reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Kalahari Desert

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Botswana Central Kalahari Game Reserve

Niets is vergelijkbaar met de onmetelijkheid, de wilde en mystieke schoonheid van de Kalahari Desert. Het hele extreem droge gebied omvat het Central Kalahari Game Reserve en de Makgadikgadi Pans. De eerste indruk is een oneindige vlakte waar u helemaal alleen bent en waar u niets en niemand tegenkomt. Toch zit het gebied vol leven, heeft een fascinerende ecologische oorsprong en een culturele historie.
Central Kalahari Game Reserve
Het Central Kalahari Game Reserve wordt gekenmerkt door een overwegend vlak landschap met open vlaktes, zoutpannen, zandduinen met grassen en oude rivierbeddingen. De meeste gevariëerde begroeiing is in het noordelijk deel van het park, het centrale deel bestaat uit open vlaktes en het oosten en het zuiden zijn vooral bedekt met mopane bossen.

Deception Valley is een gebied in het noorden van de Central Kalahari dat bekend staat om zijn talrijke zoutpannen en droge rivierbeddingen met fossiele restanten. De naam 'Deception' komt doordat het droge oppervlak van de zoutpan door luchtspiegeling soms vol lijkt te staan met water, totdat men teleurgesteld anders constateert. In de maanden december tot en met april trekt de malse vegetatie in Deception Valley allerlei wild, het noorden is dan ook het meest bezochte deel van het park. Op andere momenten van het jaar leeft het wild meer verspreidt door het park.

Het Central Kalahari Game Reserve werd oorspronkelijk bedoeld als een toevluchtsoord voor de San Bosjesmannen - de oorspronkelijke bewoners van de Kalahari. Ze leefden een nomadische jager bestaan, alleen op basis van wat ze nodig hadden om te overleven. Hun traditionele levensstijl is bijna verdwenen, maar sommige 'bush survival' kennis en vaardigheden, wordt nog steeds doorgegeven van generatie op generatie. Accommodaties in de Kalahari huren regelmatig iemand in die van de 'bushman' afkomstig is. Gekleed in traditionele dierenhuiden en vergezeld van een pijl en boog vermaken zij de toeristen met de leer over hun overlevingstechnieken.


Makgadikgadi Pans
De isolate Magkadigadi Pans bestaan uit een reeks van zoutpannen die worden gekenmerkt door eindeloze droge uitgestorven vlaktes, zandduinen met rotsen afgewisseld met grasland en enorme baobab bomen. Weinig vegetatie kan groeien op het zoute oppervlak van de pannen. De grootste zoutpannen zijn Sowa en Ntwetwe Pan, daarna Kudiakam Pan, Nxai Pan en de Kaucaca Pan in het noorden.

Nxai Pan en Kudiakam Pan zijn begroeid met gras en acacia struiken, de kleinere pannen raken in het regenseizoen gevuld met regenwater. Tussen medio en eind november beginnen grote kuddes zebra´s en gnoes aan hun migratie naar de Kalahari. Ook veel ander wild zal naar dit gebied overlopen zoals gemsbok, eland, hartebeest, kudu, bushbuck, buffel, giraf, springbok en zelfs olifanten, met alle bijbehorende roofdieren, evenals de zeldzame bruine hyena. Een bekende trekpleister in Nxai Pan is Baines baobabs, bij de ingang van het park. Zeven grote knoestige baobab bomen, vernoemd naar de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger Thomas Baines, temidden van een witte isolate open vlakte.

Tijdens een goed regenseizoen zijn de pannen zo vol met water dat zij verandert zijn in een groot blauw meer, dat doet herinneren aan het feit dat deze droge vlakte ooit eens een oude binnen zee was. Naast het grote wild dat men hier in deze periode vindt strijken er ook veel vogels neer. De grote groepen flamingo´s van soms wel duizenden, pelikanen, eenden en ganzen zijn een geliefde attractie, met name bij Sowa en Nata Pan.

Ook een populaire locatie in de Makgadikgadi is Kubu Island, een rots in de buurt van de Sowa pan. De randen zijn bedekt met rond afgesleten kiezels en soms fossielen, de rotsen op het eiland zijn bedekt met versteende guano, restanten van watervogels die hier ooit leefden.

Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana

 Safari in Botswana - klik hier voor reisvoorbeelden


De Makgadikgadi Salt Pan bestaat uit een serie zoutpannen welke de overblijfselen zijn van wat vroeger eens een grote binnenzee was. Aan de rand van de Ntwetwe Pan ligt het Planet Baobab. Vanaf Maun is het ongeveer 2,5 uur rijden om er te komen, anders kunt u gebruik maken van een klein vliegtuigje en de nabijgelegen airstrip. Deze sfeervolle accommodatie bestaat uit 11 vrolijk gekleurde Bakalanga hutten, waaronder 3 familiehutten met eenpersoonsbedden, 7 gekleurde Boabab hutten en een campsite.

De hutten zijn volgens de lokale traditionele wijze gebouwd en u kunt kiezen tussen een traditionele Bakalanga hut gebouwd van modder, of een traditionele Boabab grashut welke werden gebruikt door de Bosjesmannen. Beide type hutten zijn gemaakt van de natuurlijke materialen uit het Makgadikgadi gebied en bieden door hun traditionele bouwstijl genoeg verkoeling tijdens hete dagen.

De lemen Bakalanga hutten beschikken over een speelse inrichting met natuurlijke tinten en versierd met kunst, ze zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden, een klamboe, een petroleum lamp en een en-suite toilet/douche. De traditionele Boabab grashutten beschikken over twee eenpersoonsbedden van traditionele mopane en koeienhuiden welke écht comfortabel liggen, een klamboe en een petroleum lamp. De grashutten hebben geen eigen badkamer en u zult gebruikt maken van gedeelde faciliteiten.

In de half open lounge met fauteuils en de bar heerst een gezellige sfeer, wel opvallend zijn de kroonluchters gemaakt van bierflesjes. Bij het hoofdgebouw bevinden zich tevens ook de dineerruimte, een terras, een kampvuurplaats en het zwembad.

De Central Kalahari is geen Big Five bestemming, de nadruk ligt vooral op de zoutpannen met soms eeuwen oude fossielen en hun fascinerende geologische oorsprong, avontuur en culturele tradities. Het gebied is verassend vogelrijk, en met name in het droge seizoen mei t/m oktober worden de pannen bezocht door olifant, kudu en andere kleine bewoners van de woestijn. Tijdens het regenseizoen november t/m april zijn de pannen geliefd vanwege de migratie van duizenden zebra’s en wildebeesten. De activiteiten die worden aangeboden omvatten een bushwalk met een sundowner drankje, een bezoek aan een traditioneel dorpje of Gweta Town waar u van het lokale bier en een traditionele lunch kunt genieten, Quad biking of game drives over de zoutpannen met een picknick (Nxai Pan/Ntwetwe Pan) en een bezoek aan de meerkatten. Tijdens deze leuke ontmoeting ziet u de meerkatten van dichtbij in hun natuurlijke omgeving, en het is niet ongewoon dat de meerkatten bij u of op u kunnen kruipen.

Meerdaagse migratie tochten en tochten door de zoutpannen zijn ook mogelijk; overdag trekt u door het vlakke dorre landschap met een quad bike en kunt u genieten van een Afrikaanse braai. U overnacht één of twee nachten op een matras in een slaapzak onder de prachtige sterrenhemel . Tijdens een dergelijke trip brengt u een bezoek aan Baines Boababs en kunt u tijd doorbrengen met de meerkatten. De lodge biedt hiervoor een speciaal programma aan “Meerkat Mania” van 2 of 3 nachten.

Prijsindicatie op basis van twee personen / 2 nachten FB incl. activiteiten:
Januari t/m december € 500 - € 525 p.p. FB
Verlenging extra nacht B&B:
Januari t/m december € 75 - € 100 p.p.p.n. B&B

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden, activiteiten dag 1: bushwalk en sundowner drankje, activiteiten dag 2: game drive Ntwetwe Pan en bezoek aan meerkatten, picniclunch, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden. Optioneel: gebruik van Quad bikes Ntewetwe Pan meerprijs € 35 p.p.Tau Pan is gelegen te midden van de Central Kalahari op een heuvel waardoor het kamp uitziet op de nabijgelegen waterpoel die regelmatig bezocht wordt door allerlei wild. De 8 luxe open-fronted houten chalets zijn voorzien van grote schuifdeuren bekleed met muskietengaas en een houten veranda met relaxstoelen zodat u vanuit uw kamer zoveel mogelijk kunt genieten van de omgeving.

Iedere chalet beschikt over een smaakvolle inrichting, een en-suite toilet/badkamer met een buitendouche en een plafondventilator. Bijzonder is dat dit kamp uitsluitend gebruik maakt van zonne-energie maar ook dat al het water dat in het kamp wordt gebruikt, diep uit de zandbodem naar boven wordt gepompt. Een eigen rioolwaterzuiveringsinstallatie zorgt ervoor dat het gezuiverde water weer terug kan vloeien in de bodem van de Kalahari.

In de centrale lounge bevindt zich een kleine bibliotheek, een dineerruimte en een groot terras met een kampvuur dat een panoramisch uitzicht op de open vlakte biedt. Het houten terras leidt naar een klein zwembad met ligstoelen waar u op de heetste uurtjes verkoeling kunt zoeken, en een klein souvenir winkeltje.

Naast dag en avond game drives kan men ook deelnemen aan een informatieve bushwalk met een van de Bushman trackers. Avond game drives zijn in het national park niet toegestaan en ook mag er niet van de paden worden geweken. Tijdens de jaarlijkse regentijd van december tot ongeveer april trekken duizenden dieren naar de Kalahari pannen, grote kuddes zebra's en gnoes en diverse antilopen soorten, springbok en gemsbok kunt u veelal tegenkomen. Dit trekt op zijn beurt weer de nodige roofdieren aan zoals leeuw, cheeta en hyena. Tijdens deze periode maakt u de beste kans om een echt wildlife spektakel van dichtbij mee te maken.

Prijsindicaties op basis van twee personen:
Januari t/m juni & december € 450 - € 475 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief: alle maaltijden, alle (alcoholische) drankjes, laundry service, dag game drives in open 4WD, bushwalks, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden. (exclusief transfers/vlucht Maun)


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593