reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Okavango Delta & Moremi

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Okavango Delta Botswana

Okavango Delta
In het noordwesten van Botswana ligt de Okavango Delta en is letterlijk een oase in de woestijn, een unieke groene wildernis omringd door Kalahari zand en droge bossen. Zodra de rivier de Okavango, welke ontstaat in de hooglanden van Angola, Botswana binnenstroomt zoekt het zich een weg door de grasvlaktes en vormt vele lagunes en kanaaltjes om dan uiteindelijk in het zuiden, in het droge zand van de Kalahari, te verdwijnen. De Okavango Delta is een prachtig uitgestrekt gebied vol met waterwegen, met lelie gevulde lagunes en beboste eilanden dat ongeveer 15.000 km² in beslag neemt. In en om de ondiepe wateren leeft allerlei wild én de delta is een broedgebied voor honderden vogelsoorten. De migranten die omstreeks november arriveren maken dit gebied tot een waar paradijs voor vogelliefhebbers, want het gebied trekt vele trekvogels en grote groepen flamingo’s. Het water niveau in de delta reikt het hoogste punt rond juni. De droge maanden juli tot begin november zijn de beste maanden om grote groepen wild te kunnen zien, het land droogt langzaam op en de in koelere wintermaanden is het wild meer actief.

Naast bushwalks over de eilanden, is een mokoro trip een fantastische manier om de wonderen van de Okavango Delta te ervaren. Vergezeld met een getrainde gids/pooler zult u versteld zijn van de mooie natuur en haar wild maar ook leren over de steeds veranderende stroming van de waterwegen. Over dé essentiële eigenschap van de delta die verhindert dat de delta wordt vergiftigd met zouten en opdroogt als de Makgadikgadi pannen. De Okavango biedt een ruime keuze aan luxe safari camps die elk hun eigen activiteiten aanbieden. Dit kan variëren in enkel game drives of gecombineerde activiteiten zoals bushwalks en mokoro trips of kampementen die enkel gebaseerd zijn op puur water activiteiten. De aangeboden activiteiten zijn erg afhankelijk van de ligging van het kampement, de waterstand en het seizoen.

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve ligt in het centrale en oostelijke deel van de Okavango Delta en beslaat de grootste oppervlakte droog land in de delta. Dit wordt ook wel Chief´s Island genoemd, waar zich slechts een paar zeer exclusieve kampementen bevinden. Het reservaat is ingesloten door privé concessies die elke door een aantal luxe kampementen worden gedeeld en worden gehuurd van de overheid, en waar selfdrive gasten geen toegang tot hebben. Een groot deel van de Okavango is alleen toegankelijk per fly-in of per mokoro en de wegen zijn vaak moeilijk begaanbaar tijdens het regenseizoen wanneer een groot deel van het eiland onderloopt. Terwijl een deel van het gebied het hele jaar door toegankelijk blijft voor game drives en bushwalks.

Khwai en Kwara concessie grenzen nauw aan het Moremi Game Reserve en beslaan grote delen droog land. Ze staan bekend om hun excellente wildlife kansen. De dag en avond game drives kunnen hier erg lonend zijn waarbij leeuwen en luipaard met regelmaat gezien kunnen worden. Liefhebbers van wilde honden maken hier ook een goede kans, want in het gebied leeft een grote populatie. De noordelijke Duba concessie is bekend om haar ongeëvenaarde wildife momenten in de strijd tussen tussen leeuwen en buffels op de grasvlaktes van ´Duba Plains´. National Geographic heeft een boek en een film project over dit gebied getiteld The Relentless Enemies: Lions en Buffalo. Wilt u de neushoorn zien, dan maakt u de meeste kans op Chief´s Island. In de hele Okavango is wel wild te vinden, olifanten, wildebeesten, giraffen, maar ook vele antilope soorten en lechwe´s kunt u hier aantreffen.

Beste reistijd
Elke periode van het jaar heeft haar eigen charmes. Tijdens het droge seizoen juli tot begin november kunt u het meeste wild aantreffen. Mokoro trips en bootsafari’s zijn mogelijk van mei t/m augustus, daarna zijn de aangeboden activiteiten bij veel kampementen afhankelijk van de waterstand. Hoewel er in het regenseizoen van half december tot en met maart er minder grote groepen wild te vinden zijn, zijn er toch ook spectaculaire hoogtepunten die men zou moeten zien. De delta is rijk aan kleur en explosief aan groei en bloei, maar ook de prachtige lucht en lichtinval wanneer er een onweersbui nadert leveren mooie foto´s op. Gedurende het regenseizoen is er letterlijk overal jong wild te vinden en helaas of niet worden velen als een makkelijke prooi gezien door de leeuwen en de cheeta´s. Een andere reden om te overwegen om in deze periode af te reizen zijn de aantrekkelijke kamerprijzen, welke in het laagseizoen tot wel 50% lager kunnen zijn. November is over het algemeen een gunstige en voordelige maand om naar Botswana af te reizen.

Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593