Wandelsafari´s in Matusadona National Park l Zimbabwe safari >
reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Matusadona National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Matusadona

Ongerepte wildernis
Het grootste deel van het Matusadona National Park in Zimbabwe ligt aan het Kariba meer. Het hele gebied wordt gekenmerkt door de 600 meter hoge 'Matusviadonnah' heuvels waar het National Park naar is genoemd. De hoger gelegen plateaus zijn bedekt met open bosland en berg acacia's. In de lager gelegen gebieden groeien mopane struiken, reusachtige oude baobab bomen en verandert het landschap in een ruige vlakte met veel opgedroogde rivierbeddingen. Deze wildernis tezamen met de oevers van Lake Kariba vormen een unieke locatie voor spectaculaire wandelsafari's. Buiten de vrijwel onbegaanbare paden die worden veroorzaakt door de dieren zijn er slechts twee ruige wegen die alleen begaanbaar zijn tijdens het droge seizoen én dan nog met een 4WD en een ervaren bestuurder. Dit is het 'echte' Afrika, ruig en ongerept.

De vele inhammen en kleine baaitjes langs de oevers van het meer trekken veel grazende dieren zoals buffels, olifanten, zebra's en antilopen. Naast een leeuwenrijk is het park één van de laatste overgebleven vrijplaatsen van de bedreigde zwarte neushoorn en kunt u ook een aantal interessante reptielen aantreffen zoals gecko’s, monitor lizards, schildpadden en een aantal slangensoorten waaronder de python. Ook is het een vogelrijk gebied met meer dan 200 soorten waaronder de reusachtige visarend die het meest te vinden is langs het water waar zij de uitstekende takken van de dode bomen gebruiken als nestplaats.

Safari's in Matusadona
Omdat de ligging van de accommodaties vrij uniek is kunt u boeiende game drives of boottochtjes ondernemen waarmee u de oevers kunt verkennen en de dieren ziet rusten in de schaduw van de bomen en hoe zij zich verzamelen aan de waterkant om te drinken of een verkoelend bad nemen.

Echter in Matusadona ligt de nadruk op wandelsafari's en die mag u eigenlijk niet missen. Een professionele bewapende gids zal u tijdens deze safari's begeleiden. Omdat u soms op zéér korte afstand van het wild kunt komen krijgt u voor vertrek een uitleg over wat een wandelsafari inhoudt en hoe te reageren bij eventueel gevaar. Vroeg in de ochtend vertrekt u te voet en voor het heetst van de dag bent u weer terug in het kamp. Een goede gezondheid en een normale conditie zijn voldoende om aan deze wandelingen mee te doen. Ze worden in een gematigd tempo gedaan en er wordt voldoende gepauzeerd. Mocht u liever de hele dag op pad gaan dan kan dat ook en wordt de lunch meegenomen.


Beste reistijd
Met uitzondering van december tot eind februari kunt u vrijwel het gehele jaar Matusadona bezoeken. Van maart tot begin augustus kunt u aangename dagtemperaturen verwachten van 22ºC tot 26ºC. Van eind augustus tot oktober wordt het warmer, 35ºC tot 45ºC totdat de regen rond eind november enige verkoeling brengt. Vanaf medio december tot aan eind februari valt de meeste regen en kunt u temperaturen verwachten van midden 40ºC. De bush komt tot leven en wordt groener.

Safari Lake Cruise
Een Privé Safari Lake Cruise is een bijzondere manier om de oevers van Lake Kariba en Matusadona te verkennen. U krijgt beschikking tot een privé boot van minstens 17 meter lang met en-suite slaap cabines, een kok en kapitein en een professionele privé gids. Privé betekent dat er geen andere gasten meegaan tijdens de cruise. De boot, de safari's en de gids zijn helemaal voor u alleen. Elke dag meert de boot aan op een andere locatie en gaat u aan wal voor boeiende wandelsafari´s met uw privé gids of bootsafari´s/sundowners langs de oevers met een kleinere tender boot. Meer weten over een Safari Lake Cruise?

Reisvoorbeelden Zimbabwe - klik hier
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe

Matusdaona Tented Camps - Lodges
OVERZICHT ACCOMMODATIES MATUSADONA ZIMBABWE
Browse door onze lijst met alle accommodaties


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 610 3593 of 020 895 0566
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593