info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Liwonde River Trail
Liwonde National Park
U$ 640 - 740 p.p. / 2 nachten
afhankelijk van de reisperiode
Kuthengo Camp - Liwonde Malawi Kuthengo Camp - Liwonde Malawi Kuthengo Camp - Liwonde Malawi Kuthengo Camp - Liwonde Malawi Kuthengo Camp - Liwonde Malawi Kuthengo Camp - Liwonde Malawi Kuthengo Camp - Liwonde Malawi Kuthengo Camp - Liwonde Malawi
Een geheel andere manier om het Liwonde National Park te verkennen is te voet! Wij zijn verheugd dat ook Malawi een echte meerdaagse wandelsafari mogelijk maakt. Een unieke mogelijkheid om in 2,5 dag wandelend de afwisselende natuur in het oevergebied van het Liwonde National Park te verkennen.

U kunt op korte afstand komen te staan van allerlei wild en u overnacht elke nacht op een andere locatie langs de rivier. In de 2,5 dagen dat u wandelt legt u in een rustig tempo in totaal ongeveer 30 kilometer te voet af. Dat klinkt misschien veel, maar het is met een normale gezondheid goed vol te houden en er worden voldoende pauzes ingelast. De exacte route en het aantal afgelegde kilometers kan variëren per seizoen, omdat deze afhankelijk is van de omstandigheden van het terrein en aanwezige waterpoelen.

Uw bagage en al het kampmateriaal wordt door een aantal dragers vooruit getransporteerd zodat u alleen zelf uw rugzak, waterfles en uw camera hoeft te dragen. De wandelsafari wordt ondernomen met maximaal 6 tot 8 personen en u wordt begeleidt door een professionele wildlife gids en een bewapende tracker. Omdat de wandelsafari al vroeg in de morgen start behoeft u eerst een overnachting in Mvuu Camp, Mvuu Lodge of in Kuthengo. Ook achteraf is het aan te raden nog een extra nacht te verblijven, zodat u weer kunt genieten van alle luxe en het comfort van een lodge en ’s middags nog een bootsafari, een middag game drive of een avond game drive kunt ondernemen.

Tijdens de Liwonde River Trail overnacht u in ruime koepeltenten van 3x3 meter met sta-hoogte. Elke koepeltent is voorzien van twee comfortabele bedden, linnengoed en er staat een klein tafeltje tussen de twee bedden in. De voorzijde van de tent beschikt over een grote luifel met daaronder een rietenmat, twee kampeerstoelen, een tafel en naast de tent een wasbak om u ’s ochtends op te frissen. Deze wordt wanneer u maar wenst gevuld met warm water. Het aparte bush toilet en de bucket shower zijn voor gedeeld gebruik en worden afgeschermd door een canvas zeildoek voor de privacy. Kampmedewerkers en een kok zijn aanwezig om het kamp om te bouwen en af te breken en u op uw wenken te bedienen. Verse en smakelijke maaltijden worden bereid in een geďmproviseerde keuken en op het kampvuur.

Dag 1: De dag vangt aan met een korte game drive van ongeveer en half uurtje naar de Nafiulu Hills gelegen in het centrale oosten van het park. De met miombo bossen begroeide heuvels zijn bewoond door klipspringers. Hier start u met de wandeling naar beneden richting de oever van de Mwalasi Rivier welke alleen is gevuld met water in en net na het regenseizoen. De oever van de rivier en haar uiterwaarden worden bezocht door wild zoals kleine kuddes sabel antilopen en olifanten. Over de hele dag legt u ongeveer 11 kilometer af. Rond het middag uur stopt u ergens op een mooi plekje in de bush voor een smakelijke picknick en kunt een siësta houden. In de namiddag vervolgt u de wandeling tot aan het tenten kamp dat al reeds voor u is opgezet door het personeel dat vooruit is gewandeld. Een kampmedewerker staat u op te wachten met een drankje bij het kampvuur of misschien frist u zich liever eerst op met een verwarmde bushdouche. Nadien kunt u aan tafel aanschuiven voor een smakelijke kampvuur maaltijd onder de sterren.

Dag 2: Na het ontbijt vertrekt u weer op wandelsafari. Het kamp zal door het personeel weer worden afgebroken en vooruit getransporteerd. Dit deel van de route loopt van de Mwalasi Rivier naar de Shire Rivier en strekt zich uit over ongeveer 11 kilometer vlak terrein met palmbomen waar u kuddes buffels, impala’s, waterbokken, kudu’s en warthogs kunt aantreffen. Tijdens de laatste kilometers op deze dag wandelt u direct langs de oever van de Shire Rivier met vele nijlpaarden, krokodillen en allerlei vogels.

Dag 3: Op de laatste dag vervolgd u de route na een vroeg ontbijt. U wandelt ongeveer nog een kleine 7 kilometer verder langs de Shire Rivier tot Mvuu Camp wordt bereikt. Hier zult u laat in de ochtend arriveren. Nadien kunt u een extra overnachting in Mvuu Camp boeken zodat u weer kunt genieten van alle luxe en het comfort van de lodge en ’s middags nog een bootsafari, een middag game drive of een avond game drive kunt ondernemen.

Wandelsafari 3 dagen/2 nachten is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geďmporteerde dranken), wandelsafari's, professionele Engels sprekende gids, bewapende tracker en park entreegelden.
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose