info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Linyanti Game Reserve

Safari Botswana

Luxe maatwerkreizen, Fly in Safari's, kampeersafari's en lodgesafaris

Safari in Botswana Linyanti


Linyanti Game Reserve
De Linyanti Rivier welke overgaat in de Chobe Rivier is de natuurlijke grens tussen Namibië en Botswana. Deze sectie van het Chobe National Park wordt het Linyanti Game Reserve genoemd en geldt als een exclusieve bestemming voor de veeleisende en upmarket reiziger met keuze uit slechts enkele luxueuze tented camps.

Het gebied beslaat een moeras met lagunes en uiterwaarden van de Linyanti Rivier met op de oevers een tropische vegetatie dat langzaam overgaat naar open grasland en droge bebossing meer landinwaarts. In de droge wintermaanden kunt u sabel en roan antilopen, lechwe's en immense kuddes olifanten en nijlpaarden vinden in de opdrogende Linyanti moerassen. Het wild uit de regio trekt gedurende het droge seizoen steeds meer naar de Linyanti Rivier om te overleven. Hierdoor zijn er in oktober zijn hier tevens grote kuddes zebra’s en wildebeesten te vinden.

Omstreeks eind november migreert een deel van dit wild weg via de Savute regio richting de vlaktes verder in het zuiden in afwachting van de regens en het malse gras. Ook zal het wild zich meer landinwaarts verspreiden richting Selinda Spill Way.

De Linyanti zit vol wild en is met haar permanente wildstand een locatie welke het hele jaar door de moeite waard is om te bezoeken. Roofdieren als leeuwen, servals, luipaarden en wilde honden zijn goed vertegenwoordigt en kunnen het hele jaar door gespot worden. De hoge concentratie roofdieren levert soms dramatische en sensationele schouwspelen op.

Vanwege de slechte begaanbaarheid voor voertuigen is het een perfect gebied voor boeiende wandelsafari's. Omdat het reservaat officieel geen onderdeel vormt van het Chobe NP zijn wandelsafari’s en avond game drives hier wél toegestaan. Echter door de enorme aantallen olifanten zijn de wandelingen soms niet verantwoord, kampementen kunnen ervoor kiezen om de wandelingen tijdelijk te staken. September, oktober en begin november zijn de meest spectaculaire maanden om dit gebied te bezoeken.


Kwando concessie
Kwando concessie beslaat ongeveer 2.320 km² grenzend aan de Linyanti moerassen en wordt gedeeld door slechts twee kampementen. Tijdens een verblijf hebben gasten de hele concessie voor zichzelf. De kampementen zijn gelegen aan de Kwando Rivier met aan de overzijde buurland Namibië.

Kwando is een privé concessie waardoor wandelsafari’s en avond game drives zijn toegestaan. Deze concentreren zich op de open grasvlaktes landinwaarts en het beboste oevergebied waar in het droge seizoen juni t/m oktober de wildconcentraties hoog zijn. Roofwild in deze regio als leeuw, luipaard, cheeta, hyena is goed vertegenwoordigt en grote kuddes olifanten en wildbeesten zijn afhankelijk van de rivier voor drinkwater.

Zowel in het Lebala als in het Lagoon gebied leven enkele roedels wilde honden. Kwando staat bekend als een goede locatie om wilde honden te spotten. Ze kunnen in het droge seizoen met regelmaat worden gezien langs de Kwando Rivier. Lagoon Camp en Lebala Camp hebben uitstekende gidsen die elk jaar weer de nestplaatsen weten te vinden. In het regenseizoen vormen zich poelen en drassige vlaktes, waardoor het wild zich overal naar toe zal verspreiden. Dit maakt dat men meer op zoek moet naar het wild en minder grote kuddes zal aantreffen.


Doe inspiratie op met onze reissugessties Botswana of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Linyanti

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose