info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Gonarezhou National Park

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en kano safari's

Gonarezhou National Park


Gonarezhou National Park
Gonarezhou National Park is gelegen in het zuidoostelijk deel van Zimbabwe. Dit safari park is één van Zimbabwe´s best verborgen juwelen en nog vrijwel onbekend bij het grote publiek. Gonarezhou heeft een oppervlakte van meer dan 5.000 km² en grenst aan Mozambique. Het wordt gekenmerkt door de 180 meter hoge Chilojo Cliffs, prachtige rode zandstenen kliffen die door de eeuwen heen gevormd zijn door erosie en uitzien op een uitgestrekte vallei en de Runde Rivier. In het noordoosten van de Chilojo Cliffs, daar waar de Save Rivier en Runde Rivier in elkaar over lopen hebben zich vele zijkanalen en lagunes gevormd, een verzamelplaats voor vogels en waar ook veel wild naar toe trekt. De naam "Gonarezhou" betekent "Gebied van olifanten" en hoewel hier niet zulke enorme kuddes leven als in het Hwange NP zijn zij goed vertegenwoordigd.

In het Chipinda gebied ten noorden van de Runde Rivier is er het hele jaar door wel wild te vinden. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s (ook de zeldzame koning cheeta), buffels, giraffen, wilde honden, zebra's en een aantal antilope soorten komen hier geregeld voor. Gonarezhou is ook het enige park in Zimbabwe waar de Nyala en de kleine Suni te vinden zijn. Van de vele vogelsoorten zijn de visarenden en de grote koningsarenden meestal te zien op de hoge rotswanden van de Chilojo Cliffs. Daarnaast is Gonarezhou ook rijk aan reptielen zoals schildpadden, gecko’s, kikkers, slangen en lizzards en de rivieren en lagunes worden bevolkt door krokodillen.


Minst bezochte park
Het park verschilt van de meeste Afrikaanse parken want naast het feit dat hier het wild kan gaan waar het heen wil want er zijn immers geen omheiningen, zijn er ook geen wegen of paden, geen bruggen, geen airstrips, geen permanente kampen en tot op vandaag wordt het gehele zuidelijk deel van het park vrijwel nooit bezocht. Ten tijde van de Rhodesian War en de burgeroorlog in Mozambique is het park gesloten geweest voor publiek en pas in 1994 is het weer opengesteld voor toeristen. Deze sluiting heeft enorm bijgedragen aan de grote diversiteit van flora en fauna die hier te vinden is, de natuur kon ongestoord haar gang gaan. Slechts enkele jaren later, wegens het Zimbabwaanse regime, heeft opnieuw een terugloop van het toerisme er mede voor gezorgd dat het park vrijwel ongerept is gebleven en de wildstand zich bijzonder goed heeft ontwikkeld.

Het ruige en bijzondere landschap met rivieren, met rotsachtige oevers en mopane bossen en vele impossante baobab bomen, met uitgestrekte vlaktes, lagunes en moerassen, met het gebrek aan wegen en nauwelijks toeristische accommodaties en de aanwezigheid van gezonde populaties wild dragen bij aan een écht Afrika gevoel. Hoewel vrij afgelegen en lastig te komen is Gonarezhou een uitzonderlijke safari bestemming. Naast game drives in open 4WD leent het gebied zich juist vanwege de onbegaanbaarheid, uitstekend voor wandelsafari’s. Deze worden in dagdelen ondernomen of u kunt de hele dag op pad.


Op safari met een privé gids & privé voertuig
Aan de noordelijke rand net buiten het park is de luxe Chilo Gorge Lodge gesitueerd, het is de enige permanente accommodatie. Daarnaast is er het luxe zusterkamp Chilo Bushcamp, een luxe mobile tented camp in het midden van het park. Echter hecht u niet zoveel waarde aan een luxe accommodatie, maar is de kwaliteit van de safari voor u doorslaggevend dan raden wij u een privé safari met een professionele privé gids  aan in het Chipinda gebied. Deze privé safari kunt u alleen bij Zimba Safaris boeken.

De focus ligt tijdens deze privé safari op privé game drives en privé wandelsafari´s in het noordwestelijke Chipinda gebied en u bent helemaal flexibel om grote delen van het park te verkennen. Tussen de safari's door kunt u genieten van privé picknicks in de bush of een bezoek brengen aan de nabijgelegen Chilojo Cliffs. Met een privé gids kunt u zelfs van bovenaf de prachtige kliffen fotograferen en het panoramische uitzicht is de moeite waard. De gidsen beschikken over een intense passie voor de natuur en over een specifieke en uitgebreide kennis van de flora en fauna van Gonarezhou. Vraag ons gerust naar meer informatie.


Beste reistijd
Gonarezhou is het hele jaar door te bezoeken maar men dient rekening te houden met de hoge temperaturen die soms + 40ºC kunnen zijn en waarbij het vanaf november tot en met april ook nog zeer vochtig is. Het park kent maar een korte winterperiode van twee maanden, juni en juli waarin de temperatuur nog gemakkelijk de 30ºC kan bereiken.

Bekijk onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Gonarezhou

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe
Gonarezhou Zimbabwe
foto: familie Bouma, privé safari Chipinda
title=
title=
title=
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose