reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
Somalisa Acacia - Hwange
Hwange National Park - zuidoosten
Vanuit Victoria Falls heeft u de keuze voor een algehele wegtransfer of een deel met de wegtransfer en na twee uur overstappen in de Elephant Express, een lokale trein aan weerszijden geopend, die over een authentieke spoorbaan langs de rand van het national park rijdt en waar u tijdens de rit al regelmatig wild kunt spotten.

Bomani Safari Camp is gesitueerd in een privé reservaat op de grens van het zuidelijk deel van het Hwange National Park. In dit zuidelijk deel van het park vindt u uitgestrekte grasvlaktes deels bedekt met Kalahari zand en enkele palmen, voorzien van diverse waterpoelen die talloze dieren aantrekken. Het semi luxe kamp bestaat uit 5 Spurwing suites, 4 Saddlebill suites, een familietent en een 1 stenen bungalow.

De luxe Saddlebill tented suites zijn gebouwd op een verhoogd houten platform op palen met een privé veranda met een zitje dat uitzicht biedt over de vlakte. Elke luxe tented suite is comfortabel ingericht en voorzien van een kingsize hemelbed met klamboe, een plafondventilator en een en-suite toilet/douche. Warm stromend water en elektriciteit is gedurende de hele dag aanwezig. Hoewel alle (tented) chalets zijn uitgerust om in elke weersomstandigheid comfort te bieden, zullen er tijdens de koelere maanden warme kruiken in bed gestopt worden.
Bomani Safari Camp
De Elephant Express is een trein die over de oude spoorweg rijdt welke is gelegen langs de rand van het Hwange NP. In plaats van een wegtransfer naar Bomani of Camelthorn of een ander kampement in het zuidoosten van Hwange, kunt u tegen meerkosten ook gebruik maken van deze unieke 2 uur durende treinrit

De trein rijdt tussen het Hwange NP en de privé concessies door, dwars door niemandsland met kans op . Het treinstel is aan weerszijden geopend zodat men eventueel wild onderweg goed kan zien. Het treintje rijdt in een rustig tempo en stopt even wanneer er onderweg wild te zien valt. Aanboord wordt u verwent met een lichte lunch en een drankje.
U$ 419 p.p. per nacht
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
Elephant Express Train (trein transfer naar het oosten - Bomani / Camelthorn
Hwange National Park - zuidoosten
op aanvraag
Elephant Express - Hwange
Elephant Express - Hwange
Elephant Express - Hwange
Camelthorn Lodge
Hwange National Park - zuidoosten
U$ 595 p.p. per nacht
Camelthorn Lodge - Hwange
Camelthorn Lodge - Hwange
Camelthorn Lodge - Hwange
Camelthorn Lodge - Hwange
Camelthorn Lodge - Hwange
Camelthorn Lodge - Hwange
Camelthorn Lodge is gesitueerd in een privé reservaat, grenzend aan de Ngamo vlakte in het zuidoostelijke deel van het Hwange National Park. De uitgestrekte Ngamo vlakte is deels bedekt met Kalahari zand met een aantal natuurlijke waterpoelen die allerlei wild aantrekken. Camelthorn bestaat uit 8 grote compleet ingerichte ‘forest’ villa’s. Op de begane grond vindt u het slaapvertrek met een lounge gedeelte met open haard, een toilet/badkamer met dubbele wasbassins, een douche en een ligbad. Twee grote glazen schuifdeuren leiden naar het houten terras waar u via een wenteltrap naar een boven gelegen veranda kunt komen. Op deze veranda vindt u hangmat en een bank met kussens en matras, voor de luie uurtjes tussen de safari’s door of wanneer u eens onder de Afrikaanse  sterrenhemel wilt overnachten. Elke villa is voorzien van plafondventilatoren, een muskietennet, anti insectenlotion, een föhn,  twee badjassen, een draagbare LED lamp, een gevulde minibar en een elektronisch kluisje.

De centrale lodge is gebouwd in een U vorm, rondom een enorme Camelthorn boom met een spanwijdte van ongeveer 30 meter. Hier vindt u een dineerruimte met een drietal open haarden voor de koelere maanden, een bar en een deels, open lounge. Tijdens de warme maanden worden de brunches en candelite diners op het buitenterras geserveerd. Gedurende uw verblijf kunt u dag en avond game drives in open 4WD ondernemen en boeiende wandelsafari's in het National Park. Camelthorn steunt zeer actief diverse lokale projecten in de omgeving van het kamp en zij zijn nauw betrokken bij de watervoorziening in het national park. Dat wil zeggen het opzetten en onderhouden van de kunstmatige waterpoelen, interessant om eens te bezoeken en te begrijpen hoe dit werkt en waarom dit in Hwange nodig is. Een greep uit de projecten die zij steunen zijn het bouwen van schooltjes en het bevorderen van onderwijs, de mobiele tandarts en voedselprogramma's etc. Wie zich ervoor interesseert heeft de mogelijkheid om tijdens het verblijf een dergelijk project te bezoeken.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, een waterpomp project of dorpsbezoek, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Elephant Express - Hwange
afhankelijk van reisperiode
afhankelijk van reisperiode
Bomani safari Camp - Hwange
Saddlebill Suite
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
De Spurwing tented suites staan op houten platform laag bij de grond en zien uit op de nabijgelegen waterpoel. De ramen en deuren zijn van gaas en voor de deur is een privé zitje dat uitzicht biedt over de vlakte. Elke standaard suite is comfortabel ingericht en voorzien kingsize twin bedden of een tweepersoonsbed, een plafondventilator en een en-suite toilet/douche. 

Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
Bomani safari Camp - Hwange
De familietent is ideaal voor families of kleine groepen die privacy zoeken en een sfeervol verblijf in de bush. De familietent is maar liefst 250 m² en ligt verscholen onder Camelthorn bomen, met een goed uitzicht op de nabijgelegen waterpoel waar regelmatig allerlei wild komt drinken. De accommodatie biedt ruimte aan maximaal 6 personen. Elk van de twee slaapkamers beschikt over een veiligheidskluisje, een plafondventilator en eigen en-suite toilet/badkamer met een ligbad en een buiten douche. In de ruime lounge met zitbanken en een dineertafel kan met genieten van  een diner in privé sfeer. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van een privé voertuig met privé gids en een butler service. De stenen bungalow is tevens voorzien van een  airconditioning, een lounge en minibar.

Het centrale deel van het kamp ziet uit over een waterpoel en het zwembad en bestaat uit een open dineerruimte waar u tijdens de maaltijden soms zebra's en buffels kunt spotten die komen drinken uit de poel. De bar en de lounge zijn gebouwd op een verhoogd platform vanwaar u de vlakte overziet en van een mooie zonsondergang kunt genieten. Tijdens de kille winteravonden wordt in de lounge de openhaard aangestoken om de kamer warm en gezellig te houden.

Gedurende uw verblijf kunt u dag en avond game drives in open 4WD ondernemen en boeiende wandelsafari's in het National Park. Bomani Safari Camp steunt zeer actief diverse lokale projecten in de omgeving van het kamp en zijn zij nauw betrokken bij de watervoorziening in het national park. Dat wil zeggen het opzetten en onderhouden van de kunstmatige waterpoelen, interessant om eens te bezoeken en te begrijpen hoe dit werkt en waarom dit in Hwange nodig is. Een greep uit de projecten die zij steunen zijn het bouwen van schooltjes en het bevorderen van onderwijs, de mobiele tandarts en voedselprogramma's etc. Indien geïnteresseerd heeft u de mogelijkheid om tijdens het verblijf een dergelijk project te bezoeken.

Uw verblijf is inclusief
alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, een project of dorpsbezoek, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Spurwing Suite
Family Suite
Somalisa Expeditions Camp (African Bushcamps)
Hwange National Park - zuidoosten
U$ 420 - 680 p.p. per nacht
afhankelijk van reisperiode
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Het luxe Somalisa Expeditions (African Bushcamps) is gesitueerd in het afgelegen zuidoosten van het Hwange National park. Het luxe safari camp ziet uit over de uitgestrekte vlakte van de savanne en beschikt over slechts 6 ruime en fraai ingerichte safari tenten. De ruime tenten staan op een met palen verhoogd houten dek en zijn volledig gemeubileerd en voorzien een tweepersoons kingsize bed of twee single bedden met klamboe, een plafondventilator en een chique deels open en-suite toilet/badkamer met douche en ligbad. Door middel van een generator kunt u op bepaalde dagdelen gebruik maken van elektriciteit, batterijen en accu’s voor fotoapparatuur e.d. kunt u ook opladen in de lounge. In de grote tent welke aan beide zijden open is, bevindt zich een grote gezamenlijke dineertafel en een sfeervolle lounge met een bar waar u zich overdag even kunt terugtrekken met een versnapering. Voor verkoeling tijdens de warmere uurtjes is er een plunge pool aanwezig maar deze wordt echter vaker gebruikt door dorstige olifanten die men vanuit de ligstoelen rustig van dichtbij kan gadeslaan.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bezoek traditioneel dorp, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Somalisa Expedition Camp - Hwange
Somalisa Camp (African Bushcamps)
Hwange National Park - zuidoosten
U$ 495 - 820 p.p. per nacht
afhankelijk van reisperiode
Somalisa Camp - Hwange
Somalisa Camp - Hwange
Somalisa Camp - Hwange
Somalisa Camp - Hwange
Somalisa Camp - Hwange
Somalisa Camp - Hwange
Het luxe Somalisa Camp (African Bushcamps) is gesitueerd diep in het zuidoosten van het Hwange National park. Het luxe safari camp ziet uit over de uitgestrekte vlakte van de savanne en beschikt over slechts 7 ruime en fraai ingerichte safari tenten.

Elke luxe ruime tent beschikt over kingsize twin bedden of een tweepersoonsbed en grote met gaas beklede schuifdeuren die geheel geopend kunnen worden zodat men vanuit bed zicht heeft op de vlakte en eventueel voorbijkomend wild. Omdat het in Hwange ’s winterochtenden en avonden behoorlijk koud kan worden zijn de tenten uitgerust met een moderne openhaard kachel, op de hete zomerdagen kan men gebruik maken van een plafondventilator. De en-suite toilet/badkamer is rondom bekleed met ramen van gaas, vanuit het vrijstaande koperen bad heeft men  zicht op de omgeving. Buiten bevindt zich een extra douche.

Voor verkoeling tijdens de warmere uurtjes is er een plunge pool aanwezig maar deze wordt echter vaker gebruikt door dorstige olifanten en vanuit uw ligstoel kunt u deze regelmatige bezoekers van dichtbij gadeslaan. Een grote tent doet dienst als dineergelegenheid en als lounge waar u zich even kunt terugtrekken op een van de comfortabele sofa’s of hangstoel. Of u kunt hier een drankje bestellen aan de bar. Voor de centrale tent ligt een vuurplaats gelegen met een zithoek, waar men in de avond en overdag even kan relaxen en genieten van het uitzicht op de vlakte of geknetter van het kampvuur.

De aangeboden safari activiteiten worden aangeboden in dagdelen waarbij men kan kiezen uit boeiende wandelsafari’s en dag en namiddag game drives in open 4WD. 

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), high tea, laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bezoek traditioneel dorp, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Somalisa Camp - Hwange
Little Makalolo (Wilderness Safaris)
Hwange National Park - zuidoosten
U$ 560 - 835 p.p. per nacht
afhankelijk van reisperiode
Little Makalolo - Hwange
Little Makalolo - Hwange
Little Makalolo - Hwange
Little Makalolo - Hwange
Little Makalolo - Hwange
Little Makalolo - Hwange
Little Makalolo (Wilderness Safaris) is gesitueerd in een privé concessie in het zuid-oosten van het Hwange NP. De Makalolo concessie staat bekend om haar goede viewing mogelijkheden en heeft enkele goed bezochte waterpoelen in de omgeving. De omgeving wordt  gekenmerkt door uitgestrekte open vlaktes  met af en toe een palmboom afgewisseld met luchtige acacia bossen.

Het luxe tented camp bestaat uit slechts 6 luxe tented chalets waaronder één familietent, die uitzien op de open vlakte. De ramen en deuren van gaas van gaas houden de tent luchtig en zorgen voor een ononderbroken uitzicht op de vlakte. Elke luxe tented chalet is stijlvol ingericht en voorzien van een en-suite toilet/douche en een buitendouche. Voor de tent bevindt zich een klein zitje met stoelen.
Little Makalolo - Hwange
Optioneel kunt u onder de sterren in de “sleepout” overnachten, een verhoogd platform in de bush. Het platform is enkel voorzien van een comfortabel bed, een klamboe en een al fresco privé dineertafel, een bijzondere ervaring om ’s nachts de geluiden en dieren om u heen zo dichtbij te voelen. In de avond wordt de slaapplek voorzien van sfeervolle lantaarnverlichting.

Vanaf de tenten leidt een houten loopdek naar de centrale open fronted lounge, welke bestaat uit twee aparte tenten met tussenin een ruim terras en een vuurplaat welke uitzien op een goed door wild bezochte waterpoel. Aan één zijde staat een gezamenlijk dineertafel opgesteld en aan de andere zijde is een kleine comfortabele lounge met luie sofa’s en zitbanken waar men zich even kan terugtrekken. Voor de gasten die enige verkoeling zoeken is er een plunge pool met ligbedden aanwezig.

Dicht bij het kamp ligt een 'hide'  vanwaar uit u tussen de activiteiten door, het wild bij de waterpoel rustig kunt observeren. De aangeboden activiteiten worden in dagdelen ondernomen, waarbij men op het heetst van de dag een siësta houdt in het kamp. Tijdens een verblijf kan men vrij deelnemen aan dag en avond game drives in open 4WD en boeiende wandelsafari’s. 

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bezoek traditioneel dorpje, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Makalolo Sleepout
Davison Camp (Wilderness Safaris)
Hwange National Park - zuidoosten
U$ 460 - 625 p.p. per nacht
afhankelijk van reisperiode
Davison Camp - Hwange
Davison Camp - Hwange
Davison Camp - Hwange
Davison Camp - Hwange
Davison Camp - Hwange
Davison Camp - Hwange
Het luxe Davison’s Camp (Wilderness Safaris) is gelegen in een afgelegen deel van de Linkwasha privé concessie in het zuidoosten van het Hwange National Park. Samen met de Makalolo cocessie, waar het zuster kamp Little Makalolo zich bevindt, behoort dit tot één van de beste wildlife locaties van het hele park. En omdat het privé concessies zijn zult u er nauwelijks of geen toeristen tegenkomen. Het gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte vlaktes met af en toe een palmboom afgewisseld met luchtige acacia bossen.

Davison’s Camp bestaat uit 8 ruime tented suites en 1 familie suite gelegen aan een druk bezochte waterpoel dat allerlei wild aantrekt. Vooral in het droge seizoen is het een af,- en aanloop van kuddes olifanten en buffels. Het kamp heeft geen omheining en al het wild heeft vrij toegang tot het kamp. De luxe tented suites zijn sfeervol ingericht en voorzien van ramen en deuren van gaas zodat u ten alle tijden de omgeving goed kunt zien. De inrichting bestaat uit houten meubilair, kingsize twin bedden of een tweepersoonsbed, een en-suite toilet/douche en een privé terras met een zitje dat uitziet op de uitgestrekte vlakte.

De centrale lodge is aan de voorzijde geheel open voor een perfect zicht op de vlakte. Binnen bevindt zich een stijlvolle lounge met barfaciliteit en een dineerruimte. Op de houten buiten veranda is een terras met een vuurplaats vanwaar u kunt toezien op voorbijkomend wild.

Wanneer u in de late namiddag teruggekeerd van de game drive, wordt het kampvuur aangemaakt en is er tijd om even te ontspannen met een aperitief. De aangeboden safari activiteiten bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD en wandelsafari’s of een bezoek aan een lokaal dorpje. De activiteiten worden per dagdeel ondernomen zodat u voldoende tijd heeft om u even terug te trekken en rustig te genieten van de omgeving of het comfort van uw tented suite. Voor gasten die tijdens de warmere uurtjes enige verkoeling zoeken is er een plunge pool met enkele ligbedden aanwezig.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden en drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bezoek traditioneel dorpje, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Overige kampementen worden op een later moment aan de website toegevoegd
klik voor website:
U$ 540 - 1.010 p.p. per nacht
U$ 310 p.p. per nacht
Somalisa Camp - Hwange
Little Makalolo - Hwange
Somalisa Acacia Camp (African Bushcamps)
Hwange National Park - zuidoosten
U$ 495 - 820 p.p. per nacht
afhankelijk van reisperiode
Somalisa Acacia - Hwange
Somalisa Acacia - Hwange
Somalisa Acacia - Hwange
Somalisa Acacia - Hwange
Het luxe Somalisa Acacia Camp (African Bushcamps) is gesitueerd diep in het zuiden van het Hwange National Park. Vanwege de kleinschaligheid en de persoonlijke sfeer is het Acacia Camp ook geliefd bij kleine groepen of families met kinderen. Acacia Camp beschikt over slechts 4 ruime safari tenten, onderverdeeld in 2 luxe tweepersoons tenten en 2 luxe familietenten waarvan het slaapvertrek van de ouders middels een houten vlonder verbonden is aan het slaapvertrek van de kinderen. Elke tent is open-fronted en voorzien van deuren van gaas welke geheel geopend kunnen worden. De ruime tenten staan op een houten veranda en beschikken over een sfeervolle inrichting inclusief een kachel voor de koele dagen, een plafondventilator voor de warme dagen, en een en-suite toilet /badkamer met douche en ligbad en een extra buitendouche.

De centrale tent staat tevens op een houten veranda en biedt uitzicht op een kleine waterpoel, bezocht door allerlei wild. Hier bevinden zich de gezamenlijke dineertafel en een kleine overdekte lounge met comfortabele stoelen en fauteuils vanwaar u achteroverleunend in de schaduw het wild kunt spotten. Ter verkoeling is er voor de gasten nabij de centrale tent een kleine plunge pool aanwezig, tevens een geliefde drinkplaats van de olifanten. Door middel van een generator kunt u op bepaalde dagdelen gebruik maken van elektriciteit, batterijen en accu’s voor fotoapparatuur e.d. kunt u ook opladen in de lounge. De aangeboden safari activiteiten worden aangeboden in dagdelen waarbij men kan kiezen uit boeiende wandelsafari’s en dag en avond game drives in open 4WD. 

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bezoek traditioneel dorp, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Somalisa Acacia - Hwange
Somalisa Acacia - Hwange
Somalisa Acacia - Hwange
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593


Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen.

Vaak gelden er aanbiedingen, hetzij voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.