reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  
ZIMBA SAFARIS

Reacties en reiservaringen van onze reizigers

Zimbabwe
We hebben met volle teugen genoten!! De kampen waren allemaal professioneel gerund, en op Victoria Falls na was het aantal toeristen minimaal. We hadden niet verwacht dat Hwange zo mooi zou zijn. We zijn dan ook erg blij dat je ons een langer verblijf hebt aangeraden en voor de kinderen een wel zo rustig schema. In de omgeving bij de ingang van het park was het inderdaad wat drukker maar dat vonden wij niet zo erg meer toen we de wilde honden zagen en kort daarna al de Big Five! Dat was geweldig!

In het zuiden zijn we nauwelijks een toerist tegengekomen. Bomani was super. We hadden mooie suites en de kinderen konden prima op de kamer. Het eten was zeer goed en zelfs een keer tijdens het ontbijt was er een enorme kudde buffels bij de waterpoel die ons maar vreemd bleven aankijken. Wat we ook erg fijn vonden is dat we een keer samen met de kinderen op wandelsafari konden. De gids had de route en tijdsduur wel wat aangepast en hield ons wat meer op afstand van het wild. Ze vonden het heel spannend en leerzaam….
Zimbabwe - 10 daagse kanosafari
Een prachtige 10-daagse kanotocht over de Zambezi van Kariba naar Kanyemba! Alles was tot in de puntjes geregeld zodat ik een geweldige vrijheid heb mogen ervaren. Door de gidsen Cloud en Allois werd alles geregeld en kon ik mezelf volledig richten op de tocht en de ervaring. We begonnen en eindigde de tocht in de Gorge’s waarbij je de kano door de stroming kon laten meevoeren, tussen de heuvels en bergen door. Ik had constant het gevoel in een wildpark te zijn want overal waren er dieren zichtbaar. Krokodillen, Nijlpaarden, Olifanten, vele soorten vogels en soorten bokken. We hebben zelfs een luipaard gezien. Er werd voor lekker en gezond eten gezorgd en aan het einde van elke dag kwamen we aan op een mooi eilandje met prachtig goud gekleurd zand. Daar kon ik dan de tent opzetten terwijl er voor ons werd gekookt. Om 18:00 uur werd de prachtige blauwe lucht vervangen door een adembenemende sterrenhemel. Doordat de tent voorzien was van doorzichtig gaas kon ik de hele nacht genieten van de sterren en door de geluiden van leeuwen, nijlpaarden, hyena’s en vogels gaf dit een extra dimensie. Je weet nooit wat je gaat zien of horen en dat maakt het extra leuk. De tocht was van het begin tot het einde een prachtig avontuur. Door de gidsen voelde ik me nooit bedreigd door de nijlpaarden en krokodillen mede omdat de gidsen precies weten waar welk territorium van de nijlpaarden zich bevindt. Het landschap verandert elke dag en het weer is er in de winter prachtig. Het blauw van de lucht in combinatie met het rood van de grond en bladeren aan bomen en struiken geven het landschap een surrealistisch uiterlijk. Ik heb genoten van elke minuut!Tanzania
We hebben een fantastische reis gehad, heel veel gezien en meegemaakt. De dagen bij World Vision waren bijzonder indrukwekkend met veel ontmoetingen en indrukken. Onze chauffeur (Bakari) heeft in Mwanza contact met ons gezocht in Ryan’s Bay Hotel, de middag voordat we op safari gingen, om kennis te maken en afspraken te maken over de volgende dag. Bakari was een erg rustige en vriendelijke chauffeur, die ons heel veel heeft laten zien op de Serengeti en de andere parken. Hij had een scherp oog voor het wildlife, en daardoor hebben we o.a. twee cheeta-hunts van dichtbij meegemaakt, en nog veel en veel meer. Echt prachtig allemaal! Kortom, erg tevreden over deze driver.

De tented camps waren ook prima verzorgd, met zeer klantvriendelijk personeel. We vonden het Karurumu Camp bij het Lake Manyara het meest ‘luxe’ en het minst op een tent lijken. Ook was de sfeer daar wat te commercieel, naar onze beleving. De andere Camps waren fantastisch. De eerste (Halisi Camp) lag vlak bij de grote migratie, we hebben dan ook duizenden gnoes en zebra’s gezien. Ook het laatste Camp (Whistling Thorn Camp) vonden we een aanrader: bijzonder hartelijke ontvangst, van de inkomsten wordt de lokale bevolking gesponsord, de zebra’s liepen vlak langs, mooie natuur en zeer klantgerichte medewerkers. Forest Crater Camp was ook geweldig. Kortom, alles verliep prima en nogmaals: we hebben enorm genoten en een fantastische reis gehad. Dank voor de goede voorbereiding!
Zambia
Wij hebben een overweldigende reis gehad. De natuur bood veel meer dan we hadden durven dromen. De wandelsafari's zijn indrukwekkend. Vanuit de auto bekijk je de dieren die jou niet in de gaten hebben. Je kunt dan dichterbij komen, maar het blijft onnatuurlijk. Bij het wandelen ervaar je de dieren, ze reageren op je. Je voelt vaak hun spanning en ook je eigen spanning. Al die ogen op je gericht, waakzaam, nerveus, elke soort reageert anders. We hadden ontzettend veel geluk dat we in alle kampen 2 of meer dagen de enige gasten waren en in Kuyenda en Mwaleshi hebben ze echt prachtige tochten met ons gemaakt, waar Chris en Babette zelf ook van genoten. Bij Dave en Karen gingen de kinderen ook mee. Ook het feit dat we overal een week bleven, werd positief ervaren. Wij vinden ook dat je alleen op die manier tijd hebt om de omgeving en de dieren te beleven en te observeren.

Alle dieren, ook die waarvan ze schreven dat je die misschien ‘s nachts zag, hebben we overdag en tijdens de wandelingen gezien. We zijn overal hartelijk behandeld en men deed alles om het ons naar de zin te maken. Heerlijk eten (ongelooflijk zo midden in de bush!) en overal douches, want heet was het wel en dan knapt een douche toch lekker op.
Malawi
Als toch wel ervaren safariganger was ik nog nooit in Malawi geweest en was ik redelijk onbekend met het land. Verschillende malen is mij aangeraden Malawi te bezoeken om de prachtige natuur, vriendelijke bevolking en vooral de afsluiting na de safari’s aan het tropische strand. Maar omdat het land niet direct bekend staat als een wilde safari bestemming was ik in eerste instantie niet zo overenthousiast. Min of meer overtuigt van de meningen en ervaringen van anderen en het internet was het in mei dan eindelijk zo ver, voor het eerst naar Malawi.

De vlucht via Nairobi verliep goed en op de luchthaven wachtte ons een warm welkom door de chauffeur. Het was meteen heerlijk warm buiten en het was nog een lange rit naar Fishermens Rest. Onderweg was er van alles te zien en het viel meteen op dat er veel kerken en moskeeën stonden, religie speelt hier een belangrijke rol. We zijn even gestopt voor een lunch bij Dedza, een kleine pottenbakkerij met een hele mooie tuin, een restaurantje en een zonnig terras. Iets vermoeid kwamen we laat in de namiddag aan bij Fishermens Rest, even voorbij Blantyre. Wictor wachtte ons al op om ons naar onze comfortabele maar enigszins eenvoudige lodge te brengen. Wat vooral indruk heeft gemaakt is de prachtige tropische tuin met gigantische exemplaren van yucca’s, hertshoorns en palmen en het uitzicht vanaf de lodge en het zwembad over de Shire vallei.

De volgende dag zijn we na het ontbijt naar het lager gelegen Majete National Park gereden. De rit ging dwars door de groene heuvels en dalen en pas dan zie je hoe mooi het landschap eigenlijk is. Eenmaal beneden was het meteen een graadje warmer dan bij Fishermens Rest en reden we langs de groene velden en enkele dorpjes. Op bijna alle wegen lopen mensen langs de kant en heel veel fietsers, ook in het donker, het is een wonder dat er schijnbaar niet zoveel ongelukken gebeuren. Vlak voor Majete passeerden we een dorp waar een groepje mensen zich ophield, er was duidelijk enige commotie en ik verzocht de chauffeur om even te stoppen want er lag een grote dode python op de grond met allemaal lokale bewoners eromheen. Majete is me erg meegevallen qua wild. Een vrij bossig terrein maar van dikke begroeiing was geen sprake, we zijn er in geslaagd olifanten en een aantal antilopensoorten te spotten. Bijzonder mooi vond ik de rotsachtige oevers van de Shire Rivier met de nijlpaarden erin.

De derde dag wilden we iets van de projecten zien. Vooraf aan onze reis hadden we schoolbankjes laten maken en die gingen we vandaag naar een schooltje brengen. Met de schoolbankjes achter in de jeep zijn we eerst naar de Fishermens Trust gereden, een plek waar een voedsel- en schoolprogramma voor de lokale kinderen word verzorgd. Ook kregen we te zien hoe de gedoneerde waterputten werken, eigenlijk zijn het speeltoestellen voor kinderen zoals een draaimolen waarmee genoeg elektriciteit wordt opgewekt om het water naar boven te pompen.

Een ruige weg dwars door het gras en een rivierbedding leidde naar het schooltje. Bij het zien van onze auto kwamen er meteen een hoop kinderen op ons afgerend. Het waren er niet zoveel als anders zei Wictor want er was een lokale sportdag aan de gang. Voor de kinderen hadden we nog wat springtouwen en ballen meegenomen, deze waren al snel in gebruik. De kinderen hebben met veel plezier geholpen de schoolbankjes naar binnen te tillen. Deze schooltjes hadden nu gekleurde muren, licht en schoolbankjes. Het volgende schooltje was een ander verhaal. De klaslokalen waren als lege betonnen schuren met weinig licht. Wel waren er toiletten en wasvoorzieningen voor de kinderen gedoneerd. Het was een innemende en leerzame dag. Die avond hebben we heerlijk uitgebreid gegeten en was er muziek en dans van een Malawiaans gezelschap.

Na het afscheid van Fishermens Rest vervolgde de reis naar Kuchawe Inn. De rit er naar toe ging langs vele groene heuvels en velden vol met boababbomen. Kuchawe Inn op het Zomba Plateau, de lange weg naar boven voert langs een aparte mix van tropische planten en naaldbomen, er staan geregeld lokale kooplui langs de weg met allerlei verse en onbekende bosvruchten en houten beelden. Het hotel heeft een klassieke koloniale uitstraling en het uitzicht was spectaculair, gelukkig was het ook een heldere dag. De tuin van het hotel was nog mooier dan die van Fishermens Rest en die namiddag hebben we een prachtige paardrijdtocht door de bergen gemaakt.

Van Zomba zijn we naar het Liwonde gereden. We hadden een leuke chauffeur die een hoop heeft verteld over de mensen en het land. Vlak voordat we het park in zijn gereden, zijn we nog gestopt in een lokaal dorp met een marktje. Vanaf de ingang was het zeker nog een uur rijden naar Mvuu Camp. Ik was zeer verrast door de natuur, de prachtige open zand en grasvlaktes met palmbomen en de hele rare kronkelende boomstammen zijn bijna kunstzinnig, terwijl het dieper in het park dichter bebost was. In Mvuu Camp hebben we een heerlijke tijd gehad, onze kamer was op en top, stijlvol ingericht en met veel details en natuurlijke elementen. En genoeg brulkikkers voor de deur, “terwijl ‘s avonds de vogels klonken alsof er bavianen in de bomen schreeuwden.

Tijdens de bootsafari over de Shire Rivier hebben we stoeiende olifanten van dichtbij kunnen filmen en hebben we vechtende nijlpaarden, waterbuffels, impala’s, krokodillen en allerlei mooie vogels gezien. Op de game drive zijn we midden in een groepje olifanten beland en hebben we een poosje moeten wachten voordat we verder konden. Hier hebben we ook nog wat zebra’s, impala’s, sabel antilope, kudu en everzwijnen gezien. Naast mijn eigen privé veranda had de lodge een fijne lounge en een zwembad, alles wat we nodig hadden om ook even lekker te luieren. Na het avondeten zijn we op een avond gamedrive gegaan en omdat het wat frisser was geworden waren er zelf dekens aanwezig. Die avond hebben we nog wel hyena, stekelvarken en nachtuilen gezien, maar helaas geen luipaarden of leeuwen.

Van Mvuu Camp zijn we doorgereden naar Lake Malawi ‘Cape Maclear’, we kwamen aan bij een ruige weg door de bush en was het niet meer duidelijk waar deze heen leidde. Een heel eind verder hield de weg op en kwamen we aan bij het dorp Chembe. We waren via een andere route gekomen maar kennelijk dient het zandpad ook als autoweg door het dorp. De jeep schuurde op enkele centimeters langs de rieten daken van de hutjes en mensen en dieren schoten links en rechts om ons heen. Het dorp was een en al drukte en vreemde blikken keken ons aan. Helemaal aan het begin van de hoofdstraat van het dorp ligt Chembe’s Eagles Nest. Mijn eerste huisje zo op het strand, de chalet was eenvoudig maar van alles voorzien. Wanneer ik naar buiten stapte, stond ik zo op het strand en keek ik uit op het mooie blauwe water en een eilandje, heerlijk! Het water had een lekkere temperatuur en het strand is vrij breed, grenzend aan een rotsgedeelte dat je helemaal naar boven kunt bewandelen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de baai.

Van een lokale bewoner hebben we een rondleiding gehad door het dorp dat een stuk groter bleek dan we eerst dachten. Het strekt zich uit langs de oever van het meer en bestaat voornamelijk uit hutjes en kleine betonnen huisjes met rieten daken, kleine winkeltjes, marktstalletjes, een enkele bar en hier en daar klinkt muziek. Veel mensen begonnen ons te begroeten en tegen ons te praten. Vanwege de backpackers lodges die langs het meer aan de dorpsstraat liggen zijn de bewoners wel gewend aan toeristen. Later die avond bleek dat dit dorp nooit slaapt. En ’s ochtends vroeg hoorde je al weer de eerste klanken van gospelmuziek. De rondleiding was erg leuk en heeft een goeie indruk gegeven hoe de mensen hier leven. De uitnodiging voor het feest van die avond hebben we maar afgeslagen, wel heb ik nog een cd gekocht van een “populaire” lokale artiest.

De volgende ochtend zijn we naar Makokola gereden. De bedoeling was om ons hier drie dagen te laten verwennen en dat is gelukt. Een lange oprijlaan met fel gekleurde bougainvilleas leidt naar het tropische resort. We werden hartelijk onthaald door de manager, een zeer vrolijke en grote man die ons meteen een drankje aanbood en rondleidde. Het resort geeft een honeymoonachtige indruk met een breed wit strand met palmbomen, grote patio’s met tropische planten en beelden, en een flink terras met comfortabel meubilair dat uitkijkt op het grote zwembad met poolbar. Onze lakeside cottage was een weelde, prachtige houten meubels en geborduurde lakens, erg ruim, een mooie grote badkamer met twee wasbassins en overal kleine Afrikaanse details. Naast dat we heerlijk hebben kunnen dineren en luieren op het strand hebben we een tochtje gemaakt naar Bird Island en de visarenden gevoerd. En we zijn met de kayak een heel stuk langs de oever van het meer gevaren, daar zagen we vooral vissers bezig met hun netten en badende mensen uit het dorp.

De volgende dag zijn we extra vroeg vertrokken omdat het een lange reis terug was naar Lilongwe en we wilden onderweg nog stoppen in Mua Mission. We sloegen af naar Kungoni, een beetje een hobbelige weg dwars door een marktje, langs een dorp de heuvel op naar het beeldhouwcentrum van Mua Mission. Het was een warrig geheel van artistieke bouwwerken, galleries, werkplaatsen, enorme beelden en tuinen met grote tropische planten. De beelden, bijzondere hekwerken en deuren zijn uit hout gesneden door de bewoners van de omliggende dorpen. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel houten kunstwerken zo nauwkeurig uitgesneden en bewerkt gezien, in de gallerie moeten wel honderden kunstwerken staan en ze reiken tot aan het plafond. Jammer dat we niets groots konden meenemen met het vliegtuig, maar dit was zeker een bezoekje waard. Helaas hadden we niet zoveel tijd als we wilden en moesten we al snel doorrijden naar de luchthaven. We hebben erg genoten en een bijzonder mooie reis gehad. Malawi heeft ons erg verrast, de combinatie van natuur, cultuur, safari’s en strand is ons zeer goed bevallen.
Zambia
Onze overnachting in Pioneer Camp was goed, lekker gegeten…Om 7.30u ‘s morgens stonden we klaar om opgehaald te worden om naar de Zambezi Rivier te rijden. Onze gids was Titch, een ervaren, vriendelijke man en goede kok. Onze kanotocht en eerste nacht waren geweldig, de tweede nacht werden onze tentjes plat geblazen door een sterke wind, onze tent was een zandbak… maar het was een hele avontuurlijke ervaring. De kanotocht konden we niet meer voortzetten omdat het te gevaarlijk was met de hoge golven. We wilden uiteraard geen voer worden voor de hippo’s en krokodillen… Titch belde om hulp en enkele uren en een zanderig ontbijt later was ons rescue team er om ons verder naar de Kanyemba Lodge te brengen. Een zeer goede lodge met vriendelijk personeel, we deden zalige boottochtjes, wandelsafari’s en een village tour. Daarna naar de luchthaven om naar Mfuwe te vliegen, alles was goed geregeld.

In Flatdogs Camp werden we goed ontvangen en Jabes was onze gids voor 4 dagen. Het tree house was prachtig en we genoten van de zalige omgeving, wildlife en uitstekende service. Het voelde soms wel wat ongemakkelijk om via de walkie talkie van alles maar te vragen…maar ja, het was een uitstekende service, zeer vriendelijke staff!Onze gids Jabes was aanvankelijk wat stil, maar de volgende dagen werd hij mondiger en sprak hij vol enthousiasme over wildlife en zijn avonturen. We zagen o.a. 7 luipaarden, een python, groepen olifanten die de Luangwa Rivier overstaken, vele giraffen, baboons, antilopen, hyena’s. We volgden een groep van 16 leeuwen (met welpjes) en op mijn verjaardag werd ik naast een glaasje “bubbels” ook nog eens getrakteerd op “lion’ sex’” :). Elke game drive was een leuke tijd. De laatste overnachting in het Proteo Cairo Road hotel was ook zeer verzorgd en in orde. We kochten nog crafts (kabwata village) en vertrokken voldaan terug naar huis.
Zimbabwe
Zowel in de Hornbill Lodge als in het Changa Camp is er uitstekend voor ons gezorgd. Het zijn allebei eersteklas accommodaties met bijzonder gastvrij en professioneel personeel dat enorm zijn best deed om het ons naar de zin te maken. De gesprekken die we met hen hebben gevoerd over het land en zijn recente (en minder recente) geschiedenis hebben ook veel waarde toegevoegd aan onze ervaringen. Wat dat betreft is de eigenares van de Hornbill Lodge is een bijzonder persoon met een bijzondere geschiedenis. De ligging aan het meer maakt Matusadona tot een uniek en prachtig park. Met name in de ochtend- en avond schemering doet het af en toe denken aan een Hof van Eden. ’s Ochtends deden we meestal een wandelsafari, en ’s middags een fishing trip of een bootsafari. We hadden het park min of meer voor onszelf; we zijn in ieder geval nooit andere voertuigen tegengekomen. We zitten allemaal nog steeds met onze gedachten en gevoelens in Kariba. De herinnering zal niet snel slijten.Malawi
Het was in één woord: fantastisch! Iedereen heeft een geweldige tijd gehad met iedere dag weer nieuwe indrukken. Ook voor de kinderen was het goed gebalanceerd.Botswana
We hebben erg genoten van onze reis. De trips, transfers en gidsen waren prima georganiseerd. De eerste paar dagen gebivakkeerd in Victoria Falls (na 10 minuten vanaf de airport zagen we de eerste olifant al) en daarna bij de Old Ursula lodge liepen de buffels, elanden, impala's gewoon op 10 m vanaf ons. De Falls zelf blijven indrukwekkend en we zijn door Wengayi Nhau overal naar toe gebracht en opgehaald. Het programma voor het verbeteren van de leeuwenpopulatie is indrukwekkend. Het eten bij de Booma is een aanrader, je wordt de hele avond ge-entertaind op een leuke manier. De curio-market hebben we 5 minuten volgehouden aangezien je continu wordt aangesproken en ze allemaal nagenoeg hetzelfde aanbieden (als je wat koopt gewoon op ca 10% van de vraagprijs gaan zitten en dan wat naar boven afronden)

Onze gids Frank met zijn kamp-hulpen Joe&Shaka zijn onovertroffen, zij zorgen voor een complete experience waarbij je (bijna) gegarandeerd alle dieren te zien krijgt, het kamp en tenten en eten prima georganiseerd is. Okavango is een prachtige delta met op de 1e dag al 4 leeuwen die een buffel aan het veroberen zijn en de laatste dag wilde honden! De mokoro-trip geeft je een kijk vanaf de waterspiegel en de kans op dichtbij de dieren te komen. Moremi was wel het toppunt van onze safari, we hebben hier 2x luipaarden van dichtbij kunnen zien en kunnen volgen. Uiteraard ook olifanten en de prachtige lilacbreasted roller. Het is een prachtig gebied met veel variatie, camp-site aan de Khwai-river waardoor je 's-nachts de hippo's en olifanten langs je tent hoort komen en hyena's en leeuwen in de nabijheid hoort. In Savuti is de afgelopen jaren behoorlijk veel water gekomen, normaal is het hier al 30 jaar droog, maar nu stikt het er weer van de olifanten en buffels en dus ook andere dieren.

Chobe met zijn 90.000 olifanten is indrukwekkend, ook is het goed mogelijk om leeuwen te volgen die daar een paradijs voor zichzelf hebben. De aanwezigheid van honey-badgers 's-avonds geeft een leuke dimensie aan het kamperen in de bush. Kamperen in de bush is altijd aan te raden, je bent als eerste bij de dieren en kunt daar dus redelijk ongestoord door andere voertuigen en toeristen van genieten en het mooiste is dat je op het territorium van het wild bent. Afsluitend bijkomen in Imbabala Lodge op het vierlandenpunt (Zimbabwe-Botswana-Namibie-Zambia) is een absolute aanrader (het wild is hier niet zo spannend na de prachtige parken in Botswana) met heerlijk eten in een relaxte omgeving en prachtig onderkomen. Complimenten voor onze gidsen Frank, Joe en Shaka die door hun kennis, humor en diensten het geheel overgetelijk maakten
Botswana
Planet Baobab in de buurt van het plaatsje Gweta. De naam liegt er niet om, de Bakalanga hutten waarin we slapen staan netjes verspreid tussen de baobab bomen. ’s Middags gingen we naar een nabijgelegen “cattlepost” waar een traditionele lunch was klaargemaakt voor ons: sorghum, maïspap, bonen, spinazie, vleesstoofpotje, stoofpotje van ingewanden en mopane wormen. De rit met “quad bikes” naar de Ntswetswe-pan om in deze eindeloze vlakte te slapen onder een hemel van miljoenen sterren was echt een unieke, maar een stoffige belevenis!

In Deception Valley Lodge werden we twee nachten waarlijk in “luxe” ondergedompeld. De kamers zijn prachtig: salon, minibar, badkamer met Victoriaans bad, buitendouche en groot terras. De eerste namiddag is qua “game” niet zo denderend, maar we genoten volop van de mooie, uitgebreide en interessante vogelwereld. Er waren twee jonge luipaarden gesignaleerd in het “laundry”-gedeelte van de lodge. En diezelfde avond zijn we onderweg voor een “bushmen-walk” een andere gids tegengekomen die een “pride” leeuwen had ontdekt een 300-tal meter “off-road”. Er naar toe dus!

Moremi Crossing wordt regelmatig bezocht door olifanten, wat we tijdens onze eerste nacht meteen mochten beleven! Als die mastodonten uit het water komen en tussen de tenten aan bomen staan te rukken, komt er van slapen weinig. Hierdoor mag je ook enkel bij daglicht vrij rond bewegen. De “mokoro” uitstap stond gepland op onze tweede dag aldaar. Zalig nietsdoen, terwijl je rustig tussen de rietstengels door het water glijdt. Zo nu en dan wordt halt gehouden op een eilandje om wild te gaan spotten.

Bij Khwai airstrip stond Frank, onze gids ons reeds op te wachten. In die twee dagen hebben we een niet onaardig lijstje aan wild te zien gekregen. Nog net voor de duisternis inzet, hebben we op dag twee het geluk gehad een vrouwtjesluipaard met haar jong te zien. De volgende ochtend, net voor ons vertrek, lagen er plots twee mannetjes leeuwen midden op ons terrein. En dan de beloning! Na meer dan 10 jaar safari’s in Afrika, voor de eerste keer “wilde honden”. Fantastisch!!

In Chobe zie je alles in “grote aantallen” werd ons vooraf al verteld. En ja… massa’s zebra’s, massa’s olifanten, massa’s buffels… en ga zo maar door! Dieren die we deze vakantie voor ’t eerst zagen waren: roan en sable en twee mooie antilopen soorten. Chobe is werkelijk uniek! Daarbij komt nog het mooie uitzicht over de Namibische vlakte als je langs de Chobe River rijdt. Werkelijk een mooie afsluiter voor deze 100% geslaagde safari. En ook hier ontbreken de leeuwen niet!
Zimbabwe
De reis beantwoorde helemaal aan onze verwachting! We hebben een geweldige ervaring gehad, het was tot in de puntjes verzorgd. Het is ons aan niets ontbroken. De opbouw van de vakantie was goed. Eerst 9 dagen gekanood, toen 3 dagen tentenkamp. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld, ondanks dat er toch wel een paar (voor ons) spannende momenten waren. De gidsen Bono en Claud waren erg rustig en hadden veel kennis van alle aspecten van de natuur, ze kennen de rivier op hun duimpje en wisten ons goed op ons gemak te stellen en daardoor te laten genieten van de dingen om ons heen. We hebben op de meest idilische plekjes gekampeerd en veel dieren gezien. We waren zo gelukkig om tot 3 keer toe leeuwen te zien (met welpen), overdag een hyena, een troep wilde honden en Nyala's. Natuurlijk ook andere dieren, veel olifanten en natuurlijk de nijlpaarden en crocs. Het voelde heel luxe, twee gidsen op twee toeristen, en hierdoor hebben we ontzettend veel geleerd. Ook het tentenkamp was goed geregeld.

Het is moeilijk te beschrijven wat we echt hebben beleefd. Je kunt nauwelijks de rust,ruimte en tijdloosheid beschrijven die wij op de rivier hebben meegemaakt. Wat ons ook opviel, was het stukje verantwoordelijkheidsgevoel wat de gidsen hadden over hun natuur. Zwerfvuil werd opgepikt uit de rivier, er werd zeer verantwoord met de kampplaatsen omgegaan. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt in andere (en niet alleen Afrikaanse) landen. Dat voelt ook erg goed als er met zoveel respect voor de omgeving wordt omgegaan.
Malawi
Wat hebben we genoten van het begin tot het eind. Alles klopte en was perfect geregeld. Fishermans rest is een aanrader als je ook wat meer van de bevolking wilt weten. We hebben veel projecten bezocht en genoten van al die kinderen toen we onze presentjes uitdeelden. Erg fijn dat we vanuit Fishermans verschillende dagtrips konden ondernemen. Het was net alsof we elke avond gewoon 'thuis' kwamen. Majete en Liwonde zijn prachtige parken en wat ons opviel waren de enorme verschillen in de natuur. Makokola was een top locatie met mooie chalets en een hele vriendelijk bediening met wie je ook kon lachen want plezier hebben we zeker gehad! Hartelijk dank voor alles en we zullen dit nog zeker lang herinneren.Zambia
Een geweldige reis gehad!! Alles was super geregeld. Ik bel vandaag nog om het een en ander toe te lichten en een reisverslag met foto's volgt nog, is geen probleem. Nogmaals bedankt voor de geweldige reis die jullie voor ons geregeld hebben, het was een geweldige ervaring en ook namens Elly alle locaties hadden hun charmes en hadden we niet willen missen!! De opbouw en afronding klopten in deze volgorde precies. Mochten we weer naar Afrika gaan, en dat zal zeker weer gebeuren, dan zoeken we niet langer maar hebben jullie adres!!Zimbabwe
We hebben echt met volle teugen genoten! Het was echt fantastisch!! Een e-mail met enkele foto's en ervaringen komt je kant nog op. De touroperator, de gids, de lodges en de vele beesten waren een verademing en echt gewelsig. Complimenten voor jouw regelwerk.Tanzania - Zanzibar
Samen met mijn reisgezelschap wil ik u van ganser harte danken voor de bijzonder aangename reiservaring die we door uw tussenkomst mogen hebben ervaren. Zowel de service (begeleiding e.d.) als de kwaliteit van de safari waren van uitermate hoog niveau, waarbij ik de uitzonderlijke kwaliteit van het Selous Wilderness Camp niet genoeg kan benadrukken. In vergelijking met het Selous Wilderness Camp viel de Fumba Beach Lodge wat ‘licht(er)’ uit, wat niet wegneemt dat, op enkele verwaarloosbare ‘inconveniences’ na, ook dit verblijf als geslaagd mag worden aanzien, evenals het verblijf in The Swahili House. Ik zal niet nalaten Uw organisatie bij vrienden en kennissen van harte aan te bevelen, en zal in de toekomst, mocht de gelegenheid zich ooit nog aandienen, niet aarzelen opnieuw op uw diensten beroep te doen.Zimbabwe
Voor mij en ook voor de anderen van ons gezelschap was het een toffe zonnige avontuurlijke en leerrijke vakantie ! Een uitschieter was wel de meerdaagse kano-tocht. Het bracht heel wat gezonde spanningen mee om tussen die geweldige kolossen van nijlpaarden te peddelen. Op de uitrusting was niets aan te merken: stabiele goed onderhouden kano’s, tentjes die goed sloten, eetgerij en bestek voldoende en zuiver aanwezig. En lekker eten !!!! De vrouw van Gus (onze blanke gids) had heerlijke maaltijden klaargemaakt die ze koel bewaarden in hun ijsboxen. De uitgekozen eilandjes waren juweeltjes in de Zambesi. En ’s avonds vielen onze ogen dicht onder het gezellige brommende geluid van de communicerende nijlpaarden. De onderbreking in Manapools was echt een heerlijk kort verblijf. Sharon en Craig zijn schatten van mensen die ons verwenden op alle tijdstippen van de dag. De koks deden hun uiterste best zodat we onze buiken zonder moeite konden vullen met heerlijke gerechten. De kampplaats was ook idyllisch gelegen, en weer waren de nijlpaarden niet veraf. Olifanten doken tijdens ons avondeten plots uit de duisternis op en liepen rustig langs onze tafel terug de duisternis in…... We hoorden en zagen hoe een leeuwenfamilie een jonge buffel hadden gedood en zich tegoed deden aan het vlees ....vlak aan onze kampplaats… We gingen op zoek naar wilde honden… Echt zaaaaalig !

Dan de wandelsafari’s. Met dat piepkleine vliegtuigje naar Chizarira was op zich ook al een avontuur. De vrouwelijke pilote Tandy had er ook plezier in. Het was voor haar een uitdaging om een perfecte landing te maken op het “stoppelveld” . Daar werden we verwelkomt door Leon en Obert. Leon kwam ons in het begin maar mistroostig over, maar nadien… ...Wat een verhalen heeft die man ons niet verteld. Onze eerste indruk was dus totaal fout. In Chizarira hebben we leeuwen gezien die weer een beest te grazen hadden, waterbuffels, antilopen, olifanten…

Dan Hwange: Mooi gelegen kamp midden de ruige dorre natuur. Obert heeft ons daar feilloos naar een neushoorn met een jong geleid via sporen in het zand, in het dorre gras, in de bladeren, via nog lauwe uitwerpselen..…Ongelooflijk ! Het was wel spannend toen we oog in oog stonden met die kolos ! Het beest heeft wel een keer of 5 een (gelukkig) blufaanval gedaan. Leon riep steeds: run, run, run en Keep going ! keep going ! Door zijn hoed naar dat beest te werpen en op die manier de mens te ruiken, is het beest tot stilstand gekomen. Hwange heeft een paar mooi gelegen waterplassen waar we een klein honderd olifanten zagen een bad nemen, apenfamilies, buffels, krokodillen die vogels verrasten aan de waterkant en in hun grote muilen doodden, elegante giraffen… Het eten was ook op die wandelsafaris uitstekend. We werden echt verwent met streekwijnen en extra drank bij het kampvuur, warm water werd gegoten in de doucheton, spannende verhalen werden verteld rond het vuur zodat niemand een TV mistte !!
Echt Vroukje, een reis om nooit meer te vergeten ! En daar zullen we met ons zessen voor zorgen ! Honderden foto’s en uren videobeelden moeten nu nog verwerkt worden. Dat zal wel wat tijd in beslag nemen, maar daarna komen we bijeen en kunnen terug mijmeren over deze toffe reis ! AAN TE BEVELEN !Tanzania
We hebben een perfecte vakantie gehad. De kampen waren allemaal professioneel gerund en het aaantal touristen was minimaal (in katavi zaten we zelfs 2 dagen alleen). We hebben trouwens ook een mooie video, maar die bewerken schuif ik naar een later moment...We zullen zeker nog richting Afrika trekken, en dan klop ik weer bij jullie aan !Botswana
Het was precies zoals we hadden gehoopt maar niet verwacht. Dat kamperen in de bush nog zo luxe zou zijn hadden we nooit gedacht. De locaties, de grote tenten, de service, het excellente eten en de safari's waren absoluut in één woord geweldig! De vlucht over de Okavango was adembenemend mooi en we hebben er prachtige foto's van kunnen nemen. Zoveel olifanten gezien, grote kuddes buffels en dan nog die prachtige vogels. Ander hoogtepunt waren de twee leeuwen die dwars door het kamp in Savuti heen liepen, reuze spannend! Werkelijk een geslaagde vakantie die wij niet snel zullen vergeten. Hartelijk dank voor alle adviezen en de goede service. In de toekomst zullen we graag weer bij u boeken.Zambia
Het was werkelijk super!!! De heenvlucht was lang, maar ging prima. Eenmaal in Livingstone aangekomen, stond de eigenaar van Bushbuck River Lodge ons al op te wachten. We moesten een stukje rijden en z’n vrouw wachtte ons op met thee/koffie en zelfgebakken bananencake. We waren de enige gasten. Het was een ontzettend aardig stel, een mooie lodge en heerlijk rustig in de natuur. Het eten was heerlijk, ze kookte alles zelf met heerlijke verse ingrediënten. We aten met z’n vieren buiten op de veranda, was echt gezellig. Verder regelde hij alles, bracht ons weg voor de wandelsafari (met goede gids en veel dieren gespot, zelfs de witte neushoorn), daarna regelde hij de helikoptervlucht, bracht ons naar de watervallen en kregen een rugzak mee met een uitgebreide lunch. Echt geweldig.

Pioneercamp was prachtig, ook heerlijk rustig, mooie chalets en heerlijk eten. De vlucht naar Mfuwe ging ook prima. We werden opgewacht en eerst naar de Mfuwe lodge gebracht voor thee en koffie. Daarna moesten we nog 3 ½ uur rijden om bij het bushcamp te komen (geen idee dat het zo ver was) We kwamen daar rond 21.00 uur in het donker aan en gingen gelijk aan het diner. Wat een prachtige lodge zeg!!! Echt geweldig. Aan de rivier, heerlijk bad, ’s avonds alleen kaarslicht, ontzettend goed eten, uitstekende verzorging. Super. Ook van die leuke verrassingselementen, zoals na de wandelsafari midden in de bush gezamenlijk onder het genot van een drankje naar de zonsondergang kijken en op een avond een tafeltje voor ons lodge gedekt voor twee. Echt romantisch.

We vonden het jammer om daar weg te gaan. Om 10 uur in de ochtend waren we alweer in de Mfuwe Lodge en er was toen nog geen kamer vrij. We kregen even een noodkamer en ’s middags pas onze officiële kamer. Dat was even een beetje rommelig. In de Mfuwe Lodge hebben we ook hele leuke dagen gehad. Ook prima verzorgd, goed eten, aardige mensen, leuke verassingen, zoals Engels ontbijt tijdens de safari of ook een gezamenlijke zonsondergang. Echt heel leuk allemaal. Super verzorgd. De safari’s waren ook prachtig. We hebben heel veel dieren gezien, veel vogels en de natuur was overweldigend mooi en groen. De rust van de natuur heeft ons goed gedaan. Hier kunnen we weer even op teren. De terugvlucht naar Lusaka, de overnachting en de terugvlucht naar huis ging allemaal prima en volgens planning. Alles ging heel goed en we hebben we het ontzettend fijn gehad. Het was een reis om met veel plezier aan terug te denken. Zambia heeft ons hart gestolen. Bedankt voor alles en we hopen als we ooit weer naar Afrika gaan, weer van jullie diensten gebruik te mogen maken.
Zanzibar & Tanzania
Onze vakantie in Tanzania is een unieke ervaring geweest. Ik heb Tanzania echt beleeft onder de bevolking en heel veel gezien. De reis naar Bukoba via Mwanza was erg vermoeiend met de bus maar het is wel de beste manier om veel van Tanzania te zien. We deden er 15 uur over om in Mwanza te komen en nog eens 6 uur naar Bukoba. Om een weekje in een dorpje te verblijven vlakbij victoria lake { zonder water uit de kraan en geen electriciteit } is een byzondere ervaring.

Ik ben ook erg tevreden over het saadani / zanzibar pakket. De pick ups waren ruim op tijd en alles verliep goed. De game safari viel een beetje tegen maar we hadden al gehoord dat er niet zoveel wild te zien zou zijn. We zagen wel giraffen, antilope en veel apen. Het wildpark bestaat ook niet zo lang, en heeft denk ik meer tijd nodig om uit te groeien tot een mooi safari park. Aan de andere kant maakte de idylische huisjes op het strand met uitzicht op de oceaan en de river safari { die ik iedereen aanraad } alles goed. Wakker worden van het geluid van de klotsende golven en een prachtige zonsopgang.. De huisjes waren fantastisch en twee dagen is echt te kort! De riversafari was ook heel indrukwekkend met alle nijlpaarden en af en toe een krokodil die je in het water hoorde glijden.. Heerlijk eten ook. Ontbijt, lunch en dinner was uitstekend.

Met een heel klein vliegtuigje bij de grote luchthaven van saadani { ha ha } naar Zanzibar; ook al zo'n belevenis! Een sympatike piloot die grapte niet zo lang geslapen te hebben en een flinke kater te hebben. Swahilli house; Goed hotel midden in stone town waar je de eerste dag harstikke verdwaald door alle smalle steegjes en een taxi terug moet nemen. Ook al ben je vlakbij het hotel. Twee dagen in Zanzibar is ook eigenlijk te kort. Ik had dit achteraf beter uit kunnen breiden tot twee nachten meer in een ander hotel buiten stone town. En met een nog kleiner vliegtuigje { kleiner kan niet } en veel turbulentie boven land, terug naar Dar es salaam. Een unieke ervaring in een bruisend Tanzania en we gaan zeker weer terug. Maar dan mischien vanuit Dar es salaam richting Arusha. De organisatie via Zimba safaris was uitstekend.
Zimbabwe
De safari was fantastisch!!!! Zo goed dat ik weer snel terugga. Ik heb al vele safaris gedaan en dit is echt wel de allerbeste! Heb er eigenlijk geen woorden voor! Zeer professioneel, grondige kennis van fauna en flora, net wat ik gevraagd had, and then some!!! Heel erg bedankt en tot mails met de foto’s, de nieuwe data, en hopelijk ook eens in levende lijve!
Terug naar boven

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593