reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Makgadikgadi Pans

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Botswana Magkadigadi Pans

Niets is vergelijkbaar met de onmetelijkheid, de wilde en mystieke schoonheid van de Makgadikgadi Pans. Het hele extreem droge gebied omvat het de Makgadikgadi Pans en het Central Kalahari Game Reserve. De eerste indruk is een oneindige vlakte waar u helemaal alleen bent en waar u niets en niemand tegenkomt.
Makgadikgadi Pans
De isolate Makgadikgadi Pans bestaan uit een reeks van zoutpannen die worden gekenmerkt door eindeloze droge uitgestorven vlaktes, zandduinen met rotsen afgewisseld met grasland en een aantal enorme baobab bomen. Er kan maar weinig vegetatie groeien op het zoute oppervlak van de pannen. Toch zit het gebied vol leven en het heeft een fascinerende ecologische oorsprong. De grootste zoutpannen zijn Sowa en Ntwetwe Pan, daarna Kudiakam Pan, Nxai Pan en de Kaucaca Pan in het noorden.

Elk jaar wanneer na het regenseizoen de Okavango Delta overstroomt, wordt er water via rivieren de Makgadikgadi Pans ingeleid en dit zorgt tezamen met de lokale regenval dat delen van de zoutpannen veranderen in groene vlaktes met mals gras en waterpoelen. De grote zebra migratie, waarbij duizenden dieren wel 1000 kilometer overbruggen vanuit de noordelijke Savute/Linyanti, trekt langs de Boteti Rivier richting Nxai Pan. Duizenden zebraís, grote kuddes springbokken en wildebeesten concentreren zich in deze regio om zich te goed te doen aan het gras.

De grote kuddes grazend wild heeft een aantrekkingskracht op roofdieren zoals leeuwen, cheetah en luipaard. Het malse gras in de pannen trekt zelfs olifanten en giraffen in kuddes van wel 30 dieren. Ook veel ander wild zal naar dit gebied overlopen zoals gemsbok, eland, hartebeest, kudu, bushbuck, springbok, oryx en bruine hyena. Tijdens een goed regenseizoen zijn de pannen zo vol met water dat zij verandert zijn in een groot blauw meer, dat doet herinneren aan het feit dat deze droge vlakte ooit eens een oude binnen zee was. Naast het grote wild dat men hier in deze periode vindt strijken er ook veel vogels neer. De grote groepen flamingoīs van soms wel duizenden, pelikanen, eenden en ganzen zijn een geliefde attractie, met name bij Sowa en Nata Pan. De maanden december t/m begin april zijn qua wildlife het meest spectaculair om dit gebied te bezoeken. Rond april begint het wild aan een lange terugtocht naar de noordelijke Savute/Linyanti regio voordat het landschap gedurende de droge wintermaanden weer tot de laatste druppel zal opdrogen.

Een bekende trekpleister is Baines Baobabs bij de ingang van Nxai Pan. Zeven grote knoestige baobab bomen, vernoemd naar de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger Thomas Baines, temidden van een witte isolate open vlakte. Vaak bieden accommodaties een game drive naar Bainesí Baobabs. Een bezoek aan Baines Baobabs kan ook worden afgelegd quad bike, soms gecombineerd met een overnachting op de vlakte waarbij men een nacht onder de sterren kan slapen op een matras. Wwn aanrader is een bezoekje aan een locatie met meerkatten, een leuke ervaring waarbij de meerkatten soms zelfs op u klimmen wanneer u heel stil blijft zitten.

Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593