reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia

The Bushcamp Company - South Luangwa

Luxe maatwerkreizen en wandelsafari's in Zambia

South Luangwa National Park Zambia

Zambia is één van de minder bezochte, maar één van de meest lonende wildlife bestemmingen van Afrika. Het South Luangwa National Park is daar één van. De beroemde 'wandelsafari' vindt haar oorsprong in dit park en het is nog steeds de meest avontuurlijke manier om deze ongerepte wildernis te ervaren.
South Luangwa
South Luangwa National Park is te bereiken met een 50 minuten durende vlucht vanuit Lusaka naar Mfuwe. Bij aankomst op Mfuwe Airport zult u worden opgewacht door een medewerker van de Bushcamp Company. De Bushcamp Company is een gerenommeerde touroperator die een aantal upmarket bushcamps en de bekende Mfuwe Lodge in het South Luangwa National Park beheerd, alle met een high standard service, een excellente keuken en een persoonlijke sfeer.

6 Exclusieve Bushcamps
Ten zuiden van Mfuwe, diep in het national park, liggen 6 exclusieve bushcamps welke een unieke en intieme bush beleving bieden met geweldige mogelijkheden voor fotografie. De bushcamps zijn zeer kleinschalig, maximaal 4 tot 6 personen en voor bestaande groepen tot maximaal 8 personen, hierdoor is tijdig reserveren aan te bevelen. Elk bushcamp is gesitueerd op een zeer mooie en afgelegen locatie, in de nabijheid van een lagune of rivierbedding. En hoewel u zich diep in de bush bevindt zal het u aan niets ontbreken en zult u genieten van een uitmuntende service en uitzonderlijke gastvrijheid.

Tijdens uw verblijf in de bushcamps zijn de game drives beperkt en ligt de nadruk vooral op wandelsafari’s. Soms kunt u van het ene kamp naar het andere kamp wandelen, waar uw koffers dan al op u staan te wachten. De wandelsafari’s zijn geheel verzorgd en flexibel, en kunnen na overleg volledig aan uw tempo en wensen worden aangepast. De wandelsafari's worden in dagdelen ondernomen zodat u tussen de safari's door voldoende tijd heeft om u in het kamp even terug te trekken met een koel drankje of te genieten van het comfort van uw chalet en het fraaie uitzicht.

Het opsporen van dieren is altijd een grote uitdaging en de wandelingen zijn niet zomaar een "wandeling", maar ze zijn fascinerend, informatief en een geweldige ervaring die u nooit meer vergeet. Tijdens deze wandelingen zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken krijgen want wanneer u te voet gaat is alles zéér belangrijk, windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. De gidsen en trackers zijn bijzonder goed getraind om u zo veilig mogelijk door de bush te leiden en u een boeiende safari te laten beleven. Ze bezitten een uitgebreide kennis over de natuur en naast de meest voor de hand liggende zaken zullen zij ook interessant vertellen over de meer complexere details van de natuur, hoe sporen te herkennen en te volgen, over het luisteren naar de geluiden in de bush, om waarschuwingen te herkennen, over de werking van planten etc. De lijst met onderwerpen is zo lang als uw interesse breed is.

Game drives overdag zijn zeer beperkt, meestal wordt u naar een drop off point gebracht om vandaar de wandelsafari te beginnen. In de late middagen onderneemt u uitgebreide avond game drives die u de gelegenheid bieden om ook allerlei nachtdieren te spotten.

Luxe Mfuwe Lodge
De luxe Mfuwe Lodge is gesitueerd in het South Luangwa National Park op 5 minuten rijden van de hoofdingang. De lodge beschikt over 18 luxe en-suite chalets met een ruime privé veranda dat een prachtig uitzicht heeft op de lagune waar geregeld allerlei wild te zien is. Mfuwe Lodge staat zeer goed aangeschreven om zijn gastvrijheid, excellente persoonlijke service en goede keuken. De chalets liggen verscholen tussen de bomen en staan op ruime afstand van elkaar zodat uw privacy gewaarborgd blijft. Gasten die in de lodge verblijven worden regelmatig getrakteerd op het bezoek van allerlei wild op het terrein, olifanten, zwijnen, bavianen en soms zelfs leeuwen. Te allen tijden wordt u daarom ´s avonds terug naar uw chalet gebracht door een medewerker van de lodge.

De Mfuwe Lodge is gebouwd rondom een aantal oude mangobomen en elk jaar in november wordt de lodge, gedurende een week lang, dagelijks bezocht door een kleine kudde olifanten inclusief de baby olifanten. Een waar spectakel om te zien hoe zij dwars door de lodge heen lopen, de trap op, langs de receptie en weer trap af op weg naar de mangobomen om te smullen van de rijpe vruchten. U zult er ongetwijfeld aan herinnerd worden dat u zich in hun territorium begeeft en niet andersom.

De safari's die in de lodge worden aangeboden omvatten dag en avond game drives, wandelsafari's, birdwatching en afhankelijk van het seizoen kunt u een bootsafari ondernemen op de Luangwa Rivier. Alle safari's zijn volledig verzorgd, dit houdt in dat bijvoorbeeld, terwijl u geniet van de safari en de omgeving, er al elders in de bush een prachtige tafel voor u gedekt is met een smakelijke lunch. De safari's worden gedaan in dagdelen zodat u tussen de game drives en maaltijden door ook tijd heeft om te relaxen, en een duik te nemen in grote zwembad dat grenst aan de lagune waar u regelmatig wild kunt spotten.


South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
NSouth Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia

Combineer twee of drie bushcamps voor een exclusieve South Luangwa beleving.
Vanwege de kleinschaligheid is vroegtijdig reserveren aan te bevelen.


*Bij een verblijf vanaf 7 nachten in de bushcamps of de Mfuwe Lodge geldt een extra korting.

De luxueuze Mfuwe Lodge is gesitueerd in de Mfuwe sectie van het South Luangwa National Park, op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Mfuwe Airport. De gerenommeerde lodge bestaat uit 18 luxe Afrikaanse chalets onderverdeeld in 2 suites, 3 familie chalets, 3 double en 10 twin chalets. De chalets liggen verscholen tussen de bomen en liggen op ruime afstand van elkaar zodat uw privacy gewaarborgd is. Gasten die in de lodge verblijven worden niet zelden getrakteerd op het bezoek van allerlei wild op het terrein, olifanten, zwijnen, bavianen en soms zelfs leeuwen, ten alle tijden wordt u daarom ´s avonds terug naar uw chalet gebracht door een medewerker van de lodge.

Elke ruime chalet is volledig ingericht met stijlvolle meubels, grote bedden en Afrikaanse accenten, een en-suite toilet/douche met dubbele wasbakken, shampoo, zeep en muskieten spray. De suites beschikken tevens over een verzonken ligbad. De ruime privé veranda met luie stoelen ziet uit op een lagune waar regelmatig nijlpaarden te zien zijn of wild dat komt drinken. De vouwdeuren rondom de chalet kunnen voor een groot deel worden geopend waardoor u volop kunt genieten van het uitzicht, de geluiden, de geuren en grillen van de Afrikaanse wildernis.

De sfeervolle centrale lodge is open fronted, hier vindt u de receptie, een comfortabele lounge are, een bar en een open dineerruimte van waaruit zich een grote houten veranda strekt naar het aangrenzende zwembad met perfect uitzicht op de lagune waar regelmatig allerlei wild te spotten is. De Mfuwe Lodge is gebouwd om een aantal oude mangobomen, niet wetende dat elk jaar in oktober en november dagelijks een kleine kudde olifanten inclusief de baby olifanten hier naar toe komt om te smullen van de rijpe mango´s. De kudde trekt dwars door het lodge, de trap op, langs de receptie op weg naar de mango´s.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Juni € 425 - € 450 p.p.p.n.
Juli t/m september € 525 - € 550 p.p.p.n.
Oktober € 425 - € 450 p.p.p.n.
November t/m mei € 375 - € 400 p.p.p.n.
Brochure Bushcamp Company

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, thee & koffie, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bootsafari's afhankelijk van seizoen, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. (exclusief binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe, optioneel: wandelsafari's op aanvraag)*Bij een verblijf vanaf 7 nachten in de bushcamps of de Mfuwe Lodge geldt een extra korting.

Kuyenda Bushcamp is gesitueerd op ongeveer 1 uur rijden ten zuiden van de Mfuwe Lodge. Kuyenda is een traditioneel bushcamp op de oever van de Manzi Rivier en bestaat uit slechts 4 luxe accommodaties. Elk jaar wordt het bushcamp opnieuw opgezet in de typische Zambiaanse rondavel stijl en in het regenseizoen weer afgebroken. Er zijn 3 rondavels met grote eenpersoonsbedden en 1 rondavel met een kingsize bed. Elke rondavel is open fronted voor het meest avontuurlijke gevoel van 'beeing out there. De rondavels zijn voorzien van enkele meubelstukken en een en-suite open air badkamer met dubbele wasbakken, shampoo, zeep en muskieten spray. Het kamp maakt op gezette tijden gebruik van zonne-energie zodat u ook uw camera kunt opladen.

Kuyenda Bushcamp is geopend van juni t/m november
Prijsindicatie op basis van twee personen:
Afhankelijk van het seizoen ± € 480 - € 655 p.p.p.n.
Brochure Bushcamp Company

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, wandelsafari’s, avond game drives in open 4WD, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. (exclusief binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe)


*Bij een verblijf vanaf 7 nachten in de bushcamps of de Mfuwe Lodge geldt een extra korting.

Chamilandu Bushcamp is gesitueerd op ongeveer 2,5 uur rijden ten zuiden van de Mfuwe Lodge. Chamilandu is absoluut een zeer fraai en exclusief bushcamp op de oever van de Luangwa Rivier en bestaat uit slechts 3 luxe accommodaties. Elk jaar wordt het bushcamp opnieuw opgezet en in het regenseizoen weer afgebroken.

Chamilandu beschikt over 2 tree houses gebouwd op palen met grote eenpersoonsbedden en 1 tree house met een kingsize bed. Elke tree house is rondom helemaal open, zodat u overal en op ieder moment optimaal kunt genieten van de omgeving en bij het ontwaken vanuit het bed de zon kunt zien opkomen. De tree houses zijn voorzien van enkele meubelstukken en een en-suite deels open air toilet/douche met dubbele wasbakken, shampoo, zeep en muskieten spray en een fantastisch uitzicht op de rivier. Het kamp maakt op gezette tijden gebruik van zonne-energie zodat u ook uw camera kunt opladen.

Chamilandu Bushcamp is geopend van juni t/m november
Prijsindicatie op basis van twee personen:
Afhankelijk van het seizoen ± € 480 - € 655 p.p.p.n.
Brochure Bushcamp Company

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, wandelsafari’s, avond game drives in open 4WD, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. (exclusief binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe)*Bij een verblijf vanaf 7 nachten in de bushcamps of de Mfuwe Lodge geldt een extra korting.

Zungulila Bushcamp is gesitueerd in een bijzondere mooie en afgelegen sectie in het zuiden van het South Luangwa National Park, nabij de Kapamba Rivier. Vanaf de Mfuwe Lodge is het ongeveer 4 uur rijden.

Zungulila beschikt over 4 luxe tented chalets. De tenten staan op een houten platform en beschikken over eenpersoonsbedden en er zijn 2 chalets met een kingsize bed. Elke tented chalet is open fronted en de grote ramen van gaas zorgen dat u zich dicht bij de natuur voelt. De tenten zijn voorzien van enkele meubelstukken en een en-suite toilet/badkamer met buiten douches en een verzonken privé plunge pool, shampoo, zeep, muskieten spray en een ruime veranda met verstelbare ligstoelen om heerlijk te kunnen relaxen. Doordat de tenten zijn gelegen op een heuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de vlakte. Het kamp maakt op gezette tijden gebruik van zonne-energie zodat u ook uw camera kunt opladen.

Zungulila Bushcamp is geopend van mei t/m januari
Prijsindicatie op basis van twee personen:
20 april t/m juni € 550 - € 575 p.p.p.n.
Juli t/m september € 700 - € 725 p.p.p.n.
Oktober t/m 6 januari € 550 - € 575 p.p.p.n.
Brochure Bushcamp Company

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, wandelsafari’s, avond game drives in open 4WD, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. (exclusief binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe)*Bij een verblijf vanaf 7 nachten in de bushcamps of de Mfuwe Lodge geldt een extra korting.

Chindeni Bushcamp is gesitueerd in het zuiden van het South Luangwa National Park op ongeveer 2,5 uur rijden van de Mfuwe Lodge. Het luxe bushcamp is gebouwd op de oever van een permanente lagune met de prachtige Chindeni bergen op de achtergrond.

Chindeni bestaat uit slechts 4 ruime safari tenten onderverdeeld in twee single en twee double tenten. De luxe tenten zijn stijlvol ingericht en staan op een houten platform. Ze zijn in vergelijking met de tenten in de andere bushcamps het ruimst en het meest gemeubileerd met een grote bedden, een relaxte zithoek, een schrijfbureau, linnenkast, een en-suite toilet/douche met dubbele wasbakken en een grote privé veranda met een zitje dat uitziet op de lagune en de vlakte. Het kamp maakt op gezette tijden gebruik van zonne-energie zodat u ook uw camera kunt opladen.

Chindeni Bushcamp is geopend van mei t/m december
Prijsindicatie op basis van twee personen:
5 mei t/m 30 juni € 550 - € 575 p.p.p.n.
Juli t/m september € 700 - € 725 p.p.p.n.
Oktober t/m 15 november € 550 - € 575 p.p.p.n.
Brochure Bushcamp Company

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, wandelsafari’s, avond game drives in open 4WD, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. (exclusief binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe)*Bij een verblijf vanaf 7 nachten in de bushcamps of de Mfuwe Lodge geldt een extra korting.

Bilimungwe Bushcamp is gesitueerd in het zuiden van South Luangwa, op ongeveer 3 uur rijden vanaf de Mfuwe Lodge. Het is een robuust bushcamp gesitueerd onder prachtige oeroude Mahogany bomen aan de rand van een permanente waterpoel, niet ver van de Luangwa Rivier.

Het luxe bushcamp bestaat uit slechts 4 rieten chalets voorzien van alle comfort bestaande uit twee single en twee double tenten. De ruime chalets zijn elk open fronted en beschikken over enkele meubelstukken, een zithoek, een en-suite toilet/badkamer met dubbele wasbakken, binnen en buiten douches en veranda met een zitje biedt uitziet op de nabijgelegen waterpoel. Het kamp maakt op gezette tijden gebruik van zonne-energie zodat u ook uw camera kunt opladen.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
15 mei t/m 30 juni € 550 - € 575 p.p.p.n.
Juli t/m september € 700 - € 725 p.p.p.n.
Oktober t/m november € 550 - € 575 p.p.p.n.
Brochure Bushcamp Company

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, wandelsafari’s, avond game drives in open 4WD, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. (exclusief binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe)*Bij een verblijf vanaf 7 nachten in de bushcamps of de Mfuwe Lodge geldt een extra korting.

Kapamba Bushcamp ligt het diepst in het South Luangwa National Park op ongeveer 4 uur rijden ten zuiden van de Mfuwe Lodge. Kapamba is het meest romantische bushcamp en is gesitueerd op een prachtige locatie op de oever van de Kapamba Rivier.

De 4 luxe chalets zijn in individuele stijl ingericht en open fronted zodat u de Kapamba Rivier kunt overzien. Door het open design heeft u vanuit uw slaapkamer een prachtig uitzicht en kunt u zonder enige onderbreking het wild aanschouwen dat komt drinken uit de rivier. Een stijlvol ijzeren hekwerk rondom de open chalet wordt 's avonds gesloten om eventueel bezoek van loslopend wild te weren.

De chalets zijn sfeervol ingericht met grote houten bedden, enkele meubelstukken, een ruime een en-suite toilet/badkamer en een veranda met een zitje. De badkamer is open fronted, speciaal voor de romantici is deze voorzien van een dubbele douchekop en een grote tweepersoons verzonken hot tub waarin u kunt ontspannen en uitzien op de rivier en de omgeving. Het kamp maakt op gezette tijden gebruik van zonne-energie zodat u ook uw camera kunt opladen.

Kapamba Bushcamp is geopend van april t/m januari
Prijsindicatie op basis van twee personen:
16 april t/m 30 april 550 - € 575 p.p.p.n. Mei t/m juni € 550 - € 575 p.p.p.n.
Juli t/m september € 700 - € 725 p.p.p.n.
Oktober t/m 6 januari € 550 - € 575 p.p.p.n.
Brochure Bushcamp Company

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, wandelsafari’s, avond game drives in open 4WD, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. (exclusief binnenlandse vlucht Lusaka - Mfuwe)

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593