van de wandelsafari in Zambia. Luwi Bush Camp is dan ook voornamelijk gericht op spectaculaire wandelsafari’s onder begeleiding van de beste gidsen van Zambia. De regio is geliefd om haar leeuwen en het is een ware sensatie om ze te voet te volgen. Ook de wilde honden kunnen regelmatig worden gesignaleerd. Vanuit Luwi is het mogelijk om naar het zusterkamp Nsolo te wandelen of in andersom. Een boeiende wandelsafari die ongeveer 3 uur in beslag neemt. Tijdens de wandeling naar het kamp wordt al uw bagage en toebehoren door dragers naar het kamp gebracht zodat u zelf volop kunt genieten van uw wandeling, u hoeft alleen uw waterfles, verrekijker en camera te dragen. Tijdens alle wandelingen zullen een zeer ervaren gids en een tracker u begeleiden door de wildernis.

Het authentieke bush camp is geopend van mei t/m oktober en gesitueerd aan de oever van een permanente lagune en beschikt over slechts 5 luxe open-fronted uit riet opgetrokken chalets met een rustieke uitstraling. De inrichting van de chalets is geheel vervaardigt uit riet, bamboe en hout. Elk chalet beschikt over eenvoudig meubilair, een groot kingsize bed met een gedrapeerde klamboe, een openlucht en-suite toilet/douche en een privé terras met stoelen en een boomstam als tafel. 
U$ 2.370 - 2.835 / 3 nachten
Norman Carr wandelsafari - wandelen van kamp naar kamp
Luwi Bush camp
Luwi Bush camp
afhankelijk van reisperiode
Luwi Bush camp

chalets is geheel vervaardigt uit riet, bamboe en hout. Elk chalet beschikt over eenvoudig meubilair, een groot kingsize bed met een gedrapeerde klamboe, een openlucht en-suite toilet/douche en een privé terras met comfortabele stoelen en een tafeltje. Een rieten overkapping biedt schaduw aan een lounge en een bar. De brunch wordt geserveerd in de schaduw van de bomen en ’s avonds kunt u genieten van het diner onder de sterren met vele  geluiden van de bush om u heen. Echte avonturiers kunnen een nacht een ‘sleepout’ onder de sterren ondernemen. Dikke matrassen op de grond worden voorzien van een klamboe en lantaarn verlichting. Een gids zal gedurende de nacht voor uw veiligheid, maar op afstand verblijven.
Nsolo Bush camp
Nsolo Bush camp
Nsolo Bush camp
Het Nsolo Bush Camp (Norman Carr) is geopend van mei t/m oktober en beschikt over slechts 5 luxe open-fronted uit riet opgetrokken chalets met een rustieke uitstraling. De inrichting van de chalets is geheel vervaardigt uit riet, bamboe en hout. Elk chalet beschikt over eenvoudig meubilair, een groot kingsize bed met een gedrapeerde klamboe, een openlucht en-suite toilet/douche en een privé terras met comfortabele stoelen en een tafeltje. Een rieten overkapping biedt schaduw aan een lounge en een bar. De brunch wordt geserveerd in de schaduw van de bomen en ’s avonds kunt u genieten van het diner onder de sterren met vele geluiden van de bush om u heen. Echte avonturiers kunnen een nacht een ‘sleepout’ onder de sterren ondernemen. Dikke matrassen op de grond worden voorzien van een klamboe en lantaarn verlichting. Een gids zal gedurende de nacht voor uw veiligheid, maar op afstand verblijven.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari’s, wandelen van kamp naar kamp, beperkt game drives in open 4WD, optionele 'sleepout', professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Luwi Bush Camp
Nsolo Bush Camp
noorden South Luangwa / in het NP
De Mobile Walking Safaris van de Robin Pope Safaris staat al lang bekend als één van de beste wandelsafari´s in South Luangwa. Gedurende 5 dagen wandelt u ongeveer 10 km. per dag en verplaats het luxe mobile tented camp zich bijna elke dag naar een andere locatie zodat u een goede indruk kunt krijgen van wat het park zoal te bieden heeft. Het wandel gebied is afgelegen en wild, het terrein en de habitats zijn gevarieerd van vlak, tot droge rotsachtige rivierbeddingen en het wandelen door de rivier. Van mieren, vegetatie, vogelnesten tot buffel en leeuw, vele facetten van de bush zullen tijdens de wandelingen ter sprake komen. De gidsen beschikken over een uitgebreide kennis van de flora en fauna en zijn tevens opgeleidt tot gastheer om het u zoveel mogelijk naar de zin te kunnen maken.

Het luxe mobile tented camp is uitermate comfortabel en volledig uitgerust met 3 grote walk-in meru tenten voorzien van comfortabele bedden en linnen goed, een tafeltje met waterkan, paraffine lampen en een zitje voor de tent. Voor de tent hangen twee canvas opbergzakken met plankjes waar zich enkele toilet artikelen en handdoeken in bevinden, ook staat er een kom met water om u te wassen. De bush douche en het geïmproviseerde bush toilet zijn voor gemeenschappelijk gebruik. In het kamp is geen elektriciteit. De wandelsafari’s worden in dagdelen ondernomen en een normale tot goede conditie is voldoende om ze vol te kunnen houden. Onderweg zullen er voldoende siesta’s worden ingelast en u hoedt alleen uw eigen rugzak met water, camera en verrekijker te dragen. De overige bagage wordt vooruit getransporteerd. Bijna elke dag verplaats het kamp zich, maar als gast hoeft u niets te doen, de staff zorgt voor het afbreken en opzetten van het kamp.

De safari start met een overnachting in het luxe Nkwali Camp (Robin Pope) en eindigt met een nacht in Tena Tena of Nsefu Camp (Robin Pope). Deze pre- en post- overnachting is bij de prijs inbegrepen. 
U$ 4.952 - 5.893 / 7 nachten
Mobile Walking Safari - 7 of 9 nachten (Robin Pope)
Mobile Walking Safari Robin Pope
Mobile Walking Safari Robin Pope
afhankelijk van reisperiode
Mobile Walking Safari Robin Pope
Mobile Walking Safari Robin Pope
Mobile Walking Safari Robin Pope
Mobile Walking Safari Robin Pope
Mobile Walking Safari Robin Pope
Mobile Walking Safari Robin Pope
Dag 1: aankomst Nkwali Camp
Op de dag van aankomst heeft u de namiddag om even te uit te rusten van de lange vlucht of kunt u een namiddag game drive ondernemen en een eerste indruk krijgen van het national park.

Dag 2: mobile tented camp
Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting de noordelijk regio van South Luangwa, de game drive naar het mobile tented camp is ongeveer 90 km. dwars door het national park. Wanneer u in de ochtend vertrekt zult u ongeveer rond het middaguur in het kamp arriveren voor de lunch. Na de lunch is er gelegenheid voor een ontspannen siësta, om u even op te frissen of het kamp te verkennen. De omgeving van het kamp zult u in de namiddag gaan verkennen tijdens een eerste wandelsafari om terug te keren voor zonsondergang waarna u kunt genieten van een heerlijk diner onder de sterrenhemel.

Dag 2 & 3: nieuwe kampeerlocatie 
Bereidt u bij zonsopgang voor op een boeiende ochtendwandeling naar de volgende locatie. Ondertussen wordt het mobile tented camp wordt ingepakt en verplaatst naar een nieuwe locatie. Wanneer u een paar u later te voet arriveert na een lange wandeling wacht er een smakelijke en welverdiende lunch op u. Na de lunch is er gelegenheid voor een siësta gevolgd door een namiddag wandelsafari door de omgeving van het kamp. Alle wandelingen worden begeleidt door een zeer ervaren en bewapende wildlife gids.

Dag 4:
Vandaag blijft het kamp of dezelfde locatie en spendeert u de dag aan een ochtend en middag wandeling door de omgeving van het kamp.

Dag 5 & 6:  nieuwe kampeerlocatie 
Vandaag verplaatst het kamp zich naar de derde locatie en wandelt u langs de Mupamadzi Rivier. .

Dag 7: Tena Tena of Nsefu Camp  
Na een vroeg ontbijt wodrt u per een 4-5 uur durende game drive gebracht naar de Luangwa Rivier waar u per boot naar de overzijde wordt gebracht naar Tena Tena of Nsefu Camp voor een laatste overnachting. In beide kampen kunt u in de namiddag nog een game drive ondernemen.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, 1x overnachting Nkwali Camp, 1x overnachting Tena Tena of Nsefu Camp, 5x overnachting mobile tented camp, wandelen van kamp naar kamp, game drives in open 4WD in Nkwali/Nsefu/Tena Tena, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Minimaal 2 personen - maximaal 6
noorden South Luangwa / in het NP
Het luxe Luangwa Mobile Bushcamp (Robin Pope) is uniek in haar soort en wordt als zodanig nergens anders aangeboden in South Luangwa. Het is een ervaring voor de luxe avonturier die een persoonlijke en intieme bush beleving zoekt en het maximale uit de wandelsafari wil halen. Het mobile bushcamp bestaat uit slechts 2 grote koepeltenten voor maximaal 4 gasten. Indien er geen andere gasten geboekt staan, heeft u kans op een privé kampeersafari.

In het Luangwa Mobile Bushcamp ligt de focus uitsluitend op wandelsafari’s met een zeer ervaren en bewapende wildlife gids. De wandelingen worden in de basis per dagdeel ondernomen vanuit het kamp. Maar indien gewenst kunt u ook een hele dag op pad en gaat er een picknick lunch mee voor onderweg. De game drives worden eigenlijk alleen uitgevoerd om u naar een drop off punt te brengen voor de wandelsafari. De kampeerplaats is diep gelegen in de noordelijke regio van het national park. Het gebied is afgelegen en wild, het terrein en de habitats zijn gevarieerd van vlak tot droge rotsachtige rivierbeddingen. Van mieren, vegetatie, vogelnesten tot buffel en leeuw, vele facetten van de bush zullen tijdens de wandelingen ter sprake komen. De gidsen beschikken over een uitgebreide kennis van de flora en fauna en zijn tevens opgeleidt tot gastheer om het u zoveel mogelijk naar de zin te kunnen maken.

De 2 sta-hoogte meru tenten zijn voorzien van comfortabele dikke materassen en linnengoed, een laag tafeltje met waterkan, paraffine lampen, een mat en twee opvouwbare stoelen voor de tent. Voor de tent bevindt zich ook een verhoofde was kom en een ophangrekje met handdoeken. Een bush douche en het geïmproviseerde bush toilet zijn voor gemeenschappelijk gebruik. In het kamp is geen elektriciteit.De maaltijden worden genuttigd in de openlucht en de staff zal er alles aandoen om het u naar de zin te maken. Er is alle aandacht voor uw wensen en behoefte want u bent eigenlijk de enige gasten.

Het kamp is operationeel van juni t/m oktober. Minimaal 2 personen - maximaal 4.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari's, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
U$ 655 - 795 p.p. per nacht 
Bush Camping (Robin Pope)
Bush Camping Robin Pope
afhankelijk van reisperiode
Luwi Bush camp
Bush Camping Robin Pope
Bush Camping Robin Pope
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593


Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen.

Vaak gelden er aanbiedingen, hetzij voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.