reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Savute Marsh

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Savute Botswana

Savuti regio
Binnen het Chobe National Park is de zuidwestelijke Savuti regio waarschijnlijk het meest bekend en vaak beschreven als ťťn van de beste wildlife gebieden van het Afrikaanse continent. Savuti grenst aan de Linyanti en Omdat de regio officieel onderdeel vormt van het Chobe NP zijn wandelsafariís en avond game drives hier niet toegestaan.

De rotsachtige aardlagen, zandvlaktes en typerende uitgestrekte savannes in combinatie met een verschroeiende hete zon geven Savuti de aanblik van een bijna woestijnachtig landschap. Savuti Marsh, een droge savanne dat nieuw leven wordt ingeblazen wanneer in het regenseizoen het opgedroogde Savuti Kanaal vol water stroomt. Dit zorgt er voor dat het gebied tussen de steeds opdrogende Savuti Kanaal en de Linyanti moerassen in het naderende droge seizoen langzaam in een moeras veranderd. Nijlpaarden en krokodillen concentreren zich in grote aantallen in de opdrogende waterpoelen en de moerassen. Het gebied tussen Savute Marsh en Linyanti functioneert als een passage voor enorme kuddes olifanten, wildebeesten en zebraīs, welke aan het einde van het droge seizoen (oktober) in grote kuddes te vinden zijn langs de permanente Linyanti Rivier. Hyenaís leven er in zulke aantallen dat onderzoekers hebben vastgesteld dat de leeuwen ongeveer 20% van hun prooi aan de hyenaís verliezen. Niet voor niets was Savuti het decor van diverse wildlife documentaires van National Geographic en staat zij bekend om haar spectaculaire wildlife taferelen met leeuwen en buffels.

Tussen november en december, net voordat de regen begint te vallen, migreren duizenden zebraís en wildebeesten vanuit de Linyanti door de Savute regio richting het zuiden in afwachting van de regens en het verse gras. Olifanten, buffels en ander wild beginnen weg te trekken van de Linyanti Rivier en zich te verspreiden naar ondergelopen Savute Marsh regio. Rond februari/maart vertrekt het geŽmigreerde wild weer terug via dezelfde route richting de noordelijke Linyanti Rivier. Savuti is in elk seizoen lonend om te bezoeken, het gehele jaar door is er genoeg wild te vinden. Wanneer u hier minimaal 3 Š 4 dagen verblijft zult u hoogst waarschijnlijk de meest voorname dieren aantreffen zoals: giraffes, olifanten, zebra's, impala's, roan en sabelantilopen, wildebeesten, kudu's, waterbucks, buffels, leeuwen, hyena's, jakhalzen en misschien zelfs cheeta, luipaard en wilde honden.

Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593