reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Chizarira National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Chizarira Zimbabwe


Chizarira is de locatie voor een onvervalste wandelsafari
Chizarira in Zimbabwe is een bijzonder mooi en zéér afwisselend gebied met 400 meter hoge bergengtes, rivierbeddingen, watervallen en grillige rotsformaties afgewisseld met open vlaktes en mopane bossen. Het park herbergt een gezonde populatie olifanten, buffels en de beste luipaarden populatie van Zimbabwe.

Chizarira is het meest afgelegen en het minst bezochte gebied van Zimbabwe. Vanwege de ligging is Chizarira moeilijk bereikbaar en het is een zogenaamd Wild Life Area. Dit betekent dat u hier waarschijnlijk de enige toerist zult zijn en dat het aanwezige wild ook niet is gewend aan toerisme. Dit vraagt om een geheel andere benadering van het wild waardoor u alleen met de allerbeste gekwalificeerde gidsen op pad kunt gaan. Al onze gidsen in Chizarira hebben minimaal 12 jaar Wildlife ervaring.

In Chizarira ligt de nadruk op wandelsafari's want in deze ruige omgeving zijn er nauwelijks wegen of paden aanwezig. Een groot deel van dit park zult u te voet gaan verkennen. Op deze manier zult u niet alleen de olifanten, buffels en luipaarden van dichtbij kunnen observeren en fotograferen maar zult u ook vele andere kleinere dieren en interessante insecten tegenkomen.

Wanneer u te voet gaat, is alles zéér belangrijk, windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. Tijdens deze safari's wordt u begeleid door één van de beste gidsen van Zimbabwe die u door deze wildernis zal leiden. U zult niet alleen kennis maken met een boeiende dierenwereld maar ook met de interessante flora en zal uw gids u uitgebreid vertellen over de lokale medicinale toepassingen. Deze gesprekken zijn er niet om uw dagelijkse safari te verdringen maar om u beter te laten begrijpen wat u observeert.

Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe


 Adventurous walking safari in Zimbabwe - klik hier voor reisvoorbeeld


Uitzicht van het tented camp in Chizarira Wandelsafari in Chizarira
U kunt kiezen uit een Backpacking Safari of een Backed Up Safari.

Een Backpacking Safari houdt in dat u zich verplaatst van het ene naar het andere camp, dat u zelf uw eigen rugzak draagt en meehelpt met het opzetten van het camp. Tijdens een Backed Up Safari overnacht u in een semi luxe Tented Safari Camp welke al voor u is opgezet. De ruime tenten zijn voorzien van comfortabele bedden, linnengoed, nachtkastje, en-suite wasgelegenheid en toilet. Voor de afstanden tussen de camps heeft u een 4-wheel drive tot uw beschikking.

Tented Camp in Chizarira

Beide safari's zijn geheel verzorgd - accommodatie in ruime safari tent, alle maaltijden, lokale drankjes, beperkt laundry service, privé gids en tracker.

Regen valt hier nauwelijks en omdat een groot deel van Chizarira in een vallei ligt, kan de temperatuur in de zomermaanden behoorlijk oplopen. Omwille de koelte worden de kampen opgezet op een hoog plateau, hierdoor heeft u vanuit het kamp ook een prachtig panoramisch uitzicht.

De meeste wandelsafari's zijn 12 tot 15 kilometer per dag en vereisen enige conditie en een flexibele instelling. Met een goede gezondheid zijn ze goed vol te houden en kunnen na overleg geheel aan uw conditie en wensen worden aangepast. Bovendien worden er tijdens het lopen voldoende pauzes ingelast en voor flinke maaltijden en gekoelde drankjes wordt gezorgd.

Tijdens het heetste deel van de dag bent u terug op het basiskamp en wordt er voor u een uitgebreide lunch geserveerd. Na de lunch heeft u de gelegenheid om u even terug te trekken of te genieten van al datgene om u heen. Omstreeks 3 uur, na een thee/koffie break vervolgt u de safari tot aan het eind van de middag. Na terugkomst kunt u van een warme douche genieten en worden er ijskoude drankjes en snacks bij het kampvuur geserveerd en terwijl u de belevenissen uitwisselt wordt er door de camp-crew een fantastisch en uitgebreid 3 gangen diner voor u bereidt.

Deze wandelsafari's zijn geschikt voor de safariganger met een sportieve en flexibele instelling.

Hyena in Chizarira

Lizard in Chizarira

Wandelsafari in Chizarira

Chizarira Trail
5 Day - Fully Backed Up Safari

Vanuit Victoria Falls wordt u door uw gids opgehaald en naar Chizarira gebracht. De reis gaat door de meest afgelegen gebieden van Zimbabwe en neemt ongeveer 6 tot 7 uur in beslag. Vanwege de afgelegenheid en de daarbij behorende reisduur is het minimum verblijf 4 nachten.

Gedurende uw verblijf in Chizarira zult u te voet een groot gedeelte van deze wildernis verkennen. U overnacht in een Mobile Tented Safari Camp voorzien van comfortabele bedden, en-suite toilet/bushdouche en linnengoed. Een complete staff zal tot uw beschikking staan zodat het u aan niets ontbreekt en u optimaal van uw safari's kunt genieten.

De nadruk ligt op wandelsafari's en de open 4WD wordt alleen gebruikt als back-up voertuig en om u naar drop off points te brengen. Het maximum aantal deelnemers is 6 personen en voor single reizigers wordt géén eenpersoons toeslag gerekend.

Vertrek is mogelijk op iedere gewenste data, echter vol is vol en voor elke nieuwe trip geldt wie zich het eerst aanmeld die bepaalt de data van het verblijf. Voor bovenstaande safari's - de Hwange & Chizarira Trail is het raadzaam om zeer vroegtijdig te reserveren.

Prijs indicatie 2018:
5 dagen- 4 nachten U$ 1.275 p.p.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, soft drinks en lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, zeer ervaren en bewapende gids en tracker en wandelsafari's.(exclusief park entreegelden)Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593