reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia
Kasanka National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zambia

Kasanka  National Park Zambia

Vleermuizen seizoen
Kasanka National Park is een exclusieve bestemming die voor de meeste toeristen onbereikbaar of te duur is. Het is één van de kleinste parken van ongeveer 450 km2, grenzend aan de Bangweulu Moerassen. Het landschap is gevarieerd met rivieren, meren, papyrus moerassen, miombo bossen, lagunes en open vlaktes, welke worden bewoont door een breed scala aan wild, vogels en vissen. Grote kuddes wild komt men in Kasanka niet tegen, dit valt te wijten aan vele jaren van stroperij. Echter de prachtige natuur leent zich uitstekend om heerlijk te genieten van ontspannen safari’s en er vindt hier ieder jaar in november en december een bijzonder natuur fenomeen plaats. Miljoenen vleermuizen trekken naar dit gebied en fladderen rond om zich te vergrijpen aan de miombo vruchten. De fruitvleermuizen trekken ieder jaar vele aanschouwers en iedereen stelt zichzelf dezelfde vraag. Waar komen al die vleermuizen vandaan en waarom trekken ze allemaal uitgerekend naar dit kleine stukje Zambia? Tot op heden heeft geen enkele onderzoeker nog antwoord gevonden op deze vragen. Maar zeker is dat het niet om één vleermuizen kolonie gaat maar om meerdere kolonies en verschillende rassen. Het aantal vleermuizen ligt tussen de 5 en de 20 miljoen, de beste tijd om dit spektakel te aanschouwen is in november en december. Brochure Kasanka

Kasanka Trust
Het Kasanka Trust is opgezet door een Britse expat en een lokale boer die zich in het verleden hebben ingezet voor de financiering van het bouwen van toeristische accommodaties, wegen en bruggen. Het doel van het Kasanka Trust is om fondsen te werven voor deze community based projecten. Door de jaren heen zijn de verdiensten aan het toerisme genoeg kostendekkend geworden om in samenwerking met National Parks & Wildlife Services het gehele national park beheer op zich te nemen.

Nijlpaarden, sabel antilopen, hartebeesten, puku's zijn enkele van de diersoorten die door conservatieprogramma’s zich goed hebben kunnen vermenigvuldigen. Er zijn vrij grote kuddes van sitatunga, rietbok, waterbok, grysbok en de zeldzame blauwe aap te zien. En ook olifanten, zebra´s, eland en buffels kunt u hier tegen komen. Het gebied is geliefd bij vogelaars en telt maar liefst 330 vogelsoorten waaronder de zeldzame shoebill ooievaar.

Bangweulu Moerassen
De meeste reizigers die Kasanka bezoeken brengen gelijk een bezoek aan de Bangweulu Moerassen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kasanka. Rondom het meer zijn enorme papyrus moerassen en een vlakte die seizoensgebonden overstroomt. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van december t/m juni wanneer de waterstand het hoogst is en er kans is om shoebill ooievaar en grote kuddes zwarte lechwe te zien. Rond deze tijd kan met hier een enorme diversiteit aan watervogels vinden, en u hoeft geen vogelfanaat te zijn om dit gebied te waarderen. Olifant, buffel, sitatunga, tsessebe trekken ook naar deze waterrijke omgeving. Vanuit Kasanka is het mogelijk om een dagtrip te ondernemen of een scenic flight over de moerassen.

Kasanka  National Park Zambia
Kasanka  National Park Zambia
Kasanka  National Park Zambia
Kasanka  National Park Zambia
Kasanka  National Park Zambia
Kasanka  National Park Zambia

Wasa Lodge is één van de twee accommodaties in het Kasanka National Park. Wasa Lodge heeft een rustieke uitstraling en ondanks dat de lodge eenvoudig oogt, is de accommodatie van alle gemak en comfort voorzien om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De Wasa Lodge ligt aan de rand van het Wasa Meer en is omgeven door een absolute serene stilte. Wegens de slechte bereikbaarheid en de beperktheid van accommodaties zult u dan ook geen andere toeristen tegenkomen.

8 Rondavels met een rieten dak zijn voorzien van een eenpersoons,- en een tweepersoonsbed, muskietennetten, een en-suite badkamer met toilet/bushdouche en een eigen veranda met een zitje dat uitziet op het meer. Hiernaast zijn er 6 meer eenvoudige chalets voorzien van een en-suite toilet/bushdouche.

Een deels open rondavel doet dienst als dineerruimte, bar en lounge waar u kunt genieten met een koel drankje en luieren in een stoel met uw verrekijker om de vlakte en het meer af te speuren naar puku's, nijlpaarden of sitatunga's. De “Fibwe” een geliefd uitkijk plateau, vooral onder vogelaars, ligt op ongeveer 2 uur lopen of 15. min. rijden van de lodge.

Prijzen accommodatie, transfers of vlucht zijn op aanvraag.
Vleermuizen seizoen van november t/m december.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale drankjes, laundry service, game drives in open WD en wandelsafari’s, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden.
Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593 of 020 8950566
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593