info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Familiereizen, familie safari's en kleine groepsreizen.
U wilt met uw gezin, familie of vrienden op safari maar welk land en welke activiteit past daarbij.
Familie villa's en privé lodges in Zimbabwe, Zambia, Botswana en Tanzania

Privé familiehuis - South Luangwa Zambia Privé groepsaccommodatie - Majete Malawi
Privé familiehuizen en groepsaccommodaties
Wij kunnen u zeer goed adviseren en beschikken over een breed en interessant aanbod in privé groepsaccommodaties en familiehuizen in de meeste safari parken.

Er zijn werkelijke hele leuke privé accommodaties veelal met een eigen zwembad en vaak met een privé wildlife gids en een eigen safari voertuig zodat u geen rekening hoeft te houden met andere gasten, geheel flexibel bent om uw dag in te delen en u met uw eigen gezelschap kunt genieten van privé game drives, privé wandelsafari’s en soms ook privé bootsafari’s.

Privé familie/groepsaccommodaties (met een privé gids en eigen voertuig) kunnen soms voordeliger zijn of even voordelig als dat u ieder een aparte kamer zou nemen of een interleading familiekamer. Bovendien zult u met uw gezelschap in deze familie/groepsaccommodaties een meer intieme bush ervaring beleven en worden de maaltijden ook vaak bij uw eigen accommodatie in privé sfeer geserveerd.

En neemt u eens een kijkje op onze pagina privé Safari Lake Cruises en houseboats  - erg leuk (én voordelig) voor families en kleine groepen. Een privé Safari Lake Cruise in Zimbabwe is geheel verzorgd en een voortreffelijke manier om de wildernis en het wildlife in en om Lake Kariba en Matusadona te beleven. Elke dag meert de boot aan op een andere locatie, het verblijf op de cruiseboot en de safari’s zijn geheel privé, dus zonder andere gasten!

Vraag ons gerust naar informatie of maak uw wensen aan ons kenbaar en wij sturen u vrijblijvend een mooie en uitgebreide offerte.

Kampeersafari Botswana Gesloten voertuig Tanzania
Verschillen tussen safari landen
Zimbabwe, Zambia en Malawi zijn perfecte landen om een afwisselende en voor eenieder (jong of oud) een mooie familiesafari of groepsreis te ondernemen. Deze landen bieden een scala aan activiteiten zoals dag én avond game drives in open 4WD, lange óf korte kanosafari’s, meerdaagse wandelsafari’s óf in dagdelen, bootsafari’s, vissafari’s enz.

Maar ook is er meer sightseeing mogelijk en leuke culturele uitstapjes. U kunt in deze landen vaak gebruik maken van wegtransfers in plaats van dure vluchten. De landen Malawi en Zambia kunnen goed met elkaar worden gecombineerd. Zimbabwe en Zambia zijn echte safari landen met veel wildife, close encounters en waar authentieke wandelsafari's populair zijn. Malawi is geen spectaculaire safari bestemming, maar voor hen die nog nooit in Afrika zijn geweest en voor het eerst wild zoals olifant, nijlpaard en buffel zien, is Malawi een prachtige introductie van wat Afrika te bieden heeft. Malawi biedt een mix van een schitterende natuur, cultuur, tropisch strand (zwemmen is veilig) en een "beetje" safari's. De relatief korte wegtransfers tussen de kampementen maken Malawi aantrekkelijk wanneer u ook met jonge kinderen reist.

Botswana daarentegen biedt mooie privé accommodatie mogelijkheden, maar is voor velen een te prijzige bestemming en u maakt veelal gebruik van kleine vliegtuigjes om afstanden te overbruggen. Daarom kiest men vaak voor een meer betaalbare privé kampeersafari met uitsluitend game drives, maar dit spreekt niet iedereen aan. Met jonge energieke kinderen betekent dit behoorlijk veel stil zitten in een open safari voertuig tijdens de game drives én de transfers. Tijdens de transfers wordt er over het algemeen een aanhangwagen aan de auto gekoppeld om uw bagage en de kampeerattributen te vervoeren. Tijdens de game drives is deze afgekoppeld.

Tanzania biedt ook mooie privé familie accommodatie mogelijkheden op mooie locaties. Om de reisafstanden tussen de locaties te overbruggen maakt u gebruik van kleine vliegtuigjes. Voordeliger alternatief is een rondreis in het noorden van Tanzania waarbij u gebruik maakt van een privé voertuig met chauffeur/gids. Deze voertuigen zijn altijd gesloten voertuigen met een verhoogd dak dat open kan. Met deze voertuigen onderneemt u ook de game drives. Reist u met een groter gezelschap dan vinden wij het van belang dat het voertuig voldoende ruimte biedt voor uw bagage en dat u ook nog comfortabel kunt zitten en uiteraard ook kunt staan om door het verhoogde dak foto's te kunnen schieten. Reist u met jonge kinderen dan moet u de reisduur tussen de locaties niet onderschatten vooral als u naar het westen of het noorden van de Serengeti wilt reizen, vanaf Kilimanjaro of Arusha kan dit rustig 6 tot 8 uur in beslag nemen. Eenmaal op locatie worden er ook alleen game drives ondernomen die ook een hele dag in beslag kunnen nemen. De kinderen zitten dan heel erg veel in de auto en kunnen zich dan snel gaan vervelen.

Wellicht toch iets om over na te denken als u met een kleine groep of als een familie met jonge kinderen/tieners op reis wilt gaan.

foto: familie Voorn, verjaardag Privé bush lunch - Zimbabwe
Verdere aankleding van de reis
Heeft u een verjaardag of een jubileum te vieren? Meldt dit dan zeker aan ons, want wij schenken hier graag extra aandacht aan. Ook kan de reis nog verder worden aangekleed met bijzondere elementen zoals bijvoorbeeld een (aan het einde van uw game drive) surprise sundowner op een mooie locatie vergezeld van een fles bubbels en een hapje.

Vaak kunt u al in privé sfeer dineren op uw eigen veranda bij uw accommodatie, maar ook kunnen wij (exclusief voor uw reisgezelschap) een privé bush diner of een privé bush ontbijt aan een mooi gedekte tafel laten arrangeren. Of wanneer mogelijk kan er een rivier lunch of privé bootcruise met een lunch worden verzorgd.

Wanneer u gebruik maakt van een privé voertuig kunnen er ook vaak leuke culturele uitstapjes tussen de safari's door worden geïncludeerd naar nabijgelegen dorpjes en diverse projecten die u kunt bezoeken. Heeft u een interesse in een bepaalde diersoort, in vogels of specifiek in reptielen dan kan dit worden meegenomen in uw reisprogramma en adviseren wij een gids en accommodatie welke hierbij aansluit. Ook met betrekking tot fotografie zijn er specifieke locaties en accommodaties die meer aanbevelingswaardig zijn dan andere.

Door onze extra aandacht en tijd die wij in uw reis steken gecombineerd met dergelijke bijzondere elementen kunt u een unieke reis verwachten.

Prive safari Chipinda - Gonarezhou Zimbabwe Robins House - South Luangwa Zambia
Kinderen/tieners op safari
Bij een verre vakantie met jonge kinderen reist u het prettigst in uw eigen tempo, alleen met uw eigen gezin. Een familie safari met kinderen behoeft een geheel andere benadering en een uitgedachte planning, in het bijzonder wanneer er jonge kinderen bij betrokken zijn.

De familie safari's die wij samenstellen zijn voor volwassenen een plezier, maar juist voor kinderen zijn ze zowel actief, gevarieerd en leerzaam op een subtiele en boeiende manier.

Ten alle tijden dienen kinderen onder toezicht te staan van de ouders of een verantwoordelijke. Al het wild heeft vrij toegang tot de kampementen en er zijn geen omheiningen. Het is niet ongewoon dat wild als olifant, nijlpaard of buffel door het kamp heen kan struinen. Soms zijn kampen direct gelegen aan een rivier en nijlpaarden komen ’s nachts graag aan land om te grazen en ook wemelen de rivieren van de krokodillen, houdt hiermee rekening en laat uw kind nooit zonder toezicht. De door de accommodatie minimale toegestane leeftijd voor kinderen is vaak 6-7 jaar, dit verschilt per accommodatie.

Kinderen moeten nu eenmaal hun energie kwijt en naast game drives is wandelen ook voor hen een enerverende bezigheid. Veiligheid is altijd een belangrijke factor bij elke safari maar nóg belangrijker wanneer er kinderen in het gezelschap zijn. Veel gidsen zijn zelf vader en hebben er plezier in om de kinderen mee op pad te nemen en het leuk voor ze te maken. Ze nemen ze mee op een aangepaste wandelsafari over open terrein en in nabijheid van het safari voertuig, waarbij er op afstand aandacht wordt geschonken aan kleiner wild en de “Little Five” en overige elementen uit de natuur; pootafdrukken identificeren, olifanten poep/keutels/mierenhopen of dierenbotten bestuderen. Ze zijn rustige en geduldige leermeesters en vertellen de kinderen boeiend over de gewoontes van een olifant, hoe bepaalde sporen te volgen, over bush survival skills, hoe vuur maken te maken zonder lucifers of hoe in de bush water te vinden enzovoort. Echte wandelsafari’s en kanosafari’s worden in principe toegestaan vanaf 16 jaar (12-15 jaar op aanvraag).

Sommige accommodaties bieden een oppasservice, zodat de ouders ook eens zonder de kinderen op safari kunnen. En vaak worden er tussen de safari’s door tijdens de siësta enkele activiteiten aangeboden door de lokale staff om de kinderen te vermaken zodat de ouders kunnen ontspannen; een wandelingetje over het lodge terrein en een kijkje achter de schermen, muffins of pizza’s bakken, Afrikaanse maskers knutselen of kettingen maken, kleurpotloden en kleurboeken met dieren of in de avond samen met de gids sterrenkijken. Een enkel kampement heeft een kleine kinderspeelhoek of is er buiten een klimtoestel.

In welk land u ook wilt reizen, er wordt altijd rekening gehouden met de reisafstanden en voldoende afwisseling in het reisprogramma om te voorkomen dat u lange uren met de kinderen onderweg bent. De voorgestelde accommodaties zijn alle comfortabel en veelal met zwembad, zodat ouders en kinderen zich tussen de safari's door ook goed kunnen vermaken.

Vaak geldt er een kinderkorting tot 14 of 16 jaar, deze kan oplopen tot 75 % van de kamerprijs, dit verschilt per accommodatie.


WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose