info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Wie is ZIMBA SAFARIS

Eigenaar Zimba Safaris Associated Director Zimba Safaris Zimba Safaris Harare Zimba Safaris Harare Zimba Safaris Harare
Eigenaresse Vroukje
Zimba Safaris
Collega Jeany
Zimba Safaris Amsterdam
Collega Donald
Zimba Safaris Harare
Collega Portia
Zimba Safaris Harare
Collega Theresa
Zimba Safaris Malawi


Historie Zimba Safaris
Na een aantal keren alleen door Afrika gereisd te hebben heb ik, eigenaar en oprichter van Zimba Safaris, in 1996 via mond op mond reclame mijn eerste reizen voor anderen mogen organiseren en wel naar Zimbabwe! Collega's en clienten van het familiebedrijf waar ik toen werkzaam was waren telkens nieuwsgierig naar mijn verhalen en zeiden vaak dat ze ook wel eens naar Afrika wilden, maar om verschillende redenen kwam het er eigenlijk nooit van. Sommigen waren single en zagen het alleen reizen niet zo zitten, anderen hadden wel een partner maar die was niet geinteresseerd of ze vonden het gewoonweg teveel uitzoekerij om een dergelijke reis zelf te organiseren. En voordat ik het zelf besefte nodigde ik ze uit om dan maar eens met mij mee te gaan en tot mijn grote verassing wilden en deden ze dat ook!

Het was spannend want ik moest wel alles organiseren en ik moest nu mijn eigen reizen aanpassen, want zij hadden immers ook zo hun wensen wat ze wilden zien en beleven. Het organiseren bracht nogal een verantwoordlijkheid met zich mee, niet alleen financieel, maar ook praktisch zoals de kamerindeling, dieetwensen, transport, reisbescheiden, welke activiteiten rekening houdend met beperkingen, het groepsverband behouden en toch ook voldoende privacy etc. Ik moest als het ware hun droom en verwachtingen waarmaken en wilde daarin niet falen.
Van internet of email was nog amper sprake en veel werd per telegram, per fax en waar mogelijk per (sateliet) telefoon geregeld. Het organiseren van A tot Z en om met een groepje 'vreemden' op reis te gaan was spannend, leerzaam, indrukwekkend en ontzettend leuk.

In 2001 heb ik www.zimbabwereizen.nl opgericht. Internet was in opmars en zodoende bouwde ik eigenhandig een website (zonder editor:) en kon er nu ook per email worden gecommuniceerd. Een reiswebsite was toen nogal bijzonder, want die bestonden er nog niet echt en commentaar bleeft dan ook niet uit. Een reis online verkopen was volgens velen onmogelijk en helemaal maatwerkreizen.

Met www.zimbabwereizen organiseerde ik reizen naar diverse landen in Afrika en reisde ik ook regelmatig mee als tourleader voor een Zimbabwaanse touroperator. Zimbabwe en Zambia bleven echter mijn meest favoriete landen en hadden voor altijd mijn hart gestolen. Minstens drie keer per jaar was ik hier met een groepje reizigers te vinden. Na afloop van een reis bleef ik vaak nog even achter om op aanraden van lokale operators, andere mooie accommodaties te bezoeken. Gidsen namen mij mee door het hele land en ik beleefde avontuurlijke safari's in de mooiste afgelegen gebieden. Er onstond een groot netwerk aan vriendschappelijke contacten, waarbij met sommigen van hen familiaire banden zijn ontstaan.

In 2004 werd Zimba Safaris officieel opgericht. En omdat Zimbabwe mijn allereerste bestemming was en nog steeds mijn favoriete land is, heb ik het woord Zimba in de url laten terugkomen. Ik durf Zimba Safaris gerust dé Zimbabwe specialist te noemen. Zimbabwe is allang mij tweede thuisland en sinds 2014 beschikken wij ook over een kantoor in Harare met vaste medewerkers met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche. Kortom, u mag verwachten dat wij weten waar we het over hebben!

Belang van een goed netwerk
Regelmatig persoonlijk contact met de lokale operators en gidsen zorgt voor wederzijds vertrouwen en een duurzame relatie. Het maakt soms net dat beetje verschil dat er een speciale service kan worden verleend of dat er iets extra verassend aan uw reis kan worden toegevoegd. Maar ook in geval van calamiteiten is persoonlijk contact van belang. Als u tijdens uw reis ziek wordt of een ongelukje krijgt dan is het fijn om te weten dat er iemand is de lokale taal spreekt, de cultuur kent en de weg weet naar lokale instanties. Maar ook als onverwacht uw vlucht op korte termijn wordt omgeboekt of uw bagage is zoek geraakt kunnen zij een rol spelen.

Tussenhandelaren
Wij werken het liefst niet met tussenhandelaren omwille van 'fair pricing' en omdat persoonlijk contact met de operators en gidsen veel leuker, leerzamer en nuttiger is. De informatie die wij ontvangen is immers uit 'first hand'. En hoewel een tussenhandelaar een gemak kan zijn voor de reisagent is het nadeel dat zij vaak met voorkeur accommodaties werken met uiteraard voor hen een hogere winstmarge. Dat leidt tot een eentonig reisaanbod en 'easy to sell' reisprogramma's.

Een goed eigen netwerk en directe inkoop vergt meer expertise en moeite, maar biedt veel meer keuze en flexibiliteit voor de klant, hetgeen eigenlijk niet mag ontbreken bij het zelf samenstellen van maatwerkreizen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat mocht er onverhoopt een calamiteit voordoen ter plaatse of bij het thuisfront de lokale operator ons direct op de hoogte kan brengen zonder eerst een tussenhandelaar te contacteren, zodat wij, mocht dat nodig zijn, vanuit Nederland sneller kunnen acteren.

Specialisme
Juist omdat wij slechts 5 Big Five landen aanbieden durven wij ons oprecht een expert noemen. Wij hebben een brede en diepe kennis van deze landen en mede door ons lokaal netwerk kunnen wij u naar elke uithoek brengen.

Alle reizen die wij aanbieden zijn comfortabele tot luxe maatwerkreizen en daarnaast is het boeken van losse safari's mogelijk. Naast de standaard safari's per land zijn onze specialismen:

Authentieke korte of meerdaagse wandelsafari's in Zimbabwe en Zambia
Safari's met professionele (freelance) privé gidsen.
Privé familie safari's met kinderen.
Privé safari lake cruises en privé Houseboats met privé gids in Zimbabwe
Rondreizen met privé chauffeur/gids
Meerdaagse en korte kanosafari’s in Zimbabwe en Zambia
Vissafari's in Zambia en Zimbabwe
Beeldhouwreizen in Zimbabwe
Wilde honden safari's in Zimbabwe
Unieke ruiter safari's (gevorderden) in Zimbabwe
Vleermuizenmigratie in Zambia
African Pitta (vogelsafari) in Zambia
Chimpanzee Trekking Mahale Mountains in Tanzania

Neem een kijkje op onze reisvoorbeelden  of zie ons aanbod aan accommodaties  Komt u er niet helemaal uit, neem dan eens contact met ons op en wij zullen u graag adviseren over de mogelijkheden.WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose