info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Magkadigadi Pans

Safari Botswana

Luxe en budget maatwerkreizen, kampeersafari's en lodgesafaris

Botswana Magkadigadi Pans


Magkadigadi Pans
Niets is vergelijkbaar met de onmetelijkheid, de wilde en mystieke schoonheid van de Makgadikgadi Pans. Het hele extreem droge gebied omvat de Makgadikgadi Pans en het Central Kalahari Game Reserve. De eerste indruk is een oneindige vlakte waar u helemaal alleen bent en waar u niets en niemand tegenkomt.

De isolate Makgadikgadi Pans bestaan uit een reeks van zoutpannen die worden gekenmerkt door eindeloze droge uitgestorven vlaktes, zandduinen met rotsen afgewisseld met grasland en een aantal enorme baobab bomen. Er kan maar weinig vegetatie groeien op het zoute oppervlak van de pannen. Toch zit het gebied vol leven en het heeft een fascinerende ecologische oorsprong. De grootste zoutpannen zijn Sowa en Ntwetwe Pan, daarna Kudiakam Pan, Nxai Pan en de Kaucaca Pan in het noorden.

De nadruk ligt vooral op game drives en quad bike tochten over de pannen. Onderweg kunt u soms een bezoekje aan Baines' Baobabs brengen. Of een bezoekje aan een locatie met meerkatten, een leuke ervaring waarbij de meerkatten soms zelfs op u klimmen wanneer u heel stil blijft zitten. Ook is het mogelijk om op de zoutpannen een sleepout te ondernemen, een overnachting op de vlakte waarbij men op een matras onder de sterren kan slapen in de nabijheid van het kampvuur. U ontbijt dan ook de volgende morgen op de vlakte.


Baines'Baobabs
Een bekende trekpleister is Baines Baobabs bij de ingang van Nxai Pan. Zeven grote knoestige baobab bomen temidden van een witte isolate open vlakte, vernoemd naar de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger Thomas Baines. Veel accommodaties bieden een game drive naar Baines’ Baobabs.


De grote migratie
Elk jaar wanneer na het regenseizoen de Okavango Delta overstroomt, wordt er water via rivieren de Makgadikgadi Pans ingeleid en dit zorgt tezamen met de lokale regenval dat delen van de zoutpannen veranderen in wijdse groene vlaktes met mals gras en waterpoelen. De grote zebra migratie, waarbij duizenden dieren wel 1.000 kilometer vanuit de noordelijke Savute/Linyanti regio overbruggen, trekt langs de Boteti Rivier richting Nxai Pan. Duizenden zebra’s, grote kuddes springbokken en wildebeesten concentreren zich in deze regio om zich te goed te doen aan het malse gras.

De grote kuddes grazers hebben een aantrekkingskracht op roofdieren als leeuwen, cheetah en luipaard. Het malse gras in de pannen trekt zelfs olifanten en giraffen in kuddes van wel 30 dieren. Ook veel ander wild zal naar dit gebied overlopen zoals gemsbok, eland, hartebeest, kudu, bushbuck, springbok, oryx en bruine hyena. Tijdens een goed regenseizoen zijn de pannen zo vol met water dat zij verandert zijn in een groot blauw meer, dat doet herinneren aan het feit dat deze droge vlakte ooit eens een oude binnen zee was.

Naast het grote wild dat men hier in deze periode vindt strijken er ook veel vogels neer. De grote groepen flamingo´s van soms wel duizenden, pelikanen, eenden en ganzen zijn een geliefde attractie, met name bij Sowa en Nata Pan. De maanden december t/m begin april zijn qua wildlife het meest spectaculair om dit gebied te bezoeken. Rond april begint het wild aan een lange terugtocht naar de noordelijke Savute/Linyanti regio voordat het landschap gedurende de droge wintermaanden weer tot de laatste druppel zal opdrogen.

Bekijk ook onze reissuggesties Botswana  of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Makgadikgadi

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Magkadigadi Pans Safari Botswana
Magkadigadi Pans Safari Botswana
Magkadigadi Pans Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Magkadigadi Pans Safari Botswana
Magkadigadi Pans Safari Botswana
Magkadigadi Pans Safari Botswana
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose