reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Gonarezhou National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou National Park is één van Zimbabwe´s best verborgen juwelen en is nog vrijwel onbekend bij het grote publiek. Dit national park heeft een oppervlakte van meer dan 5000 km² en ligt in het zuidoostelijk deel van Zimbabwe aan de grens met Mozambique. Het wordt gekenmerkt door de 180 meter hoge Chilojo Cliffs, prachtige rode zandstenen kliffen die door de eeuwen heen gevormd zijn door erosie en uitzien op een uigestrekte vallei en de Runde Rivier.
Gonarezhou National Park
In het noordoosten van de Chilojo Cliffs, daar waar de Save Rivier en Runde Rivier in elkaar over lopen hebben zich vele zijkanalen en lagunes gevormd, een paradijs voor vogels en waar ook veel wild naar toe trekt. De naam "Gonarezhou " betekent "Gebied van olifanten", en hoewel hier niet zulke grote kuddes leven als in het Hwange NP zijn zij goed vertegenwoordigd. De olifanten in Gonarezhou zijn bekend omdat zij slachttanden hebben die groter zijn dan de olifanten elders in het land maar ook de leeuwen zijn hier een stukje forser van formaat.

In het hele Chipinda gebied, boven de Runde Rivier, is er het hele jaar door wel wild te vinden. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s (ook de zeldzame koning cheeta), buffels, giraffen, wilde honden, zebra's en een aantal antilope soorten komen hier geregeld voor. Gonarezhou is ook het enige park in Zimbabwe waar de Nyala en de kleine Suni te vinden zijn. Van de vele vogelsoorten zijn de visarenden en de grote koningsarenden meestal te zien op de hoge rotswanden van de Chilojo Cliffs. Daarnaast is Gonarezhou ook rijk aan diverse reptielen, de rivieren en lagunes worden bevolkt door krokodillen terwijl de nabijgelegen grasvlaktes slangen, gecko’s en lizzards aantrekken.

Minst bezochte park
Het park verschilt van de meeste Afrikaanse parken want naast het feit dat hier het wild kan gaan waar het heen wil want er zijn immers geen omheiningen, zijn er ook geen wegen of paden, geen bruggen, geen air strips en geen permanente kampen. Ten tijde van de Rhodesian War en de burgeroorlog in Mozambique is het park gesloten geweest voor publiek en pas in 1994 is het weer opengesteld voor toeristen. Deze sluiting heeft enorm bijgedragen aan de grote diversiteit van flora en fauna die hier te vinden is, de natuur kon ongestoord haar gang gaan. Slechts enkele jaren later, wegens het Zimbabwaanse regime, heeft opnieuw een terugloop van het toerisme er mede voor gezorgd dat het park vrijwel ongerept is gebleven en de wildstand zich bijzonder goed heeft ontwikkeld.

Het ruige maar bijzonder mooie landschap, rivieren met rotsachtige oevers, mopane bossen, uitgestrekte vlaktes, lagunes en moerassen, het gebrek aan wegen, nauwelijks toeristische accommodaties en de aanwezigheid van gezonde populaties wild, dragen bij aan een echt Afrika gevoel. Hoewel vrij afgelegen en lastig te komen is Gonarezhou een unieke safari bestemming. Naast game drives in open 4WD leent het gebied, vanwege de onbegaanbaarheid, zich uitstekend voor wandelsafari’s. Deze worden in dagdelen ondernomen of u kunt de hele dag op pad. Overnachten kunt u in een luxe lodge of een mobile tented camp vanwaar u elke dag een andere locatie zult verkennen.

Beste reistijd
Gonarezhou is het hele jaar door te bezoeken maar men dient rekening te houden met de hoge temperaturen die soms + 40ºC kunnen zijn en waarbij het vanaf november tot en met april ook nog zeer vochtig is. Het park kent maar een korte winterperiode van twee maanden, juni en juli waarin de temperatuur nog gemakkelijk de 30ºC kan bereiken.


Gonarezhou Zimbabwe

title=
Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593