reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Mana Pools Chitake wandelsafari
Hwange National Park
'Leon Varley' behoort tot één van Zimbabwe’s meest gerenommeerde gidsen gespecialiseerd in wandelsafari’s en met meer dan 35 jaar ervaring. Leon kent het Hwange en Chizarira National Park als geen ander en schroomt niet om zeer dicht bij het wild te komen. Close encounters zijn niet zelden!

De wandelsafari’s worden in een groep van maximaal 6 personen in dagdelen ondernomen - totaal 12 tot 15 kilometer per dag. Met een goede gezondheid zijn ze goed vol te houden en kunnen na overleg geheel aan uw conditie en wensen worden aangepast. Bovendien worden er tijdens het lopen voldoende pauzes ingelast en voor gekoelde drankjes gezorgd. Tijdens de wandelsafari zal er naast Leon Varley, ook een tracker meegaan om te speuren naar voetsporen van wild om u zo dicht mogelijk maar op veilige afstand van het wild te brengen. De wandelsafari is dus niet zomaar een wandeling, men gaat ook echt op zoek naar het wild. 

De nadruk ligt op de wandelsafari's die worden afgewisseld met korte game drives wanneer u naar een drop-off point wordt gebracht. Tussen de  safari's door komt u terug in het kamp voor een uitgebreide lunch en heeft u voldoende tijd om u even terug te trekken en alle belevenissen op u in te laten werken. Een voltallige staf staat tot uw dienst en zorgt voor heerlijke uitgebreide maaltijden en gekoelde drankjes. Het zal u tijdens deze safari aan niets ontbreken. Deze vorm van ' semi luxe' kamperen biedt u alle mogelijkheden om de Sinamatella regio van het Hwange National Park optimaal te ervaren.

Omstreeks 3 uur, na een thee/koffie break rijdt u weer naar een drop-off point en vervolgt u de wandelsafari tot aan het einde van de middag. Na terugkomst kunt u van een warme douche genieten en worden er drankjes en snacks bij het kampvuur geserveerd waar de belevenissen van de dag worden uitgewisseld en wordt er door de camp crew een fantastisch en uitgebreid diner voor u bereidt.

Tijdens uw verblijf overnacht u op een privé campsite diep in het national park. De ruime safari tenten zijn stahoogte en voorzien van comfortabele bedden met linnengoed en en-suite toilet/bushdouche. Omdat er geen elektriciteit is zult u gebruik maken van de aanwezige olielampen en het kampvuur. (via een adapter kunt u wel uw camera batterijen opladen)

Meerdaagse wandelsafari is inclusief
alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), beperkt laundry service, wandelsafari’s, zeer beperkt game drives naar een drop-off point, professionele Engels sprekende top gids “Leon Varley” en tracker.

Exclusief park entreegelden

Meerdaagse wandelsafari Leon Varley:
4 nachten / 5 dagen - Hwange National Park        U$ 1.275 p.p.
3 nachten / 4 dagen - Hwange National Park        U$ 1.020 p.p.
U$ 1.020 p.p. / 3 nachten
Wandelsafari's Hwange met top gids 'Leon Varley'
Leon Varley - Hwange
Leon Varley - Hwange
Leon Varley - Hwange
Leon Varley - Hwange
Leon Varley -  Hwange
Leon Varley - Hwange
Leon Varley - Hwange
afhankelijk van reisperiode
Mana Pools Shoreline Walking Trail 
Mana Pools National Park
U$ 1240 p.p. /  3 nachten
afhankelijk van reisperiode
Mana Pools Shoreline wandelsafari
Mana Pools Shoreline wandelsafari
Mana Pools Shoreline wandelsafari
Tijdens deze meerdaagse wandelsafari safari (4 dagen / 3 nachten) ligt de nadruk op werkelijk schitterende wandelingen door de mooiste gebieden van Mana Pools. Wie graag close encounters meemaakt, kan in Mana Pools zijn hart ophalen. Dit is bij uitstek dé locatie voor een onvervalste wandelsafari waarbij uw adrenaline ongetijfeld zal stijgen. Tijdens de Mana Shoreline Walking Trail wandelt u in een rustig tempo van kamp naar kamp door het oever gebied van de Zambezi Rivier. Tijdens de wandelingen worden er voldoende pauzes ingelast om even te rusten. Uw bagage wordt getransporteerd, tijdens het wandelen bent u alleen belast met het dragen van uw eigen rugzak.

U overnacht in een luxe semi-luxe mobile tented camp op drie verschillende locaties langs de oever van de rivier. De tenten zijn 3m x 3m met sta-hoogte en voorzien van comfortabele bedden met linnengoed en een en-suite toilet/bushdouche met warm water. Het kamp beschikt over een geïmproviseerde keuken en dineergelegenheid. Een complete staff staat tot uw beschikking en doet er alles aan om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken - het zal u aan niets ontbreken. Na een licht ontbijt in het eerste kamp start de wandeling richting het volgende kamp. Na een paar uur wandelen wordt er een pauze ingelast voor een stevig bush ontbijt. Na het ontbijt wandelt u weer verder tot aan lunchtijd. Na de lunch en een siësta vervolgt u de wandeling. Er is een back up voertuig die uw bagage van kamp naar kampen zal brengen zodat u zelf alleen uw eigen rug/heup tasje draagt met uw dagelijkse benodigdheden zoals water, een energy snack en camera attributen.

Het back up voertuig wordt ook gebruikt wanneer u zou besluiten om niet verder te willen lopen, om wat voor reden dan ook. U wordt dan opgehaald en met het voertuig naar de volgende locatie gebracht, als het ware een game drive.

Bij aankomst in het volgende kamp wordt u verwelkomd met verkoelende drankjes. Na een verfrissende douche kunt u zich even terug trekken bij het kampvuur om alle belevingen van die dag tot u door te laten dringen terwijl er ondertussen voor u een uitgebreid diner wordt bereid. Elektriciteit is niet aanwezig dus maakt u gebruik van paraffine lampen en het sfeervolle kampvuur. Het dineren bij kaarslicht onder de Afrikaanse sterrenhemel. Na een enerverende dag en een heerlijk diner zult u gegarandeerd voldaan uw bed opzoeken en al luisterend naar de geluiden van de Afrikaanse bush, spoedig in een diepe slaap vallen.

Meerdaagse wandelsafari is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), beperkt laundry service, wandelsafari’s, bagage transport van kamp naar kamp, bewapende Engels sprekende professionele gids.

Exclusief park entreegelden
Mana Pools Shoreline wandelsafari
Mana Pools Shoreline wandelsafari
Mana Pools Shoreline wandelsafari
Chitake Walking Trail 
Mana Pools National Park
U$ 1240 p.p. /  3 nachten
afhankelijk van reisperiode
Mana Pools Chitake wandelsafari
Mana Pools Chitake wandelsafari
Mana Pools Chitake wandelsafari
Tijdens deze meerdaagse wandelsafari safari (4 dagen / 3 nachten) ligt de nadruk op werkelijk schitterende wandelingen door de mooiste gebieden van Mana Pools. Wie graag close encounters meemaakt, kan in Mana Pools zijn hart ophalen. Dit is bij uitstek dé locatie voor een onvervalste wandelsafari waarbij uw adrenaline ongetwijfeld zal stijgen.

Tijdens de Chitake Trails wandelt u door een ruig gebied en via diverse waterpoelen en rivierbeddingen geleidelijk stroomafwaarts naar de Chitake Rivier welke zich verenigd met de Ruckomechi Rivier en uiteindelijk uitmondt in de Zambezi Rivier. Bij de Chitake Trail keert u telkens weer terug in hetzelfde luxe semi-luxe mobile tented camp gelegen in het hart van het national park.

Chitake Springs is onderdeel van een ondergrondse waterbron welke bij de Chitake Springs omhoog komt en de Chitake Rivier seizoensgebonden van water voorziet . Anders is een licht heuvelachtig ruig gebied met droge rivierbeddingen, enigszins stijle hellingen. Wanneer het water steeds schaarser wordt in het droge seizoen vormen de Chitake Springs een laatste waterbron en is van grote aantrekkingskracht op  allerlei wild. Naarmate het droge seizoen vordert nemen de concentraties wild toe, gevolgd door roofdieren zoals de leeuw, hyena, wilde hond, slangen en roofvogels die zich aan een heerlijk maaltje tegoed willen doen, spectaculaire encounters zijn niet zelden. De close encounters in dit gebied kunnen behoorlijk adrenaline verhogend zijn en daardoor is het voor ieders veiligheid een goede conditie, flexibiliteit en een ‘niet paniekerig’ instelling is een pré.

Tijdens de Chitake Trail is het ook mogelijk om een hele dag op pad te gaan maar dat wordt pas ter plaatse met u overlegd en is uiteindelijk aan de gids om te besluiten. Het hangt o.a. af van uw interesse, conditie, welke route, temperatuur en waar het wild zich op dat moment bevindt. (vanwege de temperatuur zijn de wandelingen in september/oktober/november wat meer gematigd)

Er zijn maximaal 4 tenten van 3m x 3m met sta-hoogte en voorzien van comfortabele bedden met linnengoed en een en-suite toilet/bushdouche met warm water. Het kamp beschikt over een geïmproviseerde keuken en dineergelegenheid. Een complete staff staat tot uw beschikking en doet er alles aan om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Meerdaagse wandelsafari is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), beperkt laundry service, beperkt game drives, wandelsafari’s, bewapende Engels sprekende professionele gids.

Exclusief park entreegelden
Mana Pools Chitake wandelsafari
Wandelen van kamp naar kamp in Hwange
Hwange National Park
U$ 1200 p.p. /  3 nachten
afhankelijk van reisperiode
Deze luxe meerdaagse wandelsafari safari (4 dagen / 3 nachten) biedt gasten gelegenheid om de afgelegen noordelijke Sinamatella regio te verkennen. Rond het middaguur arriveert u in het Hwange Bushcamp (basis kamp) waar de eerste nacht doorgebracht zal worden. Bij aankomst is er gelegenheid voor een game drive in open 4WD met sundowner, waarna u kunt genieten van een al fresco culinaire maaltijd.

De volgende dag zult u 10 - 15 km. in een gematigd tempo afleggen waarbij u alleen uw eigen rugzak hoeft te dragen. De overige bagage wordt vooruit getransporteerd naar het mobile tented camp. De Sinamatella regio kent een divers landschap van luchtige bossen, rotspartijen, droge rivierbeddingen en open vlaktes. Tijdens de wandelsafari kunt u allerlei wild tegenkomen maar de gids zal het liefst de voetsporen van roofdieren of de neushoorn volgen. Daarnaast wordt er interessant verteld over de verschillende soorten vegetatie en de rol hiervan in het ecosysteem. Nadat u enkele uren heeft gewandeld wordt er ergens een siësta ingelast voor een smakelijke picknick in de schaduw. Na de lunch wordt de wandelsafari vervolgd totdat u in de namiddag arriveert bij het mobile tented camp.

Het mobile tented camp bestaat uit 3m x 3m koepeltenten met stahoogte en een en-suite toilet/bush douche, comfortabele veldbedden en linnengoed. Het kamp beschikt over een geïmproviseerde keuken en dineergelegenheid. Een complete staff staat tot uw beschikking en doet er alles aan om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Op de laatste dag wandelt u 10 - 15 km. terug naar het basis kamp ‘Hwange Bushcamp’ waar u rond het middaguur arriveert en zult genieten van een welverdiende lunch en een siësta. In de namiddag is er gelegenheid voor een game drive met aan het einde een sundowner drankje bij één van de waterpoelen waar geregeld allerlei wild komt drinken.

Optioneel kan de safari verlengd worden met een extra nacht in Hwange Bushcamp.

Meerdaagse wandelsafari is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari’s, beperkt game drives in open 4WD, bagage transport van kamp naar kamp, bewapende Engels sprekende professionele gids.

Exclusief park entreegelden
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Hwange wandelsafari kamp naar kamp
Off the beaten track met top gids 'Leon Varley'
Chizarira National Park
U$ 1.224 p.p.  / 4 nachten
afhankelijk van reisperiode
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
´Leon Varley´ behoort tot één van Zimbabwe’s meest gerenommeerde gidsen gespecialiseerd in wandelsafari’s en met meer dan 35 jaar ervaring. Hij kent het Chizarira National Park als geen ander en schroomt niet om zeer dichtbij het wild te komen. Het door Leon Varley zeer geliefde Chizarira NP is een locatie voor de avontuurlijke en ervaren Afrikaganger, een echte off the beaten track locatie.

Chizarira is ruig en bergachtig, afgewisseld met uitgestrekte open vlaktes en plateaus. Doordat hier bijna geen toeristen komen is Chizarira echt nog volledig ongerept, er zijn geen accommodaties en geen verharde wegen. De wandelingen gaan dwars door droge rivierbeddingen, door uitgesleten kloven en laten u genieten van panoramische vergezichten. Vanwege het heuvelachtige terrein is een beetje goede conditie wel vereist. Tijdens de wandelsafari zal er naast Leon Varley, ook een tracker meegaan om te speuren naar voetsporen van wild om u zo dicht mogelijk doch op veilige afstand van het wild te brengen. De wandelsafari is niet zomaar een wandeling, men gaat ook echt op zoek naar het wild.

De wandelsafari’s worden in een groep van maximaal 6 personen in dagdelen ondernomen. De afstand die u wandelt is afhankelijk van de route, het terrein en de conditie van de groep. Bij een goede lichamelijke conditie zijn de wandelingen prima vol te houden, bovendien worden er tijdens het lopen voldoende pauzes ingelast en voor gekoelde drankjes gezorgd.

De nadruk ligt op de wandelsafari's die worden afgewisseld met korte game drives wanneer u naar een drop-off point wordt gebracht. Tussen de  safari's door komt u terug in het kamp voor een uitgebreide lunch en heeft u voldoende tijd om u even terug te trekken en alle belevenissen op u in te laten werken. Een voltallige staf staat tot uw dienst en zorgt voor heerlijke uitgebreide maaltijden en gekoelde drankjes. Het zal u tijdens deze safari aan niets ontbreken.

Omstreeks 3 uur, na een thee/koffie break rijdt u weer naar een drop-off point en vervolgt u de wandelsafari tot aan het einde van de middag. Na terugkomst kunt u van een warme douche genieten en worden er drankjes en snacks bij het kampvuur geserveerd waar de belevenissen van de dag worden uitgewisseld en wordt er door de camp crew een fantastisch en uitgebreid diner voor u bereidt.

Tijdens uw verblijf overnacht u op een privé campsite diep in het national park. De ruime safari tenten zijn stahoogte en voorzien van comfortabele bedden met linnengoed en en-suite toilet/bushdouche. Omdat er geen elektriciteit is zult u gebruik maken van de aanwezige olielampen en het kampvuur. (via een adapter kunt u wel uw camera batterijen opladen)

Meerdaagse wandelsafari is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), beperkt laundry service, wandelsafari’s, zeer beperkt game drives naar een drop-off point, professionele Engels sprekende top gids “Leon Varley” en tracker.

Exclusief park entreegelden

Meerdaagse wandelsafari:
4 nachten / 5 dagen - Chizarira National Park       U$ 1.224 p.p.
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Leon Varley wandelsafari Chizarira
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593


Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen.

Vaak gelden er aanbiedingen, hetzij voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.