info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Lower Zambezi National Park

Safari Zambia

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en familiesafari's

Lower Zambezi National Park Zambia


Safari's in Lower Zambezi National Park
Het Lower Zambezi National Park ligt aan de Zambiaanse zijde van de Zambezi Rivier met aan de overkant het Mana Pools National Park in Zimbabwe. De brede rivier stroomt dwars door deze parken heen en vormt de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Zowel aan de Zambiaanse als aan de Zimbabwaanse zijde kunt u verschillende type safari´s ondernemen.

De Lower Zambezi is een enorme spleet in de aardkorst die geologisch gezien met de Great Rift Valley verwant is. De vallei wordt omringd door een prachtig decor van heuvels en bergen en is bekend om haar overweldigende natuur en het afwisselende landschap dat bestaat uit open grasland en luchtige mopane en acacia bossen. Rondom de rivier groeien nauwelijks dichte struiken waardoor het wild goed te zien is en dat maakt dit gebied uitermate geschikt voor wandelsafari's en kanosafari's. Door de schaarste aan water wordt het wild naar het lager gelegen rivierengebied getrokken en zijn er soms kuddes van wel 100 olifanten langs de rivier te zien.

De vele zijkanalen en kleine eilandjes in de Zambezi Rivier bieden fantastische mogelijkheden voor kanosafari’s en bootsafari´s. Nijlpaarden, krokodillen, prachtige vogels, olifanten, waterbuffels en waterbokken zult u langs de oevers het meeste tegenkomen. Dieper in het park worden ook game drives in open 4WD en wandelsafari’s aangeboden en maakt u kans om leeuwen, luipaard, kudu’s, impala’s, hyena´s en zebra’s te spotten. En alhoewel er wel wilde honden in het gebied leven worden zij niet zo vaak gezien.

Het fraaie landschap en de hoge concentratie wild rondom de Zambezi Rivier maken de Lower Zambezi tot een zeer aantrekkelijk gebied waar u de meest verbazingwekkende safari's kunt beleven.


Spectaculaire vis hotspot
De Lower Zambezi is de perfecte locatie om te kunnen vissen én game drives of wandelsafari’s te ondernemen. De Zambezi Rivier is één van de populairste vislocaties in Afrika vanwege de geweldige kansen om de beruchte Tiger Fish te kunnen vangen. Het is een opwindende beleving en een waar spektakel om een wilde tegenspartelende Tiger Fish binnen te halen en absoluut een fotowaardig moment. In de vroege ochtend gaat u met een boot de rivier op richting een goede vis spot. Al relaxend kunt u een hengel uitgooien, genieten van een kopje koffie of een frisdrankje terwijl uw ogen om u heen turen naar mogelijk wild dat zich laat zien. Het is genieten van de stilte, afgewisseld door het geluid van vogels, het geknor van nijlpaarden en het lawaai van bavianen...totdat u de dobber ziet bewegen en uw spanning stijgt. Een vissafari is een opwindende en relaxte belevenis. Een echte aanrader voor alle visfanaten onder ons.

Voor alle benodigde hengelsport attributen wordt gezorgd. Elke vissafari is onder begeleiding van een gids en worden per dagdeel of hele dag uitgevoerd – aan u de keuze. In de namiddag wordt een vissafari afgesloten met een mooie sundowner op de rivier. U hoeft niet perse met met z'n tweeën te gaan vissen, één van u kan eventueel ook een andere activiteit ondernemen. Wilt u graag een vissafari ondernemen meldt dat a.u.b. bij reservering.

De Zambezi Rivier herbergt meer dan 40 vissoorten waaronder ook brasem, tilapia en katvis. U zult ongetwijfeld beet hebben! Het vissen wordt gedaan op basis van “catch and release”. De rivier is in dit deel breed en rustig stromend met hier en daar een omgevallen boom of een zandbank, uitstekend vis water. De vis kansen zijn het beste in het deel van de rivier dat langs het Lower Zambezi National Park stroomt. Buiten het national park wordt de rivier verstoord door visvangst en netten waardoor uw kansen minder gunstig zijn.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zambia of browse door alle camps en lodges in het overzichtaccommodaties Lower Zambezi

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
foto: familie Verellen, Lower Zambezi
Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose