reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Linyanti & Kwando

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Linyanti National Park Botswana

Linyanti Game Reserve
De Linyanti Rivier welke overgaat in de Chobe Rivier is de natuurlijke grens tussen NamibiŽ en Botswana. Deze sectie van het Chobe National Park wordt het Linyanti Game Reserve genoemd en geldt als een exclusieve bestemming voor de veeleisende en upmarket reiziger met keuze uit een slechts enkele luxueuze tented camps. Het gebied bestaat uit moeras met lagunes en uiterwaarden van de Linyanti Rivier met op de oevers een tropische vegetatie dat langzaam overgaat naar open grasland en droge bebossing meer landinwaarts. In de droge wintermaanden kunt u sabel en roan antilopen, lechwe's en immense kuddes olifanten en nijlpaarden vinden in de opdrogende Linyanti moerassen. Het wild uit de regio trekt gedurende het droge seizoen steeds meer naar de Linyanti Rivier om te overleven. In oktober zijn hier tevens grote kuddes zebraís en wildebeesten te vinden. Omstreeks eind november migreert een deel van dit wild weg via de Savute naar de vlaktes in het zuiden in afwachting van de regens en het verse gras. Ook zal het wild zich meer landinwaarts verspreiden richting Selinda Spill Way.

De Linyanti zit vol wild en is met haar permanente wildstand een locatie welke het hele jaar door de moeite waard is om te bezoeken. Roofdieren als leeuwen, servals, luipaarden en wilde honden zijn goed vertegenwoordigt en kunnen het hele jaar door gespot worden. De hoge concentratie roofdieren levert soms dramatische schouwspelen op. Vanwege de slechte begaanbaarheid voor voertuigen is het een perfect gebied voor boeiende wandelsafari's. Omdat het reservaat officieel geen onderdeel vormt van het Chobe NP zijn wandelsafariís en avond game drives hier wel toegestaan. Echter door de enorme aantallen olifanten zijn de wandelingen soms niet verantwoord, kampementen kunnen ervoor kiezen om de wandelingen tijdelijk te staken. September, oktober en begin november zijn de meest spectaculaire maanden om dit gebied te bezoeken.

Kwando concessie
Kwando concessie beslaat ongeveer 2.320 km≤ grenzend aan het Linyanti moerassen en wordt gedeeld door slechts twee kampementen. Tijdens een verblijf hebben gasten de hele concessie voor zichzelf. De kampementen zijn gelegen aan de Kwando Rivier met aan de overzijde buurland NamibiŽ. Kwando is een privť concessie waardoor wandelsafariís en avond game drives wel zijn toegestaan. Deze concentreren zich op de open grasvlaktes landinwaarts en het beboste oevergebied waar de wildconcentraties hoog zijn in het droge seizoen juni t/m oktober. Roofwild in deze regio als leeuw, luipaard, cheetah, hyena is goed vertegenwoordigt en grote kuddes olifanten en wildbeesten zijn afhankelijk van de rivier voor drinkwater. Zowel in het Lebala als in het Lagoon gebied leven enkele roedels wilde honden. Kwando staat bekend als een goede locatie om wilde honden te spotten. Ze kunnen in het droge seizoen met regelmaat worden gezien langs de Kwando Rivier. Lagoon Camp en Lebala Camp hebben uitstekende gidsen die elk jaar weer de nestplaatsen weten te vinden. In het regenseizoen vormen zich poelen en drassige vlaktes, waardoor het wild zich overal naar toe zal verspreiden. Dit maakt dat men meer op zoek moet naar het wild en minder grote kuddes zal aantreffen.

Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593