info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Matobo Hills National Park

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, rhinotracking en gamedrives

Big Cave Camp Matobo


Terug in de prehistorie
Matobo Hills in Zimbabwe is een gebied met een rijke geschiedenis. Nu is Matobo een geliefd safari park, maar zo'n 40.000 jaar geleden werd het Matobo gebied al bewoond door de bosjesmannen. De Matobo Hills zitten vol met verborgen grotten en heilige plaatsen. De vele grotten werden door de bosjesmannen als tijdelijke woonplaats gebruikt tijdens de jacht, op de rotswanden lieten zij fascinerende rotsschilderingen achter. Diverse oorlogen tussen verschillende stammen werden hier uitgevochten. Voor velen zijn de Matobo Hills nog steeds een religieus gebied, sommige heuvels worden als heilig beschouwd en zijn een plek voor ceremonies en rituelen.

Matobo wordt gekenmerkt door dicht beboste heuvels met enorme granieten platen, kleine riviertjes en stroompjes en opeengestapelde rotsblokken. Het afwisselende landschap leent zich goed voor prachtige wandelingen of mountainbike tochten over de granieten heuvels en platen. Naast het wild dat u mogelijk tegen komt leven er tussen de rotsen tal van interessante reptielen en grote fel gekleurde hagedissen. De bizarre granieten rotsformaties zijn ontstaan tijdens de afkoeling van de aardoppervlakte en in de loop der eeuwen verfijnd door regen en wind. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waant u zich in een prehistorisch landschap terug in de tijd.


Wildlife & safari's
De rotsachtige omgeving is een ideale omgeving voor grote roofvogels zoals de zwarte adelaar en luipaarden. Maar hoewel er een flink aantal luipaarden leven zijn ze vaak moeilijk te zien. Verschillende antilopen soorten, bavianen, wildebeest, zebra’s en veel ander klein wild zult u hier eerder aantreffen. Het park herbergt ook een aantal 'zeldzame' diersoorten zoals de sabel antilope en de witte èn zwarte neushoorn, welke tijdens een game drive meestal wel kunnen worden gespot.

De safari's in Matobo bestaan uit game drives, wandelsafari's en prachtige natuurwandelingen. Tijdens de game drives en de wandelsafari's gaat u op zoek naar de neushoorn welke u tijdens uw verblijf in Matobo vrijwel zeker zult tegenkomen. De natuurwandelingen gaan over de prachtige heuvels en granieten platen. Afhankelijk van het seizoen en uw conditie kunt u kiezen uit verschillende trajecten welke ter plekke met u besproken zullen worden.

Tevens kunt u de oeroude rotstekeningen van de 'San' in de grotten gaan bezichtigen en niet te vergeten een bezoek brengen aan het graf van Cecil Rhodes op de top van de Malindidzimu berg. Vanuit hier heeft u een adembenemend uitzicht over Matobo, niet voor niets noemde hij het 'View of the world'.

Een populaire reisroute is om na Matobo Hills het Hwange National Park en de Victoria Falls te bezoeken. Ook is Matobo Hills goed te combineren met een bezoek aan het weinig bezochte en ruige Gonarezhou National Park.


Paardrijdsafari in Matobo
Voor ervaren ruiters is het een spectaculaire ervaring om ter paard langs kleine kuddes buffels, zebra’s of een neushoorn te rijden. De paarden zijn speciaal getraind en gewend aan de aanwezigheid van ander wild. Er zijn verschillende type zadels waaruit u kunt kiezen en ook schone helmen zijn aanwezig. Hoewel het u vrij staat om uw eigen paardrijdhelm mee te brengen. Gevorderde ruiters kunnen een privé paardrijdsafari ondernemen in het Matobo National Park of het nabijgelegen Cawston Wildlife Estate onder begeleiding van één van Zimbabwe's meest gerenommeerde wildlife gidsen met meer dan 30 jaar ervaring.

U zult dan verblijven in een midrange lodge nabij Matobo of in het Cawston Estate, vanwaar u telkens een halve dag of een hele dag op pad gaat. De safari is geheel privé en flexibel waarbij u naast paardrijden ook mogelijkheid heeft om met uw privé gids een boeiende wandelsafari te ondernemen. Deze wildlife gids is een oude rot in het vak met een passie voor paarden en behoort nog tot de groep echte Rhodesiërs. Zimba Safaris kent hem en zijn vrouw al vele jaren en voor wie een buitengewone paardrijdsafari zoekt is deze privé safari een echte aanbeveling. Kosten privé paardrijdsafari vanaf U$ 595 p.p. per nacht fully inclusive - minimaal twee personen / minimaal 3 nachten.

Er wordt alleen kwaliteitsmateriaal gebruikt waaronder Engelse GP-zadels, maar ook een selectie Australische standaardzadels en handgemaakte Zuid-Afrikaanse Mclennan-zadels die speciaal zijn ontworpen voor de trailrijder. Deze trailzadels zijn zeer comfortabel voor de meeste paardenruggen en ook voor de ruiters die lange uren in het zadel zitten. De meeste van de paarden rijden in een trensbit. Er wordt vooral gereden op gekruiste paarden vanwege hun uithoudingsvermogen en atletisch vermogen, onder andere Shire-kruising, TB-kruising en Percheron-kruising. Vraag ons gerust naar meer informatie.

Bekijk onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Matobo Hills .

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
foto: familie Daems, Matobo
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Paardrijd safari Zimbabwe Matobo
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose