info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Nkhotakota Game Reserve

Safari noord Malawi

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en strandvakanties

Nkhotakota Game Reserve


Evergreen Forest Nkhotakota
Nkhotakota Game Resereve ligt op korte afstand van het dorpje Nkhotakota en de lokale Pottery waar een breed scala aan aardewerk wordt vervaardigt. Het reservaat is één van de minst ontwikkelde parken van Malawi en er is maar één verharde weg die Kasungu met Nkhotakota verbindt. De overige wegen bestaan uit zandwegen die afhankelijk van het seizoen alleen goed begaanbaar zijn met een 4WD. De hobbelige weg richting het reservaat neemt een klein uur in beslag en voert dwars door de maïsvelden en dorpjes waar onderweg vele kinderen en bewoners u zullen toe zwaaien.

Nkhotakota is vanwege het ruige en dichtbegroeide terrein het beste te voet te verkennen. Het landschap is ongerept en bestaat uit heuvels en bergen met een tropische en jungle achtige begroeiing afgewisseld door de rotsachtige oevers van de Bua Rivier. De begeleide wandelingen gaan dwars door de hoge grassen, over rotsachtige rivierbeddingen, over kronkelende smalle bergpaden langs de oever van de rivier waar kleine waterstroompjes via de bergwand naar beneden stromen. In het reservaat leven kleine kuddes olifanten, buffels, antilopen, bushbucks, samango apen, krokodillen, tal van vogelsoorten en een diversiteit aan bijzondere insecten, reptielen en amfibieën.


Accommodatie en safari's
In het reservaat bevinden zich slechts twee accommodaties. De Bua River Lodge is prachtig gesitueerd op de rotsachtige oever van de rivier en heeft een rustiek en avontuurlijk karakter. Dde activiteiten omvatten uitsluitend begeleide natuurwandelingen langs de Bua Rivier. Zowel de locatie als de accommodatie geven een off the beaten track gevoel.

Wat dieper in het reservaat bevindt zich de luxe Tongole Lodge waar men naast natuurwandelingen ook een game drive of een korte kanosafari kan ondernemen. Gaat u naar Malawi puur en alleen voor het wild, dan is Nkhotakota niet uw bestemming. Dan kunt u wellicht beter het Majete of het Liwonde National Park bezoeken.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Malawi of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Nkhotakota

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
Nkhotakota Game Reserve Malawi
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose