info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Machaba Camp
Khwai Community concessie / Moremi
U$ 760 - 1.075 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Machaba Camp - Khwai Botswana Machaba Camp - Khwai Botswana Machaba Camp - Khwai Botswana Machaba Camp - Khwai Botswana Machaba Camp - Khwai Botswana Machaba Camp - Khwai Botswana Machaba Camp - Khwai Botswana Machaba Camp - Khwai Botswana
Het Machaba Camp is gesitueerd in een rustige oostelijke uithoek van de Khwai Community Concessie, op afstand van de andere kampementen en het Khwai Village. Het is een kampement dat nog gerund wordt door de eigenaren zelf met een vriendelijke sfeer en persoonlijke aandacht. Machaba Camp biedt een klassieke safari beleving in stijl en beschikt over 10 ruime safari tenten in de schaduw van vijgenbomen (Machaba’s) en miombo bossen op de oever van de Khwai Rivier. De klassieke stijl van het kamp vindt men overal terug.

De luxe tenten zijn van een hoogwaardige kwaliteit met ramen en deuren van gaas, de voorzijde van de tent kan met een rits volledig worden geopend. De inrichting bestaat uit houten meubilair, twin bedden of een tweepersoonsbed, een ruime zithoek met fauteuils, een schrijftafel, een staande ventilator en en-suite faciliteiten bestaande uit dubbele bassins, toilet, een binnen,- en buitendouche en enkele toiletartikelen. Voor de tent bevindt zich een klein privé zitje vanwaar u uitkijkt op het reservaat. Speciaal voor families met kinderen zijn er twee luxe bungalowtenten met gedeelde badkamer faciliteiten.

Een ruime gemeenschappelijke lounge met banken en fauteuils biedt een plek om overdag in de schaduw te relaxen of een boek te lezen uit de kleine collectie wildlife boeken. De keuken serveert een smakelijke selectie van lokale gerechten bereidt door lokale top chefs. Dineren kunt u gezamenlijk aan de grote eettafel in de centrale tent of er wordt een tafel buiten gedekt onder de sterrenhemel. Iets verder gelegen bevindt zich een klein zwembad en een zonnedek met ligstoelen vanwaar u tevens zicht heeft op de rivier. Op verzoek kunt u voor een speciale gelegenheid op deze plek genieten van een sfeervol privé diner. Overige faciliteiten omvatten een kleine wellness spa met massages en een souvenirwinkeltje.

Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan dag en avond game drives in open 4WD waarbij de focus ligt op het vinden van leeuwen, luipaard, cheeta en wilde honden. De game drives worden ondernomen langs de Khwai Rivier in de Kwhai Community Concessie welke grenst aan het Moremi Reservaat. Tijdens een full day game drive kunt u ook het verderweg gelegen Moremi Rerservaat bezoeken. Het is noemenswaardig om te vermelden dat deze regio wordt gedeeld met aan aantal kampementen en ook toegankelijk is voor selfdrivers. De regio is vooral tussen juli en oktober een stuk drukker qua safari voertuigen dan een privé concessie gebied. Indien u ook een wandelsafari wenst te ondernemen, dient u dit ten tijde van reservering kenbaar te maken. Mokore tochten worden eveneens aangeboden, maar zijn echter afhankelijk van het seizoen en de waterstand.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bushwalks (bij reservering op aanvraag), mokore tochten (afhankelijk van de waterstand), professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Sango Safari Camp
Khwai Community concessie / Moremi
U$ 479 - 655 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana Sango Camp - Khwai Botswana
Het Sango Safari Camp is gesitueerd in het oostelijk deel van de Kwhai Community Concessie nabij de Khwai Rivier. Het kamp is een voordelig alternatief voor de duurdere kampementen in deze regio. Sango Safari Camp beschikt over slechts 6 luxe safari tenten op een met palen verhoogd houten platform en biedt een allesomvattende wildlife beleving. Naast ochtend, middag en avond game drives in open 4WD waarbij men goede kans maakt op leeuw en luipaard waar te nemen, kan men tevens een spannende bushwalk ondernemen. Ook mokoro tochten behoren tot de mogelijkheid, maar alleen als het waterniveau hoog genoeg staat. Het is noemenswaardig om te vermelden dat deze regio wordt gedeeld met aan aantal kampementen en ook toegankelijk is voor selfdrivers. De regio is vooral tussen juli en oktober een stuk drukker qua safari voertuigen dan een privé concessie gebied.

De safari tenten zijn elke voorzien van twee single bedden of een tweepersoonsbed met een muskietennet, een nachtkastje en opbergruimte. De deur achterin de tent lijdt naar een en-suite toilet en een bush douche in de openlucht. Wat wellicht als een klein nadeel kan worden beschouwd is dat de tenten relatief dicht naast elkaar staan.

Overdag kunt u relaxen op uw privé veranda voor de tent waar twee stoelen en een grote kist staan die dient als tafel. Of u kunt de schaduw opzoeken van de overdekte centrale tent waar u een drankje kunt bestellen of een wildlife boek open kunt slaan in de lounge. Hier bevinden zich ook een gezamenlijke dineertafel en de buffetbar. Op de zanderige oever is een kampvuurplaats waar men ’s ochtend en ‘s avonds gezellig bij elkaar komt. Iets verder van de centrale tent gelegen bevindt zich een verhoogde veranda met een plunge pool met een zitje, dat tevens dient als een uitkijkplatform.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bushwalk (bij reservering op aanvraag), mokoro tochten (afhankelijk van waterstand), professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Khwai Bushcamp (African Bush Camps)
Khwai Community concessie / Moremi
U$ 595 - 850 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana
Khwai Bushcamp (African Bush Camps) is gelegen in het oostelijk deel van de Kwhai Community Concessie, op relatief korte afstand van de centraal gelegen ingang naar het Moremi Game Reserve en het Khwai Village.

De game drives worden ondernomen in de Khwai Community concessie, waar offroad rijden, avond gamedrives en het gebruik van grote schijnwerpers ’s avonds zijn toegestaan. Binnen het Moremi Game Reserve is het niet toegestaan om van de paden te wijken en zijn avond game drives verboden. Het is noemenswaardig om te vermelden dat deze regio wordt gedeeld met aan aantal kampementen en ook toegankelijk is voor selfdrivers. De regio is vooral tussen juli en oktober een stuk drukker qua safari voertuigen dan een privé concessie gebied.

In tegenstelling tot de meeste kampementen in de Okavango welke uit tenten bestaan, beschikt het Khwai Bushcamp over 6 luxe stenen rondavels, beschaduwd door Leawood bomen en gelegen op de oever van de Khwai Rivier. Elke rondavel is voorzien van twin bedden of een tweepersoonsbed, een schrijftafel, opbergruimte, een staande ventilator, een openhaard, een zithoek, koffie & thee faciliteiten en een en-suite toilet/douche voorzien van enkele toiletartikelen. De twee familie rondavels beschikken elk over twee slaapvertrekken met en-suite toilet/douche, een privé dineerruimte en een lounge. Elke rondavel heeft een eigen terras met een zitje dat uitziet op de omgeving.

De safari activiteiten in Khwai Bushcamp omvatten dag en avond game drives in een open 4WD, wandelsafari's en mokoro trips. Kinderen krijgen speciale aandacht en is er een kinderprogramma welke onder andere een aangepaste bushwalk omvat. Tussen de safari’s door kan men relaxen met een koel drankje in de overdekte lounge of in de schaduw van de bomen op het terras. Hier bevindt zich ook een kampvuurplaats en een al fresco dineertafel.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, mokore trips (afhankelijk van de waterstand), vissafari’s, bezoek aan het dorpje Kwhai, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Khwai Leawood (African Bush Camps)
Khwai Community concessie / Moremi
U$ 810 - 1.170 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Khwai Leawood - Botswana Khwai Leawood - Botswana Khwai Leawood - Botswana Khwai Leawood - Botswana Khwai Leawood - Botswana Khwai Leawood - Botswana Khwai Leawood - Botswana
Het Khwai Leawood (African Bush Camps) is net als het zusterkamp Khwai Bushcamp gelegen in het oostelijk deel van de Kwhai Community Concessie, op relatief korte afstand van de centraal gelegen ingang naar het Moremi Game Reserve en het Khwai Village.

De game drives worden ondernomen in de Khwai Community concessie, waar offroad rijden, avond gamedrives en het gebruik van grote schijnwerpers ’s avonds zijn toegestaan. Binnen het Moremi Game Reserve is het niet toegestaan om van de paden te wijken en zijn avond game drives verboden. Het is noemenswaardig om te vermelden dat deze regio wordt gedeeld met aan aantal kampementen en ook toegankelijk is voor selfdrivers. De regio is vooral tussen juli en oktober een stuk drukker qua safari voertuigen dan een privé concessie gebied.

Het Khwai Leawood bestaat uit slechts 7 elegant ingerichte safari tenten, welke staan op een houten dek met een grote privé veranda welke uitziet over een lagune. De tenten zijn te bereiken via houten loopbruggen. Het slaapvertrek heeft een prachtige houten vloer, een sjieke uitstraling en een klassiek moderne inrichting met een Afrikaanse twist. De kamerfaciliteiten omvatten twee single bedden of een tweepersoonsbed, een gedrapeerde klamboe, ventilator, opbergruimte voor uw bagage, een veiligheidskluisje, een bureau met stoel en een en-suite toilet/wasruimte voorzien van een binnen,- en buitendouche, badjassen en toiletartikelen. De honeymoon suite beschikt tevens over een vrijstaand ligbad in de openlucht. De ruime veranda voor de tent wordt overschaduwd door een grote luifel. Vanuit een loungebank op de veranda kunt u heerlijk relaxen en turen over de vlakte. Ook is er een zitje met twee stoelen en een tafel. Elektriciteit is beperkt en wordt verzorgd door middel van zonne-energie.

Tussen de safari's door kunt u vanuit uw eigen tent van de omgeving genieten of u kunt zich terugtrekken in de elegante lounge van de centrale tent. De grote veranda en tevens uitkijkdek wordt deels overschaduwd door een grote luifel en heeft een comfortabele overdekte zithoek. Ook de verzonken kampvuurplaats is omring door een comfortabele zithoek met loungekussens. Aangrenzend is nog een grote verhoogde veranda en tevens uitkijkdek voorzien van aangename loungebedden, parasols en een infinity plunge pool.

De safari activiteiten in Khwai Leawood omvatten dag en avond game drives in een open 4WD, wandelsafari’s en mokoro trips. Kinderen krijgen speciale aandacht en is er een kinderprogramma welke onder andere een aangepaste bushwalk omvat.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, mokore trips (afhankelijk van de waterstand), vissafari’s, bezoek aan het dorpje Kwhai, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Hyena Pan Tented Camp
Khwai privé concessie / Moremi
U$ 595 - 770 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Hyena Pan - Khwai Botswana Hyena Pan - Khwai Botswana Hyena Pan - Khwai Botswana Hyena Pan - Khwai Botswana Hyena Pan - Khwai Botswana Hyena Pan - Khwai Botswana Hyena Pan - Khwai Botswana
Hyena Pan Tented Camp is gelegen in het binnenland van de Khwai Private Concessie, ten noorden van de veel bezochte Khwai Community Concessie. In deze privé concessie is er slechts een kleine kans dat u een ander safari voertuig zult tegenkomen, u bent vrijwel verzekerd van een exclusieve safari beleving. Hyena Pan Camp is gelegen naast de enige permanente waterbron in de verre omtrek en daardoor van grote aantrekkingskracht op het wild en kuddes olifanten. U hoeft niet eens het comfort van uw kamer te verlaten om het wild te kunnen spotten.

Er zijn 8 tented chalets op een verhoogd houten platform voorzien van twee eenpersoonsbedden (converteerbaar als tweepersoons). Ze bieden ruime comfortabele accommodatie met en-suite toilet/douche faciliteiten, een kast om je kleding op te hangen, een kluisje voor uw belangrijke spullen, een comfortabele sofa welke uitziet naar buiten en een veranda met een tafel en stoelen om te relaxen en te genieten van het uitzicht. Elektriciteit is aanwezig op basis van zonne-energie.

De waterpoel is gelegen voor de centrale booma, waar men vanuit de open fronted lounge of het terras regelmatig voorbijkomend wild kan zien. Binnen bevinden zich enkele comfortabele zithoeken, een bar en een overdekte dineerruimte. Naast de waterpoel is er tevens een kampvuurplaats in het zand uitgerust met een sofa, tafeltjes en relax stoelen. Op deze plaats wordt ook vaak een lange tafel gedekt voor een gezamenlijk al fresco diner. Grenzend aan de booma is een veranda met een plunge pool, een kleine gazebo en enkele lounge bedden. De locatie wordt ook wel gebruikt als een romantische plek voor een privé diner – op aanvraag.

Een populaire attractie is de ondergrondse ‘private hide’ gelegen naast een waterpoel welke u tijdens een safari kunt bezoeken en vanwaar u van dichtbij sublieme foto’s kunt maken. Tijdens uw verblijf kunt u kiezen uit dag en avond game drives in open 4WD en wandelsafari’s door de Khwai Private Concessie en door Khwai Community Concessie dat op ongeveer 30 minuten rijden is.

Ter afwisseling van het verblijf kunt u overwegen om bijvoorbeeld op de dag van aankomst eerst een nacht in een luxe treehouse met skybed te overnachten in de Khwai Private Concessie. Een geheel verzorgde avontuurlijke overnachting in een luxe skybed op een verhoogd houten platform. Een bijzonder mooie introductie van een safari in de Khwai regio.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, hide sits, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Khwai Skybeds
Khwai privé concessie / Moremi
U$ 595 - 770 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Skybed Treehouse - Khwai Botswana Skybed Treehouse - Khwai Botswana Skybed Treehouse - Khwai Botswana Skybed Treehouse - Khwai Botswana Skybed Treehouse - Khwai Botswana Skybed Treehouse - Khwai Botswana Skybed Treehouse - Khwai Botswana
Slapen onder de sterren midden in de Afrikaanse bush is niet iets dat je elke dag doet, daarom is er extra moeite gedaan om dit een zeer speciale en exclusieve ervaring te laten zijn. De skybeds zijn een bijzonder mooie introductie van een safari in de Khwai regio.

Er zijn slechts 3 hoge treehouses gesitueerd aan een waterpoel en voor volledige privacy op zeer ruime afstand van elkaar. Dit zijn geen gewone skybeds, maar treehouses met twee verdiepingen van 5 meter in oppervlakte op een hoogte van 3 meter. De bovenste verdieping is het slaap platform, compleet in de buitenlucht voorzien van een comfortabel hemelbed met een klamboe en kwaliteitslinnen en een sofa. Lekkere dikke dekbedden en warmwaterkruiken zijn er om u warm te houden wanneer de temperatuur daalt.

Een houten trap leidt naar de toilet/douche ruimte op de eerste verdieping, hier bevindt zich ook een uitkijk platform met een dineertafel waar u bij kaarslicht en olielampen het driegangen diner wordt geserveerd.

De mooiste periode voor de skybeds is van juli t/m oktober, in deze tijd van het jaar verzamelt veel wild zich bij de opdrogende waterpoel waar de verhoogde spanning om de laatste druppels water bijna te voelen is

Ter afwisseling kunt u overwegen om bijvoorbeeld op de dag van aankomst in Khwai eerst een nacht in een treehouse te verblijven voordat u naar uw accommodatie wordt gebracht. Bij aankomst op de airstrip kunt u eerst onderweg een bezoek brengen aan de ondergrondse ‘hide’, voordat u naar het treehouse wordt gebracht. De namiddag kunt u heerlijk relaxen bij u treehouse en het wild aanschouwen bij de waterpoel. Optioneel kunt u ook een wandelsafari ondernemen. De volgende dag vroeg vertrekt u dan naar uw accommodatie en bent u op tijd voor de ochtend gamedrive.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), bezoek ondergrondse hide bij aankomst, wandelsafari in de namiddag op aanvraag en park entreegelden.
Kwara Camp (Kwando Safaris)
Kwara concessie grenzend aan Khwai/Moremi
U$ 1.145 - 1.560 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Kwara Camp - Botswana Kwara Camp - Botswana Kwara Camp - Botswana Kwara Camp - Botswana Kwara Camp - Botswana Kwara Camp - Botswana Kwara Camp - Botswana Kwara Camp - Botswana
Kwara Camp (Kwando Safaris) is als enige kampement gelegen in de wildrijke Kwara concessie. Het is een zeer populair kampement vanwege de combinatie van een aantal factoren: het is wildrijke locatie, het kampement is gelegen in een privé concessie dat niet met andere kampen en voertuigen wordt gedeeld, avond game drives en wandelsafari’s zijn hier toegestaan én men kan zowel land,- als wateractiviteiten ondernemen. De Kwara concessie is het gehele jaar zeer de moeite waard om te bezoeken.

Het kleinschalige kampement beschikt over 9 luxe tented chalets op een met palen verhoogd houten platform. Ze staan onder schaduwrijke bomen met uitzicht op de omringende grasvlakte en waterpoelen. De tented chalets hebben een groot oppervlak met een slaapvertrek en een aparte ruimte om te loungen voorzien van een klassieke sofa met voetenbankje, twee fauteuils en een bijzettafeltje. De gehele voorzijde van de chalet kan worden geopend door met transparant gaas beklede schuifdeuren welke leiden naar een smalle veranda met een zitje. Bij koel en winderig weer kan voor extra comfort, de voorzijde van de chalet naar beneden worden gerold, dit bestaat uit canvas doek met grote kunststof doorkijk ramen. De en-suite toilet/badkamer is bijzonder mooi afgewerkt met stijlvolle houten panelen en een prachtig houten blad met dubbele was bassin. Naast een vrijstaand ligbad en een douche binnen is er ook een buitendouche, natuurlijk voorzien van badjassen en enkele toiletartikelen.

In het centrale tent bevinden zich een dineerruimte, een bar en een comfortabele lounge waar u kunt genieten van het uitzicht op de omgeving en al hetgeen dat zich om u heen afspeelt. Ter verkoeling is er voor de gasten een kleine plunge pool aanwezig met enkele ligbedden.

Vanwege de gunstige liggen kunt u in Kwara Camp kiezen uit verschillende land,- en wateractiviteiten zoals dag en avond game drives in open 4WD waarbij de focus ligt op het vinden van leeuwen, luipaard, cheeta en wilde honden, wandelsafari's of een Mokoro tocht. Mokore tochten worden ook wel gecombineerd met een korte bushwalk over een eiland. Hiernaast beschikt Kwara Camp over een dubbeldeks pontoon boot waarmee u van heel dicht bij het wild kunt aanschouwen en ideaal is voor close-up fotografie. Hengelsport wordt aangeboden op aanvraag en de gevangen vis kan eventueel voor uw als maaltijd bereidt worden.

Kwando Safaris heeft een scherp geprijsde jaarlijkse aanbieding geldig in het laagseizoen van 15 november t/m 31 maart. U kunt honderden euro's besparen.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (inclusief geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, bootsafari’s met double deck pontoon, mokore tochten, vissafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden
Overige accommodaties in Khwai / Moremi:
Khwai Bedouin Bushcamp - Khwai River Lodge - Sable Alley - Saguni Lodgeinfo@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose