reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Matobo Hills

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Matobo Hills

Terug in de prehistorie
Matobo Hills is een gebied met een rijke geschiedenis. Zo'n 40.000 jaar geleden werd dit gebied al bewoond door de bosjesmannen. De Matobo Hills zitten vol met verborgen grotten en heilige plaatsen. De vele grotten werden door de bosjesmannen als tijdelijke woonplaats gebruikt tijdens de jacht, op de rotswanden lieten zij fascinerende rotsschilderingen achter. Diverse oorlogen tussen verschillende stammen werden hier uitgevochten. Voor velen zijn de Matobo Hills nog steeds een religieus gebied, sommige heuvels worden als heilig beschouwd en zijn een plek voor ceremonies en rituelen.

Matobo wordt gekenmerkt door dicht beboste heuvels met enorme granieten platen, kleine riviertjes en stroompjes en opeengestapelde rotsblokken. Het afwisselende landschap leent zich goed voor prachtige wandelingen of mountainbike tochten over de granieten heuvels en platen. Naast het wild dat u mogelijk tegen komt leven er tussen de rotsen een aantal interessante reptielen en vele felgekleurde grote hagedissen. De bizarre granieten rotsformaties zijn ontstaan tijdens de afkoeling van de aardoppervlakte en in de loop der eeuwen verfijnd door regen en wind. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waant u zich in een prehistorisch landschap terug in de tijd.

Wildlife & safari's
De rotsachtige omgeving is een ideale omgeving voor grote roofvogels zoals de zwarte adelaar en luipaarden. Maar hoewel er een flink aantal luipaarden leven zijn ze vaak moeilijk te zien. Verschillende antilope soorten, bavianen, wildebeest, zebraís en veel ander klein wild zult u hier sneller aantreffen. Het park herbergt ook een aantal 'zeldzame' diersoorten zoals de sabel antilope en de witte Ťn zwarte neushoorn, welke tijdens een game drive meestal wel kunnen worden gespot.

De safari's in Matobo bestaan uit game drives, wandelsafari's of prachtige natuurwandelingen. Tijdens de game drives en de wandelsafari's gaat u op zoek naar de neushoorn die u tijdens een verblijf altijd wel zult tegenkomen. De natuurwandelingen gaan over de prachtige heuvels en granieten platen. Afhankelijk van het seizoen en uw conditie kunt u kiezen uit verschillende trajecten welke ter plekke met u besproken zullen worden. Tevens kunt u de oeroude rotstekeningen van de 'San' in de grotten gaan bezichtigen en niet te vergeten een bezoek brengen aan het graf van Cecil Rhodes op de top van de Malindidzimu berg. Vanuit hier heeft u een adembenemend mooi uitzicht over Matobo , niet voor niets noemde hij het 'View of the world'.

Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593 - 020 8950566
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593