info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


De magie van Lake Kariba

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, wandelsafari's en safari lake cruises

Lake Kariba Zimbabwe


Lake Kariba
Lake Kariba gelegen in het noorden van Zimbabwe is een geliefde vakantiebestemming onder de lokale bewoners vanwege haar relaxte karakter. De ontspannende bootsafari's, vissafari's en meerdaagse Lake Cruises trekken toeristen uit alle windstreken. Lake Kariba vormt een natuurlijk grens met Zambia. Het Kariba meer is ongeveer 280 km. lang, bijna 40 km. breed en het diepste deel is ongeveer 115 meter. Lake Kariba was eens een droge vallei waar de Zambezi Rivier door stroomde tot men besloot om economische redenen, er een stuwmeer en een dam te bouwen. Het meer behoort tot één van de grootste stuwmeren ooit door mensenhanden gebouwd en kent een dramatische historie, tevens prachtig op CD-rom gedocumenteerd, waarbij Operation Noah op touw gezet werd om het wildlife van een massale verdinkingsdood te redden. Lees verder over Operation Noah.

Het meer heeft een hoeveelheid aan prachtige baaien en eilandjes en de malse vegetatie langs de oevers trekt allerlei groot en klein wild aan. De dode bomen die uit het water steken, de stilte met zo nu en dan de schelle roep van de visarenden, het geknor van de nijlpaarden en de spectaculaire zonsopgangen en zonsondergangen zijn de mystieke kenmerken van Lake Kariba.


Wildlife rondom het meer
De twee mooiste wildlife gebieden in het noorden langs het meer zijn het Matusadona National Park en het Charara Game Reserve. Beide parken zijn ruig, ongerept en slecht toegankelijk. De boeiende wandelsafari's of game drives in open 4WD met de juiste gids zijn hier echt een avontuur. Langs het water zijn regelmatig grazende impala's, buffels en olifanten te vinden. Er leeft een grote leeuwen populatie, maar ondanks dat u ze vaak op verre afstand kunt horen zijn ze wat lastig te vinden. Wat dieper in het park is het mogelijk om jakhalzen, kudu's, zebra's en met wat geluk zelfs een phyton of de zeldzame pangoline spotten. Het Matusadona National Park herbergt de Big five en olifanten en nijlpaarden zijn frequente bezoekers van de kampementen. Meer naar het zuiden van het meer richting Victoria Falls, in de regio nabij Binga en Mblizi zult u zo nu en dan nog nijlpaarden en krokodillen kunnen zien maar vanwege stroperij is hier nauwelijks nog groot wild te spotten. Een enkele verdwaalde single olifant houdt zich nog op in het struikgewas. Qua natuur en voor een vissafari een goede en mooie regio doch qua wildlife minder interessant.


Accommodaties
Rondom het plaatsje Kariba zijn enkele accommodaties te vinden die meestal worden gebruikt als 'stop over' wanneer men de volgende dag een kanosafari gaat ondernemen. Voor een langer verblijf wordt Kariba het meest door lokale bewoners bezocht want in deze regio is het bijna altijd mooi weer. In de wintermaanden kan de dagtemperatuur hier zelfs nog de 25ºC bereiken en in de warmere zomermaanden staat er een heerlijke koele bries. De accommodaties in Kariba variëren van villa's voor families en groepen die graag wat meer rust en privacy willen, tot luxueuze lodges en tented camps waar de nadruk ligt op ontspannen, af en toe game viewing en vissen. Vissafari's zijn een zeer geliefde bezigheid in deze regio. Aan de overkant van het meer bevinden zich slechts enkele luxe kampementen voor internationale gasten welke game drives en wandelsafari's door het oevergebied en bootsafari's langs de oevers van het meer.


Privé Safari Lake Cruise
Naast de permanente accommodaties is er een mogelijkheid om het meer op te gaan met een houseboat met meerdere passagiers of met een privé Safari Lake Cruise  die wij speciaal voor u kunnen organiseren. Het is een fantastische manier om de oevers van Lake Kariba en Matusadona te verkennen. U krijgt beschikking tot een privé boot van minstens 17 meter lang met en-suite slaap cabines, een kok en kapitein, een professionele privé gids voor wandelsafari's en een kleinere tenderboat voor de bootsafari's. Privé betekent dat er geen andere gasten meegaan tijdens deze cruise. De boot, de safari's en de gids zijn helemaal voor u alleen. Elke dag meert de boot aan op een andere locatie en gaat u aan wal voor boeiende wandelsafari´s met uw privé gids. In de namiddag kunt u tevens bootsafari´s ondernemen en afsluiten met een prachtige sundowners op het meer, want de zonsondergangen zijn werkelijk spectaculair. Een verblijf van 3 nachten is aan te bevelen zodat u ook de mogelijkheid heeft tot aan Matusadona te varen.

Voorbeeld reizen met een privé safari lake cruise:
14 dagen - Bush & Lake Safari - ROUTE A  of 14 dagen - Bush & Lake Safari - ROUTE B


Wie het leuk vindt kan een vissafari ondernemen. Tijdens de privé Safari Lake Cruise kunnen er vishengels aan boord worden verzorgd. Met deze bezigheid zult u zich kostelijk vermaken tussen de safari’s door of in de avond wanneer de vissen actief worden. U zult ongetwijfeld beet hebben! Het meer is beroemd om de Tiger Fishing en jaarlijks vindt er het beroemde Tiger Fish Tournament  plaats. Lake Kariba herbergt meer dan 40 vissoorten waaronder brasem, tilapia en katvis. De lokale bemanning en de gids zullen u met plezier vergezellen tijdens deze bezigheid. Van de vis die gevangen is zal voor u ter plaatse een lekker hapje worden bereidt of de bemanning zal de vangst mee naar huis nemen.

Bekijk al onze safari lake cruises arrangementen of doe inspiratie met onze reissuggesties Zimbabwe Of browse door het overzicht accommodaties Matusadona

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Zimbabwe Lake Kariba
Lake kariba Zimbabwe
Zimbabwe Lake Kariba
Zimbabwe Lake Kariba
Lake kariba houseboat Zimbabwe
Lake kariba houseboat Zimbabwe
foto: familie Daems, Matusadona
Houseboat Matusadona Zimbabwe
foto: familie Idensohn, Matusadona
Lake kariba houseboat Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose