info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Katavi National Park

Safari Tanzania

Luxe rondreizen, maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

safari Katavi Tanzania


Katavi, slechts 100 bezoekers per jaar
Katavi is het derde grootste en wel het allerminst bezochte national park in Tanzania, het is één van de weinig overgebleven wildparken waar u meer leeuwen dan mensen zult ontmoeten. Als u denkt al veel van Afrika te hebben gezien dan is dit 'the place to be', wild en ongerept. Doordat Katavi zo afgelegen en off route ligt van de populaire safari parken en vrijwel alleen is te bereiken met een klein vliegtuigje, ligt het aantal bezoekers op nog geen honderd per jaar!

Het park wordt gekenmerkt door de Katusunga Plains, een enorme uitgestrekte savanne, enkele smalle rivieren en het moerassige en met palmbomen omringde Chada Lake en Lake Katavi. Juist deze regio’s in Katavi hebben een enorme aantrekkingskracht op het wild dat hier naartoe getrokken wordt om te drinken. Elk jaar treden de rivieren buiten hun oever en wanneer het overstromingsgebied begint op te drogen is het verbluffend om de honderden nijlpaarden en krokodillen dicht op elkaar gepakt te zien en vechtend om een plek in de laatste modderpoelen.

Maar de grootste attractie van Katavi zijn de enorme kuddes buffels die u kunt tegenkomen van wel 1.000 dieren. Hiernaast wordt de vlakte bewoond door kuddes grazend wild zoals zebra’s, buffels en impala’s, olifanten en giraffen. De uitgestrekte grasvlaktes in Katavi National Park zijn in combinatie met de zonsondergang zijn een schitterend decor voor de grote kuddes buffels en olifanten die richting het boslandschap aan de rand van het park vertrekken.


Safari's in Katavi
U kunt zich erop verheugen om deze grootse en onaangetaste wildernis geheel voor uzelf te hebben. En niet zelden zijn hier spectaculaire encounters te zien van leeuwen en hyena’s jagend op een kudde buffels. Roofwild als luipaard, leeuw, hyena, cheeta zijn fervente jagers graag op de uitgestrekte savanne. Op het heetste van de dag kunt u ze geregeld zien luieren in de schaduw onder een boom of luierend in de takken.

De wandelsafari’s worden door het boslandschap ondernomen onder begeleiding van professionele bewapende gids. De wandelsafari’s zijn fascinerend, informatief en een ervaring die u nooit meer vergeet. Tijdens deze wandelingen zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken krijgen zoals, windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. Voor vogelaars zijn de wandelsafari’s minstens zo opwindend, want het rivierengebied wordt bewoond door maar liefst 400 vogelsoorten.

Wat Katavi onderscheid van alle andere parken in Tanzania is dat er tijdens de dag en avond game drives ook off road gereden mag worden waardoor u het wild dichter kunt benaderen. Met een beetje geluk kunt u in Katavi zelfs een kleine roedel wilde honden spotten.


Fly-camping
Een fly-camp is voor de échte avontuurlijke safariganger waarbij u werkelijk het gevoel krijgt van 'beeing out there'. Hierbij overnacht u in een ruime koepeltent diep in de bush en telkens op een andere locatie. Een wel zeer spannende manier om te voelen hoe het is om echt in de bush te zijn, te eten onder de Afrikaanse sterrenhemel, de nachtelijke bush geluiden om u heen nét voordat u wilt gaan slapen, het brandende kampvuur dat 's nachts het wild op afstand moet houden en de opwinding te voelen die gepaard gaat met de eenzame sensatie van kwetsbaarheid.


Beste reistijd
De beste periode om Katavi te bezoeken is van juni tot oktober wanneer het reservaat zeer droog is en het wild zich naar de laatste schaarse waterbronnen trekt. November tot februari is een goede periode om veel wild te zien, maar het kan nogal vochtig en vrij warm zijn en is er kans op regen. De dieren zullen zich verspreiden in het bos waardoor gameviewing wat meer een uitdaging is.

In juni t/m oktober zijn maximum dagtemperaturen rond de 30ºC met nachttemperaturen van ongeveer 17ºC. In de maanden daarna stijgt de dagtemperatuur langzaam tot soms 40ºC in oktober en november met nachttemperaturen van 25ºC. Van maart tot eind mei is het grote regenseizoen en zijn de meeste kampementen gesloten.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Katavi

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
Katavi safari Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose