info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Matusadona National Park

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, wandelsafari's en privé safari lake cruises

Matusadona National Park Zimbabwe


Wildlife in Matusadona
Het grootste deel van het Matusadona National Park in Zimbabwe ligt aan het Lake Kariba. Deze wildernis tezamen met de oevers van Lake Kariba vormen een unieke locatie voor spectaculaire wandelsafari's. Buiten de vrijwel onbegaanbare paden die worden veroorzaakt door de dieren zijn er slechts twee ruige wegen die alleen begaanbaar zijn tijdens het droge seizoen én dan nog met een 4WD en een ervaren bestuurder. Dit is het 'echte' Afrika, ruig en ongerept. Het hele gebied wordt gekenmerkt door de 600 meter hoge 'Matusviadonnah' heuvels waar het National Park naar is genoemd. De hoger gelegen plateaus zijn bedekt met open bosland en berg acacia's. In de lager gelegen gebieden groeien mopane struiken, reusachtige oude baobab bomen en verandert het landschap in een ruige vlakte met veel opgedroogde rivierbeddingen.

De vele inhammen en kleine baaitjes langs de oevers van het meer trekken veel grazende dieren zoals buffels, olifanten, zebra's en antilopen. Naast een leeuwenrijk is het park één van de laatste overgebleven vrijplaatsen van de bedreigde zwarte neushoorn, echter de kans dat u een neushoorn zult zien is erg klein. Daarnaast vindt men in Matusadona een aantal interessante reptielen aantreffen zoals gecko’s, monitor lizards, schildpadden en een tal van slangensoorten waaronder de python. Het is ook een zeer vogelrijk gebied met meer dan 200 soorten waaronder de reusachtige visarend die het meest te vinden is langs het water waar zij de uitstekende takken van de dode bomen gebruiken als nestplaats.


Safari's in Matusadona
Omdat de ligging van de accommodaties vrij uniek is kunt u boeiende game drives of bootsafari's ondernemen waarmee u de oevers kunt verkennen en de dieren ziet rusten in de schaduw van de bomen en hoe zij zich verzamelen aan de waterkant om te drinken of een verkoelend bad nemen.

Echter in Matusadona ligt de nadruk wel op klassieke wandelsafari's en die mag u eigenlijk niet missen. Een professionele bewapende gids zal u tijdens deze wandesafari's begeleiden. Omdat u soms op zéér korte afstand van het wild kunt komen krijgt u voor vertrek een uitleg over wat een wandelsafari inhoudt en hoe te reageren bij eventueel gevaar. Vroeg in de ochtend vertrekt u te voet en voor het heetst van de dag bent u weer terug in het kamp. Een goede gezondheid en een normale conditie zijn voldoende om aan deze wandelingen mee te doen. Ze worden in een gematigd tempo gedaan en er wordt voldoende gepauzeerd. Mocht u liever de hele dag op pad gaan dan kan dat ook en wordt de lunch meegenomen.


Privé Safari Lake Cruise
Een privé Safari Lake Cruise  is een fantastische en bijzondere manier om de oevers van Lake Kariba en Matusadona te verkennen. U krijgt beschikking tot een privé boot van minstens 17 meter lang met en-suite slaap cabines, een kok en kapitein, een professionele privé gids voor wandelsafari's en een kleinere tenderboat voor de bootsafari's. Privé betekent dat er geen andere gasten meegaan tijdens deze cruise. De boot, de safari's en de gids zijn helemaal voor u alleen. Elke dag meert de boot aan op een andere locatie en gaat u aan wal voor boeiende wandelsafari´s met uw privé gids. In de namiddag kunt u tevens bootsafari´s ondernemen en afsluiten met een prachtige sundowner op het meer, want de zonsondergangen zijn werkelijk uitzonderlijk.

Het is ook mogelijk om na de Safari Lake Cruise als aflsuiting een nacht te verblijven in een tented camp in Matusadona zoals Rhino Safari Camp  waar u ook game drives kunt doen. In plaats van een vlucht of een speedboot transfer maakt u dan gebruik van de Safari Lake Cruise om u naar het Rhino Safari Camp te brengen.

Wie het leuk vindt kan een vissafari ondernemen. Tijdens de privé Safari Lake Cruise kunnen er vishengels aan boord worden verzorgd, een bezigheid waarmee u zich kostelijk zult vermaken tussen de safari’s door of in de avond wanneer de vissen actief worden. U zult ongetwijfeld beet hebben! Het meer is beroemd om de Tiger Fishing en jaarlijks vindt er het beroemde Tiger Fish Tournament  plaats. Lake Kariba herbergt meer dan 40 vissoorten waaronder brasem, tilapia en katvis. De lokale bemanning en gids zullen u graag vergezellen tijdens deze bezigheid. Van de vis die gevangen is zal voor u ter plaatse een lekker hapje worden bereidt of de bemanning zal het mee naar huis nemen. Echter de meeste kampementen bieden vissafari's aan op basis van catch and release.


Beste reistijd
Met uitzondering van december tot eind februari kunt u vrijwel het gehele jaar Matusadona bezoeken. Van maart tot begin augustus kunt u aangename dagtemperaturen verwachten van 22ºC tot 26ºC. Van eind augustus tot oktober wordt het warmer, 35ºC tot 45ºC totdat de regen rond eind november enige verkoeling brengt. Vanaf medio december tot aan eind februari valt de meeste regen en kunt u temperaturen verwachten van midden 40ºC. De bush komt tot leven en wordt groener.


Bekijk onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Matusadona

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose