info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Ushongo Beach Pangani

Strandvakantie Tanzania

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en familie safari's

Ushongo Beach Pangani in Tanzania


Ushongo Beach
Ushongo beach behoort tot de mooiste stranden van Tanzania en met een gemiddelde temperatuur van rond de 30°C is het een ideale strandbestemming. Het schone langerekte zandstrand ligt tegenover het noordelijke deel van Zanzibar en is vanuit verschillende locaties in Tanzania te bereiken of u kunt er internationaal via Dar es Salaam of Kilimanjaro met een klein vliegtuigje naar toe vliegen. Ushongo Beach ziet uit op de prachtige turquoise Indische Oceaan en naast relaxen, wandelen op het kilometers lange palmenstrand, kayakken of een dhow cruise waarbij u soms ook dolfijnen kunt zien, is een snorkel,- of duikexcursie naar Maziwe Island een waar hoogtepunt. Het eens begroeide eiland dat door erosie is verworden tot een grote zandbank is omringd door een rif en biedt een schitterend onderwaterleven met veel koralen, sponzen, tropische vissen en zeeschildpadden. Naast verschillende strandactiviteiten kunt u tevens de Swahilische cultuur opsnuiven in Ushongo of Pangani village. Zoekt u zon, zee en strand en wilt u het massatoerisme op Zanzibar vermijden dan is Ushongo Beach een heel mooi alternatief!

The Tides Lodge & duurzaamheid
The Tides Lodge is direct aan het strand van Ushongo gelegen. Eenvoud en luxe, duurzaam, vriendelijk en uitmuntende service zijn de sleutelwoorden van deze lodge en mogelijk dat uw eerste bezoek aan dit paradijs niet uw laatste zal zijn. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan hoog in het vaandel. Onder andere de maaltijden en snacks worden bereid met verse producten en alle ingrediënten zijn afkomstig van omliggende boeren en vissers die op deze manier ook inkomsten kunnen vergaren. De smakelijke ‘échte’ koffie wordt bij een lokale en duurzame plantage ingekocht. Alle zachte stoffering is gemaakt uit, met de hand geplukt, Tanzaniaans katoen en is met de hand genaaid door ‘Neema Crafts’, een project dat Tanzaniaanse gehandicapten van werk voorziet. Daarnaast werken zij met diverse projecten samen om flora en fauna te beschermen en investeren zij in onderwijs. Jaarlijks herstelt The Tides logde het in,- en exterieur van schooltjes en onderhouden zij de infrastructuur zodat de kinderen ook tijdens de regentijd naar school kunnen. Regelmatig houden zij samen met de dorpelingen een strand schoonmaak en geven zij voorlichting over vervuiling en de effecten daarvan op het leven in de oceaan.

De The Tides lodge beschikt over slechts 7 beach cottages, een loft unit, 2 familiehuizen en een magnifieke privé familie villa met 6 slaapvertrekken en een zwembad. Naast de fraaie locatie en prima service is ook de keuze aan voortreffelijke maaltijden, snacks, cocktails en wijnen noemenswaardig. Aangevuld met verse vruchtensappen welke bereid zijn uit lokaal geoogste vruchten.

Hoewel relaxen de voornaamste bezigheid is van de meeste gasten biedt de lodge een aantal activiteiten waaronder een snorkel excursie naar Maziwe Island, zeevissen, een traditionele show cruise, een fietstour met een lokale gids, een historische tour door Pangani en na afloop een river cruise langs de mangroves van de Pangani rivier, een Ushongo village tour en bezoek van de projecten, een dag excursie naar Saadani National Park, kooklessen vanuit de lodge of een bezoek aan het Turtle Hatching project waarbij u samen met het Marine team het strand opgaat op zoek naar de nesten van de zeeschildpadden.

Historische Pangani Tour
In de omgeving van de Tides Lodge zijn enkele kleine vissersdorpjes te vinden die op loopafstand te bereiken zijn. En omdat The Tides Lodge veel lokale projecten in de buurt ondersteund is het misschien ook leuk en interessant om deze eens te bezoeken. En bent u ook geinteresseerd in de Shwahilische architectuur en geschiedenis dan is een bezoek aan Pangani wellicht ook iets voor u.

Eeuwenlang werd er langs de Afrikaanse kust, van Ethiopië tot Mozambique gehandeld in ivoor, schildpadden, kokosolie en slaven in ruil voor kleding, rijst en bonen. Pangani was een belangrijke voorpost voor de binnenlandse karavanen die hun goederen en slaven hier naar toe brachten. Door de groei en uitbreiding van de economie en de plantages in zuid Irak, Mauritius, Reunion en Zanzibar nam de slavenhandel dramatisch toe. De slaven werden in het binnenland gevangen genomen en naar de kust van Pangani, Saadani en Bagomoyo gebracht voor hun reis naar Zanzibar en vervolgens naar Oman en China. Slechts één op de zes slaven overleefde de reis. De Islam en moskeeën werden geïntroduceerd en vele (oudere mannen en vrouwen) dragen nog steeds de traditionele kledij. Hoewel veel van de historische gebouwen in vervallen staat verkeren is het de moeite waard om eens door de smalle straatjes van Pangani te wandelen. Een begeleide tour door Pangani is te boeken via de lodge.

Beste reistijd
Ushongo beach heeft een gemiddelde temperatuur van rond 30°C met een hoge luchtvochtigheid. Met uitzondering van de maanden mei & november is het een ideale bestemming om het hele jaar door te bezoeken.

Bekijk onze reissuggesties Tanzania  of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Tanzania

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Ushongo Beach Tanzania
The Tides Lodge Ushongo Beach Tanzania
Dhow excursie Ushongo Beach
Ushongo Beach Tanzania
Ushongo Beach Tanzania
The Tides Lodge Ushongo Beach Tanzania
The Tides Lodge Ushongo Beach Tanzania
The Tides Lodge Ushongo Beach Tanzania
The Tides Lodge Ushongo Beach Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose