reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Umbozha Kariba Lake Cruises
Lake Kariba: Matusadona NP & Charara NP
Een privé Wildlife Cruise is een fantastische manier om de unieke wildernis en het wildlife in en om Lake Kariba te beleven, èn u komt op plekjes die alleen per boot te bereiken zijn. Ervaar een ontspannen bootcruise over Lake Kariba en meer 2x per dag aan op telkens een andere locatie voor spannende wandelsafari's en bootsafari's. 

Uw verblijf op de boot is geheel privé (dus zonder andere gasten) en inclusief een professionele privé gids, een kapitein en een kok die u gedurende uw verblijf zullen vergezellen. (De bemanning heeft een eigen slaapcabine en eigen badkamer faciliteiten)

's Morgens vroeg en in de namiddag vaart u verder om vervolgens steeds op een andere locatie aan te meren langs de oevers van Lake Kariba, Charara of het Matusadona National Park voor een boeiende wandelsafari met uw privé gids. Onderweg kunt vanaf het dek (deels schaduw) of de lounge met open ramen genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. De wandelingen zijn in een gematigd tempo en er zullen voldoende rustpauzes worden ingelast. Op het heetst van de dag tussen de wandelingen komt u terug op de boot en wordt er een uitgebreide maaltijd geserveerd. Terwijl de boot alvast verder vaart, kunt u een siësta houden op het dek, genieten van een zonnebad, het uitzicht en een koele bries.

In de namiddag meert u aan op een andere plek en vaart u langs de oevers met de kleinere tenderboat op zoek naar wild en gaat u onderweg aan wal voor een volgende wandelsafari. Wanneer aan het einde van de middag terug vaart naar de boot, kunt u genieten van een drankje en een werkelijk prachtig gekleurde zonsondergang.

‘s Avonds kunt u soms de leeuwen horen brullen en de volgende ochtend kan de boot makkelijk naar de locatie varen waar de leeuwen de avond ervoor gehoord zijn. Elke housboat beschikt over een kleinere boot. Deze zijn beter manoeuvreerbaar en kunnen daardoor ook in de smallere kanalen of inhammen komen en waarmee u gemakkelijk aan wal kunt gaan.
Privé Wildife Cruise - privé boot zonder andere gasten
U$ 550 p.p. per nacht
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
staffelprijs vanaf 2 personen / diverse soorten boten beschikbaar
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Wildlife Cruise - Lake Kariba
Ga eens vissen! Voor wie het leuk kunnen er vishengels aan boord worden verzorgd, een vermakelijke bezigheid tussen de safari’s door of in de avond wanneer de vissen actief worden, want u zult ongetwijfeld beet hebben! Het meer is beroemd om zijn Tiger Fishing en herbergt meer dan 40 vissoorten waaronder Brasem, Tilapia en Katvis. De bemanning zal u graag vergezellen tijdens deze bezigheid. Van de vis die gevangen wordt zal voor u ter plaatse een lekker hapje worden bereidt.
.
De Privé Wildife Cruise biedt een 100% privé verblijf op cruiser of pontoon en is mogelijk vanaf 2 personen.
Inclusief:
geen andere gasten aan boord, maaltijden & snacks, gebotteld drinkwater water 2 ltr per dag, bemanning x2: kapitein & kok, professionele privé wildlife gids (Engels sprekend), privé safari’s: wandelsafari’s, bootsafari’s & sundowner cruises, park eentreegelden & Kariba Lake fees.

Exclusief drankjes (deze worden apart aan boord verzorgd), optioneel: vishengels & fishing fees

Note:
Deze privé cruise is niet te vergelijken met de Lake Cruises met vaste vertrekdata, welke varen langs de oevers van Binga. Deze  privé cruise vaart langs de oevers van het Matusadona en Charara National Park aan de andere kant van het meer waar meer wild te vinden is.  
Umbozha Lake Cruises - met vaste vertrekdata
Lake Kariba: Binga, Chete Game Reserve, Kariba
U$ 1.095 p.p. / 3 nachten 
afhankelijk van reisperiode
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
 
Dag 1 Rond het middaguur gaat u aan boord van de luxe Umbozha cruise boot. Nadat men in de slaapcabine is geïnstalleerd en de koffers zijn uitgepakt, zal er op het dek en in de binnenlounge een uitgebreide lunch worden geserveerd. Terwijl de Umbozha boot aan het varen is naar de eerste locatie, kunt u relaxen en uitbuiken op het zonnedek, genieten van een bries en het uitzicht. De boot zal in de middag voor anker gaan bij de Sengwe Riviermonding. Met een kleiner tender boot (pontoon) kunnen de gasten op een korte bootsafari langs de oevers van het Chete Game Reserve en de Sengwe Rivier. Wanneer de zon ondergaat worden de sundowner drankjes geprepareerd en terwijl u terugkeert naar de Umbozha boot kunt u genieten van een mooie zonsondergang. De dineerruimte op de boot wordt sfeervol verlicht of de tafels worden op het dek gedekt en u zult verrast worden met een smakelijk diner van vers gevangen vis uit het meer.
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
Shikra boot cruise
Umbozha boot cruise
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Wildlife Cruise - met vaste vertrekdata
Lake Kariba: Matusadona NP & Kariba
U$ 1.145 p.p. / 3 nachten 
afhankelijk van reisperiode
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises
Umbozha Kariba Lake Cruises

Lake Cruise 2 nachten   U$ 795 p.p.                  Route: Binga - Sengwe - Elephant Bay - Binga
Lake Cruise 3 nachten   U$ 1.095 p.p.               Route: Binga - Sengwe - Ruzi - Elephant Bay - Binga       
Lake Cruise 3 nachten   U$ 1.295 p.p                Route: Kariba - Binga (of omgekeerd)
Een Lake Cruise is een leuke manier om het Kariba meer en haar oevers te verkennen. De mooiste optie is een Privé Safari Lake Cruise waarbij de boot en de safari’s privé zijn, er gaan dan geen andere gasten mee zoals in de vorige optie staat beschreven. Hiernaast zijn er een aantal luxe Lake Cruises mogelijk met vaste vertrekdata en verschillende routes van 2 tot 3 nachten.
Deze luxe Lake Cruises kennen vaste vertrekdata met een minimum aantal deelnemers van 4 personen. Er zijn 3 verschillende luxe cruise boten, welke zal worden ingezet is uiteindelijk afhankelijk van het aantal deelnemers. De Lake Cruises vertrekken op vaste dagen rond het middaguur. Voordat u aanvangen, behoeft u een extra overnachting in Binga of Kariba. 
De luxe cruise boten zijn van alle faciliteiten voorzien en doen niet onder aan het comfort van een hotel. Elke boot is uitgerust met  voldoende slaapcabines (ongeveer 10 cabines) voorzien van een tweepersoons of twee single bedden met een muskietennet, airconditioning, schuiframen welke geheel geopend kunnen worden met uitzicht op het meer en een en-suite toilet/douche. Elke boot heeft een gezamenlijke binnen lounge voorzien van airconditioning, een comfortabele zithoek, een dineerruimte, een bar met TV en DVD speler, een buiten lounge, een zonnedek en een klein plungepool.

De boot zal op een rustig tempo deels over het open meer varen en waar mogelijk op ruime afstand langs de oevers waar men wild zoals olifant, buffel, impala, nijlpaard en krokodil zou kunnen zien. Een kleinere pontoon boot is beschikbaar voor sundowners en bootsafari’s die dichter langs de oever van het meer zullen gaan en langs de oevers van de riviermonding die uitkomen in het meer. Elke dag vaart de boot verder en meert ze aan op een andere locatie voor een bootsafari langs de oever van het Chete Game Reserve. Het wild aan deze zijde van het meer is minder goed vertegenwoordigt, de focus ligt bij deze Lake Cruises vooral op de gehele beleving en een relaxed vakantiegevoel. Eventueel kunnen ze als transfer worden gebruikt in plaats van een wegtransfer of vliegtuigje.
Dag 2 Nadat u in ontspannen sfeer heeft ontbeten, is het tijd voor nog een bootsafari. Wanneer u terugkeert zal de Umbozha boot verder varen tot aan Ruzi, terwijl u kunt genieten van de lunch en een siësta op het dek. De staff zal er alles aan doen om het u naar de zin te maken en te zorgen dat het u aan niets ontbreekt. In de namiddag kunt u een bootsafari met sundower ondernemen langs de Ruzi Riviermonding.

Dag 3 Op de derde dag vaart de boot terug richting Elephant Bay. Na een heerlijk ontbijt kunnen de gasten genieten van het uitzicht tijdens het varen, relaxen op het dek, afkoelen in de plunge pool en worden op hun wenken bediend met verfrissende drankjes. Wanneer in de namiddag zal worden aangemeerd bij één van de eilanden met een zandstrand en is er gelegenheid voor een korte bootsafari met sundower. ’S avonds kunnen de gasten het aperitief nuttigen bij het kampvuur op het strand. Deze avond wordt er een strandbraai verzorgd en kan men in het maanlicht aanschuiven aan een mooi gedekte tafel op het strand.

Dag 4 Op de laatste dag vaart de boot terug naar Binga waar men laat in de ochtend van boord zal gaan. 

De Lake Cruises zijn inclusief: maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), beperkt laundry service, vissen, bootsafari's en sundowners met een kleinere tender boot (pontoon).

Exclusief: park entreegelden, Kariba Lake fee, optioneel fishing fees
Umbozha Kariba Lake Cruises
Privé Deluxe Wildife Cruise - privé boot zonder andere gasten
Lake Kariba: Matusadona NP & Charara NP
U$ 2.640 voor 3 nachten 
staffelprijs vanaf 3 personen
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Een Deluxe Lake Cruise is een unieke manier om het Kariba meer en de oevers van het Matusadona National Park te verkennen. Laat u verwennen op deze super de luxe cruiser en beleef een heerlijk vakantiegevoel  in stijl, afgewisseld met bootsafari´s, vissen en sundowner cruises langs de oever van het Matusadona National Park. Geniet van een 100% privé verblijf met zijn tweeën of tot maximaal zes personen.

Aan boord bevinden zich 3 luxe slaapcabines voorzien van houten meubilair, opbergruimte, een schrijftafel, airconditioning en een en-suite toilet/douche. Tijdens uw verblijf zijn er geen andere gasten aanwezig, u heeft de boot en alle faciliteiten helemaal voor u zelf.
In Kariba gaat u ‘s morgens vroeg of rond het middaguur aan boord van deze stijlvolle Deluxe Cruise en vaart u richting het Matusadona National Park terwijl u kunt genieten van een uitgebreide lunch op het dek (deels schaduw) of in overdekte buiten lounge en ziet u de haven van Kariba steeds verder uit het zicht raken. Een complete staff staat voor u klaar om de komende dagen te zorgen dat het u aan niets zal ontbreken. Elke dag vaart de boot op een rustig tempo verder naar één of twee andere locaties afhankelijk van het wild dat u langs de oevers zult tegenkomen. Wanneer u maar wilt, kunt u een bootsafari met een kleinere tenderboot ondernemen, deze zijn beter manoeuvreerbaar in de smallere kanalen en inhammen. Langs de oevers maakt u kans om vogels en wild als visarend, olifant, leeuw, impala, nijlpaard en krokodil te zien.

Ga eens vissen! Vissen is absoluut een vermakelijke bezigheid tussen de safari’s door of in de avond wanneer de vissen actief worden, want u zult ongetwijfeld beet hebben! Het meer is beroemd om zijn Tiger Fishing en herbergt meer dan 40 vissoorten waaronder Brasem, Tilapia en Katvis. De bemanning zal u graag vergezellen tijdens deze bezigheid. En van de vis die gevangen wordt zal voor u ter plaatse een lekker hapje worden bereidt.
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Privé Deluxe Wildlife Cruise - Lake Kariba
Op de cruiser is het heerlijk vertoeven op het bovendek, waar zich onder andere een plunge pool met zonnebedden bevind. De buiten lounge is overdekt en voorzien van een comfortabele zithoek met wildlife boeken en een buiten bar. Een level lager bevindt zich een chique binnenlounge voorzien van een zithoek met een leren bankstel, fauteuils en een dineerruimte. De binnenlounge kan volledig worden geopend aan de achterzijde en lijdt naar het achterdek waar zich een buiten  zithoek met kussens bevindt en waar u heerlijk kunt relaxen al turend naar het wild langs de oever.  Aan de buiten eettafel kunt u genieten van culinaire maaltijden of een heerlijke lunch. De cruiser is uitgerust met een moderne compleet ingerichte keuken en kok. De bemanning heeft allen een eigen slaapcabine met eigen faciliteiten. 

Het minimum verblijf op de Deluxe Cruiser is 3 nachten. Indien u ervoor kiest om ook een professionele privé wildlife gids in te huren, dan is 4 of 5 nachten zeker niet te lang. U kunt met een privé wildlife gids namelijk aan wal gaan voor spannende wandelsafari’s op telkens een andere locatie, op plekken die op geen enkele andere wijze te bereiken zijn. Matusadona is een afgelegen en ongerept gebied met een ruige natuur waar het wild ook echt wild is. Juist met een privé gids zijn close encounters niet zelden en zult u actief voetsporen gaan tracken om het wild op te sporen.

Als alternatief kunt u optioneel een game drive in open 4WD of een wandelsafari bij een nabijgelegen accommodatie ondernemen. U maakt dan onderweg een stop in Matusadona om een dagdeel een safari onder begeleiding van een professionele wildlife gids van de accommodatie te ondernemen. Deze activiteiten zullen worden gedeeld met de gasten van het kampement.

2 personen / 3 nachten  U$ 2.640              2 personen / 4 nachten  U$ 2.400      
3 personen / 3 nachten  U$ 2.840              3 personen / 4 nachten  U$ 2.600       
4 personen / 3 nachten  U$ 3.040              4 personen / 4 nachten  U$ 2.800
5 personen / 3 nachten  U$ 3.240              5 personen / 4 nachten  U$ 3.000
6 personen / 3 nachten  U$ 3.340              6 personen / 4 nachten  U$ 3.200

De Privé Deluxe Cruise is inclusief:
maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, kapitein, kok en deckhands, bootsafari's en sundowners.

Exclusief: Kariba Lake fees, fishing fees en huur vishengels. Optioneel game drive of wandelsafari onder begeleiding van een professionele wildlife gids van nabijgelegen accommodatie / of huur professionele privé gids welke mee zal gaan aan boord en park entreegelden.
Een Lake Cruise is een leuke manier om het Kariba meer en haar oevers te verkennen. De mooiste optie is een Privé Safari Lake Cruise waarbij de boot en de safari’s privé zijn. Hiernaast zijn er een aantal luxe Lake Cruises mogelijk met vaste vertrekdata en verschillende routes van 2 tot 3 nachten.
Deze luxe Lake Cruises kennen vaste vertrekdata met een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Er zijn 3 verschillende luxe cruise boten, welke zal worden ingezet is uiteindelijk afhankelijk van het aantal deelnemers. De Lake Cruises vertrekken op vaste dagen rond het middaguur. Voordat u kunt aanvangen, behoeft u een extra overnachting in Kariba. 

De boot zal op een rustig tempo deels over het open meer varen en waar mogelijk op ruime afstand langs de oevers waar men wild zoals olifant, buffel, impala, nijlpaard en krokodil zou kunnen zien. Een kleinere pontoon boot is beschikbaar voor sundowners en bootsafari’s die dichter langs de oever van het meer zullen gaan en langs de baaien en inhammen. Elke dag vaart de boot verder en meert ze aan op een andere locatie voor een bootsafari langs de oever van het Matusadona National Park. Omdat de cruise boot onderweg langs een tweetal accommodaties zal varen, is het mogelijk om onderweg te stoppen en optioneel een game drive of een wandelsafari te ondernemen onder begeleidng van een gids van de accommodatie.

De luxe cruise boten zijn van alle faciliteiten voorzien en doen niet onder aan het comfort van een hotel. Elke boot is uitgerust met  voldoende slaapcabines (ongeveer 10 cabines) voorzien van een tweepersoons of twee single bedden met een muskietennet, airconditioning, schuiframen welke geheel geopend kunnen worden met uitzicht op het meer en een en-suite toilet/douche. Elke boot heeft een gezamenlijke binnen lounge voorzien van airconditioning, een comfortabele zithoek, een dineerruimte, een bar met TV en DVD speler, een buiten lounge, een zonnedek en een klein plungepool. . Voordat u aanvangen, behoeft u een extra overnachting in Kariba.
 
Dag 1  U start in Kariba waar u rond het middaguur u aan boord zult gaan van de luxe Umbozha cruise boot. Nadat men in de slaapcabine is geïnstalleerd en de koffers zijn uitgepakt, zal er op het dek en in de binnenlounge een uitgebreide lunch worden geserveerd. Terwijl de Umbozha boot vaart richting het Matusadona National Park, kunt u relaxen en uitbuiken op het zonnedek, genieten van een bries en het uitzicht. In de namiddag zal de boot voor anker gaan. Tot het donker wordt kunnen de gasten met een kleinere tender boot (pontoon) op een korte bootsafari langs de oevers waar men regelmatig visarenden, olifanten en impala's kan zien. Wanneer u terugkeert naar de Umbozha boot kunt u genieten van een mooie zonsondergang en een drankje. Op de boot is de dineerruimte sfeervol verlicht of de tafels worden op het dek gedekt en u zult verrast worden met een smakelijk diner van verse vis gevangen uit het meer.

Dag 2  Nadat u in ontspannen sfeer heeft ontbeten, is het tijd voor nog een bootsafari. Indien gewenst kunt u optioneel een wandelsafari of een game drive ondernemen onder begeleiding van een professionele wildlife gids van een nabijgelegen accommodatie. Wanneer u terugkeert zal de Umbozha boot verder varen naar een andere locatie, terwijl u kunt genieten van de lunch en een siësta op het dek. De staff doet er alles aan om het u naar de zin te maken, en te zorgen dat het u aan niets ontbreekt. In de namiddag kunt u wederom een bootsafari met als aflsuiting een sundower ondernemen.

Dag 3  Na een heerlijk ontbijt kunnen de gasten een bootsafari ondernemen voordat de Umbozha boot verder zal varen langs de inhammen en baaien naar een nieuwe locatie. Tijdens het varen kan men genieten van het uitzicht, relaxen op het dek, afkoelen in de plunge pool en wordt u op uw wenken bediend met verfrissende drankjes. In de namiddag zal worden aangemeerd en is er tijd voor een bootsafari. Indien gewenst kunt u optioneel een wandelsafari of een game drive ondernemen onder begeleiding van een professionele wildlife gids van een nabijgelegen accommodatie.

Dag 4  Op de laatste dag vaart de boot terug naar Kariba waar men laat in de ochtend van boord zal gaan. 
De Wildlife Cruise is inclusief: maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), beperkt laundry service, vissen, bootsafari's en sundowners.

Exclusief: park entreegelden, Kariba Lake fee, optioneel fishing fees, optioneel game drive of wandelsafari nabijgelegen accommodatie
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593


Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen.

Vaak gelden er aanbiedingen, hetzij voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.